lézeres-szem-műtét
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Regisztrálsz az oldalukon, kérsz tájékoztatót és máris kapsz. Kapsz még színes magazint, aminek a hátoldalán ott van megint a kedvezményre jogosító kupon. Ha elmész a vizsgálatra, akkor a váróban is ott vannak ezek a magazinok, még abból is kivághatod
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
Optik-med -es mûtéthez keresek olyat, akinek van rá érvényes kedvezménye, fõleg Bp-en.
Köszi
Olyan kérdésem lenne,hogy a pluszosokat is lehet mûteni?
Nekem az egyik szemem +6,a másik szinte tökéletes.és egy szemet is mûtenek?köszi a választ!
A másik témához: mindenkinek egyéni hogy mi az amit bevállal vagy mi az amit nem. Ez számomra is dilemma, hiszen nekem legutóbb tök jó volt a vizus, 1 körüli mindkét szemre, csak dioptriában mértek 0,75-öt, és azt ígérték ha nem javul korrigálnak rajta. Gondolom mondhatom azt is hogy köszönöm jó lesz ez így, nem szükséges... de egyenlõre még nem tudom mi tévõ legyek... Amúgy nekem is akkortájt van a kontrollom, talán 17-e rémlik.
Egyébként kolegám most volt fél évesen és a jobb 100%, míg a bal 60%-as, és jól lát. Azt mondták neki, hogy ha gondolja megmûtik ismét, de nem érdemes. Ehhez mit szólsz?
nem tudom mennyire voltam érthetõ. de a konklúzió: csináld úgy ahogy a doki mondja, de azért ha valamiben elbizonytalanodsz, vagy a logikád mást diktál akkor inkább hivd fel õket, vagy menj kontrollra.
Köszönöm a válaszokat. A következõkre is reagáljatok légyszi. 15 naposan a PRK után telefonba azt mondta a doktornõ (mivel a bal szem közelre és távolra is homályos), hogy valószínû kicsit plusszos, de ez nem gond 1 hétig szüneteltessem a flucont, majd kontrollig napi 3 csepp. A jobb esetében maradhat a napi 5. Úgy teszek ahogy mondta, Õ a doktornõ. Azért ha valakivel elõfordult hasonló, vagy van véleménye kérem írjon.
...
Tudom türelem és pozitív hozzáállás. Az után tudakozódom, hogy a két szem gyógyulása közti különbség az gyakori, hisz a hámosodás, elvileg csak 2 nappal tartott tovább a bal szemem esetében. Szóval gyakori, hogy az egyik szem hetekkel, hónapokkal tovább hámosodik, regenerálódik és tisztul ki? Remélem a mûtét jól sikerült mindkét szemen. Tehát akinek van tapasztalata e téren kérem ossza meg velem. Elõre is köszönöm. Hajrá éleslátók!
Tehát, megéri "szenvedni" a napszemüveggel!
Még egy utolsó kérdés: egy ismerõsöm mesélte, hogy fél éven át napszemüveget kellett hordania. Ez kötelezõ, Te is viselted?
Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?
Melyik intézményben történt a kezelés, és melyik módszerrel?
Én nem is tudtam volna másképp elképzelni.<#wink>#wink>
Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:
Erõsen gondolkodóba estem, hogy én is "megcsináltatom" a szemeim (-1,25 mindkettõ, tehát nem vészes). Szerintetek egyszerre elvégzik a beavatkozást mindkét szemre?
az eltérés pedig nem hiszem hogy a mûtét hibájából fakad, hanem sokkal inkább a szteroid-túlérzékenységembõl. tudod a mûtét után egy héttel 120%-os voltam, aztán mikor jelentkezett a brutális szemnyomásnövekedés akkor romlott vissza a szemem. persze ki tudja... pont azért nehéz elképzelnem hogy a mûtéttel volt a gond mert minden adat be van táplálva a gépbe...elvileg nagyon kicsi a hibaszázalék. nem?
Nekem pontosan elmagyarázták, hogy mûtát elõtt a számítógép pontosan beméri, hogy hol, mit kell 'lekapni' ahhoz, hogy nullás legyen a szemem. Mûtét közben ez a számítógép irányítja a lézert. Még ha el is mozdítom a szemem, a legújabb gépek azt pontosan követik, tehát nem lehetne eltérés! És nálam nem is lett 😊 Nullás lettem.
