33675

• Evin
    Én nem arra értettem, hanem hogy amíg nincs particionálva a vinyó, nem lehet használni.
    Az, hogy sokkal kisebb lesz, az már mondhatni megszokott dolog. :(
  • balee4
    Az elég húzós, azt hittem max 5 ezerből megúszom a külső racket. A vételből úgy is karácsony lesz...:D
  • IMYke2.0.0.0
    Én a TB szörnyeteg mellett vettem egy külső rack-et. Tökéletes megoldás.
    14 ezer Ft-ért kapsz olyat, amit a ProHardver oldalán is teszteltek ["felültöltős"], laptop, és sima HDD-k is belemennek [IDE és SATA(2) egyaránt].
    Én az olcsóbbat vettem, de az is tudja az IDE/SATA trükköt.
  • IMYke2.0.0.0
    Lehet engem kezdőzni, de amikor a Maxtor már ezelőtt 8-9 évvel képes volt valós méretű HDD-t [20 GB] a kezembe nyomni, akkor a Samsung, majd 10 évvel később miért ad ki úgy egy 1 TB-osat, hogy a fémfedelén gyönyörűen feltünteti az átszámítási értékeket, s amikor megformázom és használatba veszem a kicsikét "elvesztek" egy kisebb HDD-nyi tárhelyet!!!
    Eléggé mérgesítő.
  • balee4
    A Lucidity-t próbáljátok ki mindenképpen, nagyon helyes, különleges, ötletes platformjáték a LucasArts-tól.
  • balee4
    Az elsőt éppen ma próbáltam, egy Unreal 3 motoros kalandjáték szerűség, nem túl nagy szám, de legalább szép.

Bővebb infó és videók.
  • balee4
    Én is éppen 1 terás vinyó vétel előtt vagyok, nekem laptophoz kéne, szal külső tápot is kell vennem, gond nélkül működne szerintetek? (laptop: Core 2 P8400, 4 Gb RAM, HD3670) és milyet érdemes, WD-t? most 19 ezerért láttam, vagy inkább Samsung?
  • Evin
    Na ne már. A kezdők szoktak ilyenen fennakadni, hogy új vinyót nem particionálnak meg, és csodálkoznak, hogy nincs sehol.

Amikor a 40G a menő méret, vettem egy 40GB-os IBM vinyót, és az túl volt méretezve, így formázás után elérhető volt ~39.9GB!

moonster
    Adam's Venture: The Search for the Lost Garden
    A játékidő kb 1óra. Szinte végig lehet rajta szaladni. A rejtvények baromi egyszerűek, és mindent bejársz, mikor azokat megoldod. Van pl 10 láda a rejtvényektől függetlenül, én mind elsőre megtaláltam. Elvileg lesz folytatás, mert ez az első rész.
    Fordítani meg nem lehet, mert Unreal3-as, és upk-ban vannak a szövegek.
  • moonster
    HDD-sek mégis mindig Byte-ban adják meg a méretet és az ember látja, h 1 TB-nél 70GB-t veszíthetünk, ami azért több, mint 5%.

Egyik p2p polcon láttam két újabb kalandot
    Adams.Venture.The.Search.for.the.Lost.Garden
    és
    Womens Murder Club Twice In A Blue Moon

valaki valamit tud róluk?
  • kirol
    HA már felhomályosultál a témában oszd már meg velem is, mert tesóm is venni akar egy laptopot. De én sose foglalkoztam ezzel, csak asztalival, így nem tudom, mi lenne a legjobb ár/érték alapján.
  • IMYke2.0.0.0
    Így már világos - és sajnálatos is egyben. A HDD-n is 1000-es szerepel.
  • MerlinW
    az 1 TB (terabájt)-os merevlemez 1000000000000 bájtos. Ami 976562500 Kibibájt. kibi előtét a kiló bináris megfelelője, tehát itt már 1024 a váltószám. ami ugye 953674,31640625 Mibibájt, és végül kb. 931 Gibibájt.
  • IMYke2.0.0.0
    Értem...
  • kirol
    Nálam is 931,5 Gb. Ez van. :(
  • IMYke2.0.0.0
    Igen, a foglalás érthető is lenne... [PM8 kiírja, hogy 98 MB-ot foglalt le a formázási adatokra, és az MBR-re.]
    De hova tűnt 45 GB?
  • mandm
    "Partition Magic 8 = HDD látszik" ezt érted volna el az XP-vel is a Lemezkezelőben. Persze ott az PM8-as extrák nincsenek, csak fapados particionálás, formázás!

