33675

• MerlinW
    Jóság, főleg gyerekeknek:)
  • Lord Myn
    Ha valaki még nem tudná, végre kijött a DOSBox 0.73!
  • MerlinW
    Írtam hát tapasztalatokat:)
  • IMYke2.0.0.0
    A Radeon topikban említettelek a 4GHz + HD4850 témában. Beígértem nekik, hogy mesélsz a tapasztalataidról... :)
  • IMYke2.0.0.0
    Akkor a nyugisabb Remote Desktop-ot használom :)
    Köszi a "hacker" tanácsokat mindenkinek :)
  • MerlinW
    vnc-vel igen, remote desktop elvileg egy virtuális asztalt hoz létre, azt elvileg nem látja a másik fél. Persze ez is beállítás kérdése.
  • IMYke2.0.0.0
    A kérdéssel arra szerettem volna rákérdezni, hogy simán lebukhatok a használattal? Azaz, egyszer csak meglátja a mozgó egérkurzor stb. látványát? A felugró ablakokat stb.?
    Sose-nem csináltam ilyesmit...
  • MerlinW
    vnc-vel te is tudod irányítani a bill/egeret (beállítás kérdése), de ott a remote desktop is windows-ban, szimplán engedélyezni kell my computer/properties-ben.

Egyik sem igényel nagy szakértelmet.
  • IMYke2.0.0.0
    WinVNC + NetLimiter működhet?

Egyiket sem próbáltam élesben.
    A VNC-vel az ő egerét én irányítom, vagy mi?

Persze, előfordulhat még a jövőben, hogy odaadja a kulcsot, és akkor simán, minden trükközés nélkül felteszem arra a gépre - sőt az összesre - a 2 progit...
  • MerlinW
    NetLimiter pofonegyszerű, hülyéknek készült, első pillantásra megérted. Viszont az kliens oldali cucc, így neked kell telepíteni a gépekre és belőni melyik program mennyit kapjon.
  • IMYke2.0.0.0
    A bajok a következők:
    * Ő a könyvtáros néni ( :) )
    * A hely információs szolgáltató hely, ergo: nem az Ő szórakoztatására, hanem mások (köztük persze az én) igényeinek kielégítésére hozta létre a díszes helyi önkormányzat,
    * Fogalmam sincs, hogy tilthatnám le a router-ből a cuccot, hiszen, a helyiségben csak egy mini HUB van, a router pedig a polgármester asszony irodájának falára val felfúrva,
    * NetLimiter progit annak idején használtak egyesek, még a DC (Direct Connect) hőskorában, lehet, hogy most nekem is meg kellene tanulnom használni?
    Esetleg, utóbbit ismeri valaki, el tudja magyarázni, miként lehet belőni rajta a dolgokat?

Marika néni-t azért néha valóban lefejelném, de ezzel az itteni fiatalság is egyet tudna érteni, mert hát... szóval, vannak érdekes megnyilvánulásai...
    Amúgy, bírom a nénit, amikor elengedi a kisördög a fülét.
  • RaveAir
    Jahh... Ez a limitálás normálisabb megoldásnak tűnik, mint az egész gmail letiltása. Bár a megoldhatósága kérdéses.

De ha ennyire eleged van abból az egy személyből, akkor nyugodtan rúgd csak fejbe. :)
  • takysoft
    ja ezt úgy értettem, hogy csak a gmail, freemail, citromail, stb. oldalakat limitálom sebességileg. többi weblapot nem...
  • takysoft
    tiltsd le a donna.hu-t XD

más. erre majd merlin válaszol érdemmel, vagy aki ért hozzá
    lehet olyat játszani, hogy..

Nem tiltom le a gmail-t ahogy van... de limitálom a sebességét.
    Mondjuk 4-5kbyte/s-re. Akkor leveleket bárki kellemesen olvasgathat. Csatolt fileok is csak lejönnek idővel, ha fontosak...(6-7 megás fileokat meg nem könyvtárban kell töltögetni)

Akkor mindenki gmailezhetne, de marika néni nem töltögetne a pps fileoat, mert belegebedne, mire kivárja... meg ha ki is várja, 4-5-kval senkit se zavar.

Cashfiesta. Egyszerűen tiltsd le a portját a routerben.
    Sőt... 80-as és 21-es porton kívul gyakorlatileg letilthatsz minden portot, upnp-t meg kapcsold ki.(nemtom windowsnak kell-e még vmi port, madj merlin ebben is segít)
  • IMYke2.0.0.0
    Ja, és néha MPEG fájlokat is kap csatolmányban - vagy 500 FW (forward) után...
  • IMYke2.0.0.0
    GMail-téma.
    A hölgyike CSAK PPS összeállításokat - nyálas zene, képek váltogatják egymást a szeretetről, szép városok, viccesnek szánt állóképek stb, témákba rendezve...
    Az idegesítő, hogy naponta vagy - és esküszöm csak átlagot mondok - 30 ilyet kap! A Donna.hu-s barátnői ontják!!!
    Hogy kapizsgálható legyen:
    A GMail fiók "tárhelye" ugye folyamatosan növekszik - nekem, a regisztrálás óta már elérte a 7,3 GB-ot -, neki most van az elméleti 12 GB-nál. S ebből a levelei közel 8 Gb-ot foglalnak! Kapott is értesítést, hogy hamarosan a tárhelyének több, mint 75%-át fogja kihasználni, s figyeljen blalblala.
    S ezeket az 1-6 MB-os fájlokat szimultán tőtikézi - azaz, egyszerre elindít 3-at, és mágikus szemüvege mögül figyeli, ahogy a Firefox letöltő kliensén a kék csíkok egymással versenyeznek, s majd amikor a legkisebb leért, elégedetten markol egyet az egerén, és hátradőlve élvezi a műsort...
    Amikor a 3 "film" leért, újabb csoportot indít.

