3669
Shadows of Amn - A saga folytatódik...
  • Calver
    FMT aka Fighter/Mage/Thief. gyönyörű, egyszerűen gyönyörű vele a harc. lopakodásból kilépsz, hátbaszúrsz, mindenki rád fordul, de a varázslataid megvédenek a támadásaik ellen, miközben szétkapod az ellenfeleket és a csapatod cafatokra szed mindenkit a háttérből... imádom. magas szinteken végképp csodálatos.

annak a ritka esete, amikor 1+1+1-ből nem 3 lesz, hanem 111.
  • Calver
    IWD EE-ben az új rendszer nagyon rossz, és teljesen szétbassza az eredeti játékélményt... IWD-ből én simán ajánlom, widescreen patchel, az eredeti, klasszikus Hastewind Dale-t (mert IWD-ben Haste > minden.)
  • Daermon
    Én kb a BG2-őt 8-szor toltam végig :D
  • Darun
    Mondjuk a BG-ben a dual-multi class ellen szól, hogy itt xp cap van, nem pedig level cap, mint az IWD-ben. Ott azért a lvl 30 F/T/M "enyhén" durva. Nézegettem a kieg specializációit is, volt néhány érdekes, de annyira nem mélyedtem el a DnD rendszerében, hogy pontos képet alkothassak. Az eredeti játékban egyébként van pár glitch, amivel maxra lehet húzni a szintet, igaz hogy rengeteg türelem kell hozzá (meg persze idő). Egyébként csak úgy poénból én is kreáltam 8-10 induló karaktert, de már akkor is úgy voltam vele, hogy rengeteg idő lenne mindet végig vinni, ráadásul maga a játék/történet túl sok újdonsággal úgy sem szolgálhat.

Anno az IWD-ben szintén próbálkoztam az új rendszerrel és a különféle faj/kaszt kombókkal. Ott könnyebb dolgom volt, lévén volt beépitett soft cheat.
  • Daermon
    Ja meg vagy egy Figther/Thief vagy Fighter/Mage is esélyes :D
  • Daermon
    Nekem a Ranger a nagy favorit, Stalker kittel, és dual-wield. Valamint a Kensai szont dw-vel :) 3. Az Undead Hunter, természetesen Carsomyrral :)
    De most nyárra tervezek egy BG1-2 EE végigtolást (1-2 évente fixen csinálom).
    Még nem döntöttem mi leszek. Avenger Druida a legesélyesebb. De agyalok magen és valamilyen thiefen. Esetleg barbár dw-zve vagy egy sima kard+pajzs fighter.
  • Darun
    Fighter/Thief/Mage. Csak mert nem szeretek tápolni :D
    Szerintem egy játék attól lesz nagyszerű, hogy nem tudsz belőle csak egy elemet kiemelni, hogy "na ez volt a kedvencem". Imádtam hogy az npc-k reagáltak a cselekedeteimre, hogy mellékküldiket adtak, esténként a beszélgetéseket Aerie-vel. Hogy kihivás volt benne, de még sem éreztem soha úgy, hogy lehetetlen lenne elérni valamit. Ez volt az első olyan számitógépes játék, ami igazi szerepjáték élményt nyújtott (asztali szerepjátékoztam) ésigazán nem nagyon volt részem hasonlóban azóta sem, bár a Mass Effect szereplői is nagyon közel kerültek hozzám.
    És hogy kifejezzem tiszteletem a játék előtt... anno valamelyik játékújsághoz adták mellékletként, innen lett meg. Nemrég megvettem online is, és bár lehet hogy nem fogom még egyszer elővenni, egy felejthetetlen, kellemes emlék marad a játékkal töltött idő. (Reklám helye: Bundle Stars-on épp megvásárolható kedvezményes áron)
  • Daermon
    Nemes linkelt az 1 EE és a 2 EE (ez nem teljes, de az nem baj) letölthető dialoge filet, így lehet magyarul tolni :) Úgyhogy boldogság :)
    Magyaritások portál

