The Longest Journey

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kirol
Jó jó, szóba jöhet egy ASUS, mert elegem van Creative -bõl. Csak tudnám, hogy ASUS Xonar DS, vagy ASUS Xonar DX stb között mi a pontos különbség.

IMYke2.0.0.0
Ha erre gyûjtesz...

...akkor rettentõ irígy vagyok! 😊)

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

IMYke2.0.0.0
Ezt nem értem...

PH Asus hangkártya fórumból idézek:

"Hmm, mivel is próbálkoztam az utóbbi másfél évben? Nézzük csak.
SB Live! 24bit 7.1 - aux bemenetet rosszul kezelte, néha fagyás
Audigy SE? - egy percig volt az enyém, utána visszakértem az árát, mert SB Live! volt álnéven
Audigy 4 - sok gondom nem volt vele, aux bemenetet Vista-n rosszul kezelte
X-Fi ExtremeMusic - kékhalál, fagyás, aux bemenetet rossul kezelte(ekkor az Audigy4-nél már javították egy év után)
X-Fi Fatality Platinum CSE - ugyanaz pepitában
Extreme Audio - jól kezelte az aux bemenetet, és aránylag stabil volt, de akkor már menthetetlenül gyûlöltem CL drivert telepíteni, a hangja kicsit laposabb volt, de csak azért kellett, hogy ne az alaplapi szóljon, amíg találok egy jót.
Xonar DX - öröm, és boldogság, nem is értem, miért vártam eddig"

Asus Xonar DS Review

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

IMYke2.0.0.0

PH Asus hangkártya fórumból idézek:

Audigy SE? - egy percig volt az enyém, utána visszakértem az árát, mert SB Live! volt álnéven
X-Fi ExtremeMusic - kékhalál, fagyás, aux bemenetet rossul kezelte(ekkor az Audigy4-nél már javították egy év után)
Extreme Audio - jól kezelte az aux bemenetet, és aránylag stabil volt, de akkor már menthetetlenül gyûlöltem CL drivert telepíteni, a hangja kicsit laposabb volt, de csak azért kellett, hogy ne az alaplapi szóljon, amíg találok egy jót.

Asus Xonar DS Review

Ha erre gyûjtesz...

Igényesség:
Az alaplapi hangkártyák telítetlen, "fadoboz" hangot adnak ki magukból. Hangszínszabályozással lehet - már amelyiknek a szoftvere ezt lehetõvé teszi - kicsit módosítgatni rajta, de szigorúan csak irodai gépbe ajánlott.
Bárki, aki normális, 50-100.000 és afeletti hangszettet akar megküldeni egy ilyen PC-vel , akkor számítson arra, hogy rohadtul gyengén fog szólni az egész!
Még egy régi 5.1 SB Live is gyönyörûen megküld egy 25.000 Ft-os szettet , hát akkor egy Xonar...!

Aki zenével foglalkozik az nem ilyen populáris hangkártyákban gondolkodik...

kirol
Csak egy picit keresgettem, mert dolgozni kellene, de ez az ASUS se olcsó, mert egy ASUS Xonar DX már szintén 18k, a ASUS Xonar DS-ben meg talán nincs is Dolby. Szóval azt látom, a ASUS Xonar DX jobb, mint az X-Fi, viszont pénzben ott vagyunk, hogy sok. Tök furcsa, hogy egy igényes hangkártya 20-40-50k.

IMYke2.0.0.0

PH Asus hangkárty fórumból idézek:

Asus Xonar DS Review

Ha erre gyûjtesz...

Igényesség:
Az alaplapi hangkártyák telítetlen, "fadoboz" hangot adnak ki magukból. Hangszínszabályozással lehet - már amelyiknek a szoftvere ezt lehetõvé teszi - kicsit módosítgatni rajta, de szigorúan csak irodai gépbe ajánlott.
Bárki, aki normális, 50-100.000 és afeletti hangszettet akar megküldeni egy ilyen PC-vel , akkor számítson arra, hogy rohadtul gyengén fog szólni az egész!
Még egy régi 5.1 SB Live is gyönyörûen megküld egy 25.000 Ft-os szettet , hát akkor egy Xonar...!

Aki zenével foglalkozik az nem ilyen populáris hangkártyákban gondolkodik...

kirol
Csak valahogy olyan creative párti vagyok. 😊 Mindig ilyen hangkarim volt.
De azért 20k, mégiscsak sok. Az az ASUS érdekesen hangzik. Van arról valami teszt?

