33675

• IMYke2.0.0.0
    Itt megvan... Más topikokban tűnt el?
  • kirol
    Vajon mitől tűnt el a Logo-m a nevemről?
  • Atomreaktor
    Prágában is láttam egy ilyen szimulátort, ami a nagyközönség előtt is nyitva áll, azóta is bánom, hogy nem próbáltam ki :)
  • takysoft
    szimulátor magyarországon nincs, de németországban repültem vele, igen :)
    elképesztő élmény :)

a játék érdekes ötlet :)
    de azért ne felejtsük el, hogy rengeteg játék készül, de kevés lesz sikeres :P
  • Axon
    Ja-ja. Volt egy fórum egy másik szerveren, ahol kitárgyaltuk a titkos dolgokat. Én voltam az egyedüli, aki az első pályát 100%-ra tudtam teljesíteni és elmondtam a többieknek hogyan kell ezt csinálni. Na persze a többi pályát már nem tudtam én sem 100%-ra megcsinálni.
  • moonster
    Limbo fincsi volt, 3D hatással is lehet tolni. A hallgatózós pályák nagyon feladták nekem a leckét. Egyik legjobb platform játék mostanában.
  • Atomreaktor
    Egy bizonyos korosztály egyik kedvenc gyerekkori játéka :))
  • Axon
    De hülye vagyok. Azt hittem, hogy a space az akció gomb és azzal próbáltam eddig húzni :)
  • MerlinW
    Fogd meg a lábát és húzd jobbra:)
  • Axon
    Prehistorik 2 - egy ember készítette :)

Limbo-t most is tolom. Hihetetlen az a játék. Most ott vagyok, ahol egy pók pusztult el az előző pályán és csak a hatalmas szőrös potroha van meg és egyetlen lába. Nem tudok rájönni mit is kell csinálni, na de eddig is volt már olyan pálya ahol megállt a tudomány, aztán még is csak rájöttem a megoldásra. Nem tudtam, hogy 2 ember készítette. Zseniális.
  • Evin
    Vagy Cryengine3.
  • MerlinW
    Live for speed - 2 ember készítette (A piac legjobb fizikájával rendelkező autószimulátora)
    Minecraft - 1 ember készítette (az utóbbi idők legnagyobb bevételét produkáló játék - egyik napról a másikra milliárdos lett)
    Limbo - 2 ember készítette (A kategóriás platformjáték)

és még sorolhatnám hosszan a komolyabb és kevésbé komoly címeket.

• IMYke2.0.0.0
    A terjesztés pedig interneten történne, szerverről, jelképes összegért - de akár ingyenes is lehetne.
  • IMYke2.0.0.0
    Nincs előírva sehol, hogy 40 ember kell...

Léteznek ám olyan játékok, amiket 1-2-3-4-5 emberke készített...
    Mi sem lennénk rosszabbak.
    Én értek kicsit a Photoshophoz, történet-bonyolítást is bevállalnám [írótárssal még jobb lenne, hiszen "brainstorming" kell], és eléggé kritikus is vagyok - így bőven adnék tanácsot más dolgokban is :)
    Programozóink vannak. Ott az ingyenes Unreal III Engine SDK... Ott vannak az ingyenes grafikus programok, fizikai motorok, és a rengeteg ingyenes grafikus-elem forrás a neten.
    Emellett, a fórumokon segítséget, társakat is tudnánk toborozni.

A Deus Ex No Name Mod is pár emberes meló volt sokáig... [S igen, a MOD önálló játékká nőtte ki magát. Nekünk meg "alapjáték" sem kellene, mert ahogy írtam, ott az UE3-Engine.]
  • TokraFan
    Egy ilyen játék elkészítéséhez minimum 40ember kell (programozók, grafiusok, designerek, írók, 3D animátorok, programtervezők stb...stb...). És akkor még nincs értékesítve...
  • Atomreaktor
    Nem egészen :) Mert itt megvan a tudat, ha igazán akarnánk valóban össze tudnánk hozni egy játékot. Viszont, ha igazán akarnánk, akkor sem tudnánk uralmunk alá vonni a világot :) (Bármennyire is szeretnénk)
  • Axon
    Ez jó hozzáállás. Ezt alapul véve, hogy ha akarnám, akkor lehetnék a világ ura :)
  • TokraFan
    Szívesen.
  • TokraFan
    prederences.ini = preferences.ini
  • IMYke2.0.0.0
    Köszi az információkat.
  • TokraFan
    Szia,

:-D Megkaptam a mailt is, köszönöm!
    A villogásra találtam megoldást egy fórumon. Az újabb direckX driverekkel van baja, mert a játék már nagyon régi. Beírom ide is, hátha valakinek még segíthet.

