Baldur\'s Gate II
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
amúgy ha ennyire hiányolod, EE keeper elõkap, és ajándékozd meg a karaktereidet velük, én is szívtam a fogom h nem ezt tettem amikor szegény Neera mindig magában császkált a csapatom után.
"The trees move. Do you not see it?"
megölni eszerint meg lehet, h a csizmákat kapod-e... jó kérdés, DSimpson nem írja.
A vámpírokkal együtt meg lehet ölni normálisan ?
(A csizma miatt szeretném.)
amúgy azért van így, mert kötelezõ az arc ahhoz, h tovább tudd vinni a történetet. asszem shapechange-el (mage 9) ki tudod nyírni illithid alakban így is, ahogy az összes több esszenciális karaktert is.
Valahányszor megpróbálom, valami nagyon erõs ellenfél megjelenik, és 1 csapással megöli a karakteremet.
elsõsorban mert FMT-vel már nyomultam nemrég, azt untam, ranger/cleric-el meg hiányzott a hátbaszúrkálás... na meg ki akartam próbálnak extrém közelharc orientált csapatot (általában kismágus NPC-ket cipelem, mert õket csípem), így lett egy FMT, ranger 9 -> cleric, Neera összeállítás, igaz, utóbbi Edwin-né alakult, mert bár érdekeltek szövegei meg személyisége, wild mage jelenlegi UI-val katasztrófa.
ezután én is lekocogtam és az õ popsiját is elpaskoltam, még talán a meglévõ imp. haste lendületét kihasználva <#zavart1>#zavart1> spike trap-et meg ilyen exploit cuccokat (mislead backstab, project image, stb) én nem használok, legyen benne egy kis kihívás... SCS-bõl improved mages is ezért tûnt el gyorsan, mert MOCSKOSUL exploitolt.
Úgy értem, csak 1 karaktert lehet csinálni, a többit a játék adja.
Vagy lehet, hogy én tudom rosszul, talán Valygart át lehet képezni pappá?
Egyébként a demogorgon könnyû, én leraktam neki a csata elõtt 7 darab Spike csapdát, azok elintézték.
WK, utolsó szint, final guardians, SCS-el. 3 fõs csipet csapat sok téren szép és jó (nem szopat a pathfinding nonstop pl), de itt egy aprócska akadályba ütköztem, mégpedig hogy két közelharcos + 1 mágus védelmek bontására baromira nem tudja elég gyorsan lemészárolni az ottani unszimpatikusokat ahhoz, h azok ne tudjanak *komoly* károkat tenni bennük.
megoldás? FMT-vel simulacrum, ranger 9 -> cleric-el Vhailor's Helm, mindenkire imp haste + szükséges védõvarázslatok, és hirtelen ott tartok, h a frissen felbukkanó ellenfelekre egy breach után körönként 32 támadás zúdul, olyan... mennyi, 600 pontnyi átlagsebzéssel? <#idiota>#idiota> kedves beholder feltûnt, azonnal elnyelt egy breach-et, az elsõ kör végére halott volt <#gonosz1>#gonosz1> gyakorlatilag olyan sebességgel dõltek jobbra-balra unszimpatikusok, hogy még a védelmeimen sem tudták átvágni magukat.
áh, imádom ezt a varázslatot, a megfelelõ kezekben közveszélyes tud lenni.
hja, és akik BG2EE-t tolják, esetleg Neera-val: készüljetek ToB-os küldetésénél csúnya dolgokra. *nagyon* csúnya dolgokra.
Nálatok is ez van, vagy nálam a hiba ?
A Shadows of Amn-ben elsimerem, hogy el lehetett érni a határt, de véleményem szerint a Throne of Bhaal 8 milliós szintje éppen megfelelõ és egy átlagos játékos azt sem fogja elérni.
De minden bizonnyal ez az én hibám, hogy konvencionális stílusban, 6 fõs csapattal játszom 😊
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
amúgy ha matematika zsenialitását alkalmazod, egy gyors számolással nagyon pöpecül kijön, hogy még ha a karakterenként kapott xp mennyisége 1+ millió, akkor is lazán eléred 4 fõvel a 8 millát.
az meg tévhit, h 3-4 milla felett nem sok újdonság jön karaktereknek. mágusok legtáposabb spelljeiket ott kapják, papok hirtelen szétdurrantják a kisvámpírokat (chapter 6 mostani bagázzsal nevetséges volt, sétált elõl ranger 9 -> cleric-em és kis élõhalott cafatokkal borította be a terepet) és még lich-eket is, tolvaj multik megkapják legjobb HLA-kat, harcos kasztok meg druidák... na igen, õk szopnak, kivéve kensai-ok (meg talán hardiness HLA).
