33675
-
#27137 Máshol is panaszkodnak a Virtualboxra. Különféle kombinációk vannak. Nem mindegy, hogy a host oprendszer hány bites 32 vagy 64 és az sem mindegy, hogy a vendég (guest) oprendszer hány bites. Van olyan akinek semmilyen 64 bites oprendszert (Vista, win7, Solaris, FreeBSD) nem sikerült feltennie, mert mindegyiknél hiányolta a 64 bites procit, csak sajnos ez a hozzászóló elfelejtette leírni, hogy milyen oprendszeren próbálkozott.
Mindenesetre A VMware nem panaszkodott és simán felment a 64 bites win7 a 32 bites ubuntumra. Már netezni is tudok vele. Hamarosan próbát teszek 1-2 játékkal is, mivel itt már van valamilyen szintű 3D-s támogatás is.
Mindenesetre nem ártana vagy 8 giga ram a gépembe. -
#27136 virtualboxra telepítette már win7et
32 bites egész friss változatot. talán 1 hónapja. -
#27135 Igazad volt. A Vmware-ben gond nélkül elkezdett települni a win7. A neten viszont az van több oldalon is, hogy Virtualboxban (Linux host-on) is gond nélkül települ a win7. Na mondjuk arra sehol sem találtam információt, hogy a 32 vagy a 64 bites rendszert telepítették-e fel. Láthattad a hibaüzimet és ott a 64 bites proci hiányára panaszkodott. A 32 bites verzió biztos nem panaszkodott volna. -
#27134 Én is a magyarítások portálról tudok róla. Lehúztam egy torrent oldalról, de még nem tudtam kipróbálni. Ma feltétlenül berepülöm és ha működik és igény van rá, akkor feltehetem a polcra. -
#27133 Köszi szépen! -
#27132 link
link -
#27131 Ha játszott valaki közületek a Tomb Raider Underworld -el és tudja, hogy milyen gombot kell nyomni az időlassításhoz az árulja már el nekem legyen szíves, mert olyan régen játszottam vele és elfelejtettem. Már végignyomtam za összes gombot, de sehogy se sikerül.
A topikjában meg a sok f@sz nem bírja megmondani. -
#27130 Hál' istennek, azért még itt a Világvégén (Baranya megye déli határvidéke) is van (tányéros) UPC/Digi TV, így nagyobb a kínálat... igaz, én nem TV-zek máshol, csak a PC-men (WinFast 2000 TV-kártya), és belső antennával az m1 és a TV2 jön be.
A "Csillagközi romboló" leadásáról a UPC tévéújságjából tudok.
A "Mónika show" és társai engem is taszítanak, a "Barátok közt" az Egyetem idején kifejezetten üdítő elfoglaltság volt, amikor vagy tucatnyian ültünk (pasik, csajok vegyesen) a TV-szobában, a plazma tévé előtt és néztük Magdi néni ármánykodásait... :)))
Egyetem után valahogy nem vonzott soha a BK.
-
#27129 azt se tudtam, h volt magyar tv-ben:D ritkán nézek TV-t... tekintve h nincs:D
a sorozataim letöltöm, filmeket letöltöm.
mónika só, josi barát, afrikai menekült celebek, versenyt főző transzvesztiták, tehetségkutatók meg valóságshowk valahogy nem érdekelnek.
barátok közt meg főleg nem...
(egy ideig néztem, de sose történt benne semmi... aztán kimaradt egy év, és mikor megint emgnéztem egy részt, a végére megint képbe voltam... rájöttem évente 1 rész elég is...) -
#27128 Az utóbbi példa verhetetlen :))))
"Die Hard"-ra csak a film megnézése után tudtam volna "jobbat". Ellenben, mégis jobb lett volna meghagyni az eredetit.
Igen, az "Alien" használata kiábrándító.
A kedvenc sorozatomat alázzák vele. [Alien, Aliens, Alien3, Alien: Resurrection] -
#27127 Igen, sajnos, "Csillagközi romboló" címen adták a tévén... :(
Még jó, hogy angolul láttam az első 2 évadot.
Most már csak a DVD-s vásárlások maradtak - kezdek áttérni a JÓ oldalra (kucc-kucc), és lassan összespórolok egy kis pénzt valami jó játékra, van egy sorozat első évadjának kiadott DVD-jére [szigorúan megnézem, hogy eredeti hangsáv is legyen, miközben még mindig nagyra tartom a magyar szinkront.]
-
#27126 az semmi!
de az "alien" szót kitartóan halálnak fordítják a mai napig..
bolygó neve: halál
végső megoldás: halál
feltámad a halál...
és a kedvenc:
halál a ragadozó ellen...
meg.. a Die Hard-ból hogy lett Drágán add az életed? bár jobbat és se tudok:D
Az abszulút favoritom viszont... francia film, címe Le Bullet (a golyó)
Magyar címe: "A tökös, a török, az őr meg a nő":D erre kontrázz rá:D -
#27125 Jézus anyám! ez a magyar címe??????
ez lett az a cím, amiért FIZETTEK a szinkronstúdiónak????
