33675

• Axon
    Ez szuperül hangzik. Köszönöm!
  • IMYke2.0.0.0
    Én sem komolyan írtam, amit írtam.
  • kirol
    Na ne essünk túlzásokba, csak hülyéskedtem.
  • Lord Myn
    154_Gobliiins4_Hun
    155_Wallace_and_Gromit_EP2
  • IMYke2.0.0.0
    Vigyázat, kirol még átcsábul a Dark Side-ra, és ő lesz a korai Sötét Vödör***. :)

*** = Darth Vader
  • IMYke2.0.0.0
    Nagyon szégyellem magam, és megérdemlem a szemrehányó tekinteteteket és az ostrocsattogtatást is...
    Remélem, nem lesz legközelebb, de ha mégis, akkor Imádott Könyvtárunk Üzemeltetőjéhez fordulok supportért :)
  • kirol
    Milyen sötét pontokat kapok? Meg milyen folyóiratot?
  • Lord Myn
    Bepötyögés helyett inkább mászom fel a létrára, hogy fel tudjam rakni a polcra őket... :)
  • Lord Myn
    Elnézést... Azt hittem, hogy megbizható, régi tagnak ki lehet adni IP címet (btw. ha jelszót kért volna, azt még neki sem adtam volna meg). De igazad van, jobb az óvatosság...

Kirolnak meg előfizetek 1 hónapra a "Vamzer" c. folyóiratra... :DDD
  • Axon
    Én nagyon szeretném a polcra mindkettőt.
    Tényleg a magyar verzióju Goblins 4 van meg neked? Mert ez annyira szépen hangzik, hogy elsőre el sem hiszem, csak ha még egyszer bepötyögöd ;-)
  • MerlinW
    Imyke és Lord Myn nyilvánosan le vannak cseszve:) Ketteske adatokat kizárólag tőlem, nem egymás között. Sokszor el lett mondva. [csattogtat az ostorral]

Kirol meg sötét oldal pontokat kap:)
  • kirol
    Ha a topikban van esélyegyenlőség, akkor remélem ezért jól lecsesztek téged is! :)

Ha nem, akkor kikérem magamnak! És megyek az ombucmanhoz!
  • IMYke2.0.0.0
    Gobliiins 4 - Újra támadnak az őrült manók - teszt.

"Gobliiins 4

Elérkezett 2009 és valaki úgy gondolta, fel kellene eleveníteni ezt a majdnem 20 éves mesét, és az első részből kiindulva napvilágot látott a negyedik epizód. Örülök is ennek, meg nem is, mert a végeredmény elég vegyes lett.

Az első dolog, ami mindenkinek feltűnik, a grafika, a világ kinézete, melyben az újabb mese játszódik. A fejlesztők a 3D mellett tették le a voksukat, tönkretéve ezzel a játék vizuális hangulatát. Egyrészt egyáltalán nem fekszik eme technológia alkalmazása sem a műfajnak, sem a meseszerű történetnek, másrészt össze is csapták az egészet. Az rendben van, hogy hangulati szinten a múlt visszaidézése volt a cél, de ezt a grafikánál nem kellett volna ennyire erőltetni. Azt kell hogy mondjam, hogy a legelső rész is sokkal, de sokkal gyönyörűbb, mint ez. Nem is beszélve a második részről, ami a maga idejében talán a legszebb rajzfilmgrafikás számítógépes játék volt. Persze mindezt nem technikai értelemben mondom, sokkal inkább a hatás más, amit kelt az emberben és bár eltelt majd húsz év, még mindig jobban megragad a trilógia bármelyik darabjának a látványvilága, mint a jelenlegi epizódé. Sok az egymásba csúszó textúra is, a karakterek elnagyoltak és a mozgások sem tökéletesek.
    Ha ezen a retteneten sikerül túltennie magát a játékosnak, utána azért egész kellemes élmények várnak rá. Megmaradtak ugyanis az igazi goblinsos poénok, a karakterek apró megnyilvánulásai, a pályák érdekessége, meseszerűsége és olyan „goblinsossága”, hogy mást ne mondjak."

Többit olvassátok el...
  • Lord Myn
    Nincs mit. :)
  • IMYke2.0.0.0
    Itt is köszönöm, hálásan! :)
  • Lord Myn
    Elküldtem.
  • Lord Myn
    Nem, abszolút hobbiszinten zenélek, csak mivel kb. 15 éve csinálom, közben fejlődik az ember... :)

Még csak belenéztem a Gobliiins-ba, úgyhogy komolyabb véleményem egyelőre nincs.
  • IMYke2.0.0.0
    Csak az alany maradt ki az első mondatból, semmi lényeges :)
  • IMYke2.0.0.0
    Priviben elküldené nekem csak az új IP-t? Eddig működött, de fogalmam sincs miért, nem tud kapcsolódni FTP Rush és TC sem.
  • RaveAir
    A komoly hangszerből és a zenei dolgaid bemutatásából arra következtettem, hogy talán egy picit szélesebb körnek csinálsz muzsikát.

