33675

• Lord Myn
    Én már várom nagyon, addig is a kis MSI Wind-emre felraktam az első részt és újra végigjátszom. Egyébként is emlékezetes nekem az első rész, mert mikor megjelent, akkor csatlakoztam a TLJ-klubhoz...

A BS1 Remake nagyon jól néz ki, de kár, hogy ilyen vackokra jelenik meg... Mostanában egyre többször adnak ki kalandokat hülye konzolokra, jelen pillanatban úgy áll, hogy a Heavy Rain és a Fahrenheit 2 is PS3 exkluzív lesz, de azért dőltek meg már ilyen dolgok, úgy hogy reménykedem...
  • Lord Myn
    Az én P35-ösöm nyáron néha produkál 50 fok körüli értéket, ami azért is vicces, mert a proci terhelten sem megy 45 fölé, tehát előfordult olyan eset, amikor a lap forróbb volt, mint a CPU... (egyébként jelen pillanatban is ilyen eset áll fenn: lap - 35 fok, cpu - 26/28 fok).
  • MerlinW
    Broken Sword 1 Director's Cut (NDS/Wii)

• MerlinW
    Still Life 2: előrehozott megjelenés

Az utóbbi időben úgy tűnik én lettem a Still Life felelős, ami nem csoda, ugyanis az első rész nagyon hamar a szívemhez nőtt. A Still Life második része most a jelek szerint hamarabb révbe ér, ugyanis a játékot kiadó német cég (Rondomedia) Március 30-ra garantálja a játék megjelenését. Reméljük, hogy ez nem csak a német verzióra lesz igaz, mivel időközben az is kiderült, hogy a játék azzal együtt, hogy szépen fog kinézni, barátságos gépigénnyel is rendelkezni fog. Ezt a teljes cikket elolvasva láthatjátok.
  • takysoft
    Sziasztok!
    Lenne egy gondom, új albérletben lakom, és valami gond van a nettel. Nem az én albim, így nem sokat tehetek jelenleg, de délután elkérem a router-jelszót, onnantól kicsit nőnek a lehetőségeim.

A gond: szakadozik a net. néha-néha 1-2 mp-re nincs net. ez böngészés közben még nem is olyan zavaró(bár a youtube töltések megállnak, meg ilyenek), de ami nagyon szar, h az MSN is megszakad. azonnal újracsatlakozik persze, de nekem is zavaró, h állandóan csatlakozni kell, meg másoknak is h szinte percenként újra bejelentkezem
    még nem próbáltam, de gondolom online játékok, skype is ugyanígy szakadozik.

mit érdemes először megnézni? szerintem meg a géppel van a gond.
    vmi 5let?
  • szotyimutyi
    RLB könyvelői program van valakinek?
  • MerlinW
    20-40 között szokott lenni, de a nyák csak 100 felett olvad:)
  • RaveAir
    Azt amúgy meg tudjátok mondani, hogy hány fok egészséges még egy alaplapnak?
  • takysoft
    ja, már írták:D
  • takysoft
    a monitor direktben van átkötve, az nem számít bele a táp teljesítményébe asszem. mármint amelyiken van kimenő dugesz is
  • RaveAir
    Már csak arra kellene kitalálni valamit, hogy a gép belsejében keletkező szél- és hőenergiát fel lehet-e valamire használni.
    Persze egy hideg szoba felfűtésén kívül... ;)
  • kirol
    Köszi a választ! Jól eltémáztatok rajta. :)
  • davidka003
    Az csak egy dolog, hogy a tápba volt bedugva a monitor, de nem onnan vette fel a szükséges áramot, hanem volt a tápban egy átkötés és a monitor közvetlen a hálózatból vette fel az áramot és így nem terhelte a tápot.
  • davidka003
    "A lényeg hogy, ha a gépben lévő eszközök 300W-ot használnak fel, nem fog annál többet fogyasztani a táp."

