The Longest Journey

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MerlinW
Egy kis szubjektív:

X-Fi-t sosem vennék. Zajos, drága, parasztvakítás, béta meghajtók. Creative egy hatalmas gusztustalan lusta igénytelen cég lett az utóbbi 2-3 évben, aki sz@rik a vásárlóira.

Ha valamennyire értesz a dologhoz, érdekességkéépen hasonlítsd össze az X-Fi alkatrészeit, specifikációját a több mint 5 éves Audigy 2-vel. Ezután ami különbséget találsz, gondold végig, hogy eddig mennyire hiányoztak az életedbõl😊

Aktív dobozon 96bit? Normál hangfalon, de százezres erõsítõ nélkül 96bit? A parasztvakító decibel és Hz megnevezések?
Kicserélik a dobozát, tesznek bele ellenállásokat, beleteszik a 6 éves emu10k2-es chipet, a szokásos 12 éves Yamaha szintetizátor chipet, az új árcédulát, és kész az X-Fi😊

Természetesen vásárlás mellé kapunk egy alfa-béta drivert és minimális de legalább bugos szoftvercsomagot. A Creative megdögölhet😊

Én begyûjtöttem e-Bay-en 2db NX-et meg egy Live! 5.1-et, ezzel elkaristolok még vagy 10 évig😊

[merlinw.org]

MerlinW
- Rendszervisszaállítást azt nem csinálok. Sose mûködik.
Szerinted hogy élt az elõzõ gépemen 4 évig egy XP telepítés? Hogy a fenébe ne mûködne. De még hogy!

- Driver sweepert- próbáld ki, elvileg lepucolja a video és audio drivereket.
- Device manager, azaz eszközkezelõ (saját gépen jobb klikk, tulajdonságok hardver, eszközkezelõ, multimedia, audigy, tulajdonságok, drivers)
- Szervizek: saját gép, jobb klikk, "Kezelés" (vagy hasonló, angolul "Manage" a neve), szolgáltatások.
- Your Uninstaller nem ingyenes, viszont csak serialt kér, amim van, ill torrenten is megtalálod.
- mind az Audigy 2 NX, mind a Live! 5.1 tökéletesen szól 8 és 6 csatornán Vistán is, ahogy MacOS-en Linuxon és Win98-on is😊

[merlinw.org]

kirol
- Rendszervisszaállítást azt nem csinálok. Sose mûködik.
Nem hiszem, hogy a kari halt volna meg, bár már nem mai darab az igaz.
Úgy volt, hogy felraktam a driverét, én hülye mondom megnézem van a frissebb, és a hivatalos oldalon volt valami 2008-as, meg is lepõdtem. Felraktam, recsegett, és ekkor már nem tudtam leszedni, szólni szól, de nem tudtam fullra uninstallálni, hogy az eddig használt driverrel felrakhassam, mert ha csa kerre ráindítottam, akkor is csak recsegett.

- A Guru3D driver sweeper az ilyen uninstalláló progi? Nem próbáltam.
- Device manager rollback, update driver, delete device, driver újratelepít? Ezt fullra nem is értem. 😄
- Creative alkalmazás el van távolítva? Hát ez lenne a cél, hogy el tudjam távolítani, de nem tudom. Hardveresen igen, el van.
- Creative szervíz az meg mi az? Hol kell?
- Your Uninstaller! 2008 ilyenem nincs. Ez ingyenes?
- Ha már hangkarit vennék, akkor már Xfi-t, mert az menne Vista alatt is. De abból meg úgy hallottam, hogy min. Gamer kell, ami meg 20k.

MerlinW
- Guru3D driver sweeper-ét próbáltad?
- Rendszervisszaállítási pont?
- Másik gépben próbáltad? Nem a kártya halt meg?
- Device manager rollback, update driver, delete device, driver újratelepít?
- Összes Creative alkalmazás el van távolítva?
- Összes Creative szervíz disabled-re van állítva?
- Uninstallhoz használj Your Uninstaller! 2008-nevü programot. Eltávolítás után automatikusan pucol a programok után mindenhol, lemezen, registry-ben, stb.
- 10ezer pénzért kapsz USB-s külsõ hangkártyákat. Nincsenek csatorna problémák, driver problémák, szebben szólnak (nincs "PCI-zaj"), mobilisek, processzorkímélõbbek. Én pl a jó öreg Audigy 2 NX-et használom. De a Live! 5.1 is jó darab.

