33675
-
#29384 Korai lenne még most bárminek is az év játéka címet adni. Még mindig van egy pár nagy név a közeljövőben... -
#29383 Gratula neki -
#29382 Gondolkodtam még a szakosodás idején, a 6. szemeszternél, hogy Jogra is elkezdek járni - 2 szak -, de amikor megismertem az akkori barátomat, aki Történelem + Jog szakra járt, megértettem: csak az járjon Jogra, aki komolyan is gondolja!
Olyan embertelenül sokat kell ott tanulni - és még így is úgy vághatnak ki, mint azt a bizonyos macsekot -, hogy azt épeszű ember, kívülállóként nehezen fogja fel.
Mondom, ez a srác volt, hogy egy "sima" vizsgára kb. 1000 oldalt kellett átnézzen és megtanuljon (néha egész oldalakat szóról-szóra)...
[De, hát ezt Te úgy is tudod, miként megy.]
Nekem a - halasztással együtt - 6 év alatt nem volt olyan kurzusom, amire kötelezően 400 oldalnál többet kellett elolvassak.
[Mondjuk, volt idő, amikor kedvtelésből ennek háromszorosát is átolvastam, mert érdekelt a téma - szociálpolitika és szociológia, pszichológia, politológia témakörökben.]
-
#29381 Hmm...
Elég sok Terry Pratchett könyvet olvastam már (angolul és magyarul is), valamint láttam a két tévéfilmet. Azt mondom, hogy a fordítónak eléggé fel kell kötnie a gatyát, mert nem egyszerű az író elborult nyelvezete. Belenézek a szövegekbe, de nem hiszem, hogy lenne időm az elkészítésére. Bár... azért 200.000 karakter még nem annyira vészes.
Még azt is meg kellene majd vizsgálni, hogy hogyan mennyire karakter és ékezetérzékeny a dolog. Valamint, hogy notepad++-al lehet-e fordítani. -
#29380 Nem volt könnyű, meg kellett szenvedni a diplomáért. :) És még hátra van 2 év a szakvizsgáig, és még ezenkívül plusz egy év titkárként, ezek után pályázhatok ügyésznek. Meg kell szenvedni az biztos.:D -
#29379 -
#29378 -
#29377 Isten Hozta! -
#29376 -
#29375 Evin könyvtártag lett. -
#29374 Discworldnek talán neki is ülnék, csak az a baj, hogy egyetlen kósza Pretchett könyvet se olvastam, és a filmeket is angolul néztem, így nem tudom a neveket magyarul.
olyannak kéne ezt, aki ismerős ebben a világban -
#29373 Bud Tucker tömörítés kész van (most tölti felfele). 281MB lett az egész (MP3 tömörítéssel 217MB lett az audio). Lehetne kisebb is OGG-vel (73MB) de úgy csúnyák voltak a hangok.
Az AUDIO könyvtárt ott kellett hagyni, mert a videókhoz tartozó audiót nem találja a tömörítvényben (raw fájlokban saját hivatkozások vannak). Azonban az csak 18MB.
A játékot nem ismertem, most tesztelés folytán játszottam vele fél órát és meglepően jópofa. Szép rajzolt Lucas/Simon stílusu grafika, kellemes zene, aranyos hangok, jó poénok. Ajánlós.
Másik meglepetés a Drascula, bár azzal is csak negyed órát foglalkoztam. Discworld 1/2 fordítást pedig mindenképpen meg kellene csinálnim, mert veszett jó dumák vannak benne:) -
#29372 Elvileg lehet. Majd kipróbálom. -
#29371 merlin, a bud tucker audiói wav-ban vannak. éb kb 500 megányi.
nem lehetne ebből vmi mp3-at csinálni? én nem értek hozzá, te vagy a scumm szakember azért kérdem:D -
#29370 Nekem bőven elég volt az egyetemen - igaz, nem jogi volt - az alkalmazott jog és a szociális háttér, alkalmazások... a munkahelyeimen pedig mindig mindent újra kell(ett) tanulnom... szomorú.
Az egész törvénykezési- és szociális hátteret egyszer és véglegesen meg kellene reformálni [emberközpontúbbá tenni], vagy elfogadni, hogy az eddig bírói szokásjogként használt ítélethozatalt kellene - az amúgy nem rossz - római-német-európai mintára alakított jog rendszerünk "kárára" erőltetni: sokkal egyszerűbb lenne.
De, mindezt laikusként mondom.
Meg, látva nem egy barátomat annak idején, amikor 3-4 blokktéglányi könyvvel mentek szobára... s az csak egy vizsga volt, a Római után (is).