A garanciáról pedig annyit, hogy a gép az mûtét elõtti vizsgálatokat eltárolja és ahhoz képest a gép pontosan ki tudja mutatni, hogy az esetleges jövõbeli elváltozás, vagy probléma a lézer miatt volt-e. Ezt akár 10 év távlatában is ki lehet mutatni, pontos adatokkal alátámasztani.
Egyébként ezeket nem magyarázzák el a legtöbb helyen. Én potn ezért mentem egy új, nem nagyon ismert helyre, mert ott mindent elmagyráztak, pedig annyit kérdeztem,hogy azt mosnták, hogy már lassan oktathatom is majd 😊 Olyan kedvesek voltak, hogy megérdemlik, hogy leírjam: a Budai szemészet volt a montevideo utcában.
Tudniuk kell, hisz egy kontaktlencsésnek például csak tartósítószermenteset szabad használni, ha a lencsét is hordja. Egy gyógyszerésznek tudnia kel melyikben van és melyikben nincs.
Ez egy szemcseppnek annyira fontos ismérve, minthogy milyen lisztbõl van a kenyér. Én nem mennék többet abba a gyógyszertárba!
(Az én laikus megközelítésem, h amelyik a felbontás után csak egy hónapig jó, és nem fél évig, abba nincs tartósítószer. Márkaneveket nem tudok, már régóta nem hordok kontaktlencsét, emiatt a tartósítószer kérdés nálam már nem fontos. Szemcsepp sem kell már)
Többiek? Valami infó?
A doki úgy zárta a vizsgálatot, hogyha nem javul a következõ hónapban sem semmit, akkor "lekapunk még róla egy kicsit" hogy tökéletes legyen.
Pffff... most nem tudom örüljek-e vagy sem. Kicsit vegyesek az érzéseim.
én elolvastam azt a papírt, röviden a lényege kb az volt, hogy ez egy "orvosi, és önként vállalt" garancia, és nem jogi, illetve, nekem azt írták benne hogy 80%-ot garantálnak, ami szerintem azért nem túl optimista... 😊
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
Hát én meg pont az ellenkezõjét hallottam elõtte gyk eddig csak, "hivatalos" forrásból is beszámolókból is, innen is, mindenhonnan, mégpedig hogy a 2.-3. nap az minimum kellemetlen de inkább fájdalmas lesz, szóval de nagyon is az ember orrára kötötték, sõt még a mûtét elõtt/után a nõvérkék/orvosok is jelezték ezt , hogy igen ez ilyen lesz..., szóval fenntartom, hogy te "kissé" túldramatizálod ezt a nagy hadjáratot, még akkor is ha nagyrészt tényleg fáj és így van... 😊
Az altatót és fájdalom csillapítót én is "elfogadtam", bár ez nálam inkább úgy nézett ki hogy a kezembe nyomták, hogy ez kelleni fog... 😄
Tény amúgy, hogy én lehet nem olvastam elég optik-med szórólapot, de én ezt a 3-4 napot se olvastam sehol, max intralasikra, prk-ra mindenki mindenhol azt mondta hogy MINIMUM egy hét kiesés...
Na de, hogy valamiben egyet is értsünk királylányom a szemfáradás nekem is stimm, meg ez a hol picit jobb, hol picit rosszabb,én ezt leginkább annak tudom be, hogy a munkám miatt elég sokat számítógépezek, fõleg utána másnap, meg aznap este rosszabb a látásom, ha nagyon "leharcoltam" magam, próbálok vigyázni azért persze 😊
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
Másik fórumon is olvastam már, hogy ez nem véletlen. Senkinek sem adják oda az aláírt papírt mint kiderült... És ez nem csak az OM-ben van így. Gondolom azért nem, mert azon van rajta hogy mekkora vizustól vagy dioptriától (?) mûtenek újra garanciálisan... No meg még ki tudja a sok kisbetûsben mi volt? Nekem akkor nem volt idegrendszerem elolvasgatni... 😄
Égen földön keresem a garanciapapíromat meg a nyilatkozatomat, és azt hittem én vagyok a hülye és elkevertem valahol....áááá, és erre jelzed, hogy nem kaptál belõle.. Szuper. Na szombaton rákapcsolok a témára. 😊
A link tartalmát ismerem, köszönöm, a klinikák összehasonlítása nagyon jó, egy azonos tartalmú linket szúrtam be Mark364-nak.
Ijesztegetni nem akartalak, csak valóban deja vu-m volt.
Bízzunk abban, hogy minden rendben lesz.
