The Longest Journey

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

RaveAir
Valahonnan ismerõs ez a hír. 😄

Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering. http://www.magyaritasok.hu http://raveair.blogspot.com/

Lord Myn
Zene világából térjünk vissza a kalandokéba:

Ha valaki szeretne a polcra Gobliiins 4 magyart vagy Wallace & Gromit EP2-t, az szóljon.

MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W

Axon
Egy hírecske kaland témában:
Elkészült a The Black Mirror magyarítása.

Lord Myn
A komoly zenétõl kezdve, a jazzen keresztül, az elektronikus zenéig mindenfélét. Sajnos manapság már alig van idõm erre, elég régen nem írtam már saját zenét, inkább a régieket veszem elõ és "pofozgatom" õket vagy más zenéket remixelek, hangszerelek át saját ízlésemre.

Belehallgatni valahol? Hát ez elég érzékeny téma, ugyanis kizárólag saját szórakozásra készítettem õket, illetve volt egy pár hölgy az életemben, akiknek írtam zenét, de másnak még soha nem mutattam meg õket...

MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W

RaveAir
És miket szoktál zenélni? Valahol bele lehet hallgatni az alkotásaidba?

Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering. http://www.magyaritasok.hu http://raveair.blogspot.com/

Lord Myn
Igazság szerint néhány évvel ezelõtt karácsonyra kaptam a barátnõmtõl, de ha jól tudom olyan 40-50k-t kérnek érte. Elég jó kis cucc, dinamikus billentyûzete van (görbével szabályozható érzékenységgel) + teljes programozhatóság.

Sample-krõl jut eszembe, hogy régebben készítettem hangszereket is sampler-ekhez, de volt amikor egy fél nap elment 1 hangszer elkészítésére (LFO-k, szûrõk, ADSR, stb. beállítására elmegy az idõ). Ma már erre sajnos nincs lehetõségem, sõt zenélni is egyre kevesebb...

IMYke2.0.0.0
Nekem csak sample gyártáshoz kellene ilyen .
Mennyiért vesztegetnek egy ilyet?

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Lord Myn
Volt olyan korszakom nekem is, bár én az Impulse Tracker-t szerettem inkább. A mostani komolyabb szerkesztõkhöz képest már viccesek ezek a régi tracker-ek.

Beviteli eszköznek meg ilyet használok:

RaveAir
Én pedig már régen magam mögött hagytam a gyönyörû Fast Trackeres éveket. Pedig milyen jó kis rave zenéket csináltunk a haverokkal. 😄

takysoft
õõõ. én meg konvertálok wav-ból mp3-ba? XD

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

moonster
Nálam ez csak annyiban merül ki, h zenéket vagdosok össze, különbözõ produkciókhoz.
Sound Forge 9-et használgatok
IMYke2.0.0.0
Sajnos, nekem botfülem van - így nem a saját zeneírásra, hanem létezõ zenék machinálására adtam a fejem, és gyakorlom immár 9. éve 😊

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Lord Myn
Én azóta foglalkozom hobbiszinten zeneszerkesztéssel, amióta megvettem az elsõ "komolyabb" hangkártyámat, ez '94-ben volt még a DOS-os/Win31-es idõkben.

Most FL Studio 7 XXL-t használok szerkesztésre, ami egy-egy komolyabb mûnél még ezt a vasat is rágja rendesen, pedig az X-Fi is besegít hardverbõl neki.

IMYke2.0.0.0
Nekem is jól jönne +6 GB így 😊
Az elsõ gépemet kifejezetten zeneszerkesztés miatt vettem meg (ugye: 1700+/512 MB...).
A mostanival szinte mindent lehet csinálni és mégis csak fordítok vele, meg Sony ACID-del zenéket fabrikálok 😊

De néha becsúszik egy-egy film editálás... na, akkor szeretném a 4 magos CPU + 8 GB RAM-ot.
Bár, nem sírok: eddig SEMMI sem tudta megenni a C2D-t sem.

