The Longest Journey
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
de nem kell órákat keresgetni, ha simán ketté akarod vágni, vagy ilyenek😄
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
az mkv a Matroska konténer kiterjesztése.
nem kodek(köze sincs hozzá), csak konténer (mint az ogm, vagy az avi)
mkv-ban tárolhatsz többféle kodekkel tömörített anyagot is, lehet az DivX, Xvid, mp3, ogg, ac3, dts, és többek között H.264 is(ami az általad említett nagy teljesítményû kodek, amit a HD filmek esetében annyira szeretnek😄 (bár igazából az is csak egy szabvány... a legkedveltebb H.264 kodek az ingyenes x264, warezban ez szinte kizárólagos))
mkv talán csak a windows-os kodekeket nem szereti (wmv-ben ami van, meg a VC1 (ami meg a HD-s wmv-ben van))
Pár apróság, miért olyan közkedvelt az MKV:
-Annyi "mindent" rakhatsz bele, amennyit csak akarsz. Audiosávok, feliratok, akár több videosáv is...(stereocopy opcióval még 3D-s filmeket is akár... bár megjelenítõ még nincs hozzá, de a konténer tudja😄)
-jól kezelhetõ, chapterezhetõ, beállíthatod a default sávokat, ilyenek. pl lehet neki neállítani olyat is, h miylen felbontásban, vagy milyen aránnyal játssza le a filmet.(én pl letöltöttem egy hibás filmet.. 16:9-es film át volt alakítva 4:3-ra.. de torzan.. így simán javítottam😄)
-van hozzá egy remek kis program a matroskától. "mkvtoolnix" a neve. parancssoros, de van hozzá GUI is(mkvmerge a készítéshez, illetve mkvextractgui a kicsimagoláshoz(ezutóbbit külön kell beszerezni, nincs benne az mkvtoolnixben(de ha szeretsz gépelgetni, akkor nem is kell😄)))
ezzel a kis tool-lal pofonegyszerûen készíthetsz, ÉS VÁGHATSZ mkv fileokat. mindez ingyen!
lehet helyre rakni az audiosávokat, ki-be-tenni feliratokat, és mindenféle egyéb mókás cucc..
pl, ha belehúzol egy avi-t, akkor automatikusan kiszedi belõle a sávokat. ogm-el detto megcsinálja.
lehet vele könnyedén fileokat darabolni, egyesíteni..
Használod pár hétig, és utána elképzelhetetlennek tartod, h hogy is használhattál valaha avi konténert használtál😄
Hibái:
-bár szinte minden értelmes lejátszóprogram ismeri(GomPlayer, KmPlayer, VLC), a windows media player nem.... (ahhoz kell egy Haali Media Splitter nevû kis extra)
-asztali lejátszók közül sok nem ismeri.
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
Mellesleg, hiába akarnak egy "új" 007-es életutat megteremteni Craig-gel, nekem a QoS komolyan erõltetett nyálnak tûnt - az elmúlt 20-25 évben (mióta TV/film elé ülhetek) a 007-es ügynök nem a "férj/feleség család és megállapodás" megtestesítõjeként akciózott különleges órákkal, Aston-okkal és élõ babákkal az oldalán...
Helyette inkább a két kézzel habzsolom a nõket, akciókat típus - kis és ügyes kémkedéssel, persze...
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
A quantum, az valami mérhetõnek az alapvetõ egysége a solace meg vigasz."
A Quantum csendje totál rossz cím. Az angol címet úgy lehetne fordítani, hogy egy Cseppnyi vigasz. A cím pedig arra utal, hogy kinyírtak a csaját és bosszút áll és ez csak egy cseppnyi vigasz.
Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑
Már megvárom magyarul.
De már 1 hete kapható talán.
Nem lett igazam.
A QoS KÖZEL SEM volt olyan jó film
Ja, és Aston Martin DB királyi formája...
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
A quantum, az valami mérhetõnek az alapvetõ egysége a solace meg vigasz.
Hogy jön össze a cím és a tartalom, ezt nem értem.
Az IMDB-t abszolút nem lehet szentírásnak venni. Ha egy film körül kialakul valami õrület, akkor látatlanba is elkezdik 10-esekre pontozni. Vagy, ha valamiért nagyon utálják, akkor röpködnek a legalacsonyabb pontszámok. Jó példa erre az Uwe Boll filmek, ahol az utálat miatt elég alacsony pontszámmal indul a Mester. Pedig az alkotásai nem is olyan rosszak (de azt sem mondom, hogy jók), csak attól kell elvonatkoztatni, hogy játékokból készültek, és a játékneveket kihasználva akar valamit elérni.