Nekem az a fontos, hogy aprólékosan be lehessen lõni az egyes hangszórókat, mert nem egy kör alakú szoba közepén ülök. És persze jól is szóljon. Ennyi.

Most egy hangrendszerre gyûjtök (egy éve), ami kb. 100k, és ezért se akarok 20k-t adni egy hangkártyáért. Múltkor is megnéztem MM-ban az 5.1-es házimozikat. Hát olyan szép Philips, meg LG rendszerek vannak, hogy szívfájdító! 😊 Mondjuk a 100k is.

Amúgy mit értesz itt igényességen? Mármint a Realtek HD nincs olyan jó, hangzásban, mint egy Audigy 2? Vagy miben nyilvánul meg ez a minõségbeli különbség?

Amúgy a TV tunerem ilyen köcsög még az Audigy mellett. Ha valami kínja van, akkor tuti kifagy az install vége, és elszarja az egész gép regisztryjét, és azt a jó isten se javítja ki egy könnyen.

IMYke2.0.0.0
A Realtek HD jó tud lenni, ha az embernek nincs hangkártyája.
Nekem ALC8080-as chip van rajta, és ha nem lennék igényes, akkor sosem veszõdnék a régi SB Live 5.1-em telepítésével, és belövésével...

Audigy 2 helyett:
* TRUST SC-5100 5.1
<5.1-es; PCI slot; kimeneti csatlakozók: front, rear, center, subwoofer/line in, mikrofon>
5.077 Ft

* ASUS Xonar DS
- 192k/24bit minõségû hang leképzés
- 3D hangzás a GX 2.5 motornak köszönhetõen
- DTS hangzás, akár 7.1-ben is
11.638 Ft

Amúgy meg: Windows reinstall és BIOS default.

kirol
Egész hétvégén reggeltõl estig dolgoztam, mondom vasárnap este pihenésképpen nyomok valamit. Erre a Windows betöltésekor leáll a csík.
Újra bekapcs, majd kifagy. Ezt megismételtem vagy 10x, de nem változott semmi. Illetve igen, mert utána már el se indult a gép.

Reseteltem a BIOS-t, utána szépen elindult, csak nem volt hang. Azóta sincs.
Vagy nem érzékeli, hogy Audigy 2 van benne, vagy kifagy az install végén, így a reg bejegyzések nem lesznek jók, így a hang se. Próbáltam driversweepert, mindent, de nem tudja lepucolni.

Így elkezdtem én regeditben kitörölni mindent, de mégis van vagy 20 bejegyzés, amit nem enged törölni, pedig már nincs is benne a hangkari.

Ezt hogy lehet szerintetek kitörölni?
A t**öm ki van már ezzel az Audigy 2-vel, már máskor is csinálta ezt.
Viszont egy X-Fi Extreme Gamer -ért meg 20k rohadt sok.
Bekapcsoltam a Realtek HD-t, és szerencsére itt is egész jól be lehet lõni a hangszórókat egyesével. Azt hittem itt nem lehet.

Lord Myn
Na ja, az összes számítógépemen angol OS-t használok (kivéve a netbook-ot, mert ahhoz magyar XP-t adtak). Én is sokszor gondban vagyok magyar Win-nél hogy mi hol van...

MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W

takysoft
sajnos nem.
angol vistában még úgy hívják, de a magyarban....
szolgáltatások ablakban sose találok semmit épp emiatt.
mindennek hülye magyar neve van.

de szerintem az "elõtöltés" lesz az. azt kikapcsoltam.

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

Lord Myn
A Vistában azt nem superfetch-nek hívják? (Az indexeléssel együtt az elsõ, amit érdemes kikapcsolni...)

MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W

Axon
Már a neve sem tetszik. Az ember rögtön valami éles szerszámért tapogatózik, amikor meghallja :-)

MerlinW
Semmi gond, megértem én. Mondjuk ha nekem rossz kedvem van a prefetch az egyik utolsó dolog amirõl hallani szeretnék😊

[merlinw.org]

takysoft
ne haragudj, igen vacak napom volt. ma valahogy semmi se jött össze
nem akarok ebbe itt belemenni, csak ilyen magyarázkodás jelleggel.

nem káromkodtam, nem szóltam le semmit, de néha csak belefér annyi, hogy nincs kedvem valamirõl 3 oldalas angol szöveget végigbogarászni wikin...