Lord Myn
Nincs harag, leírtam mire kellett. Amúgy eredetileg "csak" +2 gigát akartam venni (tehát összesen 6-ot), csak az egyik nagykeres ismerõsöm annyiért hozott 4 GB-ot, mint a 2 giga lett volna, akkor meg miért ne...

moonster
Jogos a memóriatöbblet.
GTA-nak nincs optimális konfigja, vagyis van, de az a csillagos ég.
MerlinW
Oké, mint írtam volt, csak kíváncsiság, semmi kukacoskodás😊

[merlinw.org]

Például a GTA IV-hez a gyakorlatban ajánlott* 3 GB RAM, mellette pedig 1 GB RAM-os VGA. Ezt már eleve nem tudja a 32 bites XP. Más kérdés, hogy én is inkább maradok az XP-nél, és az iylen eltúlzott gépigényû vackokkal majd 3-4 év múlva játszom.

*Mielõtt valaki kötözködne, nem a hivatalos ajánlott konfigra gondolok, mert az nem elég hozzá.
Lord Myn
Ja, modellezem... úgy hívják VMWare Workstation 😊. Úgy eszi a RAM-ot, mint a huzat: elég ha 4-5 virtuális gépet elindítasz és 4 gigával már baromi idegesítõen swappel. Így már valamennyire dolgozni is lehet vele.

Egyébként Photoshop-hoz és zeneszerkesztéshez is jó (pl. van egy 1.6 gigás Soundfont-om, ezt be sem töltötte az X-Fi, amikor csak 4 giga volt a gépben). Még a Vista is érezhetõen gyorsabban reagál a dolgokra, mint 4 GB esetén.

MerlinW
4-nél többet max a 3D modellezõk, komolyabb zeneszerkesztõk illetve szerverek képesek felhasználni, én is ezért kérdeztem😊

[merlinw.org]

moonster
Sajnos a max 4gb memória a 32bites rendszereket halálra ítéli elõbb-utóbb.
Nekem is 2GB van még. Max ez az ami miatt masik rendszer mellett döntenék, de még jóformán semmi sem használja ki vagy igényli.

Télleg, mire kell 8GB memória? A "hogy legyen"-en kívül és ez nem köcsögölés, csak kérdés, hátha a homlokomra csapok és rohanok memót meg új OS-t tenni.
MerlinW
Jó.. hát tudnék a boltban venni 10kg kenyeret, de nem teszem, mert úgysem tudom megenni😊 Egyébként engem aztán nem zavar, csak kíváncsi voltam mire használja😊

[merlinw.org]

takysoft
nézd. 5500 ft egy 2 gigás modul. abból 4 az 22ezer.
és a sok memória sose rossz.

így igazából... miért ne?

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

takysoft
Ilyen szempontból mindig is fura voltam...

Szeretem szépen karban tartani a rendszereim.
Otthoni gépen az XP már 5 éves.
Jelenlegi vistán is van már vagy 1 éves, és ez is csak azért lett újratéve, mert kaptam msdnaa licenszet a sulitól, de az ultimate-re nem volt jó.

Igen-igen ritkán szoktam újrarakni a rendszerem. Hiszek benne, hogy kis utánajárással szinte minden hiba okát ki lehet deríteni. Ha mégsem, a rendszer-helyreállítás nagyon hasznos eszköznek szokott bizonyulni.

MerlinW
Mit csinálsz 8GB memóval? Modellezel?😊

[merlinw.org]

Lord Myn
Én nagyjából elégedett vagyok a Vista-val (64-bites Business-t használok), szerettem az XP-t, de a 8 giga RAM miatt már nem lehetett használni, a 64-bitessel meg voltak gondok rendesen. A Vista már 1,5 éve van rajta a gépemen és összesen volt 2 fagyás ez idõ alatt (még egy XP telepítés sem bírt ki egy évet sem eddig). Kicsit nehézkes volt megtanulni jól beállítani, de most már el vagyok vele. Bár hozzátenném, hogy 2,5 évig használtam Windows ME-t is, pedig az volt az egyik legszidottabb OS, én elvoltam azzal is.

moonster
Uhh, mennyi hsz!

