The Longest Journey

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Barátok közt, Jóban Rosszban ---> Mind2 rettenetesen ratyi. Nem akarom megsérteni azt a rengeteg nézõt, aki minden részt végignéz, de NEKEM felfordul a gyomrom az ilyen sorozatoktól.
moonster
FOlytatom:

My name is Earl (jópofa, általában lepukkant arcokkal teli komédia)
How i met your mother (2 csaj 3 fiu, kicsit fiends-re hasonlit, josag)
Barátok közt (munkacim: Ellenségek közt):)
Tûzvonalban (egész pofás magyar akciósorozat, pénteken esténként m1)
Axon
Elképesztõ mennyi vicek-vacak sorozat van. Én szerencsére az alant felsorolt sorozatokból soha egyetlen részt sem láttam. Ezzel töménytelen mennyiségû agysejtemet mentettem meg a pusztulástól :-)

Legjobb sorozat amit láttam az a Twin Peaks volt. Pont most néztem meg újra a kórházban. Minden részlete zseniális. Csak azt sajnálom nagyon, hogy nem folytatták a sorozatot, gyakorlatilag félbe szakították.

takysoft
nip/tuck szar. elsõ 2-3 évad még jó volt, de nem tudnak nagyon újat hozni. ugyanazt meg már unom. már nem nézem.

Andromedát nem szidni. magyar szinkronnal megnéztem elsõ részt, meg angolul is. magyar szinkronba bedobtak egy ilyen poént:
"olyan tested van, mint egy görög félistennek" majd beszartam:D
(gyk: Kevin Sorbo a fõszereplõ, aki a herkulest is játszotta a sorozatban)

ott döntöttam el... ezt magyarul nézzük:D végig is néztem az összes 4 évadot:D nekem tetszett:D

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetõségekben, de az optimista látja a lehetõségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

RaveAir
Hé! Ne bántsad a Stargate-et, mert hatalmas.
A BSG meg egyszerûen zseniális. Már alig várom, hogy vége legyen, és egyben meg tudjam majd nézni a 4. évadot.

Az Eureka szerintem egy szerethetõen aranyos sorozat, ne nagyon bántsad.
Azokat meg fõleg nem, akik címeket magyarítanak! :P Nehogy már te is sznob legyél, és fõleg saját magad ellensége!

A 24-et nézzük, de annyira nem ájultunk el tõle. A Lost-ot még be sem mertem próbálni, és csak véletlenül láttam belõle részleteket. Talán majd egyszer.

A The Big Bang Theory-ból pedig legalább az elsõ részt nézzétek meg, aztán úgyis tudtok dönteni, hogy érdekel-e vagy sem.

Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering. http://www.magyaritasok.hu http://raveair.blogspot.com/

davidka003
Na akkor leírom én is, hogy miket szoktam nézni:

24 <--ma végeztem az 5. évaddal
Californication <--elsõ évadból pár részt láttam
Battlestar Galactica <--összes részt láttam
Generation kill <--elsõ két részt megnéztem
Knight Rider 2008 <--összes részt láttam
Prison Break <--összes részt láttam
Heroes <--összes részt láttam
Legend of The Seeker <--elsõ 5 részt láttam
Lost <--összes részt láttam
Merlin <--összes részt láttam
Dexter <--összes részt láttam
Masters of Horror <--2. évad 4. részénél járok
Pushing Daisies <--2. évad 6. részénél járok
Sanctuary <--elsõ részt láttam
The Unit <--még egy részt sem láttam, de le van töltve az elsõ évad
Star Wars: Clone Wars <--összes részt láttam
Big bang theory <--összes részt láttam
The IT Crowd <--összes részt láttam
Stargate SG1 <--most járok a 3. évad 2. részénél
Stargate Atlantis <--összes részt láttam
Nip/tuck <--5. évad 15. részig láttam

Kicsit sokat nézek sorozatokat. :D
TV-t soha nem nézek.
Néha nézek animét is, abból a kedvenc: Code Geass és a Death Note
Ezeket a sorozatokat néztem az elmúlt 2 hónapban.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

MerlinW
Voyager az egyetlen ST amit nézni tudtam, és valóban nem volt rossz. DS, NG már nem ment le a torkomon.

