33675

• Lord Myn
    A kártyán (ha szemből nézed) a jobb felső sarokban olvasható a típusszám.

Az vicces lenne, ha csak szoftveresen tudnának az X-Fi-k az EAX5-t, mivel akkor CPU-ra olyan 50%-os terhelés esne...
    Szerintem azzal kevered, hogy az X-Fi Xtreme Audio, ami DSP nélküli, az EAX3/4-t csak szoftveresen tudja.
  • IMYke2.0.0.0
    Betűméret nálam is jöhetne...
    De: CTRL + egérgörgő fel csodákra képes. :))))))
  • takysoft
    hát vagy eldöntöd te, h nagyobb legyen-e
    vagy megszavazzuk a dolgot
    akkor viszont te döntöd el, h megszavazzuk-e XD
  • MerlinW
    Betűméreten tudok változtatni, a szélességen nem
  • takysoft
    "1-2 észrevételem" akart lenni
  • takysoft
    egyébként lenne 1 észrevételem a topiccal kapcsolatban. lehet persze leugatni, de azért elmondom:D

1. szerintem pici a betűtípus. nekem nehéz olvasni. ti hogy vagytok vele? (sg többi részén nagyobb szerintem picivel)

2. nem tudom, hogy ez SG-n lehetséges-e, de szerintem tök jól nézne ki úgy a topic, hogy a minimális szélessége maradna ekkora, de ha nagyobb valakinek a felbontása(mint nekem), akkor széthúzza kicsit a szöveget.
    nálam sok a kihasználatlan tér:D
    bár gondolom egy eleve fixed-re tervezett weblap dinamikussá alakítása komoly dolog, meg nem is olyan fontos, meg azért így is nagyon jó.
  • kirol
    Hát ez az, hogy már uninstallálni se lehet, mert ha meg is teszed, legközelebb is azt írja, hogy módosítod, vagy törlöd. Szóval nem az van, hogy új telepítés és ez hülyíti be.
  • takysoft
    igazad van. bár nekem vistával se volt gond, az új gépemen. (épp vista iadása után cseréltem kb 2-3 hónappal)
    ott mindenhez volt driver.

és XP-vel ellentétben vistán még system restore se kellett soha. soha, de soha nem baszódott el a rendszer. XP-n azért sokszor előfordult, h valami tökismeretlen hiba ütötte fel a fejét. (sokszor... hát 6-7-szer max a 6-7 év alatt..XD)

vistám eddig egyszer halt csak meg, de akkor hardverhiba miatt.

gépigényes... ja, memória kell neki. de én komálom.

win7-et is egyből felteszem, amint kijön(vagy kapok serialt sulitól ugye)
    azért RC-kkel én se vacakolok. de annyira vagyok bátor ember, h ne várjam meg az SP-ket.
    főleg, mivel a win7 szinte ugyanaz, mint a vista. (ha a vista a windows6, akkor a win7 inkább olyan 6.1 azt mondják.. neve ide vagy oda)

na persze én sose voltam nagyon audiofil. a kép világ fontos nekem. HD, nagy monitorral. szép éles kép:D
    de bármikor elvagyok a stereo-val a kis 7ezer forintos panasonic fejhallgatómmal, meg a 2.1-es logitech hangcuccal(nemtom hány watt, e nem túl nagy)

logitech az a márka, amire én szeretek esküdni. pici a hangfal, de nagyon szépen szól. a mélynyomó se nagy, de fából van. és néha ugyan reccsen egy aprót, de telefonálni például tökéletesen lehet mellette, attól semmi gondja(más hangfalak ettől falra másznakXD)

persze driver-ügyben a logitechet se csípem annyira XD de az már más mese egy másik napra:D
  • MerlinW
    Eszközkezelő:
    Uninstall driver?
    Roll back driver?

Eszköz törlése?

System restore?

Sosem volt szükségem sweeper-re, meg egyéb szirszarra egy piti driver lepucolásához:)

Egyébként 2009.06-os a legfrissebb Audigy driver
  • kirol
    A fos drivetei miatt már én is gyűlölöm. Hiába töröltem 100 progival a driverét, egyesével végignéztem időt nem kímélve a regisztry-t és törölgettem, de mindig nem úgy viselkedik, mintha új install lenne, hanem azt hiszi, még nem lett letörölve és szar az egész.
  • MerlinW
    Azóta már a legöregebb SB kártya is megy Vistán.
    Megjegyzem Vista megjelenése után egy hónappal kikerült a winupdate-re egy creative-MS tákolmány amivel ha nem is teljes értékűen, de szóltak az SB kártyák. Hivatalos nem béta meghajtók csak pár hónappal később érkeztek.

