3669
Shadows of Amn - A saga folytatódik...
-
Daermon #3370 31-én jelent meg. Azóta toltam, ha volt időm :) -
#3369 Ilyen hamar? :) -
Daermon #3368 Na kijátszottam a SoD-ot. Nagyon jó volt! :)
Szépen összeköti a két részt, az egész sztorija jó.
Külön öröm volt hallani
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Irenicust. Inkognitóban van, de a szinkron az eredeti :)
Szóval méltó lett az elődökhöz. -
Daermon #3367 Na eddig nagyon jó a Siege of Dragonspear.
Ami még jó, hogy az 1 és a 2 is megkapta a 2.0 patcht. És nem csak grafikai frissétés van benne, hanem játékmenet is. Pl belekerült Story Mode is, így akinek eddig nehéz volt/sose játszott BG-vel az is tolhatja bátran.
Egy bánatom van: a frissités hazavágja félig meddig az 1-nek a magyaritását (az ékezetes betűket konkréten). Remélem frissitik hamar. Meg akkor már a 2-jét is és neki állhatnak SoD-nak :) -
Daermon #3366 Na a kieggel még a 2. rész is kapott grafikai ráncfelvarrást :) Már csak a magyarítás fejeződne be hozzá.
-
Daermon #3365 Megjelent! :)
http://youtu.be/lmjVSdfSdhY -
Daermon #3364 Amint lehet az lesz :)
De mielött belelendültem új rangert csináltam, hátha sikerül 92-nél jobbat rollolni. 1 perc alatt beadott 94-et :D igy már neki álltam (ilyen nagy dobás még sose sikerült). Nashkel bányáit kipucoltam, addig jutottam.
A csapat:
Main kari ugye a ranger (Stalker)
Ajantis
Branwen
Kivan
Imoen
Neera
-
#3363 jajj igen, karaktergeneráláskor nem tudod kimaxolni, my bad. de valamire kezdéskor két csillag nem árt, aztán harmadik rádobhatod asszem kétfegyveres harcra is a harmadik csillagot. -
Daermon #3362 Azért lesz a hosszúkard a következő +, mivel az 1-ben EE ide vagy oda nincs olyan jó katana. A dw-re a 3. + meg nem lehet még, azt hiszem majd a 2. részkor lehet, nem emlékszem. Az 1-et csak 2-szer játszottam ki (és abba nem volt külön Stalker még) a 2-őt viszont nagyon sokszor Kangaxx-ostúl és Demogorgenestűl. :) -
#3361 igaz, igaz, összezavart a hátbaszúrás része :)
annyit viszont ajánlanék, hogy 2*-t rakj arra először, amit használni akarsz. miért?
1* = negatív módosítók nélkül tudod használni a fegyvert
2* = +1 thac0, +2 sebzés, és *+1/2 támadás*
ez az utolsó elképesztően nagy dolog, főleg az elején, gyakorlatilag instant kapsz +50% sebzést egykezes fegyvernél, de még kétfegyveres harcnál is nagyon jelentős.
two weapon fighting-ot sem árt kimaxolni, bár ott utolsó csillag csak -2 offhand thac0-t jelent, de ha úgy is azzal nyomulsz, miért ne.
#3359: potion of master thievery az egyik legviccesebb dolog a játékban azt hiszem... -
Daermon #3360 Ranger, és a Stalker alkaszt van arra forditva :)
Dual-wield ++
Long sword +
Katana +
Scitmar +
Axe +
Majd a hosszúkard kap legközelebb, utána katana (a 2-ben ugye a Celestial Fury miatt), meg persze a dw a 3. pontot. A statokat pedig úgy alakitottam, hogy jól jönjön ki az 1-ben szerezhető stat növelő könyvekkel. -
Andule #3359 Inkább vmi ranger alkasztra tippelnék.
Btw ami a kezdő tanácsokról kimaradt: lopj el tolvajjal mindent ami nincs leszögezve :)
Pl a pókos küldinél aki a Q-et adja még a Friendly Arm-ban teli van ellenmérges fiolával de tán csak egyet ad. Smucigságát lehet kompenzálni egy jó tolvajjal. (Van egy csomó ital ami ad pickpocketre már az első részben is de a 2esben rengeteg lesz.) -
#3358 orvvadásszal (ami gondolom assassin akar lenni) hogy van 18/xx erőd? -
Daermon #3357 Na újra újra kezdtem a BG 1 EE-t :) Végül maradtam a szokásos karimnál, mivel még az EE-ket nem toltam végig, csakaz eredetieket, sokszor :) Románc Neera lesz szerintem.