Ez akkor lenne igaz ha egy táp 100%-os hatásfokú lenne. De a mostani tápok kb 80%-os hatásfokkal dolgoznak. Tehát ha az alkatrészek 300W-ot igényelnek akkor a táp kb 360W körül fog felvenni a hálózatból.
  • RaveAir
    Mondjuk ezzel kicsit ellentmond az a dolog, hogy a régi 386-somban 230Wattos vagy 300Wattos táp volt és a még a monitor is onnan kapta az áramot.
  • MerlinW
    Az megint más. A lényeg hogy, ha a gépben lévő eszközök 300W-ot használnak fel, nem fog annál többet fogyasztani a táp.

Más szemszögből nézve, marketing ide vagy oda, a cél évtizedek óta az, hogy minél kevesebb áramot használjon minden. Na meg a tápgyártókat sem szponzorálják az atomerőművek:)

Sokan azt feltételezik, hogy minél újabb a gép, annál erősebb tápra van szükség, pedig pont ellenkezőleg.
    Egy Prescott, egy erősebb VGA-val meg tudta enni a 400-450W-os tápot, míg egy C2D egy mai VGA-val (irodai környezetről beszélünk nem SLI/CF vagy az Nvidia X sorozata, ami aránytalanul sokat eszik hála az "elavult" nagyobb nm-es technológiának) 300-350W-al is megelégszik.

Magyarul teljesen felesleges 500-550W-nál erősebb táp a mai egy VGA-s, 2HDD-s játékos masinákba is. Még marad is bőven az USB eszközöknek. Egyre kevesebbet fogyasztanak a PC-k ahogy fejlődnek a gyártási technológiák.
  • takysoft
    kellemes 27000. hozzászólás:D grat

hát mudjuk az jellemző, h egy szarabb táp szarabb hatásfokkal rendelkezik.
    pl egy low-class 500w-ot táp esetén simán előfordulhat, h bár felvehet 500W-ot, 350-400W-nál többet nem ad le...(a maradékkal melegíti a levegőt...)
  • RaveAir
    Soha nem tudhatom, hogy milyen okosságot találnak ki tápkészítők. Nem tudhatom, hogy voltak-e olyan gondolataik, hogy "B+, ez akkor is le fog adni 1000 wattot, ha csak 386-os géphez kell."
    És én okos fizikus, hanem buta közgazdász vagyok... ;)
  • takysoft
    eleve drága barátom...
    szerinted egyébként hova menne a többi 600W? felizzítja meleg levegőnek?

fizika... energiamegmaradás... nem vész el... ismerős? :D

ha leadná mind az 1000W-ot szétsülne a gép:D
  • RaveAir
    Ha jól gondolom, akkor a tápon feltüntetett teljesítmény a maximumot jelenti, és a gépben lévő egyes eszközök tényleges fogyasztásától függ, hogy mennyi áramot él fel a PC. Tehát ha egy olyan gépbe teszek egy 1000 wattos tápot, amit előtte könnyedén meghajtott egy 350-es, akkor a nem 1000 watt lesz állandó fogyasztás, hanem valahol 350 watt alatt?
    Kérlek, erősítsetek vagy cáfoljatok meg.
  • davidka003
    Ugyan annál a gépnél egy 450W-os és egy 1000W-os táp is közel ugyanannyit fogyaszt. Az eltérő tápfelépítés miatt az fogyaszt kevesebbet pár Watt-al amelyiknek jobb a hatásfoka.
  • kirol
    Na ma egy hete, hogy visszavittem a Zalmanomat (600W) és a Chieftec (450W) van a gépemben, ami tökéletesen bírja a strapát.

