33675

• kirol
    Jó jó, szóba jöhet egy ASUS, mert elegem van Creative -ből. Csak tudnám, hogy ASUS Xonar DS, vagy ASUS Xonar DX stb között mi a pontos különbség.
  • IMYke2.0.0.0
    Ha erre gyűjtesz...

...akkor rettentő irígy vagyok! :))
  • IMYke2.0.0.0
    Ezt nem értem...

PH Asus hangkártya fórumból idézek:

"Hmm, mivel is próbálkoztam az utóbbi másfél évben? Nézzük csak.
    SB Live! 24bit 7.1 - aux bemenetet rosszul kezelte, néha fagyás
    Audigy SE? - egy percig volt az enyém, utána visszakértem az árát, mert SB Live! volt álnéven
    Audigy 4 - sok gondom nem volt vele, aux bemenetet Vista-n rosszul kezelte
    X-Fi ExtremeMusic - kékhalál, fagyás, aux bemenetet rossul kezelte(ekkor az Audigy4-nél már javították egy év után)
    X-Fi Fatality Platinum CSE - ugyanaz pepitában
    Extreme Audio - jól kezelte az aux bemenetet, és aránylag stabil volt, de akkor már menthetetlenül gyűlöltem CL drivert telepíteni, a hangja kicsit laposabb volt, de csak azért kellett, hogy ne az alaplapi szóljon, amíg találok egy jót.
    Xonar DX - öröm, és boldogság, nem is értem, miért vártam eddig"

Asus Xonar DS Review
  • IMYke2.0.0.0

PH Asus hangkártya fórumból idézek:

Audigy SE? - egy percig volt az enyém, utána visszakértem az árát, mert SB Live! volt álnéven
    X-Fi ExtremeMusic - kékhalál, fagyás, aux bemenetet rossul kezelte(ekkor az Audigy4-nél már javították egy év után)
    Extreme Audio - jól kezelte az aux bemenetet, és aránylag stabil volt, de akkor már menthetetlenül gyűlöltem CL drivert telepíteni, a hangja kicsit laposabb volt, de csak azért kellett, hogy ne az alaplapi szóljon, amíg találok egy jót.

Asus Xonar DS Review

Ha erre gyűjtesz...

Igényesség:
    Az alaplapi hangkártyák telítetlen, "fadoboz" hangot adnak ki magukból. Hangszínszabályozással lehet - már amelyiknek a szoftvere ezt lehetővé teszi [ALC8080-nak (is) van] - kicsit módosítgatni rajta, de szigorúan csak irodai gépbe ajánlott.
    Bárki, aki normális, 50-100.000 és afeletti hangszettet akar megküldeni egy ilyen PC-vel [mondjuk, ha nem kifejezettn házimozinak veszi az ember a hangszettet], akkor számítson arra, hogy rohadtul gyengén fog szólni az egész!
    Még egy régi 5.1 SB Live is gyönyörűen megküld egy 25.000 Ft-os szettet [nekem ilyen van], hát akkor egy Xonar...!

Aki zenével foglalkozik az nem ilyen populáris hangkártyákban gondolkodik...

• kirol
    Csak egy picit keresgettem, mert dolgozni kellene, de ez az ASUS se olcsó, mert egy ASUS Xonar DX már szintén 18k, a ASUS Xonar DS-ben meg talán nincs is Dolby. Szóval azt látom, a ASUS Xonar DX jobb, mint az X-Fi, viszont pénzben ott vagyunk, hogy sok. Tök furcsa, hogy egy igényes hangkártya 20-40-50k.
  • IMYke2.0.0.0

PH Asus hangkárty fórumból idézek:

Asus Xonar DS Review

Ha erre gyűjtesz...

Igényesség:
    Az alaplapi hangkártyák telítetlen, "fadoboz" hangot adnak ki magukból. Hangszínszabályozással lehet - már amelyiknek a szoftvere ezt lehetővé teszi [ALC8080-nak (is) van] - kicsit módosítgatni rajta, de szigorúan csak irodai gépbe ajánlott.
    Bárki, aki normális, 50-100.000 és afeletti hangszettet akar megküldeni egy ilyen PC-vel [mondjuk, ha nem kifejezettn házimozinak veszi az ember a hangszettet], akkor számítson arra, hogy rohadtul gyengén fog szólni az egész!
    Még egy régi 5.1 SB Live is gyönyörűen megküld egy 25.000 Ft-os szettet [nekem ilyen van], hát akkor egy Xonar...!

Aki zenével foglalkozik az nem ilyen populáris hangkártyákban gondolkodik...

• kirol
    Csak valahogy olyan creative párti vagyok. :) Mindig ilyen hangkarim volt.
    De azért 20k, mégiscsak sok. Az az ASUS érdekesen hangzik. Van arról valami teszt?

Nekem az a fontos, hogy aprólékosan be lehessen lőni az egyes hangszórókat, mert nem egy kör alakú szoba közepén ülök. És persze jól is szóljon. Ennyi.