Ezért kell várni minden MS rendszernél az SP1-ig - de legalább fél-egy évet -. Pista is teljesen rendben lett az SP2 óta (legalábbis az alapján amennyit használom).

Én csak vigyorgok a sok W7 pupákon, akik sírnak-rínak ha nem megy valami. Francért ez a nagy kapkodás?:)

Egyedül az OSX az aminek az új kiadásaival minden tökéletesen megy rögtön, de neki könnyű, hiszen célhardver van alatta.
  • takysoft
    Anno, mikor először telepítettem Vistát, körülbelül 8 óra volt, mire valahogy működésre bírtam az SB Live 5.1-em.

Creative azóta elfelejtve. Olyan hangkártyát veszek, ami kompatibilis... nem minőségi.. hanem kompatibilis:)
  • MerlinW
    Valóban. Most olvasom, hogy benne van a hivatalos drivercsomagban.

Másik megoldás lehet: IE-vel (csak azzal megy) kiválasztod a hivatalos oldalon a kártyádat, majd a letöltés oldalon alul kattints a Software Autoupdate-re. Elvileg ez letölti.
  • kirol
    Az a letöltés gomb átvisz creative oldalára, ahol kiválaszthatom milyen hangkarim van, és az egész manuálissá válik.
  • MerlinW
    pedig 3. találat:)
  • kirol
    És az milyen linken érhető el?
    (gugli nem sok érdemi eredményt dobott ki erre)
  • MerlinW
    Pár hónapja van ám Creative auto driver updater, ami megnézi milyen kártya van a gépben, letölti és telepíti a legfrissebb drivert, szoftvereket minden Win verzióra.
  • kirol
    Hol látom a pontos típusát? Otthon este megnézem. Audigy 2, ennyit tudok.

EAX 5-öt creative sem tud, csak szoftveresen, nem?

Ez az ASUS Xonar DX elég jónak tűnik, így hirtelen.
  • Lord Myn
    Közben hangkártya topik lett? (Egyik kedvenc témám... :) ) Én jól elvagyok az 2. szériás X-Fi Xtreme Music-ommal, több mint 3 éve jól szolgál. Egyébként érdekes, hogy a Gamer ilyen sz*r eredményeket produkált, biztos gagyik a DAC/kimenetek rajta, én még az elején teszteltem az X-Fi-met és Excellent/Very Good-on kívül nem is kaptam rá más értékeket. (Btw. az ASUS-hoz hiába írják, hogy EAX 5 kompatibilis ez a valóságban nem igaz, az is csak az EAX2-t tudja, amit meg már szinte egy játék sem használ, viszont tényleg tiszta a hangja).

Kirol, pontosan milyen tipusú az Audigy-d? (SBxxxx) Mert elvileg kell hozzá lenni Win7/Vista drivernek.

Az a baj a Creative-val, hogy az árkategóriájában nincs konkurenciája. Nincs még egy 3in1 hangkártya, ami jó lenne játékra/házimozira/amatőr zenélésre egyben. Így könnyen megteheti, hogy nem iparkodik tökéletes drivereket írni a (z egyébként hardveresen nagyon jó) kártyáihoz.
  • takysoft
    piros jóféle
  • IMYke2.0.0.0
    Piros még jobb!
    Itt, a Könyvtárban, 1680*1050 mellett tökéletes!
  • MerlinW
    Piros lett, a kék sem látszik rendesen:)
  • MerlinW
    Hihi:)

• IMYke2.0.0.0
    [MerlinW barátunk: a linkek nem lehetnének KÉK színűek? Mert nekem barnák, és LCD monitor esetében alig világosabbak a feketénél...]
    [Munkahelyi gép: 1440*900]
  • IMYke2.0.0.0
    A srác SoundBlaster LIVE 5.1 esetében használta a drivert.
    Megpróbálhatod...

• kirol
    Ez csak Live! 5.1-hez jó, vagy esetleg Audigy 2 -höz is? Amit leszedek honlapról legutolsó Audigy 2 drivert, azt írja, nem települ fel, mert a gépben nincs Audigy 2 hangkártya. Közben meg van. Jó lenne mégis csak működésre bírni ezt az Audigy 2-t. Csak bírnám kitörölni, a lentebb képpel is illusztrált bejegyzéseket, hogy ne ismerné fel, és olyan legyen, mintha most találkoznának először.
  • kirol
    Ott van, hogy 17-ig telefonon is rendelhetsz, de szám meg sehol. De látom ez Párizsban van, meg Német telephelyek stb. Meg olvastam is most pár rosszat róla. :(Ezt akartam amúgy.
  • IMYke2.0.0.0
    Hát, mivel online bolt, ezért csak e-mail-en keresztül rendelhetsz.
  • kirol
    Pixmánia.hu -ról tudtok valamit? Most látom, hogy ott akciós amit venni akarok. (-40k)
    De nem látom a telefonszámukat se az elérhetőségeknél.
  • IMYke2.0.0.0
    Hoppá! Lehet, tényleg, hogy a DX "csak" 17 eFt.
    Mert ezzel kevertem:
    ASUS Xonar D2X - 40 eFt