A "Documents and settings\user name\application data\the longest journey" könyvtárban meg kell keresni a "prederences.ini" fájlt.
    Edit, és ki kell egészíteni az alábbiakkal ([DirectX] szekció alá):

GfxDriver=display
    int_BitDepth=32
    bool_IsDoubleBuffer=0
    bool_UseHardware=0
    bool_ForceSingleBuffer=1

Illetve ki kell még kapcsolni a játék beállításaiban az árnyékokat.
  • via_mala
    Látom akkor megtaláltad :)

A villogás sajnos marad, próbáld megszokni...
  • TokraFan
    Előző hozzászólásom tárgytalan, közben kipróbáltam az itteni magyarítást, és az tökéletesen megy.

De van egy másik probléma. A játék indítását követően minden karakter villog, vibrál, félig eltűnik. A hátterek és minden más jó, csak a karakterekkel van baj. Ismeri valaki a hiba okát, esetleg megoldását?
    XP SP3-at használok, legújabb nVidia driverrel.
  • TokraFan
    Sziasztok,

Az a problémám, hogy a magyarítások portálon található honosítás a retail verzión kívül nem hajlandó másra települni. Nekem pedig GOG-os verzióm van.
    Érdeklődnék, hogy az itt linkelt honosítás megegyezik a magyarítások portálon találhatóval, illetve, van-e valakinek tapasztalata arról, hogy települ-e GOG-os verzióra?
  • Atomreaktor
    Nem baj, a tudat megvan legalább, hogyha akarnánk, képesek lennénk rá. Ez az érzés jelen pillanatban szerintem mindenkinek elég :)
  • Axon
    Pár éve már volt erről szó itt a fórumon. Akkor talán még addig is eljutottunk, hogy kiválasztottuk a játék motorját (ha jól emlékszem valamelyik felújított King Quest motor volt az).
    Na persze a fantáziálás az jó volt, de hinni szerintem egyikünk sem hitt benne.
  • MerlinW
    Ide is írom, aki még nem tudta le a megjelent Walking Dead epizódokat, essen neki, mert szuperjó (TellTale ofc:)).
  • IMYke2.0.0.0
    Én a konstruktív személyzet - mondjuk a drukkoló csoport, vagy esetleg a történetírók - tagja lennék :)
  • Atomreaktor
    lassan ott tartunk, hogy egy kalandjátékot össze tudna dobni a csapat :)
  • Atomreaktor
    ez sok szakmára igaz mondjuk, hogy fél év alatt többet tanulsz, mint az egyetemen 4-5 év alatt. sajnos ez a realitás, nem tudom, hogy ez külföldi egyetemeken is így van-e. mondjuk ha arra megtanítanak, hogy hogyan kell tanulni, akkor az már jó :)

ki is lehet próbálni a szimulátorokat?
  • takysoft
    köszönöm a tanácsot:)
    egy nap szeretném befejezni a sulit, de eléggé sok egyéb dolgom van mostanában. következő félév talán sikeresebb lesz:)

Amúgy én is fejlesztő vagyok. nem webes. most épp C++, de mikor épp miben kell, elég változatos meló. Egy kanadai repülőgépszimulátor-gyártó cég magyar leányvállalata vagyunk, és izgalmas tud lenni néha. Most épp még titkos is amin dolgom, mert egy harci repülőgép szimulátorát fejlesztjük.

Most vagyok itt fél éve a cégnél (+1 nap... pontosan tudom, mert mától lett határozatlan a szerződésem, eddig határozott volt)
    szóval hát... most már tényegesen és komolyan is... fel vagyok véve :)

Diplomára visszatérve... ebben a irányzatban nem értékelem különösebben fontosnak. Mindenképp nagy pluszt jelent, de alapvetően az a véleményem, hogy 3-4 év fejlesztői munkaviszonnyal szemben labdába sem rúg.
    Erról igaz nem jár oklevél. De lekopogom, többet tanultam programozni itt a cégnél, mint egyetemek hosszú éveken át. És most is épp elég komoly továbbképzésen megyek keresztül (pillanatnyilag a Qt nevű API programozását kezdem el tanulni az egyik projekthez)

Ha itt leszek még egy 3-4 évet, úgy gondolom, hogy azt beleírni az önéletrajzomba nagy plusz. És mellesleg ha leültetnének ugyanarra felvételi tesztre, mint amit ide írtam...:P (te jó ég, nem is hiszel el, hogy írhattam akkora baromságokat, mint akkor oda... csoda h felvettek:P)
  • IMYke2.0.0.0
    A "Szép új világ"*** (P.K. Dick) felé haladunk inkább.