Most egy hangrendszerre gyűjtök (egy éve), ami kb. 100k, és ezért se akarok 20k-t adni egy hangkártyáért. Múltkor is megnéztem MM-ban az 5.1-es házimozikat. Hát olyan szép Philips, meg LG rendszerek vannak, hogy szívfájdító! :) Mondjuk a 100k is.

Amúgy mit értesz itt igényességen? Mármint a Realtek HD nincs olyan jó, hangzásban, mint egy Audigy 2? Vagy miben nyilvánul meg ez a minőségbeli különbség?

Amúgy a TV tunerem ilyen köcsög még az Audigy mellett. Ha valami kínja van, akkor tuti kifagy az install vége, és elszarja az egész gép regisztryjét, és azt a jó isten se javítja ki egy könnyen.
  • IMYke2.0.0.0
    A Realtek HD jó tud lenni, ha az embernek nincs hangkártyája.
    Nekem ALC8080-as chip van rajta, és ha nem lennék igényes, akkor sosem vesződnék a régi SB Live 5.1-em telepítésével, és belövésével...

Audigy 2 helyett:
    * TRUST SC-5100 5.1
    [5.1-es; PCI slot; kimeneti csatlakozók: front, rear, center, subwoofer/line in, mikrofon]
    5.077 Ft

* ASUS Xonar DS
    - 192k/24bit minõségû hang leképzés
    - 3D hangzás a GX 2.5 motornak köszönhetõen
    - DTS hangzás, akár 7.1-ben is
    11.638 Ft

Amúgy meg: Windows reinstall és BIOS default.
  • kirol
    Egész hétvégén reggeltől estig dolgoztam, mondom vasárnap este pihenésképpen nyomok valamit. Erre a Windows betöltésekor leáll a csík.
    Újra bekapcs, majd kifagy. Ezt megismételtem vagy 10x, de nem változott semmi. Illetve igen, mert utána már el se indult a gép.

Reseteltem a BIOS-t, utána szépen elindult, csak nem volt hang. Azóta sincs.
    Vagy nem érzékeli, hogy Audigy 2 van benne, vagy kifagy az install végén, így a reg bejegyzések nem lesznek jók, így a hang se. Próbáltam driversweepert, mindent, de nem tudja lepucolni.

Így elkezdtem én regeditben kitörölni mindent, de mégis van vagy 20 bejegyzés, amit nem enged törölni, pedig már nincs is benne a hangkari.

Ezt hogy lehet szerintetek kitörölni?
    A t**öm ki van már ezzel az Audigy 2-vel, már máskor is csinálta ezt.
    Viszont egy X-Fi Extreme Gamer -ért meg 20k rohadt sok.
    Bekapcsoltam a Realtek HD-t, és szerencsére itt is egész jól be lehet lőni a hangszórókat egyesével. Azt hittem itt nem lehet.
  • Lord Myn
    Na ja, az összes számítógépemen angol OS-t használok (kivéve a netbook-ot, mert ahhoz magyar XP-t adtak). Én is sokszor gondban vagyok magyar Win-nél hogy mi hol van...
  • takysoft
    sajnos nem.
    angol vistában még úgy hívják, de a magyarban....
    szolgáltatások ablakban sose találok semmit épp emiatt.
    mindennek hülye magyar neve van.

de szerintem az "előtöltés" lesz az. azt kikapcsoltam.
  • Lord Myn
    A Vistában azt nem superfetch-nek hívják? (Az indexeléssel együtt az első, amit érdemes kikapcsolni...)
  • Axon
    Már a neve sem tetszik. Az ember rögtön valami éles szerszámért tapogatózik, amikor meghallja :-)
  • MerlinW
    Semmi gond, megértem én. Mondjuk ha nekem rossz kedvem van a prefetch az egyik utolsó dolog amiről hallani szeretnék:)
  • takysoft
    ne haragudj, igen vacak napom volt. ma valahogy semmi se jött össze
    nem akarok ebbe itt belemenni, csak ilyen magyarázkodás jelleggel.

nem káromkodtam, nem szóltam le semmit, de néha csak belefér annyi, hogy nincs kedvem valamiről 3 oldalas angol szöveget végigbogarászni wikin...
  • MerlinW
    Szervizeknél kapcsolhatod ki. Előtöltő adatbázist készít a memóriába a
    gyakran használt alkalmazások számára.

(Ez a nincs kedvem guglizni dolog erős. Amíg beírtad ezt a hsz-t mindent megtudhatál volna róla. Nem szeretem én ezt..)
  • takysoft
    miért, az mit csinál?
    illetve hogy kapcsolom ki?

(igen, nincs kedvem guglizni)
  • Lord Myn
    Van az 15 is... (Business x64).
  • IMYke2.0.0.0
    Szaros Prefetch-et kapcsold ki. Csodálkozni fogsz.

• MerlinW
    Dehát friss Vista 9-12GB alapból:)
  • takysoft
    ja én nem új rendzsert tettem fel. a régira nyomtam rá a service packot.

volt kb 8 giga helyem, most meg van 95 XD
  • takysoft
    hibernálás kikapcsolva

ccleaner nagyjából kéthetente lefut

ezért nem értem:D
  • Lord Myn
    Igen, nem árt néha 'takarítani' a gépet...