[merlinw.org]

MerlinW
Lakásfelszerelési boltban (OBI, vagy hasonló), kapsz fogyasztásmérõ konnektoradaptert (max 1000Ft-ért).

Fogyasztásmérésre program, ha van, akkor az alaplaphoz adják, miután nem egységes a dolog. Mint korábban írtam a Gigabyte-hoz adnak (DS4-hez legalábbis kaptam)

Harmadik megoldás minden alkatrészen megnézed mi a maximális fogyasztása, összeadod, szorzod, osztod, kivonod. Ezzel legalább a maximális fogyaszthatóságot ki tudod számolni😊

Egyébként a mai gépek ha napi 12 órán keresztül mennek, akkor havi 4-6ezret dobnak a számlára. A régebbi, P4-esek pedig 8-12-õt.

[merlinw.org]

kirol
Hát szerintem szépen szól a Realtek HD is.
Bár mondom visszaraknám én is Audigy 2-t, de nem mondott senki semmi ötletet nekem. 😞

Regeditben is van olyan sor, ami creative de nem hagyja törölni, pedig a kari nincs is benne most. Meg driver cleaner is törölte elvileg, de minden indításnál tudja ugyanazt törölni, szóval érdekes.

IMYke2.0.0.0
Ezt is prószáltam - Power DVD 5.0 alatt és Realtek HD Audio-ban is 6 channel - semmi...
Így visszakerült a Live! Player... Igaz, az is lehet, hogy az 5.1-es szettemmel van a gond, mert lehet, elromlott benne a 2.1-4.1-5.1 csúszka ...
No, mindegy. Úgyis többet hallgatok zenét, mint nézek DS 5.1 filmet...
Legalább is szebben szól, mint az alaplapi.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

kirol
Az árakról jut eszembe.
1,5 éve vettem procit, lapot, ramot (1 gb), tápot.
Na ez volt 210k.
Most cpu, lap, ram (4 gb) került kb. 50k ba, persze mivel régit eladtam így nekem kb. 23k -ba.
Durva.

1 pl. CPU E6600 78k volt, most E8500 30k.

RaveAir
Ahogy itt elnézegettem az árakat egyre nagyobb a késztetés, hogy új monitort vegyek. 😉

Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering. http://www.magyaritasok.hu http://raveair.blogspot.com/

RaveAir
Van notebook-om is, amit fõleg csak fordításra használok, vagy ha utazunk valahová, akkor tudunk rajta filmet nézni. Azonban a gép arra is kell, hogy azokat a játékokat is tesztelni tudjam, amit éppen fordítunk, ehhez pedig nem nagyon elég a notebook.

Amúgy van lehetõség, hogy valami program segítségével mérni/monitorozni tudjam az aktuális fogyasztást?

Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering. http://www.magyaritasok.hu http://raveair.blogspot.com/

kirol
Pöttyents rá 6ch majd Dolby Pro Logic II-re és rögtön szól mint a 6.

Én is visszaraknám Audigy 2-nem, ha nem lenne szar a drivere az XP-m.
Mint írtam behülyült. És most a telepítésnél mindig ...meghívása nem sikerült hibával elszáll.

IMYke2.0.0.0
Utánanéztem a neten, itt az SG-n is: beteszem az új gépbe a régi SB Live-omat!...

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

IMYke2.0.0.0
Szívok ezzel a Realtek HD Audió-val: nem szól 5.1-ben az ötpontegyesem!
Mi a jó isten van itt kérem?!
GIGABYTE GA-EP35-DS3 - honlapról letöltve minden - ám az istennek se szól ,csak 2 hangszóró meg a közép.