Én is így vagyok XP-vel, mint itt sokan. Csak akkor fogom lecserélni, ha már nem indulnak rajta normálisan progik, addig valszeg marad.
A Vista-hoz, W7-hez képest sokkal kevesebb helyet foglal, maximum azért lenne jó a w7, h megismerkedjek vele, de a csicsa nem tud megfogni.
XP-t is klasszikus témával használom, mint win98.
takysoft
erényöveket is hackelsz? mire nem jó a linux😊

kirol
Hát most olvastam, hogy csomó pénzt kaszált a Funcom, szóval nekikezdhetnének!

MerlinW
Áthatolok én azon a védelmen😊

[merlinw.org]

MerlinW
Emiatt volt a perpatvar is. Merthogy az összes oprendszer gibit használ, amióta csak léteznek OS-ek. A hardvergyártóknak kell alkalmazkodniuk, nem a világnak hozzájuk😊

[merlinw.org]

takysoft

takysoft
Isten, ments, h megint kötözködjek, de asszem ezesetben a gyártóknak van igaza.

a 160 gigabyte-os lemezen ténylegesen 160 gigabyte hely van...
csak az gibibyte-ban nem annyi (a windows pedig abban számol, csak nem azt írja ki XD )

takysoft
amit én írtam nem vistás dolog volt, hanem aceres. õk szokták ezt XP-vel is csinálni.

lehet, hogy nálad is ez a helyzet, de kétlem.
szerintem te csak azért nem találod a helyed, mert összekevered(nem csak te, még a windows is) a gigabyte-ot a gibibyte-al

igen, van byte, kibibyte, mibibyte, gibibyte, stb... akármilyen hülyén is hanzzin(hányinger nevük van), de van.
1024 byte = 1 kibibyte, 1024 mibibyte = 1 gibibyte

1000 byte = 1 kilobyte, 1000 megabyte = 1 gigabyte

ez így van. ezt tudják jól a gyártók is(igen, a dvd-re is tényleg 4.7 gigabyte fér fel), és a vinyód is tényleg 320 gigabyte-os.

csak a windows számolja a SI mértékegységeket 1024-ben...(mert hülye, és mert mindenki amúgy is ezt hiszi)

így a 20 gigán nem tûnt el, csak az átváltási mizéria "áldozata" lettél😊

MerlinW
Semmi köze a rendszernek. Már ki volt itt tárgyalva, a 160GB egyik lemeznél sem 160 mert a gyártók 1000-es (Gi😎 váltóval számolnak, nem 1024-el(G😎.

Tehát 160-as vinyón 149GB hely van, 320-on pedig 298. Az OS-nek semmi köze ehhez.

[merlinw.org]

balee4
nálam a 320-ból 300-at lát a rendszer, ez is a Vista biztonsági hülyesége miatt lehet?

i9 9900K, 48 GB DDR4 RAM, MSI RTX2080 TI 11GB GDDR6 GAMING X TRIO, LG 27GL850-B, Oculus Rift S, PS4 Pro, Nintendo Switch PSN: SandmanDreamLord

MerlinW
Egyetértek Imyvel. Egyrészt SP1 elõtt Vista szinte használhatatlan volt, másrészt, ha átlagfelhasználói oldalról nézem a W7-et a csilivilin és pár kényelmi funkción (amire nekem nincs szükségem, szeretem kézzel magam hangolni a rendszert) kívül semmi újat nem nyújt, de legalább nagyobb és lassabb mint az XP, ami még mindig a legstabilabb és leggyorsabb MS OS.

Ahogy már írtam, használok megjelenés óta Vista-t is (korábban már írtam, hogy 4 OS van a gépemen) mert fejlesztenem kell rá, de soha sem tetszett. W7 meg szép-szép, de amire a windowst használom, legyen az munka, játék, vagy multimédia, semmivel sem tud többet vagy jobban mint az XP.