A kari:
-
Jaqen #3356 Köszöntem a segítséget. Bassilust kinyírtam. Első alkalommal rám támadtak a csontvázak, aztán másik szövegre mentem tök véletlen, és meghaltak. Ööö jó. Na most meghalt, de a küldetés még aktív. Mit kell csinálnom? A szimbóluma megvan. -
#3355 tekercsekre jobbklikk, és másold őket varázskönyvbe, onnantól kezdve bármikor használhatóak lesznek, ugyanúgy tudod őket memorizálni, mint többi varázslatot. Neera nem rossz, bár Edwin a ribancává teszi röhögve az extra varázslataival, ketten együtt nem lehetnek egy csapatban. Jaheira és Khalid sajnos kicsit belimitálják a választható csapattársak listáját, két nagyon jó karakter (Monty és Xzar) kiesik ha ők jelen vannak. illetve nem esnek ki, csak hátööö... ne legyenek együtt a csapatban mert balesetek történhetnek
#3353: 5 pontot csak fighter -> cleric/thief dual classok tudnak összehozni, 3-as szinten dual, és akkor 4. és 8. cleric/thief szinten fel tudod nyomni maxra a számodra szimpatikus fegyvert. -
#3354 lehet, 3. és 6. szinten kapsz harcos kasztokkal egy-egy pöttyöt, de ez elég soká van, szóval amiket az elején kiválasztottál első szinten, azok dominálnak. mindenképpen legyen 2 pöttyöd a kedvelt fegyveren.
ha nem tetszik a jelenlegi leosztás, ezért ne kezdd újra, EE Keeper-rel gond nélkül átvariálhatod. -
Kotomicuki #3353 Hát, hacsak nem mod-dolod a játékot, akkor sok pontot nem fogsz tudni rakni 1-1 fegyverre, hogy azok "használhatók" is legyenek - ha ilyet akarsz, akkor fighter-t kell indítanod.
Egyedül a fighter tudna 5 pontot rakni 1-1 fegyverre, de ennyi szintet nem szerez(?) az első részben, hogy az ehhez kellő mennyiségű pöttye összejöjjön - nála kötelező 1 fegyverre koncentrálni, azzal viszont "ütni" fog.
A harcos/X multik, ranger, paladin max. 2-őt rakhatnak - náluk lehet két-háromfelé osztani a pontokat. -
Jaqen #3352 Később is lehet rakni fegyverekre? Egyébként sikerültek a pókok, el sem hiszem :D Volt Neera-nak altató varázslata. Már csak azt az U betűs ogrét kéne megtalálnom, és a fogadó ki lenne végezve.
Utoljára szerkesztette: Jaqen, 2016.03.15. 12:08:25 -
Daermon #3351 Katana főleg a 2-ben lesz majd (Celestial Fury *.*)
Én a hosszúkar + katana általában. Most a Kensai-om is így van. Persze 1 vagy 2 pöttyöt késöbb kapnak a szablyák is. -
Jaqen #3350 Na ilyen gyors válaszra nem számítottam, ilyen sokra meg pláne nem :D Köszönöm. Nálam Jaheira, Khalid, Neera meg a szerzetes van akinek nem tudom a nevét. Átböngészem a varázslataikat, de altató cuccot nem találtam náluk. Bár tekercseim vannak, mondjuk azok egyszer használatosak nem? Egyébként biztos hülyeséget csináltam mert nem hosszúkardokra nyomtam hanem katana, szablya/wakizashi/ninjato, hosszúíj, mágusbot. Nekem a nyugati kardok nem tetszenek, volt szerencsém élőben is forgatni egyet, és olyan mintha egy nehéz vasbotot forgatnál egy olyan keresztvassal ami csak akadályoz. Ráadásul ronda is Itt meg ugye nem lehet megfordítani azt kikapni vele az ellenfél kezéből a fegyvert. Írta a játék, hogy nagyon ritkák a mágikus katana-k a játékban, de nekem feltett szándékom találni egyet...vagy kettőt . Szóval katana, és wakizashi vagy ninjato vagy szablya, meg ugye mellé a hosszúíj. De nem bánnék én két katana-t sem . Dark Souls 2 után szabadon, ott is swordsman-el nyomulok. Na jó az túlzás, hogy nyomulok, esek kelek :D -
Daermon #3349 Vagy Neera, az EE miatt már ő is van. -
#3348 méreg ellen meg feldobnék egy olyan trükköt, hogy... sleep. egyes szintű mágus varázslat, becélzod pókokat, bevágod közéjük, ők kedvesen elalszanak pár körre, majd örökre is.