Ezek szerint a 450W is tökéletes neki. A 600-asom az több áramot zabál, mint ez? Mert mondjuk az lenne a logikus, ha nem, csak akkor, ha nagyobb teljesítményt kell leadnia. Vagy ez a tápnál nem így van?
  • kirol
    Ú, az igen. Én péntektől esténként nyomom 1 órát sacc/kb.
  • MerlinW
    Nem méri, de du 6-kor kezdtem el és 10:20-kor végeztem vele. Pedig nem szoktam rohanni, de itt semmi felderíteni való nem volt. Az irány meg a "feladatok" pedig egyértelműek voltak.
  • kirol
    Ja mivel a 2 adja a 6 tűt. :)
  • Lord Myn
    Pedig nem véletlenül lóg ki 2 db csatlakozó abból az átalakítóból... Ezt a hibát egyébként sokan elkövették még az első szériás 8800GTS időkben (akkor még nem voltak annyira elterjedve a PCI-E csatlakozós tápok) és csodálkoztak, amikor 3D alatt néha instabil volt a rendszer.
  • RaveAir
    Hirtelen én is ideges lettem, hogy vajon nekem mennyi lehet a kártyámban, ezért gyorsan megnéztem a kártya oldalát. Mivel a napokban elég sokat turkáltam a gépben ezért bizonyára feltűnt volna, ha két 6 tűs kell bele.
  • kirol
    Ja ez egy, én azt hittem 2 db 6-pin -es csati megy bele, mint az enyémbe.
  • RaveAir
    Valami ilyesmi kábelre gondolsz ami itt van jobb alul?
    Mert ha van eleve a tápodról 6-tűs csatlakozód, akkor szerintem az is elég.
  • kirol
    Abba is két tápvezetéket kell rakni és most vetted észre! Ez vicces.

De soha nem késő!
  • moonster
    Igen érdekes steril vilaga van ennek az ME-nek.
    Én kikapcsoltam Physix-et.
    Hja es en balga, majd egy ev utan jottem ra, h ket tapot kene adnom a 9600gt-nek, h normalisan menjen, azt hittem, h csak eloszto kabel, de nem.
    lol me
  • kirol
    Az zsír. Mert én már vagy 5 -öt biztos játszottam vele és a New Eden -re értem most. :D

Méri valahol?
  • MerlinW
    Az oké, de most komolyan. 4 óra alatt végigjátszottam...
  • kirol
    Na jó, már játszottam vele eleget, és azt kell mondanom, hogy nekem eléggé bejön a ME. Vannak benne igen hangulatos részek.
  • IMYke2.0.0.0
    Folyamatosan ezt hangoztatom én is.
  • FlyHigh
    Amit az ME tud ahhoz nem kellett volna px, könnyedén számolható parasztvakítás, nv reklám.
  • IMYke2.0.0.0
    Arról nem is beszélve, hogy mennyi ideje volt rá :)
  • Atomreaktor
    ügyes;) mindig irigyeltem a tehetséges és kreatív embereket;)
  • kirol
    Én pont annál a résznél jártam így, amikor egy csávónak az irodájába kellett menni. Mindenütt üvegfal volt, és persze lőttek rád, így folyamatosan tört az üveg mindenütt, ahogy futottál. Na az érdekes, hogy hiába tört már be minden, az FPS akkor is 5 maradt, amit nem értek.

Amúgy én meg 3,8 Ghz-nel játszottam, és az itt önmagában 5 FPS-t bírt kiszenvedni. Na ha ugyanitt a Q9000 csinál akár fix 26 FPS-t akkor arra a CPU-ra befizetek. Mert csak több, mint 5x erősebbnek kellene lennie egy túlhajtott E8500 -nál.

Amúgy ez hogy üveget számol, meg fóliát tényleg elég gyengus. Egyszer valami techdemóban volt, hogy lebontották a falat ahogy lőttek, olyan szintre, hogy a vasbetonból már csak az acélszálak maradtak. Ez melyik is?
  • MerlinW
    Megy Ati-val is, 6 helyszínen lassult csak be, a többin jól ment. Proci kérdése a dolog (4,2Ghz-en játszottam vele). Q9000-es szérián már elenyésző a sebességcsökkenés.

Az hogy kamu.. nem kamu. ME nem használja ki rendesen (hálisten), csak apróbb dolgokat. Maga a PX egy nagyon komoly és jó fizikai csomag. Vannak apró demok PX-el magában a driver-ben is, de letölthető apró autós játék is, amiben igen meggyőző a dolog:)

Pár év és felnőnek a procik a PX-hez hasonló eszközökhöz, és kapunk majd végre rombolható környezetet mindenhova:)

Egyébként én Havoc-al is meg voltam elégedve a vége fele. (lásd pl: Half Life 2)