Érdekesség! Magyarra is megérkezett a Terminátor sorozat! ma lesz az első rész asszem! vmelyik tv adón:D -
#27124 Szerintem jó a Kés/Alatt még most is! -
#27123 Bizony, és még hosszú lehetne a sor... de nem csak a retekklib csinál ilyet, hanem ugye ott vannak a legendásan túlzó (igen, hallgattam közgáz előadásokat, tudom: eladhatóbbak) filmcímek a mozik esetében...
Mert ugye ki kapná fel a fejét erre: Alien
De erre rögvest vették a filmet/sztorit nem ismerő, de a cím mögött borzongatást sejtő mozibajárók: [b]A nyolcadik utas: a halál/b]
Kár, hogy ezzel minden poént lelőttek...
-
#27122 Én sem értem, miért kell teljesen más címeket adni. Miért nem jó az eredeti? -
#27121 De mondjuk itt hülyén hangzik az, hogy Galactica Csillagromboló. Jobb az, hogy Csillagközi romboló.
Hülye RTL Klub szokta azt csinálni, hogy átnevez filmeket. Pl. megvolt VHS-en a Black Knight(magyar cím Fekete lovag) és az RTL átnevezte Gagyi lovagra.
Vagy a másik poén a The Believer című film. Az lett a magyar címe, hogy A hitetlen. Mióta jelenti a believer azt, hogy hitetlen? -
#27120 A Mata hari állítólag németül már megjelent, és magyarítás is van már hozzá. Nem is tudtam róla. -
#27119 "Azokat meg főleg nem, akik címeket magyarítanak! :P Nehogy már te is sznob legyél, és főleg saját magad ellensége!"
A "magyarítás"-sal nem lenne gond, ellenben a félrefordítással igen:
Battlestar Galactica nem egyenlő "Csillagközi romboló" (magyar tévé okossága), hanem Galactica Csillagromboló[b].
S ez csak egy példa volt. -
#27118 VMWare 6.5
Standard: FKJ68-M2XAJ-AF1AU-45TWA
ACE Ed.: YH58D-ARW8C-C9LDT-4GX4K
Mulhollandot meg előkotrom. -
#27117 Na már csorog is lefele. Nézek hozzá addig egy kis okosságot... -
#27116 Ez a film érdekelne. Fel tudnád rakni a polcra? -
#27115 Elvileg a Virtualbox is támogatja. A hibaüzenete meg hülyeség, hiszen 64 bites procim van. Arra gondoltam, hogy a 32 bites Ubuntu zavarhat be. Mindenesetre megpróbálom beszerezni a legújabb vmwaret. A csili-vili természetesen nem érdekel. -
#27114 Az én kedvenc Lynch filmem a Mulhollanf Dr. Fantasztikus film. Igaz 2-3x meg kell nézni, illetve ismerni a Lynch féle szimbólum rendszert, hogy értse az ember:) -
#27113 VMWare-en teljesen jól megy. (ment, mert már megszabadultam tőle)
De ha látni akarod a csilivilit, akkor natívan kell feltenned. Bár ettől én óvva intelek. Inkább Vista-t nézzél natívan, kb ugyanaz. -
#27112 Igen, innen van az a mondás is: Véged lesz, mint a Twin Peaks-nek...
Egyénként, ha tetszett a Twin Peaks, akkor ajánlom a Veszett a világ c. filmet is (szintén David Lynch) nagyon jó kis szürreális film.
Én sorozatokat inkább tv-ben nézek, így hozzám közelebb állnak az olyanok, amik nem összefüggőek, azaz nyugodtan ki lehet hagyni részeket, mert mindegyik kerek egész. Pl. a Columbo vagy a Monk (egyébként is az olyan főszereplőket szeretem, akik kicsit különcek, de nem degeneráltak vagy "szupernaturális"-ak, amik a mostani sorozatokra/filmekre nagyon is jellemzőek). -
#27111 Megpróbáltam feltelepíteni a Windows 7-et Virtualboxban.
Ezt a hibaüzenetet kaptam:
-
#27110 -
#27109 De, DE!!! Sértsd csak meg őket! Megérdemlik :-) -
#27108 Nem sorozatok ezek, hanem szappanoperák. A kettő között van egy pici különbség.
Amúgy lehet bármit mondani, de olyan profin vannak megoldva, hogy könnyen függő válhat tőle valaki, ha véleletnül el kezdi nézni. -
csgj #27107 Barátok közt, Jóban Rosszban ---> Mind2 rettenetesen ratyi. Nem akarom megsérteni azt a rengeteg nézőt, aki minden részt végignéz, de NEKEM felfordul a gyomrom az ilyen sorozatoktól. -
#27106 FOlytatom:
My name is Earl (jópofa, általában lepukkant arcokkal teli komédia)
How i met your mother (2 csaj 3 fiu, kicsit fiends-re hasonlit, josag)
Barátok közt (munkacim: Ellenségek közt):)
Tűzvonalban (egész pofás magyar akciósorozat, pénteken esténként m1) -
#27105 Elképesztő mennyi vicek-vacak sorozat van. Én szerencsére az alant felsorolt sorozatokból soha egyetlen részt sem láttam. Ezzel töménytelen mennyiségű agysejtemet mentettem meg a pusztulástól :-)
Legjobb sorozat amit láttam az a Twin Peaks volt. Pont most néztem meg újra a kórházban. Minden részlete zseniális. Csak azt sajnálom nagyon, hogy nem folytatták a sorozatot, gyakorlatilag félbe szakították. -
#27104 nip/tuck szar. első 2-3 évad még jó volt, de nem tudnak nagyon újat hozni. ugyanazt meg már unom. már nem nézem.