Más: Próbáltad már a goblinok 4. kalandját?
  • RaveAir
    Valahonnan ismerős ez a hír. :D
  • Lord Myn
    Zene világából térjünk vissza a kalandokéba:

Ha valaki szeretne a polcra Gobliiins 4 magyart vagy Wallace & Gromit EP2-t, az szóljon.
  • Axon
    Egy hírecske kaland témában:
    Elkészült a The Black Mirror magyarítása.
  • Lord Myn
    A komoly zenétől kezdve, a jazzen keresztül, az elektronikus zenéig mindenfélét. Sajnos manapság már alig van időm erre, elég régen nem írtam már saját zenét, inkább a régieket veszem elő és "pofozgatom" őket vagy más zenéket remixelek, hangszerelek át saját ízlésemre.

Belehallgatni valahol? Hát ez elég érzékeny téma, ugyanis kizárólag saját szórakozásra készítettem őket, illetve volt egy pár hölgy az életemben, akiknek írtam zenét, de másnak még soha nem mutattam meg őket...
  • RaveAir
    És miket szoktál zenélni? Valahol bele lehet hallgatni az alkotásaidba?
  • Lord Myn
    Igazság szerint néhány évvel ezelőtt karácsonyra kaptam a barátnőmtől, de ha jól tudom olyan 40-50k-t kérnek érte. Elég jó kis cucc, dinamikus billentyűzete van (görbével szabályozható érzékenységgel) + teljes programozhatóság.

Sample-kről jut eszembe, hogy régebben készítettem hangszereket is sampler-ekhez, de volt amikor egy fél nap elment 1 hangszer elkészítésére (LFO-k, szűrők, ADSR, stb. beállítására elmegy az idő). Ma már erre sajnos nincs lehetőségem, sőt zenélni is egyre kevesebb...
  • IMYke2.0.0.0
    Nekem csak sample gyártáshoz kellene ilyen [pl. basszus és futamok].
    Mennyiért vesztegetnek egy ilyet?
  • Lord Myn
    Volt olyan korszakom nekem is, bár én az Impulse Tracker-t szerettem inkább. A mostani komolyabb szerkesztőkhöz képest már viccesek ezek a régi tracker-ek.

Beviteli eszköznek meg ilyet használok:

• RaveAir
    Én pedig már régen magam mögött hagytam a gyönyörű Fast Trackeres éveket. Pedig milyen jó kis rave zenéket csináltunk a haverokkal. :D
  • takysoft
    őőő. én meg konvertálok wav-ból mp3-ba? XD
  • moonster
    Nálam ez csak annyiban merül ki, h zenéket vagdosok össze, különböző produkciókhoz.
    Sound Forge 9-et használgatok
  • IMYke2.0.0.0
    Sajnos, nekem botfülem van - így nem a saját zeneírásra, hanem létező zenék machinálására adtam a fejem, és gyakorlom immár 9. éve :)
    [Csak 2 és fél éve használom rendszeresen az ACID-et.]
  • Lord Myn
    Én azóta foglalkozom hobbiszinten zeneszerkesztéssel, amióta megvettem az első "komolyabb" hangkártyámat, ez '94-ben volt még a DOS-os/Win31-es időkben.

Most FL Studio 7 XXL-t használok szerkesztésre, ami egy-egy komolyabb műnél még ezt a vasat is rágja rendesen, pedig az X-Fi is besegít hardverből neki.
  • IMYke2.0.0.0
    Nekem is jól jönne +6 GB így :)
    Az első gépemet kifejezetten zeneszerkesztés miatt vettem meg (ugye: 1700+/512 MB...).
    A mostanival szinte mindent lehet csinálni és mégis csak fordítok vele, meg Sony ACID-del zenéket fabrikálok :)

De néha becsúszik egy-egy film editálás... na, akkor szeretném a 4 magos CPU + 8 GB RAM-ot.
    Bár, nem sírok: eddig SEMMI sem tudta megenni a C2D-t sem.
  • Lord Myn
    Nincs harag, leírtam mire kellett. Amúgy eredetileg "csak" +2 gigát akartam venni (tehát összesen 6-ot), csak az egyik nagykeres ismerősöm annyiért hozott 4 GB-ot, mint a 2 giga lett volna, akkor meg miért ne...
  • moonster
    Jogos a memóriatöbblet.
    GTA-nak nincs optimális konfigja, vagyis van, de az a csillagos ég.
  • MerlinW
    Oké, mint írtam volt, csak kíváncsiság, semmi kukacoskodás:)
  • Zóanagyvarázsló
    Például a GTA IV-hez a gyakorlatban ajánlott* 3 GB RAM, mellette pedig 1 GB RAM-os VGA. Ezt már eleve nem tudja a 32 bites XP. Más kérdés, hogy én is inkább maradok az XP-nél, és az iylen eltúlzott gépigényű vackokkal majd 3-4 év múlva játszom.

*Mielőtt valaki kötözködne, nem a hivatalos ajánlott konfigra gondolok, mert az nem elég hozzá.
  • Lord Myn
    Ja, modellezem... úgy hívják VMWare Workstation :). Úgy eszi a RAM-ot, mint a huzat: elég ha 4-5 virtuális gépet elindítasz és 4 gigával már baromi idegesítően swappel. Így már valamennyire dolgozni is lehet vele.

Egyébként Photoshop-hoz és zeneszerkesztéshez is jó (pl. van egy 1.6 gigás Soundfont-om, ezt be sem töltötte az X-Fi, amikor csak 4 giga volt a gépben). Még a Vista is érezhetően gyorsabban reagál a dolgokra, mint 4 GB esetén.
  • MerlinW
    4-nél többet max a 3D modellezők, komolyabb zeneszerkesztők illetve szerverek képesek felhasználni, én is ezért kérdeztem:)