Azt mondjuk én is nehezen értem, hogy az IMDB listán miért nem a személyes kedvenceim állnak az élen. 😊
Képregény filmek...
Nekem a Batman Returns jobban tetszett, mint a The Dark Knight. És annyira Heath Ledgertõl sem voltam elájulva, sõt szerintem még alaposan túl is játszotta a szerepet.
A 300 valamiért abszolút nem tetszett, de az is lehet, hogy már eleve elegem volt az elõtte kialakult nagy rajongásból, és eleve negatívan álltam hozzá.
Pókember és X-men filmek még egész elviselhetõek voltak, valamint egy szinten a Fantasztikus 4-es is, de a Macskanõ, Elektra, Daredevil és Szellemlovas egyáltalán nem jött be.
Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering. http://www.magyaritasok.hu http://raveair.blogspot.com/
pl.: Halott menyasszony, Sweeney Todd
De akinek szeretem még a rendezését, az CLINT EASTWOOD.
Maximálisan realistán rendezi filmjeit, nem holivúdi nyál-akciók
pl: Millió dolláris bébi, Gran Torino, A pankrátor
IMDB, valóban hájp miatt alakul úgy, ahogy alakul, én ritkán szoktam kattingatni, és valamennyire adok is az IMDB-re. 5 alatti filmeket kétkedéssel fogadom, de csak ennyi.
354 ezer szavazat amibõl 200 ezer 10 pontos szavazat. Csalni pedig nem igazán lehet az oldalon. Az egy dolog, hogy a stáb meg a barátok 10-est szavaznak, de 200 ezer ember (és az a 100 ezer akik 9 és 8-ast adtak) az annyi amennyi😊
A legjobb, vagy nem legjobb dolog manapság a hájpon múlik. Ha jó a reklám, ha jó a film, jók a színészek, van dráma (Ledger), esetleg egy zseniálisan lenyûgözõ Joker alakítás, akkor a nép veszi magán az erõt és már csak azért is ellátogat az imdb-re hogy nyomjon egy értékelést.
Nincs ezzel semmi baj, minden így megy manapság. A film, pedig lehet nem volt olyan mély mint a Keresztapa, vagy a Remény rabjai, mégis ott volt a szeren. Olyan és annyi tartalommal töltötték meg, hogy úgy éreztem mintha könyvet olvasnék. Azok is áradoznak róla akik eleve elutasítják a képregény illetve a hasonló világot. Ez pedig nem kis dolog. A kivitelezésrõl meg már ne is beszéljünk.
Természetesen nem kell mindenkinek hogy tetsszen, én is ismerek ilyen embereket, de hát puff neki.
IMDB listához még annyit, hogy az internetet a mi generációnk használja elsõ sorban. A régi nagy alkotásokat meg az elõzõ generáció hájpolta. Szintén érthetõ dolog.
[merlinw.org]
Ja és a régi Batman-ek úgy kultuszfilmek számomra ahogy vannak. Tim Burton rendezésével, hát mit ne mondjak, manapság 1 képregény adaptáció készül ami minõségi. Itt meg mindjárt három van/volt terítéken. A legjobb akkor is a Batman Returns volt. Szóval nekem örök emlék Tim bácsi és az alkotásai. Ja és hogy manapság mi jó képregény adaptáció? Hát a Sin City-n és a 300-on kívül nem sokat tudok mondani. A Pókember számomra silány, ilyen motoros szellemlovas meg megtorlócsávó (bár az új rész elég jól trailerezõdik 😊 és a zöld emberke. Fantasztikus négyes és az X-men még olyan ami jó, de ezek sem hozzák azt az igazit. És a jelenlegi marvel comics filmek felhozatalához viszonyítva a két új Batman igen is minõségi. De pl a Harcosok Klubjához messze nem jöhet. <--- Szerény véleményem 😊
Én 2x néztemmeg, de olyan érzésem volt, mint ha 2 filmet gyúrtak volna egybe.
Mindenképpen kár HL-ért. Sztem maga Batman szerepébõl lehetett a lehetõ legkevesebbet kihozni. Nappal, sznob, fapofa éjjel meg maszk van rajta.
MKV, jó, egy konténertípus, ami tud raktározni több hangsávot, több felíratot, no és persze nagyfelbontású videot.