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

MerlinW
Szervizeknél kapcsolhatod ki. Elõtöltõ adatbázist készít a memóriába a
gyakran használt alkalmazások számára.

(Ez a nincs kedvem guglizni dolog erõs. Amíg beírtad ezt a hsz-t mindent megtudhatál volna róla. Nem szeretem én ezt..)

[merlinw.org]

takysoft
miért, az mit csinál?
illetve hogy kapcsolom ki?

(igen, nincs kedvem guglizni)

Lord Myn
Van az 15 is... (Business x64).

IMYke2.0.0.0
Szaros Prefetch-et kapcsold ki. Csodálkozni fogsz.

MerlinW
Dehát friss Vista 9-12GB alapból😊

[merlinw.org]

takysoft
ja én nem új rendzsert tettem fel. a régira nyomtam rá a service packot.

volt kb 8 giga helyem, most meg van 95 XD

takysoft
hibernálás kikapcsolva

ccleaner nagyjából kéthetente lefut

ezért nem értem😄

Lord Myn
Igen, nem árt néha 'takarítani' a gépet...

Bár az igazat megvallva, nemrég raktam én is újra a Vista-t és amikor elõször rakram fel akkor Vista utána SP1, majd SP2-t raktam fel (ahogy kijöttek), most újrainstallnál viszont kapásból SP2-es Vista-t raktam fel és tényleg egy kb. 10-15 gigával kevesebbet evett meg a rendszerparticióból.

MerlinW
90GB kicsit soknak tûnik... eddig nem hiányzott?😊 Gondolom hybernate, temp és installer/MSO cache cuccokat aprította, erre figyelmeztet is az elején.

[merlinw.org]

takysoft
felraktam a Vista SP2-t.

felszabadult 90 giga helyem..

ezt HOGY????

takysoft
hú, az jó. le is kapom😊

Lord Myn
Örök hála! <#worship>

MerlinW
Fent van.

[merlinw.org]

Lord Myn
Ha valakinek van már Monkey Island Special Edition-je, az legyen szíves felrakni a polcra. Köszönöm elõre is!

kirol
Jaja! Pazar cucc!

MerlinW
Aki nem ismerné ajánlom pár órás bohóckodára a Trine címû platform-ot. Végletekig leegyszerûsített Lost Vikings utánzat. 3-4 óra alatt végig lehet rajta szaladni, viszont hangulatos nagyon.

[merlinw.org]

kirol
Csak realista! 😄
Na jó, a világvége lehet kicsit pesszimista volt.

takysoft
azért köszi😄

MerlinW
No igen, miután az Xbox PC alapú és az OS is Microsoft, a portolás nem tarthat pár hónapnál tovább. Többnyire csak kezelõfelület módosítás és hardvertámogatás kell egy box-os játéknak.

[merlinw.org]

Lord Myn
Kicsit pesszimista hangokat vélek felfedezni az hozzászólásodban... 😄

Több okból sem lesz +2-3 év a PC-s verzió:

1. Párhuzamosan készítették, csak most leálltak vele (gondolom anyagi megfontolásból, hogy többen vegyék a konzolos verziót, nem elõször találkozhatunk ilyennel...), tehát valamennyi PC-s kód már elkészült.

2. Nem egy új játékot írnak majd, csak át kell portolni a kész konzol verziót (+1-2 extra esetleg).

Szóval mindent összevetve +6-12 hónap szerintem, de majd meglátjuk.

kirol
Hát hamarabb lesz Alan Wake, mint Heavy Rain az tuti!
Mindkettõ hatalmas game lesz az tuti.

Persze lehet, hogy lesz PC-s AW, de gondolj bele, hogy 2010 tavaszán fogják elkezdeni csinálni. Na az akkor + 2-3 év. Akkor már lehet nem is fogunk élni, mert eljön addig vagy 2 világvége is. 😄

Lord Myn
Nekem sincs és nagy valószínûséggel nem is lesz (inkább várok az emulátorokra, mégha sok-sok év és 5-6x erõsebb hardver is kell hozzá).

Egyébként én azt olvastam, hogy lesz PC-s Alan Wake, csak sajnos késõbb, mint konzolos. Viszont abban nagyon bízom, hogy elõbb-utóbb a Heavy Rain megszûnik exkluzív lenni és csak portolják PC-re, örülnék már egy Fahrenheit-szerû kalandnak...