nagy általánosságban elmondható BG1-ről, hogy a crowd control mindent üt - ne összefoltozni akard a sebzést, hanem kiütni, meggátolni az ellenfeleket abban, hogy bántsanak. 2 mágus szerintem must have (Xzar és Edwin optimális hatás érdekében), onnantól kezdve uralod a játékot. -
#3347 a-a.
fighter/cleric - papi varázslatok
fighter/druid - druida varázslatok
ranger/cleric - papi ÉS druida varázslatok.
ezért az egyik legsokoldalúbb multi - egyszerre 3 másik kaszt szerepét fedezi. multiclass BG1-ben kb 1 szintet számít, de ugye sokoldalúság miatt nagyon megéri (na meg kisharcos a seggét a földhöz csapkodhatja, DUHM-al és egyéb varázslatokkal feltápolt ranger/cleric akkor is szét fogja kenni sebzés tekintetében), később jelentősebb lesz, legalábbis a mágiahasználó oldalon (mert harcosból 40-es és 22-es között nincs közel semmi különbség, multiclass pedig ugyanannyi HLA-t kap), ezért hosszabb távon tényleg durcibb tud lenni dual, sokkal... viszont az minden csak nem kedves kezdőkkel. -
Daermon #3346 Én sokszor játszottam rangerrel, főleg as 2-ben. Dual-wield volt mindig, hosszúkardok és katana, esetleg balták. Nagyon jó kis kaszt szerintem. :) -
#3345 Ha már multi akkor Warrior/cleric és törpe :) Amit írtál a Rangert fölös pappal keverni mert a spelleket ugyanabból az ágból tudja. A BG az ad&d 2-es szabályrendszerét használja ami még nem túl változatos.
Amit ne felejts el hogy a multi kasztok az xpt is osztják. Ha lesz egy 20 szintű mage akkor az kb egy 15/15/15 egyéb kaszt lesz ha hárommal osztod és 18/18 kb ha csak kettővel.
A ranger igazából tényleg nem az igazi. Főleg szerepjátékosban jön ki az ereje. A bőrpáncélok sajnos sokat vesznek erejéből -
#3344 ranger kap alapból pontokat two weapon fighting-ra, ami táposabb mint kb bármelyik alternatíva. fegyvereken már nem sokat fogsz tudni variálni kezdeti karaktered elkészítése után, és sajnos BGEE fos rendszert használ ilyen szinten (készítők lusták voltak belerakni rendes első rész rendszerét... na meg sok minden másra is.), de hosszúkardokkal nem nagyon nyúlhatsz mellé, rengeteg van belőle a játékban. kb ha kezdetekkor hosszúkard+kétfegyveres harcra gyúrsz, elvagy vele a végéig.
ranger minden lesz csak nem univerzális (meg igazából AD&D elég limitáló ilyen szinten), kb BG1-ben csak egy sima harcost kapsz, abból is egy gyengébb kiadást, későbbi szinteken kap egy pár varázslatot, de... meh. ha sokszínűvé akarod tenni, dual/multi class a varázsszó, viszont mindkettő karakter kreáláskor dől el - előbbihez embernek kell lenned, rakás magas stattal, csak zúzó fegyverekre gyúrni és benyelni, hogy egyszer csak elég nagyot fog zuhanni egy időre a harci potenciálod, utóbbihoz fél-elfnek, és... nincs nagyon semmi limit őszintén szólva, ranger/cleric multiclass erősebb mint a sima ranger, és talán a legjobb kezdő karakter, mert kapásból 4 szerepkörből 2-t remekül lefed.
igazán "univerzális" karakter AD&D-ben csak az FMT, a rettegett fighter/mage/thief svájcibicska, de ők meg *nagyon* trükkösek, amíg ismerkedsz a rendszerrel, semmiképpen sem ajánlanám, főleg hogy egy FMT BG1-ben igazából gyengébb harcos, BG2-re éri el teljes potenciálját. -
El Gigante #3343 Én ranger-el nyilaztam végig mindkét részt! Előrelopakodtam, nyilaztam, a többieknek nem sok dolguk maradt:D -
#3342 Igen, eleinte halálos a méreg. Viszonylag drágán (a kezdeti büdzséhez képest) lehet vásárolni ellenméreg italokat a boltokban, de érdemes inkább papokkal, druidákkal memorizálni varázslatként. A pókok ellen egyébként érdemes íjakat, parittyákat használni.