Bár az igazat megvallva, nemrég raktam én is újra a Vista-t és amikor először rakram fel akkor Vista utána SP1, majd SP2-t raktam fel (ahogy kijöttek), most újrainstallnál viszont kapásból SP2-es Vista-t raktam fel és tényleg egy kb. 10-15 gigával kevesebbet evett meg a rendszerparticióból.
  • MerlinW
    90GB kicsit soknak tűnik... eddig nem hiányzott?:) Gondolom hybernate, temp és installer/MSO cache cuccokat aprította, erre figyelmeztet is az elején.
  • takysoft
    felraktam a Vista SP2-t.

felszabadult 90 giga helyem..

ezt HOGY????
  • takysoft
    hú, az jó. le is kapom:)
  • Lord Myn
    Örök hála!
  • MerlinW
    Fent van.
  • Lord Myn
    Ha valakinek van már Monkey Island Special Edition-je, az legyen szíves felrakni a polcra. Köszönöm előre is!
  • kirol
    Jaja! Pazar cucc!
  • MerlinW
    Aki nem ismerné ajánlom pár órás bohóckodára a Trine című platform-ot. Végletekig leegyszerűsített Lost Vikings utánzat. 3-4 óra alatt végig lehet rajta szaladni, viszont hangulatos nagyon.

• kirol
    Csak realista! :D
    Na jó, a világvége lehet kicsit pesszimista volt.
  • takysoft
    azért köszi:D
  • MerlinW
    No igen, miután az Xbox PC alapú és az OS is Microsoft, a portolás nem tarthat pár hónapnál tovább. Többnyire csak kezelőfelület módosítás és hardvertámogatás kell egy box-os játéknak.
  • Lord Myn
    Kicsit pesszimista hangokat vélek felfedezni az hozzászólásodban... :D

Több okból sem lesz +2-3 év a PC-s verzió:

1. Párhuzamosan készítették, csak most leálltak vele (gondolom anyagi megfontolásból, hogy többen vegyék a konzolos verziót, nem először találkozhatunk ilyennel...), tehát valamennyi PC-s kód már elkészült.

2. Nem egy új játékot írnak majd, csak át kell portolni a kész konzol verziót (+1-2 extra esetleg).

Szóval mindent összevetve +6-12 hónap szerintem, de majd meglátjuk.
  • kirol
    Hát hamarabb lesz Alan Wake, mint Heavy Rain az tuti!
    Mindkettő hatalmas game lesz az tuti.

Persze lehet, hogy lesz PC-s AW, de gondolj bele, hogy 2010 tavaszán fogják elkezdeni csinálni. Na az akkor + 2-3 év. Akkor már lehet nem is fogunk élni, mert eljön addig vagy 2 világvége is. :D
  • Lord Myn
    Nekem sincs és nagy valószínűséggel nem is lesz (inkább várok az emulátorokra, mégha sok-sok év és 5-6x erősebb hardver is kell hozzá).

Egyébként én azt olvastam, hogy lesz PC-s Alan Wake, csak sajnos később, mint konzolos. Viszont abban nagyon bízom, hogy előbb-utóbb a Heavy Rain megszűnik exkluzív lenni és csak portolják PC-re, örülnék már egy Fahrenheit-szerű kalandnak...

Más: Nektek hogy jött be az új Monkey Island irányítása? Szerintem borzasztó ez a hülye egeres irányítás: vagy legyen point 'n' click vagy lehessen irányítani billentyűvel, de ez így baromi sz*r...
  • MerlinW
    Nemnincs konzol.

Esélyegyenlőséggel kapcsolatban, pedig max annyit lehet kihozni a dologból technikailag, hiszen csak kliensoldalról tudom piszkálni az oldalt.
  • kirol
    Hű de esélyegyenlőség barát vagy! :D

Bakker hallottátok, hogy Alan Wake nem lesz valszeg PC-re, csak xbox-ra?
    Hisz a PC-sbe még bele se kezdtek azt mondják mostanság. Azokat a korábbi quad core anyagot meg kidobták, vagy nem tudom mi.

Közületek van valakinek konzola? Mondjuk xbox360-a?
  • MerlinW
    Tessék:

sg_userhidejs

SG.hu hozzászólásokat lehet elrejteni felhasználó alapján.

Fejlécbe:
    <script type="text/javascript" src="http://mwserv.sytes.net/tlj/sg_userhide.js"></script>

Használat:
    Vidd a hozzászólásban fejlécben a felhasználó neve főlé az egered. Egy kis "+/-" tartalmú doboz jelenik meg. Itt hozzá lehet adni, vagy ki lehet törölni a tiltólistáról a felhasználót. A módosítások csak a te gépeden lesznek láthatóak!

Tehát ez egy amolyan önkímélő script. Mindenki számára nem lehet elrejteni hozzászólást. Egyrészt erre való a házigazda aki töröl, illetve a moderátorok (szólni kell nekik és intézkednek), a másik, hogy nem etikus kizárni senkit, még ha balf@sz is, hiszen szólásszabadság, stb...:)