Én így tettem fel :
- new XP
- UAA driver KB888111
- Realtek Audio R2.02
Közben folyamatosan rinyált a Windows, hogy új hardver és nem találta hozzá a FELTETT UAA-t!
Reboot után ismét megtalálja, holott jobb sarokban minkét hangszóró a helyén, és rendszer hangok, zene szól.
DVD film elindít: 5.1 magyar hang kiválaszt: nem szól, csak a jellegzetes AC3 háttér...
Kidobom a kukába...

Ötlet?

Randal
Ok köszi. Addig remélem meglátom milyen lesz a helyzetem😄

MerlinW
Oké. Szept 2-9 között megint utazom el messze, 9.-e után szólj, ha kell a cumó. Egyébként láttam, hogy 45-ben gondolkodsz, mikor témáztunk errõl priviben írtam, hogy Te 40-ért elviheted.

[merlinw.org]

Randal
Köszi szépen😊
Ha nem gond, akkor tizedikéig még gondolkodom, hogy mi legyen, meg beszélek apámmal, hogy tud-e kölcsönadni. 2 hónap alatt összegyûjtök simán ennyi pénzt, csak az egyik melóhelyemrõl még nem kaptam visszajelzést, hogy meddig leszek, a másik meg még csak januárig biztos (bár lesz az több is bõven😊 ). Meg lenne mire még gyûjteni, azért nem akartam most rendes gépbe invesztálni.
De lehet hogy érdemesebb lenne, mint venni egy olcsóbbat, amit talán nem tudok elpasszolni.

Áhh. Fene nagy problémát okoznak ezek.

MerlinW
Frissítettem a listát #25335

[merlinw.org]

Randal
Ajj. Nem is olyan sok. Rohadt életbe, hogy nincs pénzem rá. Ha lenne még 50 ezrem pluszban, nem kellene használ gépet vennem😞

Lord Myn
Nem tudom, nekem sem hiányzik a GUI, számítógépeknél sokkal jobban szeretem a konzol módot (biztos szeretek gépelni). Most hogy elkezdtem Linux-ozni, az tetszik igazán benne, hogy egy kicsit olyan, mint a DOS volt, miközben az egész csoport azért nyafogott, hogy miért nem lehet grafikus felületen dolgozni.

MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W

MerlinW
proci: E8400 3Ghz - 30k
Video:
olcsóbb: SAPPHIRE HD3870 512MB GDDR4 Dual Slot PCIE - 26k
jobb: SAPPHIRE HD4850 512MB TOXIC FULL PCIE - 41k
Ram: CSX 2048MB DDR2 800Mhz CEC FAN KIT - 9k
vagy ha tuningolni szeretnél: CSX 2048MB DDR2 1066Mhz CEC FAN KIT - 11k

65-82.000 Ft.

Ezzel 2-4 évig elleszel.
Alaplapodat nézd meg 775-ös foglalatú-e, van-e rajta PCIE slot a videónak (nem árt ha 16x-os), illetve támogatja-e az 1066-os RAM-okat ha azt választanád.

Ha valami nem stimmelne akkor ezt érdemes venni:
GIGABYTE GA-EP45-DS3 - 22k

[merlinw.org]

Randal
Pont ezt akartam én is monidani😊
Én is DOS-oztam, 3.1-es windowst is használta stb. stb, de a frncnak van kedve mountolgatni mikor pár kattintással el lehetne intézni az egészet.

Visszatérve a gépekre, mert látom, hogy most mindenki benne van, egy közepes, de fejleszthetõ továbbfejleszthetõ gépet mennyiért lehet összedobni?
Dual-Core proci, 2 GB ram, vidkártya összeállítás kellene csak. Azért, hogy lássam, hogy mennyit kell majd gyûjtenem és mit lenne érdemes venni😊

MerlinW
DOS-on nõttem fel, de a franc fog minden játéknál pöcsölni a cmd-ben. Igenis hasznos a gui. Fõleg ha képi effekteket akarsz beállítani, memóriahasználati opciókat, illetve ha minden játéknál külön profilt szeretnél. Mennyivel egyszerûbb két kattintással elindítani egy adott programot?