Maga a formázás is már foglal helyett a tiszta kapacitásból (Ahogy a falak is csökkentik egy ház teljes alapterületét)
  • IMYke2.0.0.0
    Nos, itthon - hazajöttem melóhelyről, nem bírtam - sikerült megoldanom a problémákat:
    * Partition Magic 8 = HDD látszik. Üresen miért csak 931 GB a várta 976 GB helyett [1000 / 1,024 = 976,5625]?
    * Az USB Rack-ben a jumper volt a hibás [most IDE HDD van benne]. Mind a könyvtári, mind az otthoni gépen szépen muzsikál.

Happy End.
  • IMYke2.0.0.0
    A másik probléma itt, a munkahelyi gépen fordult elő:
    Vettem egy SAT-IDE külső mobilrack-et, és beletettem egy 160-as HDD-t.
    Feltoltam az itteni gépemre, és az XP jelzi, nincs formázva... WTF?
    [miközben otthon vígan használtam belső rack-ben, és csak 48 GB-nyi hely van rajt.]

Basszus, ha ilyen lesz a teljes hátralévő évem, akkor qrva gyorsan legyen tavasz és 2010!!!
  • kirol
    Jaja. Valami bibi biztos van, de megoldható.

Én pendrive-nál tapasztaltam ilyet. Olyan meghajtó betűjelet kapott alapból az eszköz, hogy amiatt nem látszott. Ha te beállítod neki pl. G-t, látni fogja rendesen.
  • mandm
    Ha az eszközkelőben ott van, akkor mint hardver látja a Windows.
    Talán particionálni és formázni kellene. Az intéző már a csak a megformázott dolgokat látja.
    Vezérlőpult - Felügyeleti eszközök - Számítógép-kezelés - Lemezkezelés
  • IMYke2.0.0.0
    Ehh, igaz - hüle vagyok.
    Na, mindenesetre, este kiderül. Ha nem lesz jó, pénteken még visszavihetem a boltba.
    [Drukkoljatok, hogy ne kelljen!]
  • MerlinW
    Még egy Gigabyte superb 460-as tápot csapj hozzá (9000 Ft)
  • kirol
    Én is ilyet vettem nemrég. XP simán kezeli. SATA-n nem is kell jumper-olni.
  • IMYke2.0.0.0
    Nos, akkor valamit elbaftam :(
    Lehet, nem jumpereltem... [tegnap rohadt fáradt voltam]...

Az XP nem látja - nem jelenik meg az Intézőben.
    A Vezérlőpult - Rendszer- Eszközkezelőben ott van a kicsike, a másik 2 Samsung és az 1 Seagate HDD mellett.

Ma délután jobban ránézek a rendszerre, pihentebben, és nem más, felkerül egy új operációs rendszer - mondjuk egy Windows 7.

Bárcsak lehetne minden probléma nélkül Ubuntu-n is minden játékot futtatni...!

• RaveAir
    Táp?
  • Atomreaktor
    + lemaradt a dvd-író:)
  • Atomreaktor
    Ezt írtam össze, aztán remélem meg is kapják (közbeszerzés lesz):

Processzor: AMD Phenom II X4 955 dobozos Socket AM3 Black Edition kb. 43.000,-

Alaplap: Gigabyte GA-MA790XT-UD4P kb 29.000,-

Memória: 2 x 2GB 1600MHz DDR3 RAM kb. 28.000,-

Winchester: 1TB Samsung HE103UJ SATAII 32MB cache Raid Edition winchester kb 27.000,-