I2K: Nyilván nem a HD tesz egy filmet jó filmé, de néha kicsit jobbá teszi 😊
Pl: Transformers. Úgy oda****ott HD-ben, ahogy kellett. Nem volt mélyenszántó a film, de az akciójelenetek (szinte csak abból állt) BDRip-ben elképesztõek voltak.
Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering. http://www.magyaritasok.hu http://raveair.blogspot.com/
[merlinw.org]
Értem én a rajongás-témát, de ez már fájdalom... Ráadásul, az elhunyt Heath Ledger olyan gagyi volt benne, hogy majdnem sírtam.
Minden személyes undort mellõzve:
Heath "ph Oscar" Ledger, Aaron "széles áll" Eckhart, Maggie "a titkárnõ" Gyllenhaal, Michael Caine szereposztás sem hatott meg - Christian Bale viszont örök kedvencem.
Ettõl még nem nézném meg 2. alkalommal a filmet. Még ha odakötöznének is egy székhez, akkor sem.
2 óra 23 perc tömény szájtépés. S olvastam - SG - hogy valamelyik tini 3x megnézte... ... mert BD-rip-ben "megvehette"."
Én 4-szer láttam, de csak DVD-n. Nagyon jó film volt.
Szerintem meg a régi Batman ami unalmas, szenvedés volt végignézni.
Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑
A HD-tõl függetlenül a filmek 90%-a szar. Csak ezt sokan elfelejtik, mert letölthetik 720p/1080p-ben...
A legnagyobb röhej számomra a Batman: Dark Knight õrület volt.
2 óra 23 perc tömény szájtépés. S olvastam - SG - hogy valamelyik tini 3x megnézte... <#idiota>#idiota><#falbav>#falbav><#wilting>#wilting> ... mert BD-rip-ben "megvehette".
[merlinw.org]
"Ez az MKV már megint egy újfajta õrület?" - nem neked célzott, hanem általánosságban feltett kérdés, olyan tárgykörben, mint a "manga õrület" és társaik...
Virtualdub meg nem nagyon szereti a codeceket manapság directshow-s kodekekkel neked baja volt.
Beszereztem netrõl, havertól stb. az akkoriban kedvenc sorozatom egy-egy évadját.
Átmásolás elõtt mindegyiket ugye megnéztem, méghozzá lemezrõl.
Azt vettem észre, hogy a normális TV-rip-eken rajta marad
VirtualDub-bal simán leszabhatók ezek a sallangok. Fõképp akkor lehet érdekes ez, amikor NEM ÖNÁLLÓ epizódokkal operáló sorozatról van szó. A Lost (is, meg a 24) pedig ilyen.
Így elérheted azt, hogy akár folytatólagossá is lehet tenni a részeket - fõképp akkor hasznos ez, ha vagy annyira kényelmes, elõrelátó stb. hogy lejátszási listát is kreálsz a részekhez BSPlayer, MC vagy Power/WinDVD, KMPlayer, MPlayer lejátszókhoz...
Egy Babylon 5, Star Trek stb. már nem vethetõ ilyen egységesítés alá.
Hogyan lehet Outlook 2007 alatt saját levélpapírt készíteni?
Mert ebben a verzióban alapból nem lehet, de valami buhera móddal nem lehet megoldani?
Nekem még a játékot sem volt könnyû telepítenem. A magyarításhoz adtak egy telepítési segédletet, ezt sajnos csak akkor néztem meg, amikor már végigszenvedtem nagynehezem a telepítést magamtól.
A lényeg, hogy a magyarításnak van egy telepítõje. Ez fogja és a SIERRA alkönyvtárba bemásolja a magyar szövegeket tartalmazó fileokat. Ennyi. Ezután persze nem lesz magyar nyelvû a játék. Nem tudom mit kell csinálni.
Sajnos az adathordozóknál legtöbbször 1000-et használnak váltószámként.
Én is a darabolást látom megfelelõnek.
Esetleg bepróbálkozhatsz a DVD DL-el, arra ráfér közel 9GB
4,707,319,808 byte / 1024 = 4,596,992 Kbyte
4,596,992 Kbyte / 1024 = 4489,25 Mbyte
4489,25 Mbyte / 1024 = 4,384033203 Gbyte
[merlinw.org]
eladhatósági szempontból 1000-el szoroznak 1024 helyett, vagy nem tudom, de 4.5-nél több nem nagyon fog rámenni túlírás nélkül.
a video kolleksön-t meg végd meg kicsit... HD filmeknél azt szoktam. levágom az angol hangsávot, ha van, és kivégom a végérõl a creditset.