Bocsánat.
    Igen, elolvasva a preferenciádat, már értem, hogy miért is választod a "nem-PC-s" szettet.
  • IMYke2.0.0.0
    SoundBlaster LIVE! 5.1 Windows Seven Driver

Állítólag ez az egyetlen, ami működik alatta - most találtam egy angol fórumban.
  • kirol
    Ez pl. szerintem gyönyörű: LG
  • kirol
    Egyre jobban tetszik ez az Asus Xonar DX, ha tényleg br. 17k ,akkor lehet amellett döntök.
    (A Z-5500-al kapcsolatban még annyit, hogy ha már árat hasonlítunk össze, akkor az 80k, míg amiket néztem 100-105k.)
  • kirol
    Hú na ezt átnézem, köszi! :)
    De a Asus Xonar DX az nem 17k "csak"?
  • kirol
    1. Külső:
    Hát ezt kifejezetten a TV-hez venném a nappaliba. Szóval a megjelenése nagyon fontos. Hisz ez a Z-5500 az PC mellett a szobában eldugva biztos jó, de a nappaliban elég röhejesen nézne ki. Míg egy lenti képhez hasonló hangrendszer, eléggé impozáns megjelenésű (mondom ez lent nem annyira, de boltban biztos láttatok már párat. Olyan szép igényesen kidolgozott íves, rohadt jól kinézetű cuccok vannak, hogy ihaj).
    2. Funkció:
    A Z-5500 az tényleg rohadt jó, korábban PC-hez ilyet akartam venni, de ár miatt hanyagoltam. Biztos ütős lehet, de nem hallottam még. A Philips A5.100 PC-s hangrendszerem is vígan jó.

Egy Philips házimozi meg azon kívül, hogy szép szerintem, "láttatlanban" is meg merném venni, mert amit én eddig vettem Philips cuccot (PC hangrendszer, HiFi) azzal maximálisan elégedett voltam/vagyok. Írhatnak itt Logitechről mindent, de egy 1000W-os Philips, vagy Samsung, vagy LG lenyomná simán szerintem. (Még ha van is benne egy lejátszó. -ár miatt-) De ez is csak magánvélemény. :)

Te nem így gondolod?
  • IMYke2.0.0.0
    Nem rossz a kicsike...

1. Ha kifejezetten filmezésre veszed a hangszettet, akkor sem járhatsz rosszul egy Z-5500-assal.
    S ha jól megnézed: az 5500-as egyedül kerül 100 eFt-ba, míg a linkelt cuccban ott van minden más... ergo: a Z-5500-as kicsit minőségibb... [szerintem].

2. Ha PC-filmezésre veszel ill. nézel szettet 100 eFt-ig, akkor megint csak az 5500-as jön képbe...

[aláírásom]
  • IMYke2.0.0.0
    ASUS Xonar DS teszt - hang és játék környezetben

A Xonar DS ára: ~12 eFt
    A Xonar DX ára több, mint 40 eFt... :(
  • IMYke2.0.0.0
    Asus Xonar DX:
    ===============
    * Audio Processor: ASUS AV100
    * PCI-Express x1
    * Max Channels Supported: 7.1
    * Max Sampling Rate: 24-bit/192kHz
    * EAX level: "5"
    * Dolby Home Theatre Technologies
    * ASIO 2.0
    * ALT (Analogue Loopback Transformation) Technology
    * Front Panel audio header
    * SNR: 116dB front, 112dB side, centre and rear
    * Analogue 3.5mm audio jacks and optical S/PDIF

Teszt

• kirol
    Nem, valami ilyesmire:

Gyártó LG
    Teljesítmény 1000W
    Lejátszható formátumok CD, DVD+R, DVD+RW, DVD-R, DVD-RW, DivX, JPEG, MP3, SVCD, VCD, WMA
    Video rendszer nincs adat
    Beépített dekóderek DTS, Dolby Digital, Dolby Pro Logic II
    Tuner van
    Bemeneti csatlakozók audio
    Kimeneti csatlakozók HDMI, S-video, Scart, komponens video, kompozit video
    Távirányító van
    Extrák Progressive Scan

1000W -nál alább nem adom! :D

De konkrét elképzelésem nincs, csak ha meglesz a pénz, bemegyek és amelyik szép, és a hangzásban is odatesz azt megveszem.
    (Ez itt a képen. pl. nem olyan szép, mint amiket láttam.)
  • IMYke2.0.0.0
    A DX drágább és jóval többet tud.