A rangerrel sok lehetőség nincs (nem lehet dual class, csak alapból multi, az meg...), érdemes longbow-ra és hosszú kardra koncentrálni, esetleg az alabárdra (mivel ha továbbviszed a karaktert - és miért ne tennéd - a 2. részben igen kemény alabárdokra lehet szert tenni). A lopakodás jó dolog, bár a ranger nem kap szorzót hátbaszúráskor, mint a tolvaj, ez nem is hiányzik annyira. Annyi az értelme, hogy odalopakodva az ellenfél mellé, az első ütést garantáltan te viszed be neki. Valamilyen szinttől druidavarázslatokat is meg tudsz majd tanulni, de csak elég kezdetleges szinteken.
A nashkeli bányával vigyázz, mert bár maga a bánya nem annyira húzós, amikor kilépsz onnan nagyon kemény ellenfelek várnak. A mustard jelly például mérgez és lassít is, ráadásul távolról és sebezni csak mágikus fegyverekkel valamint tűzzel tudod. Aztán arrafelé kószál egy csupa nőkből álló bérgyilkos csapat, akik szintén nagyon veszélyesek, még magasabb szinteken is. -
Jaqen #3341 Hali. Most kezdtem el az első részt, de annak a topicja kihalt, így ide írok. Igazából ez az első AD&D-re épülő RPG-m, viszont a gamepod-os teszt a BGEE-ről sokat segített. Na most Nashkelben vagyok, megjártam Beregostot, de eljöttem mert a pókok amik az egyik házban vannak kifogtak rajtam. Méreg ellen ugyanis semmim sincs. Adnátok tanácsokat vándor kaszthoz? Pl lopakodni mikor érdemes, egyáltalán mire jó az? Közel vagy inkább távharc? Esetleg létre lehet hozni egy amolyan univerzális közelharcos/íjász/druida karaktert is belőle? Még nem léptem szintet, hanyas szinten érdemes a bányákba lemenni? -
Daermon #3340 "This is the receipt for your pre-order of Baldur's Gate: Siege of Dragonspear Digital Deluxe. With 2d6 of Love (Save vs Spell for half), Beamdog " :D -
#3339 Azta, kösz a hírt :) -
Daermon #3338 Hónap végén jön a Siege of Dragonspear kieg, ami az 1 és a 2 közt játszódik.
Ez elvileg tartalmazza a BG 1 EE-t is :) -
El Gigante #3337 Összefügg a sztori, karakterek! Mindenképp az elsővel kezd! A második minden szempontból nagyobb! -
#3336 én még csak most ismerkedtem meg a játékkal, kotor 1-2 megvolt, neverwinter megvolt, de ez kimaradt.
eszméletlen hangulatos az enhanced edition az első résznek, de olyan monoton a mászkálás (2-t lépnek és megállnak, wáá)
a 2 pörgősebb? miről maradok le ha egyből ezzel a második résszel kezdenék?
bár minsc nagyon nagy arc, őt kár lenne kihagyni :-D -
#3335 ööö... baromi jó kérdés, fingom sincs már.
és *megvásárlásnak* én sem látnám sok értelmét. -
#3334 A BGEE2-ben is állóképes átvezetők vannak, mint a BGEE-ben?
Nem mintha ettől tenném függővé a megszerzését. Collector's edition-ben van meg mind2 rész és nem látom értelmét még1x megvásárolni. -
#3333 nem tudom hogy az növeli-e meg, de nekem elég hosszúnak tűnt mindig sima betöltési ideje. BG2EE kb fél mp alatt tölt be mentett állást. -
#3332 Ez a widescreen-v3.05 patch így megnöveli a betöltési időt? Azért kérdezem, mert nekem nem tűnik/tűnt hosszúnak az eredeti töltési ideje (a 26498-as off patch-csel). -
#3331 itt virít lassan 3 éve egy teljes install róla a vinyómon, teljesen jól működik... de! enhanced (bhahaha) edition-ök egyetlen igazi előnye - betöltési idők. míg IWD-nél instant a betöltés alapjátékkal is (és úgy elkúrták EE-t, hogy ilyenre csak beamdog képes), BG2 betöltési idejei... durcisak. nagyon. ez az egyetlen ok kb, amiért megéri EE-t használni.