The Longest Journey

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MerlinW
Oké, elõkotrom õket a hétvégén. Gamepressure-ért meg köszi, jó oldal, nem ismertem. (gamefaqs.com-ot használtam eddig)

[merlinw.org]

IMYke2.0.0.0
Játékokkal kapcsolatban E-book-ok - azaz komplett végigjátszások, természetesen angolul.
Még a legújabb játékokkal kapcsolatban is akad.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

IMYke2.0.0.0
e-book-ban érdekelne

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

MerlinW
Van 10-15 kötetem e-bookban is magyarul. (jó pár angolul is) Ha valakit érdekelne.

[merlinw.org]

MerlinW
Shadows of the Empire csak képregényben jelent meg tudtommal.
Régen vadásztam én is. Pár éve felhívtam az amerikai Dark Horse kiadót, õk is azt mondták akkor, hogy ugyan terveznek könyvet, de jelenleg csak képregény van belõle. Azóta sem hallottam könyvrõl.

A képregény egyébként azóta magyarul is megjelent.

[merlinw.org]

Lord Myn
Nem gond, erre mondta azt Senki Alfonz, hogy "Tiszteljük barátaink agybaját!" <#nevetes1>

Még nem próbáltam ki, de a 2 szerzõ (Hal Barwood & Noah Falstein, régi Lucas-os arcok) jó ajánlás, úgyhogy remélem nem csalódom, hétvégén belekukkantok. Csak az a fránya német beszéd... (Na, már mindenen sír a szám, mi?)

MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W

Axon
Tudom, hogy igazad van, de nem tudok változtatni. Szinte fizikai fájdalmat érzek minden mega elpazarlásánál :-)

Ettõl függetlenül remélem nem volt hibás a tömörítés és ki tudtad próbálni a Mataharit? Hogy tetszik a játék?

szotyimutyi
Köszönjük! 😊)

Lord Myn
Nekem is van kb. olyan 10-15 SW könyvem (a jobb minõségûek), általában kellemes olvasmányok, de semmi extra. Kivéve egyet: Darth Maul, a vadászó árnyék, ez nagyon jól sikerült, egy thriller izgalmait hozza.

Egyébként a Birodalom árnyai-ra (Shadows of the Empire) már régóta vadászom, de évek óta sehol nem kapni, pedig állítólag ez is nagyon jó könyv.

MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W

Lord Myn
Hmm... tényleg azt hittem, hogy Linux-on fejlesztették az UHARC-ot. Btw, én is 360k-s floppy-n kedztem a szakmát (+ 20MB(!)-os MFM vinyón) és akkor tényleg meg kellett küzdeni minden kb-ért, de tudod azóta eltelt majd' 20 év és szerintem +/- 10 MB nem nagyon számít, fõleg ilyen lassú/inkompatibilis tömörítõvel, mint az UHARC. (Most vessetek meg érte, de én még mindig ZIP-et használok, mert azt még egy DOS-os pkunzip-vel is ki lehet bontani, nálam a kompatibilitás/gyorsaság az elsõ szemppont, a tömörítés hatékonysága másodlagos a mai vinyók, dvd-k mellett).

Axon
A gyûjtõ szenvedélyt megértem. Nekem egy hiánytalan delfin könyv sorozatom van (talán még emlékeztek rá, hogy ez egy ifjúsági könyvsorozat volt a rendszerváltás elõtt). Megvan mind a 167 db. Én még 300 ezerért sem adnám oda :-)

MerlinW
Cseppet már kinõttem belõlük, de néha szívesen olvasgatom😊 Van kb 15 kötet amibe még bele sem lapoztam. Ez már csak amolyan gyûjtögetõs dolog. Mellesleg elég sokat ér a teljes gyûjtemény. Láttam kereskedõt, illetve magánszemélyt is aki 2-300 ezer Ft.-ot kínál ilyen kollekcióért😊 Egyszer még jól jöhet😊

[merlinw.org]

Axon
Elõször azt hittem, hogy viccelõdsz velünk ezzel a több mint 100 star wars könyvvel. Most már látom, hogy nem vicc, de így még ijesztõbb :-)

Axon
Az uharc az nem linuxos tömörítõ, hanem kimondottan windows-os és nincs is semmilyen linuxos megfelelõje. Sõt Linux alatt még a wine nevû windows emulátorral sem mûködik.
Én még a nagyfloppys 360 kbyte-os idõkben kezdtem a mókát és akkor minden kbyte-ért keményen harcoltunk, úgyhogy én 10 megáért simán tömörítek, de még 1 megáért is.
Egyébként az eredeti Matahari.iso 1,6 giga méretû volt. Volt rajta egy rakás felesleges dolog amit kiheréltem belõle (directx, egy ismeretlen játék demója, egy rakás trailer különbözõ játékokból). Ezeket eltávolítva a tényleges játék valamivel több mint 800 mega.