Nem kell itt a kockaszöveg😊

[merlinw.org]

takysoft
GUI annak kell, aki nem tudja, hogy mi az a "dir", meg a "cd.."
az egyedüli amit meg kell tanulni, az a mountolás (amúgy igen egyszerû) mûvelete.

õszintén hiszem, hogy aki a dosbox-ot gui nélkül nem tudja használni, annak nem érdemes dos-os játékokkal játszani...
nem olyan nehéz az az 1-2 dos alapparancs...

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

MerlinW
A ketteskére tettem D.O.G. nevû GUI-t. Szerintem mindent tud amit tudnia kell. Okos, szép és egyszerû.

[merlinw.org]

kirol
Hát igen. Viszont ezzel a Realtek HD-vel meg nem megy a Pinnacle PCTV tunerem. 😞

Hát ez is jó régi darab.

Randal
Köszi szépen az infót.
Jó, hogy rátértél. A Dosbox jó kis program, csak a kezelése nem egyszerû. Vannak hozzá GUI-k, csak nem úgy mûködnek ahogy szeretném.

Volt régebben egy AbandonLoader nevezetû program, azt egyszerû volt kezelni.

MerlinW
2 és 4 magos processzor, 1db vinyo, max 2db memóriamodul, alacsony fogyasztású (nem játékos) videókártya, illetve újabb típusú alaplap, aminek BIOS-a támogatja az EIST és C1E/C2E, C.I.A. energiatakarékossági funkciókat. Gigához jár EnergySaver alkalmazás is, ami szabályozza a dolgot, illetve méri is mennyit spórolsz.

Kb ez a receptje az alacsony fogyasztású asztali PC-nek.
A videókártya a legérzékenyebb pontja ennek a dolognak, de ha nem akarsz játszani a legújabb dolgokkal, akkor akár 150-200W alatt is tarthatod a géped energiafelvételét. (+ monitor és az USB eszközök természetesen)

Egyébként a mai "csúcsgépek" vígan eléldegélnek egy 400W-os tápon csúcs videóval, sok vinyóval. ha nem megy a gép napi 24órát, akkor felejtõs számlát termel.

[merlinw.org]

takysoft
ehh.. sound blasterekbõl már kezd kicsit elegem lenni... még anno DOS alatt remek kártyák voltak.. de eljárt már az idõ a creative felett... rég nem tuzd normális drivert csinálni. Live 5.1-emmel évekig szívtam emiatt.

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

takysoft
miért wide:
-mert ez a jövõ(alig gyártanak már 4:3-as kijelzõket... notebooknál szinte egyet se)
-bizonyított, hogy kellemesebb nézni a szemnek.
-erre optimalizálnak(pl egy FPS játék manapság élvezetesebb egy ilyen monitoron... 4:3-ason levágja a szélét.

miért 4:3:
-mert "még" kompatibilisebb, fõleg ha sok olyan játékkal játszol, ami nem támogat ablakos módot, és csak 4:3-at szereti.(szerencsére a dosbox tökéletesen fut ablakban😄)

Miért új monitor:
mert hihetetlen ára van... használtan se kapsz olcsóbban...

Miért nagy monitor:
mert alig drágább, mint a kisebb, pl egy 22"-os TFT 40e alatt kapható már.

takysoft
speciel az NT 4

takysoft
ha a villanyszámla miatt aggódsz, akkor notebook való neked.

Randal
Tudok róla😊

Ez is csak azért kell, hogy megírjam a diplomamunkám, mert az otthonit nem akarom felhozni, meg elfoglaljam magam valamivel. De új gépet akartam venni, ahhoz meg kell 200 pénz.
Hitelt még nem kapok, a melóhelyek sem 100%-osak stb. stb.😊
Szóval kellett volna egy egyszerû gép óccsóé, errefel lesz egy komolyabb, közepesen óccsóé😊

Mindegy, a gépet remélem max fél-egy évig használom, a monitort meg nem cserélném le.