Van egy olyan gyanúm, hogy ti valami respawn-os résznél öltetek meg pár nagy xp jutalommal bíró szörnyet és ezért áll fenn ez a helyzet. A Baldur's Gate-ben szerintem ennek nem sok értelme van, mivel az a pár +hp és meglehetõsen uncsi skill valamint spell, amit extra magas szinten kap az ember, nem valami motiváló. De persze lehet, hogy nálam van a hiba 😊
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
van még ugyanennek a komponensnek egy másik része, ami engedélyezi kismágusoknak, h rövidtávú buffokat nyomjanak magukra harc kezdetén instant (hosszútávúakat alapból nyomnak, pl stoneskin), mintha elõre ellõtték volna... na az végképp komikus. konkrétan: chateau irenicus, dzsinn és az általa megidézett ogre mage. a drágaság nyitott úgy, h stoneskin, mirror image, majd amikor átvágja magát az ember az elsõ mirror image-en, még egy sequencerbõl... amire õszintén szólva csak tompán néztem, h mi van? épp h élõ csapat, akiknek még a kezében normális fegyver sincs, gyõzze le ezt? insane-en kiirtotta a teljes csapatomat, még normálon is épp h le lehetett verni, mert ugye másik komponens miatt *egyszer* lehet csak ott restelni. csípem a nehezítést amit ad a játékhoz SCS, de ez... nevetséges.
szerintem még öt fõvel is el lehet kapni 8 M xp-t, teljes csapattal... na úgy már kétséges.
Ha 1 karakterrel játszod, akkor persze elképzelhetõ, hogy eléred, de ez (a szólózás) úgyis megöli az élményt és maga a sztori is beszûkül, ha kimarad a társak 1-1 (olykor roppant hasznos, amellett, hogy humoros) hozzászólása a témához.
ctrl+shift+8-al akár maxra vehetsz mindent, nem lesz tõle használhatóbb kaszt - az alakváltó egy nagy rakás fos így is, úgy is. tweak pack-ben van egy komponens, ami feltápolja (shapeshifter "rebalancing", bhahaha), az meg nevetséges szimplán... 3 hp/másodperc regeneráció? komolyan?
- ha farkasként nem engedi a varázslást (ez az alap BG II felállása - az EE-st nem ösmerem <#nemtudom>#nemtudom>), akkor óvatosnak kell lenni a legyengítésénél
- ha átváltozva is tud varázsolni(/beszélgetni), akkor le lehet venni az értékeket (legfeljebb ékszerekkel, tárgyakkal pótolod, ha mégis kéne <#idiota>#idiota> - részemrõl nem szeretem a csont-gyönge egyéneket, akik nem tudnak elcigölni egy fél házra valót [ez fallout-os beidegzõdés: amit meglátok és mozdítható, az velem is jön: hátha jó lesz eladni és így vagyont gyûjteni, amit az elsõ adandó alkalommal elverek vmi baromságra..., hhmm, ez túlontúl életszagú lett... <#ravasz1>#ravasz1>], inkább félisteneket (minimum 90 pötty) indítok <#hehe>#hehe>)
"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)
Ezek szerint ennél a karakternél lehet kicsire is venni ezt a két fizikai tulajdonságot, spórolva a Bölcsességre vagy Karizmára ?
SCS-rõl vélemény? azt hiszem újra nekiugrok azzal, már átverekedtem magam underdark-on, de... egyszerûen nincs semmi kihívás a játékban, nevetséges, pedig 3 fõs csapattal nyomulok csak... (FMT fõkari, ranger 9 -> cleric,
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../
Egy átlagos mai játékot 7-szer végigviszek ennyi idõ alatt.
Mondjuk a Batman Arkham Origins elsõre nekem 35 óra volt, és az soknak számít ma.
Azt szeretném megkérdezni, hogy a Steames Baldur's Gate 2 Enhanced Edition-höz lehetséges valahogy megszüntetni az xp illetve szint-limitet ?
A régihez le lehetett tölteni ilyen xp cap removereket.
Ha ez itt is megoldható, valaki tudna nekem mutatni egy linket, ahol le lehet tölteni ilyesmit ?
Köszi
- I am this bear's new owner.
- You seem to have skipped over the bargaining element of this transaction, half-elf.
- And you seem to have skipped over the running for your life part of this transaction.
<#vigyor1>#vigyor1>
már emlegettem, de aki a Rasaad-os küldik szövegeit írta, az minden dicséretet megérdemel.
konkrétan az, hogy összesen két Boots of Speed van SoA részen nagyrészt az oka annak, h közelharcosok számát én kettõben maximalizálom.
ó, és azt se feledd, h így az általa adott gyorsulás emlékeim szerint összeadódik haste/imp haste mozgási sebesség bónuszával... avagy kb gyorsvonatként fognak közlekedni a karaktereid.
de amúgy én annyira nem aggódnék miatta - 13-as szintig úgy sem lesz fél támadásod palával, aztán meg majd leslattyogsz WK aljára egy pár kesztyûért, ami szépen kiegészíti. (Gauntlets of Extraordinary Specialization)
Akkor ezt a csizmát most nem éri meg annyira ?
Talán maradhat akkor valamilyen védelmet adó.
szóval ha támadási sebességet akarsz, paws of the cheetah (ami boots of speed, csak minden "dramatikusabb" nevet kapott) nem tud segíteni.
Õszintén szólva nem szeretem az ilyen meglepetéseket, de biztos sokaknak tetszenek az ilyesfajta változtatások, nekem nem.