S bizony, 64 kb/s a max sávszélesség, lévén - de ezt már kismilliószor leírtam szegény SG Fórumban - 0,5 Mbites szaros wireless könyvtár neten lóg 3 gép.
    Marika néni űzelme miatt azonban gyakorlatilag a másik két gép lehal.
    Csak akkor tudunk netezni rendesen, ha a 20"-es monitorán a SuperCow vagy az Ancient Quest of Saqqarah játékokat futtatja - természetesen a CashFiesta ki-nem-kapcsolása mellett...

Szóval, a GMail letiltása még emberségesebb megoldás, mint az arcának térdemmel való megismertetése...
  • RaveAir
    Nem tudom, hogy mit lehet kezdeni a CashFiesta-val, de én eléggé felháborodnék, ha a gmail-emet letiltanák.
    Nem csak vicces levelet szoktam oda kapni, és gondolom, hogy más sem.
  • Lord Myn
    Próbáld meg megbeszélni Mari nénivel, hogy zárja le a CashFiesta-t, amikor "a lánya is kapott pénzt"... Sok sikert hozzá! :)

Imyke, egyébként ez komoly, hogy a könyvtárban össz. 64 kb/s-os internet van??? Valami ősrégi ISDN? Ha csak egyedül használnám, akkor is hülyét kapnék...
  • takysoft
    megbeszélni a felhasználóval? na az egy más világ...

de abban iagzad van, nem nagyon lehet korlátozi, h ki olvashatja el a levelének melyik részét.

meg őszinten, imyke... az a néhány pár megás pps tényleg annyit számít? (tudom h igen, mert amúgy nem írtad volna, de akkor is.. mégse 300 kapcsoaltot nyitó feltöltögető torrent..)
  • RaveAir
    Nem azért, de elég nagy genyóság letiltani a gmailt, mert ugye azt lehet értelmes dologra is használni. Ilyen erővel le kellene tiltani a freemailt, citromailt, hotmailt és társait is.

A gmail esetében azonban az teljesen mindegy, hogy van-e Powerpoint a gépeden, ugyanis a google docs-on keresztül simán meg lehet nézni. De az ügyes felhasználó azt is meg tudja csinálni, ha más levelező oldalon keresztül kap levelet, akkor a google docs-ra feltöltve(!) meg tudja nézni.

Inkább meg kellene beszélni a felhasználókkal, hogy mit szabad és mit nem, mint önkényesen letiltani.
  • Axon
    Igen-igen nagy késéssel, de megjött végre a gamestar a munkahelyemre (mivel nekünk ez jár már vagy 3 éve). Azóta várom mióta jeleztétek, hogy kétféle dobozos játékot adnak hozzá. Az UT engem nem érdekelt ezért szurkoltam, hogy GoW legyen benne. Ma végre megjött és a GoW van benne! Jeeeeeeahhhhhhh :-))))))
  • moonster
    Köszönöm az avatart.
    Így már sokkal jobb.
  • takysoft
    ja, csak máshol sehol sincs olyan favorit-rendszer mint itt.
    mindig látom, mikor hol jött új üzenet

avatar sose érdekelt, csak betöltést lassít(bocs merlin, itt azért nagyon tetszik:) inkább arról beszélek, mikor 300x300-as 4 megás gifeket raknak be mindenhol)

szerkesztés meg...
    az tényleg jól jönne. mert így folyton újra kell postolni. de az nem nekem gáz. érek helyesírási hibául:D csak adatbázisszempontból lenne nekik egyszerűbb.
  • kirol
    Max. 50x50-es lehet.

Cseréld már le erre:

Hátha jobb.

Amúgy ez olyan szemétség, hogy azért, hogy itt szerkeszthessem a hsz-emet fizetnem kell. Máshol én csinálom az avatárt, mindent és ingyenes.
  • IMYke2.0.0.0
    CashFiesta = olyan, a monitor (és így minden futó program) felső részében látható színes baromság csík, melynek használatával, és a bősz klikkelgetéssel pont gyüjtődik és az azt futtató pénzt kap majd. Persze, hogy abszulút blődség, de hiába téptem a számat a néninek, ő hisz benne, mert "hát a lányom is kapott pénzt"... 50000 Pontot kell elérni 2 hónapon belül.
    De a gáz az egészben, hogy a program zabálja - hiszen folyamatosan kommunikál az összes lehetséges oldallal [meg dőlnek a reklámok a gépére] - az erőforrásokat és a netet is.

