33675

• MerlinW
  • MerlinW
    Az a day0 ismétése volt (Sony, EA, Nintendo, stb) Most kezdődött a day1 élőben.
  • davidka003
    Már 6 óra óta az van. Volt a Nintendo bemutató most pedig a Sony megy.
  • MerlinW
    Másfél óra múlva élő E3 közvetítés Vegasból - Gamespot
  • Lord Myn
    Hogy kicsit felbolygassam az állóvizet:

1 hónap múlva jelenik meg az első epizódja a Telltale Games és LucasArts új projektjének:

TALES OF MONKEY ISLAND

5 részes lesz.
  • kirol
    Jaja, nálam is ez van. Csak nekem egy szintet még le is kell cipelnem. És lusta vagyok. :D
  • Lord Myn
    Nekem csak 32"-es a TV-m, de tényleg jól néznek ki rajta a játékok (a Mass Effect-et és a GRID-et néztem anno), de mivel más-más szobában van a gép és a TV, nem sűrűn viszem ki a gépet, mivel van vagy 20 kiló... :D
  • kirol
    Én már úgy megszoktam a 19"-t, hogy amikor néha - néha 37"-on játszok (kb. 2-3 m-ről) már szinte rosszul vagyok. :D (Mármint olyan érzés néha, mint amikor valójában hullámvasúton ülnél.)

De pl. Crysis bitang jól néz ki rajta. :)
  • Lord Myn
    Én is majdnem vettem egy 24"-est, de mivel kb. 80 cm-re ülök a monitortól még a 22-es is sok egy picit.
  • moonster
    én is agyaltam nagyobb monitoron, full HD-son.
    24" elég nagy, de nemsokára elég jó lesz ára, már most sem annyira sok.
  • Lord Myn
    Felső kategóriás cuccoknál mindig is így volt, akárcsak a luxus-/sportautóknál: +30-50 LE-ért egy kisebb vagyont fizetsz ki.

Egyébként még nem az a világ van, amikor szükség van második videókártyára, jóval gazdaságosabb (és kompatibilisebb) kicserélni a VGA-t egy erősebbre. A FullHD-s (1920x1200/1080) TFT monitoroknak meg megvan az az előnyük, hogy éles képet adnak 1280x800/720-as felbontásban is 1.5x szorzó miatt, ezeket a felbontásokat meg simán viszi a kártyád (még...).
  • kirol
    Csinálj már egyet a te 4.0-ádról is légyszi.
  • IMYke2.0.0.0
    Hát igen. Bár, ahogy írtam "Radeon" topikban is, 10 évente ha egyszer nekiveselkedem egy hardver generáció váltásnak. De azért ez überbrutál, hogy alig valamicskével erősebb, de naprakészebb gépet akarok összerakni, és plusz 150.000 Ft-ot kellene kicsengetnem a pénztárnál!
    S ez a G(azdasági)V(ilágválság) nélkül is alig lenne sokkal kevesebb...

A monitort azért megveszem, még ha 'tesó' gyerkőcök (értsd: cigány) potyognak az égből! :)
  • MerlinW
    Mindig is drága hobbi volt:)
  • IMYke2.0.0.0
    Köszönöm a választ. Akkor ezek szerint, jobban jártam volna egy "mezei" DDR2 800-assal.

Hiába, ez a technika... Basszus.

Elkezdtem szemezni egy 24"-es monitorral (virtuálisan, képről).
    A 4850-esem 1920*1200-ban persze bírná egy ideig, de próbálok előrelátó lenni, ha már egyszer igényeskedni is akarok.
    Ezért, megnéztem, milyen új alaplapot kellene vennem ahhoz, hogy egy továbbra is DDR2/3-képes, de már Crossfire-X-re is alkalmas lap legyen... beszarás.
    Egy 'vadonás' új gépet lehetne kihozni a 2 hardver árából!
    És akkor ugye új VGA, és márkásabb DDR3/gyorsabb és nagyobb vinyó nincs is a képben!

Kész vagyok.
  • MerlinW
    Ez semminek sem az átka, ez a technika:)
    333-as FSB mellett is mehet 1066-on a RAM, 3,2-es DRAM szorzóval, de ott a kérdés annyi, hogy amennyivel gyorsabb a RAM, nem lessz-e annyival lassabb a proci-memo kommunikáció.

A proci tuning egyébként kimerül abban hogy 333 helyett 400-at írsz. Gyakorlatilag lesz a procidból egy E8500 az is kb ugyanígy van megoldva.

A legjobb szabvány kombó ezzel a hardverrel a 400FSB/800DRAM 1:1-ben.

A lényeg, hogy akármit csinálsz, érezhető különbséget nem fogsz látni se 800-on, se 1066-on. Egyedül a proci húzásán vehetsz észre változást, +600Mhz mégis csak +600Mhz.

Ha zavar a tuning állítsd 400x7,5-re a procit, úgy is 3Ghz-en fog menni.
  • IMYke2.0.0.0
    Akkor tehát, ha azt akarom, hogy a RAM-jaim valóban 1066--oshoz méltó sebességen fussanak, a 8400-esemet is tuningolnom kell? :(
    Szomorú vagyok.

Ez csak a 8400-es átka, vagy egy alaplap csere megoldaná?
    Nagyon nem szívesen mozgatok semmilyen csúszkát, számértéket a hardvereimmel kapcsolatban - eddig pedig egyáltalán nem tettem!

A képet köszönöm, lementettem, hazaviszem.