IMYke2.0.0.0
Értelek. Hasonló cipõben jártam majdnem 5 évig 😊

Randal
Köszi, de a 22-es nekem most nagy, meg drága is😞
Jó lenne, de maradok a 19-es változatnál vagy a 17-esnél. 30-35-nél többet nem szeretnék kiadni rá.
MerlinW gépe lesz 45, plusz a monitor 35, az már 80. 20-30-cal több mint amit terveztem. Igaz, a monitor új lesz, meg a gép se egy PIII-as lesz, de ha azt nézzük, akkor vehetnék egy vadiúj gépet és részletekben kifizethetném. Nekem most nem egy csúcs gép kell, csak fusson, meg lehessen rajta játszogatni. Így sincs nagyon idõm, két melóhely mellett.

IMYke2.0.0.0
TFT 22" Asus VW221D 3 év gar! 34 582 Ft 41 500 Ft raktáron
WSXGA+ 1680x1050 170(H)/160(V) 1000:1 15-Pin D-Sub 22 Wide TFT monitor, 300 cd/m2 fényerõ, 5ms reakció idõ, WSXGA+ 1680x1050, 170°/160° látható szög, 1000:1/5000:1 kontraszt arány

kirol
Ettõl meg epilepsziás rohamot lehet kapni.

IMYke2.0.0.0
Akkor ASUS-t ajánlok - nem bánod meg.

Pécsi árlistáról:
TFT 20" Asus VW202SR 3 év gar! 33 749 Ft 40 500 Ft raktáron

20", Wide WSXGA+ TFT monitor, Felbontás: 1680x1050, Látható, sági szög: 170/160, Kontraszt arány: 1000:1, Csatlakozó, : 15-Pin D-Sub, Fényerõ: 300 cd/m2,...

kirol
Jaj, elegem van a PC-bõl. Hihetetlen.

Most az Audigy 2-m hülyült be. És most pár napos az XP.
Elkezdett pattogni a hang mint állat, most meg már vége, mert uninstallálni se lehet, mert a telepítõje meghülyült, driver cleanerrel se lehet lepucolni, mert ha újrarakom fájlokat hiányol a ******, amikor most rakja fel, akkor mi a f@szt hiányol, miért nem rakja fel ha már most telepíti? És a telepítõ végén kifagy, így regeditben nem ír a végén, és nem mûködik. *************

Most az integráltat kipróbálom, még úgyse használtam ilyen HD audiót.

Csak arra megy el a rengeteg idõ, hogy állandóan vacakol valami.

Viszont a TV-s gépre lent ráraktam Tunguska 2-t, amin Vista van. Hát nem lehet rá felrakni, mert a video.spr -t vagy mit hibásan teszi fel, de átmásoltam az XP-set így még azon a gépemen is futott az integrál VGA-val.

És ami a jó, hogy akár FULL HD-ben is lehet játszani, de mivel az enyém csak 720p-s, így abban játszottam. Ez már egy + pont, hogy végre lehet állítgatni a felbontást.

Még sose játszottam 94 cm-en, de valami iszonyat állat. 😊
Szépen lefeküdtem a kanapéra és nyomtam kicsit. Már csak ezért is jó a rádiós egér. És jó lett ez a 2. rész szerintem.

Va van valakinek ötlete, hogyan tudnám totálisan letörölni a creative cuccokat az szóljon. Pár nap után nem teszek új XP-t fel, mert nincs idõm rá.

Randal
Nem is tudom, valószínûleg igazad van. Engem a fekete csíkok zavarnak a játéknál, filmnél nem. Fura.
Viszont az Anachronox nevû játék vicces módon nem WD monitoroknál csíkkal jelenik meg, amit könnyû volt megszoknom.
Lehet, hogy WD-s monitor lesz, 17-19 colos, talán Belinea, de túl sokat nem akarok fizetni érte. Max 35 akár használt akár nem😊

MerlinW

[merlinw.org]

MerlinW
Csak a jelenlegi monitor árak miatt.

Egyébként használtál már wide monitort? A programok sokkal átláthatóbbak, több információt látsz, elfelejtheted az alsó scroll-bar-t. Webezésrõl nem is beszélve. A játékok 99%-a támogatja, a régiek meg 4:3-ban futnak (nincs széthúzás mint a TV-knél, a 4:3-as felbontás ugyanúgy 4:3-ban jelenik meg)
Ahogy a filmeket is minimális "fekete csíkkal", vagy anélkül nézheted😊

Hozzászokni kb 1 nap, utána a 4:3-as monitorokat fogod köpködni😊

Egyébként a 22" az 16:10-es, azaz annyira nem wide.