Videókártya: Sapphire Radeon HD4870 1GB GDDR5 PCIExpress kb. 40.000,-

Billentyűzet + egér: Trust Wireless Optical MediaPlayer Deskset kb. 7.000,-

Monitor: 22" Samsung 2233SN LCD monitor fekete kb. 42.000,-

Számítógépház kb. 10.000,-

Összesen: kb. 226.000,-
  • Axon
    Mondanom sem kell, hogy ugyanezen a gépen van egy Ubuntu Linux is (egyébként az ubut használom, az xp csak tesztelés miatt van rajta). A Linux kapásból látta, és azt csinálta vele amit csak akartam ;-)
  • Axon
    Igen most néztem meg a típus számát, az enyém is HD103UJ típusú.
    Alaplappal nem lehet gond, mert én egy régi gépbe tettem be (AMD 5200-as procis, alaplapját most hirtelen nem tudom, de a procival egyidős). Mindenesetre bios-al nem lehet semmi gond (sosem frissítettem, még az eredeti gyári bios van rajta.
  • Axon
    Én is pont egy ilyet vettem. Először második vinyónak kell betenni egy xp-s gépbe.
    Mikor elindítod a gépet, akkor megtalálja és valamit javasol (konzisztencia vagy mifenét). Na erre válaszold, hogy igen akarod. Ez nagyon fontos, mert többet nem javasolja és menüből nem tudom hol lehet ezt kérni. Na ekkor csinál vele valamit, ami után már látja az xp és lehet particionálni. (winxp+sp3) Nem tudom, hogy sp2-vel működik-e.
  • Evin
    Szerintem is BIOS frissítés lesz ebből, ha nem a csatlakoztatással van gond. Néz meg a BIOS egyáltalán látja-e.
    P35-ből is több fajta van, de a GA-P35-S3 kiadásnál pl az F6-os BIOS javít valami 1TB-os hibát.
  • RaveAir
    Te írtad, hogy nem látszik...
  • IMYke2.0.0.0
    Gigabyte P35 alaplap nem kezelne egy 1TB-os HDD-t?
  • RaveAir
    Akár még BIOS frissítés is állhat előtted. És ha boltban vetted, akkor 3 napon belül kérdés nélkül visszaviheted.
  • IMYke2.0.0.0
    Srácok, tegnap vettem egy [b]Samsung HD103UJ (1000GB, 7200 RPM, 32 MB) HDD-t.
    Nyugtassatok meg kérlek, hogy azért nem látszik a "gépben", mert XP-t használok!

Vezérlőpult - Rendszer - Eszközkezelőben ott van.
  • MerlinW
    i5 = teljesítményéhez képest magas ár + drága alaplap + nem időtálló új foglalat. Emellett nincs bennük virtualizácó, HT, és egyebek. Amolyan mai Celeron. i7 már jó, de k*va drága.

Az AMD-as alaplapok kb egy tízessel olcsóbbak, valamint AM3-as darabok 1600Mhz-es DDR3-mat tekernek, jól:)

Phenom II X4 955 - 40.000 Ft
    Core i5 750 - 42.625 Ft

Lényeg, hogy mindkettő jó proci, kérdés melyik éri meg jobban. Ön dönt:)
    A fenti kettő közül érdemes választani ebben a pillanatban.

• takysoft
    olcsó és középkategória aljában az AMD már rég vezet.
    egy Athlon 64 X2 széria igen olcsón volt kapható.sőt, AMD-ből szinte ott ért véget árban a felhozatal, ahol intelből elkezdődött
  • kirol
    Core i5-750: senki kedvéért nem fékezünk!
  • MerlinW
    Gyere ide és kérd meg Soltent rakjon össze neked 200-ból egy vasat, úgyis ezt csinálja egész nap:)

AMD Phenom II X4-esek kevesebbet fogyasztanak, mint a nagytestvér, olcsóbbak és erősek. Intel Core i sorozata izmos, viszont pofátlanul drágák.

Szubj.: Sosem volt AMD procim, de ha most kellene masina, a tesztek alapján az ár/érték aránya miatt biztos AMD-t vennék. Mellé ha futja egy HD5770-es grafit.
  • takysoft
    Dell-el még nem volt gondom. csak drágák
    MSI-knek néha szétmegy a vetillátoruk de jók a garanciás feltételek, meg a gépeik is jók amúgy
    volt a kezeim között egy gigabyte értintős is, de azt annyira nem tudtam tesztelni. szerintem jó kis gép volt

többit nem ismerem