Nagyon várom a jó híreket, sok sikert
Hihi... mondjuk nekem sem olyan vészes a bal, meg most mintha javulgatott is volna kicsit, már egészen kicsi a különbség a két szem között (remélem nem azért mert a jobb romlott le a balhoz 😛). Holnap majd kiderül, bár a táblaolvasós vizus-mérés számomra nem igazán mérvadó. Viszont nem tudom ki hogy van vele, de a legelsõ szemvizsgálatnál (gépes-belenézõs) érdemes mindig megkérdezni hogy milyen dioptriát mér a gép, mert ezt ugye nem kötik az ember orrára... A másik meg amit most fontolgatok, hogy azt a sokoldalas papirost amit közvetlen mûtét elõtt irattatnak alá az emberrel, aztán meg nagy rutinosan jól eldugják és nem adnak belõle másolatot (holott mi kifejezetten kértük is, csak a nagy izgalomban persze elmaradt), na szóval hogy abból most kérek egyet. Már csak elvbõl is... 😄 Persze lehet nyuszi leszek holnap és elmarad... majd meglátom.
Amúgy ez a napról-napra változó látás ez tök igaz, nekem is egyik nap kifejezetten szuper (fõleg ha erõsebbek a fények), aztán meg elkeserítõen rossz. Mondjuk sokat vagyok sz.gép elõtt, sokszor éjfél utánig, és amit már észrevettem az az, hogy természetesen ilyenkor rosszabb a látásom másnap. Ezen kívül tuti hogy a fényviszonyok, és a napszakok is sokat befolyásolnak rajta, de tuti még jó pár egyéb tényezõ is... ki tudja? A szellemkép az szerintem az lehet amit én "homály"-nak hívok. Fõleg kisebb környezõ fénynél, a világosabb dolgok körül észlelem. Sajnos hallottam már másoktól is, állítólag ez normális, eé al fog múlni. Hát nagyon remélem...
(Ui: amúgy nekem Il volt, meg utána magas szemnyomás miatti visszaromlás, tehát elég eltérõ a Tiédtõl... kb 1-2 hete tértem vissza a "normális" gyógyulási folyamathoz)
Ezt az oldalt, és fõleg az itt található táblázatot pedig ajánlom mindenkinek aki még nem látta (bocsesz ha már volt):
http://fizikuslany.freeweb.hu/
Gyógyulást, kitartást és éleslátást mindenkinek!!
Szuper vagy meg minden, sõt nagyot nõttél a szememben, kicsit hõsnek is tartalak, és igazad van abban, hogy egyénfüggõ is a dolog.
Mi a véleményed, ragozzuk még a témát? 😛
Most minden viccet félretéve szeretném ha megértenél.
Kivétel nélkül minden reklámprosi, honlap, minden tájékoztatás amit olvastam, láttam, hallottam, elhallgatja azt, hogy ha az egyén érzékenyebb, akkor a falat fogja kaparni egy PRK után. Olyan szépen körbeírják, hogy hajjaj...
Ugyanezek a reklámok azt is mondják, hogy 3-4 nappal a PRK beavatkozás után dolgozhatsz. Hmm....
Én pl. nem ülnék be egy olyan pilóta mögé, akit mondjuk 4-5 napja PRK-ztak. Nem tudom hogy te vagy ezzel. És életemben elõször elfogadtam a fájdalomcsillapítót és altatót csak azért, mert a topictársak beszámolóiban szerepelt a falkaparás. És jó volt, hogy elfogadtam, és köszi a beszámolót írt topictársaknak, és igen, én is leírom, hogy arra számítson minden PRK-s hogy nagy-nagy cumi lesz. Max kellemesen csalódik, ha olyan szerencsés mint te.
És igazad van továbbra is, egyénfüggõ, hõsöm! 😊
Marcipán, egy cipõben járunk, bár nekem a bal azért annyira nem rossz.
Remélem elégedett leszel a végére, csak változik valamit, február vége az még messze van.
Nekem pl. ma reggeltõl nagyon tré lett megint a látásom. Sebaj, majd lesz valahogy, de a lényeg, hogy bízok erõsen. Szombaton megyek vizsgálatra, majd beszámolok.
A bal szememmel életlenebbül látok, na meg soxor kegyetlen szellemképes, de nem tudom miért ennyire változó. Jellemzõen este látok rosszabbul, délelõtt meg még igen jól, gondolom ahogy fárad a szemem. De hogy ez a szellemkép mitõl van, arra még nem jöttem rá. Talán ahogy nõnek a sejtek vissza...