De ez lenne a legkisebb baj - a *.pps és GMail-gond-gazt fogom kitépni gyökerestül azon a gépen...
  • kirol
    Az aláírást pont azt mondom, hogy jó. És itthon a háttér is jó már. :)

Viszont a képem túl kicsi. Mármint a magassága, keresnem kellene rendes 50*50-eset.
  • MerlinW
    Nem tudom pontosan mi az a CashFiesta, de gondolom az is valamilyen url-t/portot használ, azaz van host-ja, amit tilthatsz.
  • IMYke2.0.0.0
    CashFiesta tiltása nem lehetséges?

takysoft: valóban, de az túl látványos is... egyértelmű lenne, hogy én csináltam. Míg, mondjuk egy el-nem-indulás indokolható lenne valami ad hoc indokkal (közben meg bőszen mutogatnám, hogy "bezzeg, a gépen a PowerPoint").

Legszívesebben - rohadt kegyetlen vagyok ma - letiltanám valahogy a gépről, de úgy, hogy ne legyen rohadtul egyértelmű... Windows esetében sajnos, ez szinte lehetetlen.

A Vezérlőpult - Felügyeleti eszközök - Helyi biztonsági beállítások - Szoftverkorlátozó házirend nem tud segíteni?
    Hogy kell ezt használni?

• takysoft
    azért jegyezzük meg, h a második "csúnya" megoldás kb 30-szor egyszerűbb XD
  • IMYke2.0.0.0
    Ezért kérdeztelek Téged! :)
    Köszönöm szépen a választ! Amint ahhoz a géphez - az új - jutok, megcsinálom. :)
  • MerlinW
    2 megoldás:

1, szép megoldás:
    - proxy-n / mail szerveren tiltani a gmail-t illetve a kívánt csatolmányokat
    - központi tűzfalon tiltani a nem kívánt portokat,
    - központi szerveren loopolni a nem kívánatos hostokat pl. 127.0.0.1 gmail.com, iwiw.hu, stb

2, csúnya megoldás:
    - win/sys32/drivers/etc/hosts fájlba: 127.0.0.1 gmail.com,
    - powerpoint uninstall:)
  • IMYke2.0.0.0
    MerlinW: Te vagy az egyetlen és utolsó reményem, és az az emberke, aki keni-vágja az oprendszereket, programokat... [nem, semmi puncs]
    Kérdés:
    - Hogy a lófüttybe tudok letiltani egy gépen [b]GMail-t, *.pps fájlokat és azt a rohadt CashFiesta programot?

Indoklás:
    Marika néni - a sokszor említett könyvtáros néni - felzabálja a maximális 64 kb/s-es sávszélességet a körlevél-bizbaszokkal érkező *.pps-ek letöltögetésével, a CashFiesta futtatásával és a másik 2 gépen [1 ahol én ülök most, és 1 amin az érkezők neteznánek] gyakorlatilag nulla esély az iwiw és komolyabb oldalak elindítására!
    Köztük, az SG is rohadt lassan töltődik be a srciptek, hátterek stb miatt.
    [Nem, nem akarok képeket letiltani az oldalon!]

Segíts kérlek! BÁRMILYEN megoldás érdekel!
    WinVNC nincs a gépén, gépeken.
  • Lord Myn
    IE8 alatt is megy, csak háttér nincs, de azt nem is bánom, mivel tényleg kissé rémisztő...

Itt egy link saját arcképnek, ha beraknád, megköszönném:

• IMYke2.0.0.0
    Bocs, most, hogy új pst-ot írtam látom rendesen. Erre nyög be:

"Script: http://www.sg.hu/js/jquery.js:12"
  • IMYke2.0.0.0
    Hülye Tűzróka rinyál egy futó script miatt...
    Gondolom, az oldaladról futó parancssor/kód nem tetszik nekije...
  • RaveAir
    Mondjuk nekem mindig olyan érzésem van, amikor idelátogatok, hogy ez valami Doom3 aloldal.
  • IMYke2.0.0.0
    MerlinW: azért nyugisabb háttér is lehetne... Sima Stark-os nincsen?
    A kis TLJ-játékosok megállnak a fejlő(v)désben, ha meglátják a jobb oldali, egyik (fő)szerepelőt... :)
  • Evin
    IE7: megy.
  • MerlinW
    adatlapomon van a mail cimem, de megyek msn-re.
  • RaveAir
    Ehh... Itt privátban nem tudom elküldeni, mert a fórum szerint nem vagy regisztrált felhasználó. :) Valami nem jó... de amúgy sem szeretem az itteni privát-üzenet küldést.
    Az e-mail címedet pedig nem tudom.

(Ezt az üzenetet már másodszor vágta vissza, hogy "üres".)