MerlinW
Itt vannak a 2002-ig itthon megjelentek.

Azóta kb 10 jelent meg hazánkban. Egyelõre 32 nem jelent meg magyarul, de szép lassan pótolgatják, ahogy nézem.

(Az utóbbi linkben szereplõ boltból szoktam rendelni a könyveket, mindig klassz kedvezmények vannak)

[merlinw.org]

IMYke2.0.0.0
Úristen - vagy mai kiccsávósan: OMG!
Nem semmi gyûjtemény!

IMYke2.0.0.0
Köszönöm, ezt felejtettem el 😊

MerlinW
Nekem itt van a polcon az összes SW regény😊 74 magyar és 32 angol nyelvû😊 Majdnem mind elsõ kiadás. Komplett SW polc😊

[merlinw.org]

MerlinW
Hoth bolygón AT-AT-k vannak (4 lábúak), Endoron AT-ST-ket küldtek a dzsungelbe😊

[merlinw.org]

IMYke2.0.0.0

IMYke2.0.0.0
hopszláááá - igaz!
A Hoth bolygón 4 lábúak vannak, míg az Endoron két lábúak!
Elnézést kérek mindenkitõl - réges-régen egy messzi... akarom mondani, régen láttam õket.

Lord Myn
Most nem tudom jól értettem-e amit írtál, de az SW-ben az 5. és a 6. részben szereplõ lépegetõk más tipusúak, nem pedig összementek... Egyébként a "A Jedi visszatér"-ben is van egy 4 lábú, amikor Luke az ûrhajójával leszáll, hogy megadja magát, akkor lehet látni a háttérben egy elvonulót. /Párszor láttam a filmet az 1984-es mozipremiertõl napjainkig.../.

Lord Myn
Köszönjük! <#worship>

WÁÁÁ.... képes voltál -10MB-ért (~1.1%) ezt a nyomorult Linuxos UHARC-ot ráengedni az ISO-ra? A mh-i gép vagy egy negyedóráig tömörítette kifelé! <#vigyor2>

Axon
Akkor nem marad más mint buzgón imádkozni számodra egy otthoni internet kapcsolatért :-)

IMYke2.0.0.0
Természetsen van.
Mégpedig olyan, amivel teszteltem - ez olyan példány, melyben EXCEL táblázatban vannak a szövegek, s valamit átírok (Alt - TA😎 a játékban rögvest megjelenik. Iszonyat profi.
A baj csak az, hogy feltölteni egy DVD-t nekem egy hónapig tartana... <0.5 MBites net, amit csak könyvtárban használhatok, mellettem a másik gépen is folyamatosan megy net / *.pps fájlokat töltöget a néni és a többi>

//Amúgy nem azért, de a Birodalmi Lépegetõk igenis ászok.
Az már más kérdés, hogy a "Birodalom visszavág" és a "Jedi visszatér" között kissé összementek szegénykéim - Lucas és/vagy a makettmestereknek hála.

Axon
Imyke: Nincs véletlenül egy biztonsági másolatod a Dracula: Origin magyar nyelvû verziójából? :-)

Axon
Felért a Mata Hari, ha esetleg érdekel ez valakit a vérre menõ ûrhajófejtegetések közben :-)
Mellé tettem a magyarítást is. A cd-n rajta van a crack is valamelyik érdekes nevû alkönyvtárban.

RaveAir
Ez mondjuk elég vicces, hogy az új részek korábbi modeljei sokkal életképesebbeknek tûnnek, mint az AT-AT vagy AT-ST lépegetõk.

Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering. http://www.magyaritasok.hu http://raveair.blogspot.com/

takysoft
amúgy szeretem nagyon a Star Wars-ot, nagyon sok jó 5let van benne, de azért akad 1-2 szánalmasabb is... birodalmi lépegetõ??? ugyan már😄

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

takysoft
halálcsillag.. ugyan már.. milyen tervezés az, amit 1 jól irányzott lövéssel le lehet kapni😄

az erõ meg nem ûrhajó, bár tény h hatalmasabb, mint a Hive😄

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

RaveAir
Esélye sem lenne a Halálcsillaggal vagy az Erõ végtelen hatalmával szemben. 😊

Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering. http://www.magyaritasok.hu http://raveair.blogspot.com/

takysoft
mindig meglep, h annak is van magyar címe😄

mellesleg a szinkronokkal általában nincs bajom. Bár mikor elõször hallottam magyarul Goa'uld-ot, aszittem leesek a székrõl😄

Szerencsére az angol nyelvnek nagyon hasonló a hanglejtése, mint a magyarnak, így nem zavaró a szinkron.
Ellenben a venezuelai-brazil-argentin sorozatok, amiket nayámék szoktak néha nézni... jajanyám😄 Teljesen máshogy mozog a száj, mint a hang😄 Sokkal gyorsabban, pattogósabban beszélnek.