De a jobb szemem tartja bennem a lelket, az sokkal jobb, a ma reggelt leszámítva majdnem tökéletes volt.
Neked ez a lebeny fetépéses dolog meg nem hinném, hogy para lesz, azt olvastam, h az IL meg a sima LASIK lebeny sem nõ vissza teljesen sohasem, csak letapad valamennyire. Gondolom max csak olyan kellemetlenségre számíthatsz, mint az elsõ alkalommal. Azért bízzunk abban, hogy nem kerül rá sor. Hajrá! Majd írd meg mi lett, holnap csütörtök! 😊
Marcipáncica amúgy erõs deja vu-m van.
A Szentkirályi mûtött engem is, és nekem is a bal szemem rosszabb.... 😞
Mark364 melyiket válasszam kérdésére😊
PRK esetén: Optik-Med
Intra Lasik esetén: Focus-Med
Nem vagyok benne biztos, de az Optik Mednél van egyedül teljes garancia de inkább nézz utána.
További infók, amik nekem hasznosak voltak:
http://www.lasik-prk.hu/ ebben van klinika összehasonlítás és PRK IL összehasonlítás is.
http://viskytamas.blogspot.com/ ez pedig egy elég jó PRK beszámoló, jó részletes, korrekt.
Meg természetesen ez a fórum nagyon hasznos volt.
Valaki segítsen legyenszíves abban, hogy melyik cégnél végezzem el a mûtétet. Optik-med en gondolkodom, csa nemtudom hogy jó választás.
csütörtökön kontroll, nagyon kíváncsi vagyok. drukkoljatok 😊
mindenesetre én is a fájdalom mentesek táborát gyarapítom, szóval ez szerintem, tényleg nagyon egyéni, ki így ki úgy viseli, mindenesetre szerintem kár ezen parázni, ha az ember már rászánja magát a mûtétre, onnan már kibírja ezt is 😊
Az meg hogy ki mire készül, pesszimizmus/optimizmus kérdése, és mindenki eldönti magának melyik fekszik neki 😊
Sokkal jobban mint az elején, most elvileg 125% két szemmel, nekem úgy a 10. nap után kezdett el rohamosan javulni, és csökkenni a fényérzékenység, monitor elõtt is egész sokáig bírom már, szal lekopogom de nekem eddig pont mint a "reklámban" 😊
Kopkopkop köszi a bíztatást, lassan 2 hónapos leszek, pár nappal ezelõtt még mindig hasonló volt az állapot a legutóbbi kontrolléhoz, azaz életlenebb bal és egész éles jobb szem. Ha február végéig nem javul
a helyzet, akkor újramûtés lett beígérve. Állítólag egyszerûbb (meg rövidebb is) mint az eredeti, mert most már nem vágják körbe a lebenyt, meg vákumoznak csak felszedik a letapadt lebenyt, de engem ez annyira nem nyugtat meg, hiszen ez is elég durván hangzik... hiszen már elvileg letapadt... egyszerûen csak feltépik??? Jobb bele sem gondolni, súlykolom magamba hogy lesz ez még élesebb is és nem kell a mûtét!! remélem bejön! 😄
A doki-ajánlást megköszönöm, de sajnos ezen már túlvagyok, jelenleg teljesen a Szentkirályi Béla doktorúrhoz "tartozom", a szemnyomás gondok után úgymond kisajátított. Amúgy elõtte több dokinál is voltam az OM-en belül, és nekem a Sipos doktornõ volt a legszimpibb. (Akit ajánlottál, õt pont elkerültem.)
A fájdalom témakörhöz:
Találkoztam olyan (hímnemû) PRK-ssal, aki mûtét után saját bevallása szerint egy hétig a falat kaparta, és ki sem tudott jönni a lesötétített lakásból, de olyannal is akinek egyáltalán nem fájt, csak másnap kicsit könnyezett a szeme... mázlista 😄
Nekem a fájdalommentesnek kikiáltott IntraLasik után is sikerült egy jó kis zúzós cca 2 órát kikapnom, legszivesebben kikapartam volna a szemeimet míg hazaértünk, aztán az altató és fájdalomcsillapító + alvás kombó után mintha elfújták volna. Szóval ahány ember annyi féleképpen reagál a mûtétre. Ha az ember a rosszabbra készül, max kellemesen csalódik. 😛
Most már nem is figyelem. Lehet, hogy nincs is különbség.