Seeker-t nézem, az elsõ 1-2 része jó, de már sajnos átment Xéna minõségbe..:(

Tin Man nem rossz, egyszer nézõs, akkor már inkább a Lost Room, vagy a Discworld minik.

Jericho S1 jó volt nagyon szerintem is.

Firefly nálam alapmû.

[merlinw.org]

Ejj, a Star Trek a sci-fi sorozatok királya -.- Jó, oké, az elsõ sorozat (a 60-as évekbeli) ma elég gáznak tûnik, az új sorozatok mellett... De pl a Star Trek Voyager baromi jó! Minden rész más, mindig van valami tanulság, és ott van az a nagyszerû Trek-hangulat :P

Ez az új Legend of the Seeker nagyon klassznak tûnik... Megnéztem az elsõ két részt, és tényleg igényes, látszik, hogy nem csak úgy összecsapták egy tipikus fantasy sorozatnak. Persze-persze, a történet kissé sablonos, de könyv alapján készült és igazán epikus maradt :D

A Tin Man minisorozat is csodálatos, igazi különlegesség.

A Lost-ot élveztem egy ideig, de túl sok rejtély halmozódik fel benne egy idõ után.

A Jericho elsõ évadja nagyon ütõs volt és érdekes. A 2. már nem jött be annyira, de jól végzõdött.

Sci-fi sorozatokra visszatérve... A Firefly nem rossz, bár nekem nem nagyon jön be ez az "ûr-western" dolog. (a fõcímzene meg kimondottan idegesítõ) Az Andromédát csak mazohistáknak ajánlom... Nagyon gáz.
takysoft
és még minket is túl fog:D

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetõségekben, de az optimista látja a lehetõségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

IMYke2.0.0.0
"Nem vagyunk egyformák:)" --- bizony, és éppen ezért élt túl ez az emberiség :)

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

kirol
Ja, pedig akkor nem kellene PC hozzá. :)
Mennyiért fáj most egy olyan?

MerlinW
Stargate a kedvencem, nem bántani!
Lost-hoz pedig gyomor kell, emészteni kell, mert mély tartalommal bíró gondolkodós sorozat. Jóságos.
Battlestar szintén mély tartalommal rendelkezõ "politikai" sci-fi
Star Trek, Babylon-t én nagyon nem szeretem.
Desperate - hányinger kerülget tõle
Eureka - vidám, bohókás családi sci-fi
Buffy, CSI - egyetértek

Nem vagyunk egyformák:)

[merlinw.org]

IMYke2.0.0.0
Hoppá, nem tudom miért nem ment tovább...
Na mindegy.

24: kötelezõ
Friends: családi, humoros, néha bugyuta, néha görbe tükröt tart - kötelezõnek tartom a sorozatosoknak.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

IMYke2.0.0.0
A vázolt sorozatok közül az ilyen "Buffy", "Supernatural" és társai - tehát a mesterséges okkultizmus, a "túlvilági" téma <örök lerágott csont - Médium, Szellemekkel suttogó* - úristen, mentsd meg tõlük az emberiséget!>

Amit még a nem létezõ nagykorú gyerekemnek is meg mernék mutatni:
- Firefly -
- Star Trek: Deep Space 9 - kötelezõ alapmû
- Battlestar Galactica - állítólag, jobb, mint a 70-es évekbeli. Aktív netes koromban az elsõ 2 évadot láttam, eredeti nyelven - Starbuck rulez! - imádtam.
- Babylon 5 - Amihez J. Michael Straczynski hozzányúl arannyá válik. Delenn (Mira Furlan) sorsának alakulása miatt volt, hogy 2 napig nem aludtam, és egyben megnéztem vagy 18 részt.
//Straczynski: Babylon 5, The Twilight Zone, Murder She Wrote//
- Desperate Housewifes: Néhány rész kivételével kifejezetten család-barát. S amíg tudtam tartani a tempót vele, imádtam. Most aktív net nélkül a magyar tv miatt hanyagolom.