De ez csak egy vélemény.

[merlinw.org]

Randal
Szépek és jók, csak nem akarok wide monitort. 😛
Nem szeretem õket.
Amúgy miért lenne rossz használt monitort venni? Hogyha gépet is lehet, akkor ezt is. Persze ne legyen túl öreg, meg ha garipapírt tud adni akkor az is jó😊

MerlinW
Randal
via mala: Köszi szépen, de Merlin valóban jobb ajánlatott tett😄

Még abban segítsetek, hogy milyen TFT-t érdemes venni, aminek szép képe van, illetve adatoknál mire érdemes figyelni
Azt is használtan venném 20-30 körül. Én a Belineákat favorizálom, mivel otthon is az van, igaz az CRT.
19 colosban gondolkodom, bár ha pár ezerrel több az se nagy baj, csak nem igen szeretek költeni😛

MerlinW
Ennél sokkal jobb ajánlatot tettem neki😊

[merlinw.org]

via_mala
itt árul pantomimes 30 rugóért egy gépet:
AMD Athlon 1800+ processzor
MSI KT3 Ultra 2-C alaplap
1 gbyte Ram
Geoforce FX5600 128MB videókártya
Sound Blaster Audigy SE hangkártya
Samsung 80 gb hd ata
LG dvd-író
LG dvd-olvasó

- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%

kirol
Akkor jó. 😊

Ment 1 órát, ahogy #25304-ben írtam, és nem hibázott az Orthos. Talán megy. És tényleg a RAM miatt hibázott anno. Hát még ha lesz idõ bepróbálkozok egy 9,5*400-al és ha úgy is megy, akkor az nekem tökéletesen megfelel majd. Egyenlõre. 😄

Hát a Crucial-om alapfeszültsége 2,2 V.

De erre az OCZ-re írtak valamit, hogy max. 2,15 V -ot kaphat a gyári 2,1 V helyett. Ha ennél többet kap, nem érvényes rá az örökélet gari.

Amúgy ezek a mostani progik nem igazán vágják ezt a DES-t. Össze vissza írják a CPU frekijét. Orthos pl. 3,8 Ghz-nak látja, a rivatuner meg mindig a max értéket mutatja, stb.

Most megyek, és a Tunguska 2 -vel jól megdolgoztatom a CPU-mat! <#idiota>

Amúgy szerintem ez a DES egy parasztvakítás nem? Nem csinál semmit.
Egy egyszerû oda-visszacsatolásos figyeléssel e terheléshez lehetne igazítani lépcsõzetesen a teljesítményt nem? Akkor érne valamit.

Mert ez asztalon leveszi, de ha "passziánszozol" full képernyõn gondolom rögtön felugrik a max teljesítményre, holott mondjuk csak 1%-kal kellene több kakaó.

MerlinW
Abban az idõben az Xp megjelenéséig a 98SE volt a legstabilabb Win.

[merlinw.org]

MerlinW
~100-105 fok a kritikus. 100% terhelés közben a 70-80 fok rendben van. A memóriád viszont jó sokat zabál, nekem az 1066-os CSX-OC 1200Mhz-re húzva is ment stabilan 1,92V-on, míg a gyári feszültsége 1,90 (1066-on)

[merlinw.org]

RaveAir
Én a Win95 után Win ME-re váltottam. Azok közé tartoztam, aki egy percet sem használt saját gépén Win98-at, és igazából nekem a Milleniummal semmi bajom nem volt.

Elég sokat írtatok az elmúlt oldalakon, és sajnos csak nagyon minimális %-át értettem meg az egésznek. Arra tudtok valami jó megoldást, hogy miként lehet a villanyszámlát csökkenteni néhány dolog visszafogásával? Az alaplapom és a videókártyám is Gigabyte, ezért szerintem viszonylag jól állíthatóak.