The Longest Journey
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
<#worship>#worship>
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
De nekem akkor is elegem van a creative -bõl.
Ezt elhiszem, de most õszintén, akkor melyik számítógépes márkából nincs eleged? Mint már egyszer megbeszéltük, te ritka peches vagy...
Ja, és egy kis nyelvtani korrekció a végére (ne haragudj, de ez mindig bántja a szemem): egyeNlõre a tortaszeleteket vágják, amire te gondolsz az: egyelõre...
MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W
De nekem akkor is elegem van a creative -bõl. 😄
Windowshoz a DirectSound kapcsolódik egyedül. OpenAL, EAX és társai 3rd party megoldások.
[merlinw.org]
Használom addig a Realtek HD-t, jó az is. Semminél mindenképpen.
Nem úgy volt, hogy Vistától (... W7) kezdve ez már nem létezõ dolog lesz, mármint az EAX? Mert hogy innentõl más módszerrel lesz a hangvezérlés. De lehet nem túl jól írom, de valami ilyesmi volt.
Audigy driver
Miért ne használná semmi? Csak 1 pár név: Mass Effect, Cryostasis, GRID, Sacred 2. Sõt, általában ami OpenAL-t használ az használja az EAX-ot is.
MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W
Meg lett az eredménye! Feltudtam installálni a drivert, meg a media cource go! -t, csak a hardvert még az eszközkezelõ se jelzi ki, hogy fizikailag érzékelné a hangkarit. Szóval zsír lett!
Ha ezt akarom használni, tényleg full rendszert kell most felraknom. 😞
A bal felsõben: MODEL: SB0240.
Középen a chip-en: Creative Audigy 2, CA0102-ICT.
Szóval mi a típusa akkor?
Jó lehet, hogy az tudja az EAX 5-öt, csak semmi nem használ már EAX-ot. 😊
Az vicces lenne, ha csak szoftveresen tudnának az X-Fi-k az EAX5-t, mivel akkor CPU-ra olyan 50%-os terhelés esne... <#nevetes1>#nevetes1>
Szerintem azzal kevered, hogy az X-Fi Xtreme Audio, ami DSP nélküli, az EAX3/4-t csak szoftveresen tudja.
De: CTRL + egérgörgõ fel csodákra képes. 😊)))))
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
vagy megszavazzuk a dolgot
akkor viszont te döntöd el, h megszavazzuk-e XD
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
1. szerintem pici a betûtípus. nekem nehéz olvasni. ti hogy vagytok vele? (sg többi részén nagyobb szerintem picivel)
2. nem tudom, hogy ez SG-n lehetséges-e, de szerintem tök jól nézne ki úgy a topic, hogy a minimális szélessége maradna ekkora, de ha nagyobb valakinek a felbontása(mint nekem), akkor széthúzza kicsit a szöveget.
nálam sok a kihasználatlan tér😄
bár gondolom egy eleve fixed-re tervezett weblap dinamikussá alakítása komoly dolog, meg nem is olyan fontos, meg azért így is nagyon jó.
ott mindenhez volt driver.
és XP-vel ellentétben vistán még system restore se kellett soha. soha, de soha nem baszódott el a rendszer. XP-n azért sokszor elõfordult, h valami tökismeretlen hiba ütötte fel a fejét. (sokszor... hát 6-7-szer max a 6-7 év alatt..XD)
vistám eddig egyszer halt csak meg, de akkor hardverhiba miatt.
gépigényes... ja, memória kell neki. de én komálom.
win7-et is egybõl felteszem, amint kijön(vagy kapok serialt sulitól ugye)
azért RC-kkel én se vacakolok. de annyira vagyok bátor ember, h ne várjam meg az SP-ket.
fõleg, mivel a win7 szinte ugyanaz, mint a vista. (ha a vista a windows6, akkor a win7 inkább olyan 6.1 azt mondják.. neve ide vagy oda)
na persze én sose voltam nagyon audiofil. a kép világ fontos nekem. HD, nagy monitorral. szép éles kép😄
de bármikor elvagyok a stereo-val a kis 7ezer forintos panasonic fejhallgatómmal, meg a 2.1-es logitech hangcuccal(nemtom hány watt, e nem túl nagy)
logitech az a márka, amire én szeretek esküdni. pici a hangfal, de nagyon szépen szól. a mélynyomó se nagy, de fából van. és néha ugyan reccsen egy aprót, de telefonálni például tökéletesen lehet mellette, attól semmi gondja(más hangfalak ettõl falra másznakXD)
persze driver-ügyben a logitechet se csípem annyira XD de az már más mese egy másik napra😄
Uninstall driver?
Roll back driver?
Eszköz törlése?
System restore?
Sosem volt szükségem sweeper-re, meg egyéb szirszarra egy piti driver lepucolásához😊
Egyébként 2009.06-os a legfrissebb Audigy driver
[merlinw.org]
Megjegyzem Vista megjelenése után egy hónappal kikerült a winupdate-re egy creative-MS tákolmány amivel ha nem is teljes értékûen, de szóltak az SB kártyák. Hivatalos nem béta meghajtók csak pár hónappal késõbb érkeztek.
Ezért kell várni minden MS rendszernél az SP1-ig - de legalább fél-egy évet -. Pista is teljesen rendben lett az SP2 óta (legalábbis az alapján amennyit használom).