Gyerekek... sorozatok közötti ûrhajókat hasonlítotok össze??? Get a Life!!! (year, already got 5, i know😄)
Különben is, ZPM-mel módosított Wraith Hive-nál semmi se erõsebb😄

MerlinW
De csak Hangszóróval és Bubakkával😊

[merlinw.org]

RaveAir
Lehet, hogy egy módosított YT-1300-as teherhajó is megtenné... 😉

MerlinW
Egy ISD-I alosztályú csillagromboló is simán kivégezné a Galactica-t😊

Subclass Features

ISD-I

* triple vectrals on primary thruster nozzles
* no protruding observation nodules on command tower
* main bay: 8 transverse ribs on the long walls
* secondary bay: hangar on aft wall
* device akin to linear array struts is mounted on command tower forward face
* huge quad cannons in the minor brim trench notches
* stern triangular keel plating is further astern
* tower support neck meets hull with a vertical surface
* main turrets: six doublet heavy turbolaser batteries; two doublet ion cannons

ISD-II

* ring baffles on primary thruster nozzles
* some bridge windows possibly visible on command tower
* bridge panorama situated beneath thick vertical feature
* main bay: 7 transverse ribs on the long walls
* secondary bay: hangar on forward wall
* no obvious guns in the brim trench
* stern triangular keel plating is closer to ventral bulb
* tower support neck meets hull with a continuous diagonal surface
* main turrets: eight octet turbolaser batteries
* slightly different proportions for the main hull

[merlinw.org]

MerlinW
Star Wars sem csillagok háborúja, hanem csillagháborúk😊

[merlinw.org]

RaveAir
Ezt mondom én is, hogy nem csillagromboló, de még csak nem is egy Nebulon-B osztályú fregatt. 😉
De igazából a Galactica nevet meghagyhatták volna, mert ugye az látszik a hajón is...

IMYke2.0.0.0
Látom, Te is lefutod a Kedvenc topikok körét 😊))

IMYke2.0.0.0
Válaszoltál is 😊

takysoft
ha nagyon kötözködni akarok... a Battlestar miért csillagromboló? nem rombol csillagokat😄

Valójában "Harcicsillag" csak az magyarul béna😄

IMYke2.0.0.0
[[<#27119 - én is ezért írtam a helyes megoldást: "Battlestar Galactica nem egyenlõ 'Csillagközi romboló' (magyar tévé okossága), hanem Galactica Csillagromboló.">]] <#nyes>

MerlinW
BSG címének lefordításával egy baj van. Hogy tulajdonnév. Galactica a neve az ûrhajónak. Ezzel az erõvel House-t is lefordíthatták volna Doktor Ház-ra...

[merlinw.org]

Axon
Köszi!

IMYke2.0.0.0
A lényeg, hogy mindenki érti, mire gondoltál <#papakacsint>

szotyimutyi
Azt hiszem, ma inkább nem írok többet...

szotyimutyi
Bocsánat, Axonnak akartam címezni.

Neked azt akartam írni, hogy Szakácsi Sándor hangját én is szeretem, meg Kautzky Armandét. 😊

szotyimutyi
Jó lesz, köszönöm. 😊

IMYke2.0.0.0
Engem az se zavart volna, ha nem fordítják le a címet.

Szakácsi Sándort nem csak a ahlála után szerettem meg , éppen ezért, a Kulka János-fél szinkronnal csak megbékélni tudtam, szeretni nem fogom soha.

Selmeczi Roland (RIP) után Kõszegi Ákos orgánumával sincs bajom, imádom - tökéletes Jack Bauer hang. Sõt, "vele" kicsit jobb a film hangulata is.
Érdemes megnézni a 24 stáblistáját, a magyar hangot adó színészekkel - a hasonlóságok néhol döbbenetesek 😊

Bõhm Anitával semmi gondom - a BSG-t nem hallottam magyarul, ellenben az oldalon felsoroltak közül számosban volt szerencsém a színésznõ hangjához, és tetszik az orgánuma.

MerlinW
Csináltam 20GB szabad helyet.

[merlinw.org]

Axon
Ma elkezdem a feltöltést. Ha nem szakad meg, akkor holnap reggelre fent lesz.