Tényleg, ha már... Kinek mi volt/az a kedvenc kasztja? Kedvenc része a játékban?
  • lordbalu
    Sziasztok! A Baldur's Gate enhanced edition-ba a betű méretett tudom valahogy nagyobbra venni?
    Előre is köszi a válaszokat.
  • molnibalage83
    Ok, köszi. Kipróbálom majd.
  • Daermon
    Akkor csak simán a mappába másolod a tlk. filet és kész.
  • molnibalage83
    Régihez, a GoG-on gondolom a régit árulják csak futtathatóvá téve a mai gépeken. Az EE-t nem vettem meg.
  • Daermon
    Az EE-hez vagy a régihez?
  • molnibalage83
    A GoG-os változathoz alkalmazható valahogy a magyarítás? Az első és második rész esetén is érdekelna, a hogyan, ha igen.
  • ACi000
    Sziasztok! Tervezem hogy végig nyomom a trilógiát az EET móddal és kérdeznem hosszútávon (BG2) mennyire életképes a multiclass? Eddig csak az első résszel játszom az első végigjátszásom( párszor már újra kezdtem)
  • Torzonborz
    Hja pedig még adományt is ajánlottunk fel ott. :(
  • Gontart
    Köszönöm szépen! Táppénzen vagyok 1 hónapig, ha tudok valamiben segíteni, akkor szólj nyugodtan ;) formázás, javítás :)
  • Daermon
    Az 1 EE-hez az se működik rendesen a 2.0 alatt, de meglehet oldani a telepítését, és akkor nagyjából jó.
    A 2 EE-hez pedig még nincs, pont a napokban próbálom segíteni a dolgot, de a magyaritasok.hu egyik adminja nem reagál (nála van a fordítás). Pedig meg van a fordító is, aki a maradék 1% befejezné...
  • Gontart
    Sziasztok!

Már kb 10 éve újra szeretném játszani a BG sorozatot, lehetőség szerint Enhanced Edition-ben. Ha jól értelmezem leírtakat, a magyarosítás a 2.0 verzió alatt az 1. résznél ékezetek nélkül, míg a 2. résznél tökéletesen működik a magyarítás? Mert angol nyelvtudás hiányában, még így is megérné számomra.
  • Calver
    milyen goody-two-shoes csapatokkal nyomultok nekem Ajantis első találkozás és fellengzős beszólása után meg talált védetlenül halódni (önvédelem, mert a drágaság támad ha leköcsögölöd), Jaheira és Khalid* pedig egy másik páros közreműködése** által. Minsc meg... nos... nem kellett volna egy olyan karaktert kísérgetnie, aki "ye olde butcherede englishe"-t beszél, mert... így nem volt más választásom mint Edwin mellé állni.
    belegondolva... nálam Coran és Safana kivételével kb minden második részben szereplő karakter el talál hullani az első rész folyamán...

...és jó szerepjátékosként amikor a karakterem meglátja a második rész elején a múlt szellemeit ketrecekbe zárva, arra várva, hogy lemészárolhassák, az egyetlen logikus dolgot teszi, és fejét-farkát behúzva elmenekül, otthagyva Imoen-en kívül mindenki Chateau Irenicus-ban.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    *a két áruló Harper féreg
    **a két igaz Zhentarim pajtás, avagy Monty és Xzar

#3389: Coran kurvajó, jók a szövegei, van 2 saját küldetése, flörtöl a női karakterekkel és ha Safana-val párosítod (de akkor lenne 3 tolvajod), zseniális beszélgetéseket lenyomnak. plusz egy mocsok cheater, magasabb dex-el és képzettségekkel mint ami engedélyezett, hiába harcos/tolvaj, jobb harcos és jobb íjász mint bármelyik másik NPC.
  • Daermon
    Nekem utoljára, ranger elfel ez volt:
    Ajantis
    Branwen
    Imoen
    Kivan
    Neera

Jaheira & Khalid is sokáig volt használatban.
  • Torzonborz
    chaotic good félelf thief :D
    Hmm ez a Coran jó arcnak néz ki, lehet beveszem a brancsba :D
  • Calver
    Coran! csak neki csináld meg a sidequest-jét időben