Az ember szépen elfelejti az egészet. Nem kell a kontaktlencsével foglalkozni (maradt még egy bontatlan pár), nem kell a szemüveggel szenvedni. Csak nézek a világba élesen. Persze estére most is lel tud fáradni a szemem, de nincs az a száraz, viszketõ érzés. Nincs az, hogy azonnal ki kell venne a lencsét. A végén nekem egyszerûen besztrájkolt a szemem a lencse ellen (majd húsz évig viseltem).
Szerintem, így most a szememnek is jobb.
Szóval, elõre mindenki. Végig kell csinálni, de megéri!
Mesélj, mint ügyeletes rangidõs, hogy ma hogy látod a dolgokat? 😊)
Pl. arra lennék kíváncsi, hogy idõben meddig élesedett a világ, meg kb idõben mikor állt be teljesen, mikor tûnnek el a fényudvarok, illetve hogyan látsz most a megítélésed szerint.
Köszi, üdv
Jó neked, de nekem meg nem volt jó. 😊
Mindenesetre készüljön mindenki a rosszabra sztem, max kellemesen csalódik.
Most vagyok kicsit több mint 2 hetes PRK-s és most ma vettem észre, hogy kegyetlen jól látok így nappal. Hú, ha ilyen maradna.... 21-én lesz a következõ vizsgálatom, na majd kíváncsian várom az eredményeket. Vannak még kisebb zavaró dolgok, de sebaj. Reggel még sötétben ott volt az a fényudvar a szembejövõk refije körül, meg estére csak kifárad a szemem úgy vettem észre, a szellemkép különösen este zavaró a fényeknél, de most a délelõtti látásom hú meg ha. Kb olyan mint 3 hete szemüveggel. Kezdek egyre optimistább lenni. A mûkönny sem igazán kell, ha eszembe jut, csak akkor használom max naponta 1x. A Flucon meg szigorúan betartom, a telóm mindig csörög ha csepegtetni kell.
Olvastam itt a fórumon, hogy a szemcsepptõl egyes topictásaknak keserû lett a szájízük. Jelentem nekem is keseredik néha! Sebaj, mindent a látásért. 😛
Neked hogy áll most a látásod? Hogy érzed?
Kíváncsi vok, mert kb. olyan 2 héttel elõbbre jársz mint én. 😊
Üdv mindenkinek
Ez ma már a múlté (tavaly márciusban volt a PRK-m)
alvás meg annyira nem volt gond, hogy egy két nap után már túl sokat aludtam és amiatt nem voltam álmos sose kb... 😄
amúgy 4. kontrollon nekem 0.7es vizusom volt mindkét szemre, ami a dokinõ szerint 80%-os látás két szemmel, most pedig 0.95 egyik és 1.0 másik szemmel, két szemmel meg 125%
nekem mûtét után ami a legzavaróbb volt (még a mai napig is amúgy), hogy monitor használattól sokkal hamarabb elfárad a szemem mint anno, pedig nem igazán vagyok már fényérzékeny 😊,de mondjuk ez is javul hétrõl hétre szerencsére 😊
Nem mondtam én, h fáj. De folyamatosan zavart, irritált, és nem láttam jól, nem aludtam jól na az nagy-nagy cumi volt. 😊
És igazad van, változó, mert engem pl. a fény nem zavart különösképpen. Meg most sem.
Azért irigyellek, h nem vetted fel egyáltalán.... 😊
Hali
Már akinek! Többünknek és köztük nekem sem volt cumi. Közvetlen a mûtét után nekem erõs könnyezésem volt (fájdalom semmi). Ez elmúlt kb fél óra alatt.
Maradt a fénykerülés, de fájdalom csak elenyészõ. Mivel elõre féltem, bevettem egy db Cataflamot, majd többet már nem. (azt az egyet se kellett volna).
A fény zavart egyedül, emiatt csukott szemmel feküdtem két napig (jól esett, amúgy is egy kicsit kikapcsolni)
Szóval ez is minden változó!
A pozitivitás bejön tutira! Be kell jönnie!
Kívánok a továbbiakban problémamentes gyógyulást és jó látást.
Az OM-ben pedig ha módod van rá, akkor a Máthé doktornõt kérd. Gondolom többet nem tud mint a kollegái, de olyan türelmes és empatikus, hogy hajjaj. A pozitív gondolkodásban tuti segíteni fog.
Kitartás!