*** = erősen ajánlott könyv.
  • Atomreaktor
    Hát nekem ez mindig magas lesz, de le a kalappal a programozók előtt és ha tényleg tovább folytatódik a digitális világ és a normál összefonódása, akkor lesz munka bőven :)
    Elérjük majd a "Valós halál" szintjét :) (jó kis könyv)
  • mandm
    Egy nagy ember mondta: a programozó az egy szellemi kubikus.
    Most már igazat adok neki - bár egy probléma frappáns megoldása után jó érzések töltene el. Jobbak, mint egy kubikust egy gödör kiásása után.
  • enlightened
    Taky, nehogy a suli rovására menjen a meló. Sajnos én is beleestem anno abba a hibába, hogy felvettek egy céghez és annyira tetszett az egész meg, hogy pénzt keresek, hogy mellette a sulit hanyagolni kezdtem. Ennek az lett az eredménye, hogy szépen elcsúsztam 2 évet és majdnem ki is rúgtak közben. Sőt volt hogy megfordult a fejemben, hogy nem is csinálom a sulit tovább, mert tök jó melóm van és minek, még szerencse, hogy a szüleim felhívták rá a figyelmemet, hogy ne legyek ekkora hülye. Nehéz megtalálni az egyensúlyt a meló és a suli között, sajnos a meló mellett a suli egy kellemetlen nyűg, amit nagyon megutál az ember, legalábbis én a végére már nagyon gyűlöltem, hogy programozóként dolgozok, viszont az erről szóló oklevelet meg nem adják ki nekem, csak akkor ha differenciál egyenleteket is meg tudok oldani, amiknek semmi köze az ég világon a munkámhoz :S
  • enlightened
    Nagyon sok mindent takarhat :D

Én nem vagyok webes, soha nem is szerettem, egy html oldalt össze tudok rakni meg egy kis javascript is belefér, de mélyen nem ástam bele magam.

Én Java programozó vagyok, mindig is az objektum orientált nyelveket szerettem, és kezdettől fogva ezekben programoztam. Na meg ha megnézi az ember, akkor Java-ból van ma is a legtöbb álláslehetőség, tehát szerintem ez a legjövedelmezőbb a mai korban, később ez biztos változni fog, de aki ezt a pályát választotta, az bevállalta, hogy egész életében tanulnia kell és tartani a tempót, vagy belefásultság lesz amit Merlin mondott :D Programozóból habár egyre több van még mindig hiányszakma, ezért van ez, hogy pl én is már a suli alatt el tudtam menni simán dolgozni.

Viszont nem véletlen az sem, hogy még mindig kevés a programozó, egyrészt ahhoz, hogy valaki jó programozó legyen, szeretni kell és hát nagyon az emberek többsége nem tudja szeretni amikor egy nap 10 - 12 órán keresztül a monitor előtt kell ülni és kódot írni, de ha csúszunk a projekttel, akkor hétvégén is benn kell ülni meg otthon is melózni. Másrészt a suli is ami a papírt adja hozzá, nagyon nehéz, legalábbis nálunk nagyon kevesen végeztek az ELTE-n, 500-ból úgy minden évben 10-en végeztek időben és további 30% csúszva, a többiek kiestek útközben.

• Evin
    Fogynak, sajnos. Ugye már fordításokat sem igen csinálnak, létszámhiány miatt.
  • Atomreaktor
    az adventuregames.hu oldallal mi történik? egyre ritkábban frissítenek.
  • Atomreaktor
    ha már ennyi programozó összejött, akkor megkérdezhetem, hogy ez konkrétan mit takar?
    szoftvereket fejlesztetek, vagy weboldalakat?
  • Atomreaktor
    részemről az egyik legmegbecsülendőbb mesterség.