-
#29369 ScummVM G77
Bud Tucker kivételével minden a helyén van. Az most kezd majd felcsorogni. -
#29368 Sajnos nem megoldható, de remélhetőleg hamarosan kikerül pár hazai torrentoldalra. -
#29367 Bocs de nem szedhetném le én is ezt a pakkot, egyszerűbb lenne mint torrentről összehalászni.
Imyke: én meg a mai napon tanulással töltöttem, ami 1,5 éves kihagyás után (2008 júniusában fejeztem be az egyetemet) új, de a jelenlegi munkahelyem folyamatos a beszámoltatás kijelölt jogszabályokból, amit csak hétvégente lesz időm tanulni. (igaz ennek nagy része ismétlés, Btk.-t már vagy 3.x tanulom, de hát folyamatosan módosítják:)) -
#29366 Holnap délelőtti csemege:
ScummVM G77 - 2009.09.27 - MW
Köszönjük meg Takynak is.
Taky:
* Szereztem 192kb/s-os audiót a 7th guest-hez:)
* Mickey elindult ugyan, de rendszeresen megölte a scumm-ot, így kihagytam.
* Phobos 2 már benne volt a G76-ban is.
-
#29365 Köszönöm, dolgozom rajta:) -
#29364 Nem - most a "2." munkahelyemen vagyok, a könyvtárban.
Itt szórakozom, a neten :)
-
#29363 Nem tudom, h ki v mi fordítgatja ezeket a dolgokat, de a neten is összelehet futni egy-két érdekes magyarnak csúfolt "olcso" flashes sms jatekkal.
-
#29362 Az Alias talán 5.évadában is volt egy magyar ember, Vak János. Annak egy fokkal normálisabb útlevele volt.
Látszik ennek a külseje is, és azt hiszem a külső meg a belső címer sem azonos. -
#29361 Reggelt, imyke ma is melózol? :D -
#29360 szúk = szűk
[rohadt 1680*1050]
-
#29359 Isten hozott a "Könyvtár szellemében fogalmazók" szúk társaságában! :)))))))
-
#29358 Mélyen tisztelt Könyvtáros.
Meglestem a polcok tartalmát, és úgy találtam, hogy a Scumm nagykönyvből kimaradt pár igen fontos fejezet.
Ezeket a papírokat odahelyeztem a polc végére.
Ha volna időd, befűzhenéd őket az őket megillető helyükre.
A mellékelt cetlit is olvasd majd el, amelyiket a "txt" jellel szignóztam.
Köszönettel: a könyvtár egy szerény tagja -
#29357 wow, biztos jó hely lehet az 52. kerület:D
Area 52 XD -
#29356 Gyönyörű... xD
-
#29355 Mindent.
"Apostolkirálya nevében"
“Az útlevél tulajdonosa és ay megnevezett kiseroje Magyarország területéa alkalmazart munkát nern valahat”
“Magyarország való utazásra és nyolez napi hősazábó kuragyminister szerzése kötelező”
“Magyarország apostolikirálya nevében”
“1520 St. Olaf Avenue Budapest, Hungary”
"Leánykori neve: János"
stb...:) -
#29354 A szar helyesírást, vagy mit kell nézni? -
#29353 Wire c. sorozat második évadjának egyik epizódjában Magyar útlevél:)
Nagyítsátok ki:)))
-
#29352 ncore-t bevállalom. amúgy is gondolkodtam rajta.
10 megabitem van felfelé, az bőven több is, mint elég. -
#29351 Készítettem egy 1.0 kompatibilis "I have no mouth.." -ot is, majd feltolom azt is.
A mostani nem megy vele, csak a mellékelt 0.12-vel. Gond így sincs, csak felesleges a külön scumm hozzá.
Kellene csinálni belőle egy szép kis torrent pakkot. Már, ha valaki feltöltő valahol és gyors a nete. -
#29350 igen
de akkor jó, az pont 12.47 giga:D
legalábbis a régi átváltás szerint:D (1024) -
#29349 Elírás, de a könyvtár mérete így is 13,083,975K
#29318 hsz után töltötted le az egészet? -
#29348 Scummpackről lenne kérdésem.
nfo szerint 13.5 giga
nekem meg csak 12.5 giga.
elírás, vagy vhogy rosszul töltöttem le? -
#29347 Áhh bocsánat:) Ő "csak" Alzheimer-kóros. Kevertem egy másik íróval:) -
#29346 bocs, a "hülye" kicsit erős volt... csak hitelen felindulásból mondtam...
de ne öld már meg ezt a remek írót:D -
#29345 HÜLYE!!!!
még él XD