Amitõl tiltanám:
- StarGate - mindegyik klónja szánalmas.
- Buffy - szánalom
- Eureka - az elsõ 2 rész volt jó, a többi már klasszikus szappanopera.
- Lost - csak az elsõ két évadot engedném megnézni a gyerkõcnek, és a végén azt mondanám neki, hogy ennyit gyártottak.
- CSI - egykaptafa klónjaival együtt lõném ki az ûrbe a készítõket.
Tehát, akkor

* = Fejbelõném azt, aki ilyen magyar címeket gyárt!

moonster
Supernatural kicsit horroros beutesu sorozat. Egy testvérpár harcol a démonok, alakváltok meg mindenféle túlvilági lény ellen, amelyek képesek pusztítani, embereket megszáálni.
Vadászoknak hívják magukat, vagyis a fajtájukat, mert van belõlük több is.
40 parc para, de nem végig, rengeteg humor no meg sok okkult dolog. Legtöbbbször kendõzetlenül jeleníti meg a történést.
Axon
Eddig totális siker a wine és a 2008novemberi directx összeházasítása. Már sikerült is simán olyan játékot telepítenem és elindítanom ami eddig nem ment. Készítettem képernyõ képet is, de olyan nagy lett a file mérete, hogy nem szúrom be ide.
Kísérletezgetem tovább.

RaveAir
Az SG-1 tíz évadán tavaly sikeresen keresztülverekedtük magunkat a feleségemmel, de most elég nagy az ûr utána. Ahogy a Firefly után is...

Fantasy témában a Terry Pratchett tévéfilmeket erõsen ajánlom, de ha nem jön be a fura humor, akkor azért nem tudlak hibáztatni. Erõsen rá kell hangolódni. Amúgy van még valami Legend of the Seeker sorozat is, amire egész jókat mondtak.

Takysoft: Szerintem próbáld be a The Big Bang Theory-t, ha még eddig nem tetted volna.

Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering. http://www.magyaritasok.hu http://raveair.blogspot.com/

Axon
Köszi a bõséges útmutatást! Lesz mivel bütykörésznem.

takysoft
Sorozatok? húú:D
Dexter nagyon jó. Lostot nem nézem. Heroes is jó, de sokat változott a kezdetekhez képest(bonyeszebb lett).
House inkább csak idõtöltésre jó, de azért ötletes tud lenni. Nem fulladt ki.. az jó.

Nekem a Született feleségek jön még be nagyon(Desperate Housewives). Nevével ellentétben egyáltalán nem nõi sorozat. Nekem nagyon bejön:D

Terminator sorozat nagyon elunalmasodott a 2. évadra, de azért várom a harmadikat.
A Knight Rider egész jó évaddal nyitott, nekem tetszik a stílusa, jók a mellékszereplõk, és a humora a dolognak. Meg egy pici régi KR feeling is van benne(bár nem sok a beszélõ autón kívül:D)
Csillagkapu sorozatokat is ajánlom, ha Sci-fi rajongó vagy.. de azzal óvatosan, mert sima SG-1, meg az atlantis összesen 15 évad:D és (bár ezeknek már vége) lesz egy új CSK sorozat is Universe néven.
Ha szereted a sci-fi-t akkor ajánlom még a Firefly-t is. 1 évados, de jó.
Illetve most nézem még a Battlestar Galacticát is, az se rossz. 1-2 évad Farscape is megvolt, azt inkább azoknak, akik bírják a dorvább scifit is.. (nekem általában nem jön be a maszkírozott emberszerû idegen.. ezért sem néztem sose Star Trek-et, vagy Babylon 5-öt)

Amit viszont mindenképp ajánlok, az mondjuk a Tin Man. összesen 3 részes csak. ilyen minisorozat. Óz, a csodák csodája.. kicsit neopunk stílusban:D
(itt javítanék egy nagy magyar téveszmét... NEM a varázsló neve Óz... hanem a földrész neve... (The Wizard of Oz = Óz nagy varázslója))

