3669
Shadows of Amn - A saga folytatódik...
  • MZ/X
    Pedig az Animate Dead a masodik legutosebb a jatekban, csak a Mordenkainen Sword elozi meg (ezt meg Drizzt se tudja megutni, szinte teljesen magia immunis). 15-os szinttol az igazi, mikor mar egy skeleton warriort idez meg, valodi tank egysegek, harcosok helyett mindig ezeket hasznalom. Watchers Keepben a sarkanyt 3 skeleton warrior + 2 mordenkainen semmi perc alatt leverte.
  • Aquli
    egyebkent kedvenc varazslataim:chaos, fire elemental (kettot idezek altalaban), magic missile, fire ball, dispel magic, haste, mast nem is szoktam hasznalni nagyon. neha skeletont idezek.
  • Aquli
    Chris!
    "Ami a Clay golemet illeti, gondolkozz. Az agyagot mivel formázzák? Hát nem késsel vágják, szabdalják. :) Próbáld őt zúzófegyverekkel, á'la kalapácsal ütni. Az agyag érzékeny még a tűzre is, szóval ha mondjuk egy elementált idézel meg a tűz síkjáról, könnyen elbánhatsz vele. "

koszi, beraktam flailt, war hammert, mace-t minden embernek, 3 sec alatt kicsinaltak. azert akartam megolni, mert kellett a bag of holding...
  • Aquli
    a fokarim berserker, -7 ac, long sword: +++++, two weapon style: +++ asszem.
  • Aquli
    ok megcsinaltam, meg megszereztem a 3 ver-t a kirajnonek, meg van olyan ovem, ami ad 21-es strenget kiraly! a Kuo Toa dungeonban egy megidezett allatot (aldozat?) kuldtem a szoborhoz, aztan jobb vagy 5 demon, nem volt konnyu megolni oket, de megerte. kar hogy a 2 handed sword amit adtak nem tudom hasznalni, mert minsc good jellemu jaj. most megyek odaadom a kirajnonek a vert (master brain blood, beholder eye, meg kuo toa prince blood). Na bye! egyebkent most kb 14-es szintu vagyok. ez milyennek szamit ezen a reszen kevesnek?
  • noxon
    igen, vagyis amikor bementél a drow városba, csak akkor, találkozol vele és megkapod a feladatot, akkor ida mész a tunel bejárathoz, de nem mész be, mert elött ott áll a drow, és beszélsz vele, majd ott mellette vársz, aztán kezdődhet a csata...
  • Aquli
    marmint a solu-hoz hozza kell szolni?
  • Aquli
    van mentesem. de mielott a drow varosba bementem volna, en mar teljesen kiirtottam a mind flayer tunelt. na akkor visszatoltok, beszeljek vele?
  • noxon
    Aquli: Nem kell bemeni a mind flayer dungeonba. Ennek a küldetésnek a lényege, hogy amikor legelőszőr mész a mind flayer tunel bejáratához akkor Solu... bezsél veled, de Te ne rohanj rögtön be, hanem vájr, mert a drow elkjezd varázsolni és megjelennek a harcosok akiktől meg kell védeni a csajt.. enyi, remélem van elöbbi mentésed..:)))
  • Aquli
    na kinyirtam a mind flayereket, ranyomtam minsc-re meg korganra egy-egy chaotic commandot, aztan mig az elobb az egesz partyval 3 mind flayert nem tudtam leverni, most korgannal meg minscel 6 mind flayert + 1 umber hulkot vertem le. Most vagyok a drow varosban, es a mind flayerektol kellene kiszapaditanom Phaere-t (vagy kit). bemegyek a mind flayerek bazisara (easter vagy southern tunnels?) ott var elotte Sour.... es mondja hogy szabaditsam ki a csajt, bemegyek, de hat ott mar nincs senki, mert mar regebben kiirtottam mindenkit, csak ket mind flayert, + 1 umber hulkot talaltam, akiket le is vertem, de a csajt nem talalom. ha kimegyek, S. csak annyit mond, hogy ninsc ido beszedre, mentsem meg a csajt. de hol van? az egesz terepet vegigneztem, nincs se a bortonbe, se sehol. mondjuk az a hej, ahol en is be voltam zarva amikor elfogtak eloszor a mind flayerek, azt az ajtot nem tudom kinyitni, de azt egy mind flayer se tudja kinyitni, akit iranyitasom ala vettem.
  • Spheriot
    nem emléxem pontosan de talán kinyitottam mert azután nekem esett ott egy csomó katona, mert nem lett volna szabad, de nem volt talán benne semmi tápos cucc talán egy két drágakő és arany.
  • Aquli
    hmm: elhiszem hogy szornyu elmeny volt :).
    Profeta3: akkor en valamit nagyon felreneztem. vagy az animal summoning 1-el idezett meg 4-et? fene tudja. hat a 15-tol meg messze vagyok, jelenleg 13-14 szinten vagyok. 3 mind flayer ellen mit tegyek? elkezdek harcolni ellenuk, ők utnek, és néha minden atmenet nelkul meghal 1-1 emberem.
  • Aquli
    hogy lehet kinyirni 3 mind flayert egyszerre? nekik megyek, nem sebzodik egyik karakterem se, csak egyszerre hirtelen meghal.
  • Aquli
    nem ToB meg nincs meg, de lehet hogy azt is megiratom, ha vegigjatszottam a bg2-t. Mi az icq-szamod? most vagy underdarkba, a mind flayerek bazisan.
  • Petyus_
    Aquli: rád ICQ-ztam, de nem válaszolsz.