Más: Nektek hogy jött be az új Monkey Island irányítása? Szerintem borzasztó ez a hülye egeres irányítás: vagy legyen point 'n' click vagy lehessen irányítani billentyûvel, de ez így baromi sz*r...

MerlinW
Nemnincs konzol.

Esélyegyenlõséggel kapcsolatban, pedig max annyit lehet kihozni a dologból technikailag, hiszen csak kliensoldalról tudom piszkálni az oldalt.

[merlinw.org]

kirol
Hû de esélyegyenlõség barát vagy! 😄

Bakker hallottátok, hogy Alan Wake nem lesz valszeg PC-re, csak xbox-ra?
Hisz a PC-sbe még bele se kezdtek azt mondják mostanság. Azokat a korábbi quad core anyagot meg kidobták, vagy nem tudom mi.

Közületek van valakinek konzola? Mondjuk xbox360-a?

MerlinW
Tessék:

sg_userhidejs

SG.hu hozzászólásokat lehet elrejteni felhasználó alapján.

Fejlécbe:
<script type="text/javascript" src="http://mwserv.sytes.net/tlj/sg_userhide.js"></script>

Használat:
Vidd a hozzászólásban fejlécben a felhasználó neve fõlé az egered. Egy kis "+/-" tartalmú doboz jelenik meg. Itt hozzá lehet adni, vagy ki lehet törölni a tiltólistáról a felhasználót. A módosítások csak a te gépeden lesznek láthatóak!

Tehát ez egy amolyan önkímélõ script. Mindenki számára nem lehet elrejteni hozzászólást. Egyrészt erre való a házigazda aki töröl, illetve a moderátorok (szólni kell nekik és intézkednek), a másik, hogy nem etikus kizárni senkit, még ha balf@sz is, hiszen szólásszabadság, stb...😊

[merlinw.org]

takysoft
Mélyen tisztelt Merlin varázslómester!

Tanácsért fordulok hozzád, mint a téma legnagyobb szakértõjéhez.

Egy kedves ismerõsömnek van egy saját topicja SG-n, ahol a barátaival szoktak(/szoktunk) beszélgetni.

Ellenben vagy egy "paraszt" (hogy ne káromkodjak nagyot), aki folyton beírogat oda. Persze szinte napi jelleggel regisztrál alreget, így megállíthatatlan.

Olyan kérdésem volna, hogy lehetne-e úgy beállítani egy fórumot SG-n, hogy oda csak a "tagok" írhassanak(ergo akinek a kedves barátom engedélyt ad rá, lenne egy lista az emberekrõl, akiknek szabad)

akinek nem, az ne írhasson, vagy amit beír, törlõdjön.

TLJ topicot ahogy átalakítottad, az valami rém-különlegesre sikeredett, így gondoltam, hátha tudsz ilyesmit.

Elõre is köszi minden reagálást.

Axon
Már titokban azt hittem, hogy valami remake. Abba szívesen belenéztem volna.

RaveAir
Gondolom, hogy azért lett újra wareztéma, mert néhány Lucasarts játék a napokban felkerült a Steam-re.

Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering. http://www.magyaritasok.hu http://raveair.blogspot.com/

MerlinW
Gondolom valaki éppen megvette/vagy hozzájutott a READNFO csapatból és készített egy-egy release-t belõlük. Ezekbõl sosem elég😊

[merlinw.org]

Axon
Most látom ezt a két kalandot az nforce-on

Indiana Jones And The Last Crusade (c) LucasArts *READNFO*
Indiana Jones And The Fate Of Atlantis (c) LucasArts *READNFO*

Most ez a két "ezer éves" kalnd játék lenne? Most törték volna fel? Vagy nem értem.

moonster
Mindkét Secret FIles meglehetõsen jóra sikeredett, nem túl nehéz, de így nagyon élvezhetõ kaland.

MUST HAVE!!!
MerlinW
Uhum

[merlinw.org]

IMYke2.0.0.0
Remekül hangzik.
Akkor az elsõ rész olcsósított változatát megveszem.
A 2. rész maradhat még a Polcon?

MerlinW
Jóságos mindkettõ. Szép és hangulatos kalandok.

[merlinw.org]

IMYke2.0.0.0
Srácok!

A "Secret Files: Tunguska"-t nem ismerem. Úgy tudom, jól is árusították.
Tapasztalata valakinek vele kapcsolatban? Írnátok róla valami igazi szubjektívet?

Az egész onnan jutott eszembe, hogy a Polcon észrevettem a 2. részét...