Sajnos a Fantasy kedvelõi(scifivel ellentétben) nem sok jót kaphatnak sorozat téren, mert vagy kalandfilmmé fajul a dolog(menekülés a dínók elõl), vagy elnõiesedik(Buffy, Charmed(Bûbájos boszik).. monsjuk nincs ezekkel semmi gond, nekem tetszett mindkét sosozat nagyon, láttam összes részt:D)
Bár, most indult egy Merlin nevû angol sorozat, és hogy így eszembe jutott, szerintem le is töltöm, ami van belõle:D ki vagyok már éhezve vmi jó kis fantasy-re. remélem nem csalódom.
Aki fantasy-t szereti, esetleg nézza meg a Terry Prachett filmeket.(eddig 2 van asszem, Colour of magic, meg a Hogfather). Igen érdekes angol humor van bennük:D Korongvilág(Discworld) rajongóknak kötelezõ, egyébként ajánlott:D

A Supernatural az milyen, mirõl szól? Sajnos vége a legtöbb sorozatnak, amit nézek(a 12 részesek búcsúztak, és csak néhány 24 részes van, ami visszatért:D)

Általában azokat a sorozatokat kedvelem, ami story alapú. Ergo ne hagyj ki egy részt se, mert nem érted:D

bár a Casual-sorozatok között is vannak jók(knight rider, house, jóbarátok), de inkább egy jó hosszú film legyen egy sorozat:D

Ja.. comedy.. nem szertem. Jóbarátok persze alapmû, meg láttam 1-2 rém rendes családot is.. de azért ennél több nem is kell.

Na.. filmekbe meg ne is menjünk bele, mert sose lenne vége a postnak:D

RaveAir
Lazulni meg én ajánlanám a The Big Bang Theory-t. :)

moonster
jaja, en is 720p rajongo vagyoik
Kar, h meg aranyarban vannak az asztali mkv-t is lejatszo cuccok
kirol
Ja igen Odaát is jó. És én mind 720p -ben nézem, így amíg nincs táp, nem látom egyiket se. :(

moonster
Dexter penge, meg ajanlom SUpernaturalt is/kicsit ijjesztgetos, de utos/!
Esetleg Friday Night Lights-ot/gimis Amerikai focis, drama, nem csillivilli/
IMYke2.0.0.0
Hát ilyenkor erõsen kár, hogy nem lehetek ismét warezhuszár... :)

MerlinW
Nemdehogy:D

[merlinw.org]

kirol
Csak el ne mondd a 3. évad végét légyszi!

MerlinW
Dexter "alapmû":) Mondhatni kötelezõ néznivaló:) Fõszerepben egy gyilkoláskényszerben szenvedõ sorozatgyilkos:)

Showtime sorozat, cenzúra nélkül, kíváló színészekkel, frankó monológokkal, zseniális ötletekkel.

3 évad ment le eddig. (12 részesek)

[merlinw.org]

IMYke2.0.0.0
A Lost amúgy is mélyzuhanásban van.
Heroes dettó.
Dexter azmegmi?

kirol
Abbahagyom, nem szarakodok. Csak kibírom Lost, Dexter, Heroes nélkül is. Egy darabig! :)

Lord Myn
Figyelj lehet, hogy sz*r a Creative supportja (sõt biztos!), de hardverileg nagyon ott vannak a kártyái, mondj nekem pl. egy X-Fi Xtreme Music-hoz hasonló kvalitású kártyát ugyanebben az árfekvésben.

Ha pedig amatõr zenéléssel/mixeléssel foglalkozik az ember, akkor a filléres Audigy/Live szériából kX driverekkel félprofi kártyát lehet faragni.

MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W

Lord Myn
Például az, hogy CD_SPDIF az bemenet neked meg kimenet kellene? <#vigyor2>

Szerintem ne nagyon kisérletezzél, mert hazavágod az összes cuccodat...

IMO 1.) dugd rá az alaplapira és addig engedélyezd, úgyis csak átmenetileg használnád ezt a megoldást.
2.) Használj külsõ hangforrást addig és sz*rd le a HDMI-n a hangot.

Kicsit utánanéztem (nekem még soha nem volt szükségem SPDIF hangra) és úgy tudom Live/Audigy szériánál csak a külsõ/belsõ doboz tartalmazott S/PDIF Out-ot is (egyébként ezt kellene rádugni arra a hosszõ csatlakozóra).

MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W

kirol
Szerintetek bepróbálkozzak ezzel:

Kinagyítva a jobb oldal (Elvileg Audigy 2, de nem stimmel a tüskék száma!!!):

Ezen van 4 lehetõség is kimenetre! <#idiota>

De nem szeretnék semmit elfüstölni, se a VGA-t, se semmit!

kirol
Amúgy mi a különbség a CD_SPDIF és a között az SPDIF között ,ami nekem kellene?