Szerverek terén viszont egyértelmûen jobb a 2008 mint az elõdei, bár a NT4, 2000 és 2003 is elég stabil szerver volt, ezekkel sosem volt különösebb gond.

W7 kizárólag akkor fogja leváltani nálam az XP-t ha az általam használt alkalmazások nem indulnak el, - vagy megkötésekkel - XP-n. Illetve majd 2013-ban mikor megszûnik az XP support elgondolkodom a dolgon.

Bár nálam elsõdleges OS úgyis Linux marad ez nem kérdéses. Játékokra meg Xp amíg csak lesz DX9 támogatás. DX10, 11-re magasról. Nem az effektek miatt játszom.

Lényeg hogy szuverén jogom, legyél te is szubjektív. Nekem, neki ez így jó, ne akarj téríteni, mert semmi értelme.

[merlinw.org]

balee4
tényleg jöhetne, de elõször végre a magyarítás készülne már el, i2k kár, hogy nem segítesz be😄 70%-on áll a fordítás

i9 9900K, 48 GB DDR4 RAM, MSI RTX2080 TI 11GB GDDR6 GAMING X TRIO, LG 27GL850-B, Oculus Rift S, PS4 Pro, Nintendo Switch PSN: SandmanDreamLord

takysoft
aceres notin(unokatesómén) volt olyan, h a 160 gigás vinyóból csak 120 giga látszott.
40 gigát a gép fenntartott magának. Ebben ilyen rescue szar volt.
Ha elszaródott a vista, akkor vissza lehetett onnét állítani a rendszert( persze akkor veszett minden adat, mert ez inkább ilyen hardware-reset-félén mûködött.)
meg a windows tudott oda valahogy rendszervisszaállítási pontokat tenni.

nem volt egyszerû amúgy megcsinálni, mert a windows lemezkezelõje nem látta a particiót, még a bootolható windows se.
linux meg parted kellett a lepucolásához XD

persze utána megint vista ment rá, mert unokatesómnak inkább a 40 giga helye hiányzott😄

takysoft
thx <#worship>

IMYke2.0.0.0
Hú, lemaradtam valamirõl? 😊
Tényleg jó lenne, ha jönne egy újabb TLJ-gyöngyszem!

IMYke2.0.0.0
Rád? Soha.
Csak tudom, hogy 99%-ban nem ilyen vagy, ezért jeleztem. 😊

takysoft
nézd, én lecserélem neked, ha akarod XD
még acer installparticiós vistás géprõl is dörgöltem már le rendszert.

kirol
Azt hittem már bejelentették a TLJ folytatását annyi lett a hsz! 😄

Hadrveres Vistatelepítés?

takysoft
igazad van, így visszaolvasva erõs volt
nem is kicsit, hanem nagyon.
bocsánatot kérek

a véleményem nem változik(nem ítélek ismeretlenül), de rossz hangulatomban nagyon paraszt módon fogalmaztam.
nagyon sajnálom, remélem elfelejthetjük ezt, és nem haragszol.

balee4
mondjuk ha multis játék, akkor nekem mostanában Team Fortress 2 és Day of Defeat Source😊

balee4
XP-nél nincs jobb ez nem vitás😊 de új lapokhoz, mindig a legfrissebb OS-t nyomják, bár azt nem tudom, hogy az enyémen hardveresen van e telepítve a Vista és lecserélhetõ-e

IMYke2.0.0.0
Anno, a 2004-essel volt lehetõségem fél éven keresztül szinte naponta DM, és TDM meccseket nyomni... über volt!
Hiányzik nagyon az ilyen, értelmes emberekkel megvívott móka.

balee4
interneten is jó, steam-en érdemes bereggelni, több a szero és játékos😊

IMYke2.0.0.0
foobar2000 v0.9.6.6 - nekem új, lehet nektek nem...