• MerlinW
    Csináltam egy képet egy stabil, feszültségemelést nem igénylő 3,6Ghz/1066 konfigról (a képernyő lejjebbi része maradhat érintetlenül):

• IMYke2.0.0.0
    Tehát 400 esetén 2.6?
    Azt lehet beállítom. Pedig antituningos vagyok...
    De ezzel csak ugye a RAM-ok futnak a névleges teljesítményükön, semmi egyéb nem 'bántódik'?
  • kirol
    FSB:400
    Szorzó:6, ill. terhelésnél 9,5
    DRAM szorzóról még nem hallottam. Az mi az?
  • MerlinW
    Azt hogy? Mennyi az FSB, a proci szorzó és a DRAM szorzó?
  • kirol
    Nekem 10:8-ba mennek. Ez lehet gond?
  • kirol
    Okés.
  • MerlinW
    E8400 esetén:

Alapértelmezettként 800-on hajta. Neked kell feltolnod a RAM szorzót, azonban úgy elveszik az FSB-DRAM 1:1 arány. Ha 400 (333 esetén érdemes feltolni) az FSB-d akkor 2,6-os szorzóra van szükséged, az még úgy jó (3:4-es arány). 333FSB esetén 3,2-es szorzó kell ugye, ott már elég nagy a difi a proci és a ramok adatforgalma között, lehet többet árt mint használ.
  • MerlinW
    HD Tune is és minden program azt írja ki amit a BIOS lát. BIOS-ból veszi minden az infót API segítségével.
  • IMYke2.0.0.0
    Kedvelem a nénit, csak ne csinálná a szarságait... :)

A HWInfo mi a tökömnek csak 800 MHz-esnek látja az 1066-os RAM-jaimat?
    [BIOS-ban még nem ellenőriztem.]

Lehet, hogy az alaplapommal kellene valamit buherálnom? Meglepne, mert a Gigabyte lap (P35) 1200 MHz-es DDR2-t is támogat, a DDR3 mellé.
  • kirol
    Pedig már azt hittem, megvan, miért lassú.

Erre elveszed az örömömet! :D

(Tuti, mert ezt nem BIOS, hanem HD tune írja.)
  • MerlinW
    A BIOS minden SATA meghajtót UDMA 5-ként azonosít, ez normális, azonban a lemez attól még UDMA7 módban megy.

További info:
    SATA Wiki
  • kirol
    Egyszer kérdeztem tőletek HDD ügyben.
    HD Tune Info:
    Supported: UDMA Mode 7 (Ultra ATA/512)
    Activate: UDMA Mode 5 (Ultra ATA/100)

Most ha ez UDMA 7-et tud, ami gőzöm nincs mi, akkor miért 5-ön megy?
  • takysoft
    Levelet kaptam lájf:

Dear Laszlo Kereszteny (takysoft),

A while ago hackers messed up DOSBox.com/info.
    As precaution all passwords have been reset. You are receiving this email
    as you have an account on dosbox.com which is active.
    Your username is takysoft and your new password is (nem mondom meg)
    We advice you to consider your old username and password combination as compromised. (so update your password if you used the same combination on other sites).

We also like to inform you of the fact DOSBox 0.73 has been released.

Kind regards
    DOSBOX team.
  • kirol
    Bakker 41 perc? :D
    Az E3 jún. 2-4 -ig lesz?
  • MerlinW
    GTTV E3 kiadás
  • Atomreaktor
    CashFiestát én is elkezdtem anno, de az már vagy 4-5 éve volt, aztán abbahagytam, mielőtt pénz lett ovlna belőle:) de az állítólag tényleg működik, gondolom ennyi év után már bezártak volna, ha nem fizetnek.
  • RaveAir
    A korábbiak alapján azt hittem, hogy kedveled, mivel néha rádruházza a "kulcsok őre" feladatkört is. ;)
  • Evin
    Tipikus netfüggő. Bár a "kultúra központjában" könyvet is olvashatna, ennyi erővel. :)
  • IMYke2.0.0.0
    Inkább utóbbi :) :(

Adalék, miért is utálják a helybeliek a hölgyikét:
    Könyvtáros nénink a belépő emberekre rá se néz, úgy felel ha kérdezik, hogy a monitorra mered 5 dioptriás szemüvege mögül.
    S ne adj' isten, ha a belépő fiatalka könyvet - ad absurdum! - akar kikölcsönözni, akkor vagy időt kér tőle, míg "megnézem, ha már lejött", vagy úgy kel fel a gépe elől, mintha most vették volna ki a lépét, és orvosi javallatra 5cm/óra tipegési sebességre kellene gyorsulnia.

Nem népszerű a faluban.
  • Evin
    vagy "...nénit szórakoztató..."
  • Evin
    "Marika néni szórakoztató központ"
  • IMYke2.0.0.0
    Hát, ha egyszer ő telepeszik rá az egész rendszerre...
    Ha én tenném ugyanezt, akkor engem kellene korlátozni :)

A nénike feladata NEM az lenne, hogy egész nap filmecskéket, vetítéseket néz, és billentyűzet gyilkos játékokat futtat.
    Ő szimpla - ráadásul nem ráképzett - könyvtáros.

A polgármester asszony pedig szolgáltató helynek tervezte a helyiséget, nem Marika néni saját bejáratú szórakozóhelyévé... :)
  • RaveAir
    Nem vagy gyenge, hogy pont a könyvtáros nénit akarod korlátozni. :D