Ha fenn van neked a ToB, felőlem játszhatunk.

GameSpy-t nem ajánlom, tele van amcsi csalókkal! :)
  • Aquli
    nincs itt senki?
  • Aquli
    no most toltom a patchet. ezzel fogok tudni multizni gamespyal? nem akar valaki tcp/ip multizni? icq-m: 94679917
  • Aquli
    underdarkba vagyok, de nagyon szemét egy hely!
  • Aquli
    ok ertem, de az mitol fugg, hogy ha egyszer csinalok egy skeleton warrior spellt, akkor egyszerre mennyit idez meg? mert nekem volt hogy egyet, de volt hogy kettot, de amikor 4 hulla volt a foldon, akkor pont a hullak helyén idezett meg 4-et.
  • Aquli
    ja nem emlexem pontosan, regebben hasznaltam skeleton warriort, de tettszett. Szoval csak akkor lehet idezni, hogyha vannak hullák a foldon?
    es mitol fugg hogy mennyit idezek?
  • Chris
    Na próféta, a dolgok tisztázása végett utánnanéztem a gamebansheen. Ezúttal egyikünknek sem volt igaza. :)))
    Az amulettet bárki használhatja kivéve fighter meg thief. No sebaj. ;)
  • Aquli
    Jc:Persze hogy lehet JELENTKEZNI. aztan mar hogy segiteni lehet-e, az mas kerdes... de szerintem mar nem csinaljak.
  • Aquli
    hanyadik szintu? es holl lehet venni tekercset?
  • Petyus_
    Egy olyan varázslat, amibe be lehet rakni több varázslatot, és akkor azokat egyszerre elsüti 0 idő alatt... a spec. tulajdonságok ikon alól! :)

Van Minor Spell Sequencer, meg rendes Spell Sequencer :)
  • Aquli
    mi az a spell sequencer?
  • Petyus_
    Ki is rúghattad volna Jaheirát! :)

A gólemek ellen meg két lower resistance, meg néhány magic missile! :) A sárkik ellen is, mindenki ellen! :)
    Persze nem árt, ha van kb. 3 varázslód, mint nekem volt, meg a spell sequencer nevű csoda is sokat segít (mondjuk magic missile-t úgyis se perc alatt elmondják, de ha bekap vagy 3*3-at egyszerre, akkor helló! :)

• Aquli
    no jo de az elejen sebeztem karddal, de kesobb mar nem. tuzet is nyomattam, meg utotte ot a tuzelemental is. ja es a nem etikus megoldas: mashogy nem tudtam megcsinalni, 4 napi jatekot meg nem akartam ujrakezdeni.
  • Chris
    Aquli: Nem túl nemes, etikus megoldást választottál... Nem szerepjátékos áthidalása a problémának. :)

Ami a Clay golemet illeti, gondolkozz. Az agyagot mivel formázzák? Hát nem késsel vágják, szabdalják. :) Próbáld őt zúzófegyverekkel, á'la kalapácsal ütni. Az agyag érzékeny még a tűzre is, szóval ha mondjuk egy elementált idézel meg a tűz síkjáról, könnyen elbánhatsz vele.
  • Aquli
    Chris: na sikerult. Megoltem (én magam :)) Jaheirat, igy kint nem tamadtak meg a harperek :))). aztan temple-ben feleesztettem, de amikor kijottem a templombol, akkor egybol megtamadtak, de ugy mar ki tudtam oket nyirni.

Most Asylumban, egy alomban, most allt be hozzam Imoen, de megtamadott egy kicsivel utana egy Clay golem. Egy ideig sebeztem, de utana immunis volt minden tamadasra mit csinaljak?
  • Chris
    Próféta már megint. :))) Üdv, rég láttalak.
    Sokat hallottad már korábban tőlem ezt a szót: tévedsz... :) De sajnos ezt kell, hogy mondjam.