#3383: ha van még olyan mentésed ahol megvan, simán meg lehet menteni, EEkeeper-rel át kell írni egy értéket hogy ne menjen el azonnal, aztán megcsinálni a küldetését.
  • Daermon
    Milyen a főkarid egyébként?
  • Daermon
    Kivan az egyik legjobb kari, egy jó íjjal, megéri.
    De persze helyette lehet más. :)
  • Torzonborz
    A francba akkor ezt jól elcsesztem. :( Már továbbmentem de azért köszi, akkor nem keresem feleslegesen. :D
  • Daermon
    Sehol már. Ha nem csinálod meg időben a questjét akkor lelép végleg. Töltsd vissza mikor még megvan, és csináld meg neki.
  • Torzonborz
    Sziasztok, ha esetleg még valaki olvassa a topikot kis segítség kérek BG1-el kapcsolatban. Kivan sikeresen lelécelt tőlem mivel a sidequestjével nem törődtem. Viszont most sehol nem találom. :( Valaki nem tudja, hogy hol lelem meg?
  • Shiwo
    a kieg a BGI és BGII között játszódik, és mivel a 2. rész eleve már úgy kezdődik, hogy fogságban tart Irenicus, így nehezen tudták volna megoldani...
  • Daermon
    Csak a sima alapokhoz van magyarítás. Az EE verziókhoz nincs működő 2.0 óta. A készítők meg nem csinálják... Pedig alig hiányzik valami.
  • Zohar
    Sziasztok, nem igazán értem, hogy most melyik résszel lenne a legideálisabb játszanom, ha viszonylag jó grafikát szeretnék és magyarítást. A steam-en a következők vannak:

- Baldur's Gate II: Enhanced Edition (Megjelenés dátuma: 2013. nov. 16.)
    - Baldur's Gate: Enhanced Edition (Megjelenés dátuma: 2013. jan. 16.) + az ehhez tartozó Siege of Dragonspier kiegészítő 2016-os megjelenéssel.

Mármost nem értem, hogy miért nem a II-höz csinálták a kiegészítőt, lévén ez a folytatása az I-nek, tehát értelemszerűen a II-hez lenne logikus kiegészítőt csinálni.

A kérdésem tulajdonképpen az lenne, hogy most melyik a "legjobb", amit megvásárolhatnék és van hozzá működő magyarítás is?

Köszönöm és bocs ha idióta a kérdés.
  • miskolcatesz17
    Hat ez szomoru:(
    Mindegy akkor jatszok a klasszikussal. Inkabb jatszok magyarul picit rondabban.
  • Daermon
    Nem. Be kéne fejezniük. BG-nél 2,9%, a BG2-nél meg 0,3% hiányzik. De nem csinálják.
  • miskolcatesz17
    Nekem megtalalja a konyvtarat, fel is teszi, de amikor belepek az optionsbe azon belul a language-be, nem lehet kivalasztani a magyart semmifelekeppen. Ugyanez van a gogos valtozattal is. Ugyhogy en is egy ujabb patchre varok, de szerintem arra meg honapokat varhatunk. Amugy akik a magyaritast keszitettek, elkuldtek azt a Beamdognak, hogy egy kov. patchbe rakjak bele?
  • b-type
    :(
    kösz hogy hamar írtál. Kiszedtem a nempc verzióból, azt hittem az miatt hibázik a felírat, de így már kerek, kösz megint.
  • Daermon
    Az a baj, hogy azóta kijött a 2.0 patch és az hazavágta a magyarítást. Nem tudok róla, hogy lesz-e frissítve a magyaritás.
  • b-type
    nem tudnád feldobni valahova tömörítve a BG1 ee Magyar cuccokat? Nekem a telepítője steam-re nem találja a könyvtárat :(
    Utoljára szerkesztette: b type free, 2016.05.02. 07:50:22
  • fluency
    Elvileg lesz: link
    Akciós a GOG-on jelenleg mindkét (három) EE.
  • Daermon
    A SoD-ból inditható az 1 is. De külön-külön meg kell venned mindegyik EE-t. Legalábbis egyben csomag még nincs.
  • steweee
    van ennek vmi olyan verziója, hogy bg1+bg2+dragonspear felpeccselve és enhanced edition ?

itt már egész normálisan néznek ki a karakterek, jobbak az animációk stb.
    Utoljára szerkesztette: steweee, 2016.04.06. 12:51:45