Andromedát nem szidni. magyar szinkronnal megnéztem első részt, meg angolul is. magyar szinkronba bedobtak egy ilyen poént:
"olyan tested van, mint egy görög félistennek" majd beszartam:D
(gyk: Kevin Sorbo a főszereplő, aki a herkulest is játszotta a sorozatban)
ott döntöttam el... ezt magyarul nézzük:D végig is néztem az összes 4 évadot:D nekem tetszett:D -
#27103 Hé! Ne bántsad a Stargate-et, mert hatalmas.
A BSG meg egyszerűen zseniális. Már alig várom, hogy vége legyen, és egyben meg tudjam majd nézni a 4. évadot.
Az Eureka szerintem egy szerethetően aranyos sorozat, ne nagyon bántsad.
Azokat meg főleg nem, akik címeket magyarítanak! :P Nehogy már te is sznob legyél, és főleg saját magad ellensége!
A 24-et nézzük, de annyira nem ájultunk el tőle. A Lost-ot még be sem mertem próbálni, és csak véletlenül láttam belőle részleteket. Talán majd egyszer.
A The Big Bang Theory-ból pedig legalább az első részt nézzétek meg, aztán úgyis tudtok dönteni, hogy érdekel-e vagy sem. -
#27102 Na akkor leírom én is, hogy miket szoktam nézni:
24 <--ma végeztem az 5. évaddal
Californication <--első évadból pár részt láttam
Battlestar Galactica <--összes részt láttam
Generation kill <--első két részt megnéztem
Knight Rider 2008 <--összes részt láttam
Prison Break <--összes részt láttam
Heroes <--összes részt láttam
Legend of The Seeker <--első 5 részt láttam
Lost <--összes részt láttam
Merlin <--összes részt láttam
Dexter <--összes részt láttam
Masters of Horror <--2. évad 4. részénél járok
Pushing Daisies <--2. évad 6. részénél járok
Sanctuary <--első részt láttam
The Unit <--még egy részt sem láttam, de le van töltve az első évad
Star Wars: Clone Wars <--összes részt láttam
Big bang theory <--összes részt láttam
The IT Crowd <--összes részt láttam
Stargate SG1 <--most járok a 3. évad 2. részénél
Stargate Atlantis <--összes részt láttam
Nip/tuck <--5. évad 15. részig láttam
Kicsit sokat nézek sorozatokat. :D
TV-t soha nem nézek.
Néha nézek animét is, abból a kedvenc: Code Geass és a Death Note
Ezeket a sorozatokat néztem az elmúlt 2 hónapban. -
#27101 Voyager az egyetlen ST amit nézni tudtam, és valóban nem volt rossz. DS, NG már nem ment le a torkomon.
Seeker-t nézem, az első 1-2 része jó, de már sajnos átment Xéna minőségbe..:(
Tin Man nem rossz, egyszer nézős, akkor már inkább a Lost Room, vagy a Discworld minik.
Jericho S1 jó volt nagyon szerintem is.
Firefly nálam alapmű. -
csgj #27100 Ejj, a Star Trek a sci-fi sorozatok királya -.- Jó, oké, az első sorozat (a 60-as évekbeli) ma elég gáznak tűnik, az új sorozatok mellett... De pl a Star Trek Voyager baromi jó! Minden rész más, mindig van valami tanulság, és ott van az a nagyszerű Trek-hangulat :P
Ez az új Legend of the Seeker nagyon klassznak tűnik... Megnéztem az első két részt, és tényleg igényes, látszik, hogy nem csak úgy összecsapták egy tipikus fantasy sorozatnak. Persze-persze, a történet kissé sablonos, de könyv alapján készült és igazán epikus maradt :D
A Tin Man minisorozat is csodálatos, igazi különlegesség.
A Lost-ot élveztem egy ideig, de túl sok rejtély halmozódik fel benne egy idő után.
A Jericho első évadja nagyon ütős volt és érdekes. A 2. már nem jött be annyira, de jól végződött.
Sci-fi sorozatokra visszatérve... A Firefly nem rossz, bár nekem nem nagyon jön be ez az "űr-western" dolog. (a főcímzene meg kimondottan idegesítő) Az Andromédát csak mazohistáknak ajánlom... Nagyon gáz. -
#27099 és még minket is túl fog:D -
#27098 "Nem vagyunk egyformák:)" --- bizony, és éppen ezért élt túl ez az emberiség :)