Az Amulet of Powert csak mágusok használhatják, amire te gondolsz az a Sensate Amulet, amit az Adventurer's Martban lehet megvenni a Deidre nevezetű kereskedőnőtől. Remélem azért nincs harag. :)

(A többivel egyetértek:)
  • Petyus_
    Aquili: néha van ilyen szívás sajna. Nekem egy volt a BG2-ben, amikor Firki bátyó dungeonjében a maszkos dzsinnek után megtámadt a kalandozócsapat. Az az egy csata volt, ahol sehogy sem tudtam boldogulni. A 15. próbálkozás után inkább levettem a nehézséget, és ennyi.
  • Chris
    Töltögetés közben van az a tipp, hogy "használd ki a csapattagok minden pozitívumát, erősségét...". Nos, ezt vésd kőbe és tedd a monitor tetejére. :)
  • Chris
    Aquli: az a két ütés erős túlzás. Mivel láttam, hogy fighter vagy, ezért alapból 7-es szintről indulsz. Míg ide eljutottál, összeszedhettél néhány szintet, de vegyünk egy átlag 12-es szintet. Ez a vámpírnak 6 ütés, hogy megöljön... Használd csak azt, amit mondtam, érezni fogod a különbséget. :)

Ellenséges party ellen a legegyszerűbb ha valami területre ható sebző varázst elengedsz. Legyen ez a cloudkill. Ennek a szélén megállsz a harcosokkal, és várod az ellenfél harcosait, akik odamennek, elkezdenek ütni, de még mindig benne állnak a ködben. A belül maradt varázslók meg képtelenek lesznek benne állva varázsolni az állandó sebződés miatt. Varázsló meg hátulról támogat... Kicsit etikátlan és spekuláns megoldás, dehát határozottan taktikus. :)
  • KiPéTa
    Nem tudom, úgyhogy kérdésnek is felfogható, de at hiszem, amikor elszívja a szinte(ke)t, akkor elviszsi a Hp-t is. Így téyleg jól sebezhet. Az utólagos visszaállítás pedig a harcban nem segít.
  • Aquli
    Chris: nem az a gond, hogy szintszivo, azt egy lesser restoration megoldja, hanem ha 2-szer eltalalja, akkor meghal a karakterem, tehat nagyon sebez. de a harpereket hogyna nyirjam ki?
  • Chris
    Aquli: A vámpírok fő erőssége, hogy sebzéskor bejön egy úgynevezett szintelszívás képességük is a képbe. Ez azt jelenti, hogy a vámpír erősségétől függően minden ütésével 1-2-3-4 szintet szív el a karakteredtől. A legerőssebb, azaz Bodhi a "vámpírnő" esetében ez 4 szintet jelent.
    Van egy rendkívül egyszerű művelet ennek áthidalására... Keresd a "Negativ plane protection" nevezetű varázslatot, és védd a vámpíroktól ezzel harcosaidat. Ez megakadályozza a szintelszívást, és a korai kudarcsorozatot... :)
    Másik segédeszköz az Amulet of Power nevezetű varázstárgy, amit a 15.000 arany befizetése után kapsz a tolvajok vezérétől. Ez is biztosít negativ plane protectiont, de csak mágus kasztú karakterek használhatják.... Kompromisszumok, kompromisszumok... :)

Az a varázslat meg amit legutóbb kérdeztél nem más, mint a Dire charm, azaz az ellenfél elcsábítása, saját oldaladra állítása.

Üdv,
    Chris
  • Aquli
    neha a megidezett Nymph is csinalt ilyen varazslatot, tehat gondolom papi varazslat, de mindig elfelejtem megnezni a nevét a státuszsorban (igy hivjak?) alul.
  • Aquli
    ja es mi a neve annak a varazslatnak, amivel az ellenseges magusok, ellenemforditjak a sajat csapattarsamat egy idore?
  • Aquli
    Nagy gondom van. Megcsinaltam Aran kuldeteset a graveyardba, de a vegen jott egy vampirnő, kinyirtam, de (valoszinuleg az en benasagom miatt) meghalt minsc, meg korgan, mert 2-2 utessel megolte oket. Persze a tuzelementallal, a 2 feher medvevel, meg a 3 nagy pókkal nem foglalkozott, pedig azokat uthette volna... es ez volt a legjobb amit elertem! na mondom ez van, majd felelesztem oket! kimegyek a kazamatából, erre ott van vagy 7 harper... dumalnak jaheiraval, oszt ramtamadnak. emiatt a csapat miatt kezdtem ujra kb 3 napi jatekot, mert az elozo csapatommal se tudtam leverni oket, csak akkor minden emberem meg volt... most meg 2 hianyzik. es nincs mentesem csak quick save... talan ha megolom jaheirat, akkor nem jonnek? es utana feleleszthetem a temple-be. Az a vampirno, az akkor tamadott meg, amikor Lassal szivet atszurtam egy karóval.
  • noxon
    ugyes vagy!! jókra jösz rá, így tovább, jó harcos leszel idővel:))))