Én csak vigyorgok a sok W7 pupákon, akik sírnak-rínak ha nem megy valami. Francért ez a nagy kapkodás?😊
Egyedül az OSX az aminek az új kiadásaival minden tökéletesen megy rögtön, de neki könnyû, hiszen célhardver van alatta.
[merlinw.org]
Creative azóta elfelejtve. Olyan hangkártyát veszek, ami kompatibilis... nem minõségi.. hanem kompatibilis😊
Másik megoldás lehet: IE-vel (csak azzal megy) kiválasztod a hivatalos oldalon a kártyádat, majd a letöltés oldalon alul kattints a Software Autoupdate-re. Elvileg ez letölti.
[merlinw.org]
[merlinw.org]
[merlinw.org]
EAX 5-öt creative sem tud, csak szoftveresen, nem?
Ez az ASUS Xonar DX elég jónak tûnik, így hirtelen.
Kirol, pontosan milyen tipusú az Audigy-d? (SBxxxx) Mert elvileg kell hozzá lenni Win7/Vista drivernek.
Az a baj a Creative-val, hogy az árkategóriájában nincs konkurenciája. Nincs még egy 3in1 hangkártya, ami jó lenne játékra/házimozira/amatõr zenélésre egyben. Így könnyen megteheti, hogy nem iparkodik tökéletes drivereket írni a (z egyébként hardveresen nagyon jó) kártyáihoz.
Itt, a Könyvtárban, 1680*1050 mellett tökéletes!
<#worship>#worship>
De nem látom a telefonszámukat se az elérhetõségeknél.
Mert ezzel kevertem:
ASUS Xonar D2X - 40 eFt
Bocsánat.
Igen, elolvasva a preferenciádat, már értem, hogy miért is választod a "nem-PC-s" szettet.
Állítólag ez az egyetlen, ami mûködik alatta - most találtam egy angol fórumban.
(A Z-5500-al kapcsolatban még annyit, hogy ha már árat hasonlítunk össze, akkor az 80k, míg amiket néztem 100-105k.)
Hát ezt kifejezetten a TV-hez venném a nappaliba. Szóval a megjelenése nagyon fontos. Hisz ez a Z-5500 az PC mellett a szobában eldugva biztos jó, de a nappaliban elég röhejesen nézne ki. Míg egy lenti képhez hasonló hangrendszer, eléggé impozáns megjelenésû (mondom ez lent nem annyira, de boltban biztos láttatok már párat. Olyan szép igényesen kidolgozott íves, rohadt jól kinézetû cuccok vannak, hogy ihaj).
2. Funkció:
A Z-5500 az tényleg rohadt jó, korábban PC-hez ilyet akartam venni, de ár miatt hanyagoltam. Biztos ütõs lehet, de nem hallottam még. A Philips A5.100 PC-s hangrendszerem is vígan jó.
Egy Philips házimozi meg azon kívül, hogy szép szerintem, "láttatlanban" is meg merném venni, mert amit én eddig vettem Philips cuccot (PC hangrendszer, HiFi) azzal maximálisan elégedett voltam/vagyok. Írhatnak itt Logitechrõl mindent, de egy 1000W-os Philips, vagy Samsung, vagy LG lenyomná simán szerintem. (Még ha van is benne egy lejátszó. -ár miatt-) De ez is csak magánvélemény. 😊
Te nem így gondolod?
1. Ha kifejezetten filmezésre veszed a hangszettet, akkor sem járhatsz rosszul egy Z-5500-assal.
S ha jól megnézed: az 5500-as egyedül kerül 100 eFt-ba, míg a linkelt cuccban ott van minden más... ergo: a Z-5500-as kicsit minõségibb...
2. Ha PC-filmezésre veszel ill. nézel szettet 100 eFt-ig, akkor megint csak az 5500-as jön képbe...
A Xonar DS ára: ~12 eFt
A Xonar DX ára több, mint 40 eFt... 😞
===============
* Audio Processor: ASUS AV100
* PCI-Express x1
* Max Channels Supported: 7.1
* Max Sampling Rate: 24-bit/192kHz
* EAX level: "5"
* Dolby Home Theatre Technologies
* ASIO 2.0
* ALT (Analogue Loopback Transformation) Technology
* Front Panel audio header
* SNR: 116dB front, 112dB side, centre and rear
* Analogue 3.5mm audio jacks and optical S/PDIF
Teszt
Gyártó LG
Teljesítmény 1000W
Lejátszható formátumok CD, DVD+R, DVD+RW, DVD-R, DVD-RW, DivX, JPEG, MP3, SVCD, VCD, WMA
Video rendszer nincs adat
Beépített dekóderek DTS, Dolby Digital, Dolby Pro Logic II
Tuner van
Bemeneti csatlakozók audio
Kimeneti csatlakozók HDMI, S-video, Scart, komponens video, kompozit video
Távirányító van
Extrák Progressive Scan
1000W -nál alább nem adom! 😄
De konkrét elképzelésem nincs, csak ha meglesz a pénz, bemegyek és amelyik szép, és a hangzásban is odatesz azt megveszem.
(Ez itt a képen. pl. nem olyan szép, mint amiket láttam.)