MerlinW
Olyat azzal szerintem nem tudsz. De bevallom, sosem próbáltam. Ati-kban van belsõ audio chip direkt erre, Nvidia-ban meg PsyhX van:)

[merlinw.org]

kirol
Csak hogy kössem össze a külsõ SPDIF-et a belsõ VGA karimmal.

Venni nem veszek semmit, mert csak vissza kapom még ebben az évben a tápomat.

takysoft
hú de nem szeretem a Creative-ot...
Még anno Dos-ban jó volt a Soundblaster... de windows óta csak rosszat hallok róluk.. fõleg kompatibilitás meg driver téren.

MerlinW
Ha a hátsó Jack kimenetet nem tudod használni, akkor szerintem nincs. Creative oldalán körbenézhetsz az ügyben, supportnak ne írjál, mert tojnak mindenkire.

Megoldás lehet még a külsõ USB-s Sound Blaster Live! vagy Audigy2 NX amin van szintén Jack-es illetve optikai kimenet is (NX-en bemenet is).

[merlinw.org]

kirol
Akkor Audigy 2-n nincs is megfelelõ csatlakozó?

Randal
Nem olyan drága. Általában pár ezer forintból megúszod. Nem kell a legdrágábbat venned, mert valószínû nincs rá szükséged, igényed. Az általában olcsóbbnak, gagyibbnak hitt kábelek megfelelõek.

MerlinW
Hát jah. Az a CDROM-okhoz való..:)

[merlinw.org]

kirol
Valami nagyon király lehet, mert elõbb behalt a gépem. :(

kirol
Én erree a belsõ fekete bigyóba dugtam: CD SPDIF-be?

Ez gáz?

MerlinW
Már nem azért, de az SPDIF out nem a kártya seggibõl jön jack formában?:) Vagy nem egyrõl beszélünk:)

[merlinw.org]

kirol
Másik gépen Vista alatt külön választani kellett, hogy SPDIF, vagy sima hangkaris jack dugón akarsz e hangot.

Itt is kell, nem?

kirol
Most látom, van rajta SPDIF, de hogy az input, vagy out gõzöm nincs.
Most persze ami ide jönne kábel az 4 tû széles, de csak 2 vezeték megy ugye benne, a hangkarin meg mélyített és 2 tûs. Így levágtam ollóval a felesleges mûanyag rész és rádugtam. De nem tudom jó e, mert ugye ezt kétféleképpen lehet rádugni.

Remélem most pont fordítva van! :D

De Xp-ben rohadtul nem látom ,hogy lehetne választani SPDIF kimenetet hangnak, csak ugyan az van, mint eddig: SB Audigy 2 Semmi SPDIF.

IMYke2.0.0.0
SB Live-okon van.
[<#nemtudom>]

IMYke2.0.0.0
Úristen!
Akkor most, a válság közepin még magasabb lehet az ára.
<Én is minõség buzi vagyok - a pénztárcám keretein belül.>

Lord Myn
Bizony meg kellene nézni, hogy van-e SPDIF output a kártyán és hogy kompatibilis-e ezzel a kábellel.

Én is vettem DVI-HDMI kábelt pár hónapja, szintén ilyen hosszú és aranyozott és 2,5k-ért vettem.

kirol
Ja és nyáron vettem a TV-vel a DVI-HDMI kábelt, és akkor még drága volt. Talán 1,5 vagy 2 méteres és aranyozott és 10.000 HUF volt.

kirol
Köszi. Közben már máshol is segítettek, és rájöttem.

Magamtól sose jöttem volna rá basszus!
Én azt hittem, az a kis hangszóró azt jelzi, ha nem dugom be a tápkábeleket, akkor sípolni fog a VGA. :D

Ja ehhez nem adtak, de a TV-s gép alaplapjához igen, bár ott nem használom, mert alapból megy a kép és a hang is HDMI kábelen, mert a hangkari és a VGA is integrált.

Most akkor az Audigy 2-n kellene keresnem egy SPDIF Output -ot?