Biztos a játék-egyensúly miatt csinálták ezt a készítõk, hogy ne legyen túl erõs a karakter, de én meg azt gondolom, az ilyesmi inkább a nagy multis játékoknál fontos, mint pl. a WoW meg hasonlók.
Arról van szó, hogy a régi Baldur's Gate 2-ben, amikor a színházban, a Haer'Dalis-os küldetés után belépek a portálba, akkor az elsõ kis harc után esik egy Boots of Speed az gyik ellenféltõl.
Na most ez ugye megnövelte a gyaloglási- és támadási sebességemet egyaránt, tehát nagyon szerettem, direkt emiatt csináltam meg mindig azt a küldit hamar.
Az Enhanced Editionben le lett cserélve Paws of Cheetah nevü csizmára, ami csak a gyaloglási sebességemet növeli meg, ráadásul még mintha akadozva is közlekedne a karakterem, ami elég hülyén néz ki.
Azt szeretném megkérdezni, hogy az Enhanced Edition-ben elõ lehet hozni a Boots of Speedet valamilyen cheat- vagy konzol paranccsal ?
btw BG2EE-ben is van egy meglepetés karakter, aki gyakorlatilag egy elbaszottul nagyokat csipkedõ harcos, egyedi soundset-tel, bár elég rossz AC-val
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Mellesleg a Slayer form a legjobb a túl magas reputáció ellen. Ha mát túl magas akkor átváltozol és csökken a reputációd 2-vel azt hiszem.
És persze még 16 -os repuval is te vagy a mikulás szóval nincs semmi baj.
(Az a drow elf Sorcerer kicsit hiányzik nekem?
RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../
18-as rep felett otthagynak... ha csak nem döntesz úgy, h a rep ezen része hülyeség (miért zavarná pl a lawful evil Edwin-t, h megváltóként kezelik? csak még több lehetõség hatalomszerzésre), és kapcsolod ki tweak pack-el - amit ajánlok, mert az.
Csak azért érdeklõdtem, mert arra gondoltam, hogy talán kilépkednek a gonosz karakterek, ha túl nagy a repum, de ha meg túl kicsi, akkor Bukott Paladinná válhatok.
de amúgy tweak pack-et rakd fel, van benne opció ami lelövi veszekedéseket csapattagok között, szerintem újakra is mûködik.
Nagyon rég játszottam ezzel a játékkal, most újra elõvettem.
A karakterem Paladin, ami ugye csak Törvényes Jó lehet, de olyan partit terveztem, amibe többnyire gonosz vagy semleges jellemûek lennének, mert ki akarom próbálni többek között az új karaktereket is: az a tolvaj lány, az új ork npc, a régiek közül Viconia (vele még sosem játszottam), íjásznak pedig (jó) Mazzy.
Az a kérdésem, hogy mennyire oldható meg egy ilyen közösség Paladin fõkarival ?
Nem fognak kilépkedni az embereim vagy ilyesmi ?
konkrétan: Rasaad küldetésszála szép lassan egyik kedvencemmé válik (pedig magát a karaktert nem kedvelem, elsõ részben meg végképp nem kedveltem), a teljesen komoly, jófiúskodó figura körül forgó küldetésekben Monty Python-t megszégyenítõ dialógusok pörögnek, én meg néhanapján a könnyeimet törölgetem <#gonosz1>#gonosz1>
aki esetleg összeszedte minden bátorságát és nekiállt: a híd õrzõjével ajánlanám, h hosszan beszélgessen el, elképesztõ a duma ami ott megy <#idiota>#idiota>
most épp ranger/cleric-et kaptam elõ a kalapból, és... nagyon bedurvították, ill nem is a kasztot, hanem egy szerezhetõ tárgyat. régen egy nagy hibája volt, h nem volt gyors védõ varázslata - hiába nyomulsz konstans sebzéscsökkentéssel (már ha tudja a kétlábú, h mit csinál), túlélõképességben a közelében sem volt egy harcos-mágusnak vagy FMT-nek, akikrõl 5 réteg stoneskint és mirror image-et kellett levakarni, mire meg tudja bárki is karcolni õket... na, most jött egy gyûrû, ami napi 3 mirror image-et ad, és kettõ van belõle a játékban, ezzel mágusos többkasztokat *erõteljesen* trónfosztva. na meg basztak belerakni mirror image fixet BG2EE-be (hogy MI ne nyelje el AoE sebzõvarázslatokat is), ami kicsit elvette kedvem amúgy is FMT-tõl :C
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
A GoG-os BGI-et nem csinálták meg olyanra, hogy BG II szintre legyen húzva a grafika? Mintha ilyet is lehetett volna csinálni.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A dobozos verzát lazán életre keltheted a Tutu-val.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
na az viszont tényleg elég durci és eltántorító hatású, és azt beamdog rakta be sikeresen, védjük meg a játékosokat a random spawn-ok tömegétõl címen... kár, h ez utoljára BG1-ben volt, egy helyen, és itt többek között mephiteket is bekajálta, amik baromira nem véletlenszerûek...