3669
Shadows of Amn - A saga folytatódik...
  • KH
    Pool of Radiance

megvan a záraknak is a sorrendje, meg van annak is egy sorrendje, ahogy ki kell őket nyitni

A szobában fentről lefelé haladva a következő sorrend szerint vannak a ”zárak”: 1. gyűrű, 2. barát vére, 3. kéz, 4. bot.
    Ha az összes kulcs megvan, a sorrend a következő: 3, 1, 2, 4. (tehát először fentről a harmadik, majd első, második, végül negyedik csőbe kell berakni a zárnak megfelelő tárgyat.

remélem ez így érthető, mert egyszer már kaptam emiatt az arcomba :)
  • doc
    Sziasztok.Másodszor is írok mert közben más is eszembe jutott.Van valakinek pontos magyar leirása a varázslatokról és azok hatástalanitásáról??Megköszönném.Doc.
  • doc
    Sziasztok!Lehet hogy másban is felmerült már a kérdés,hogyan lehet a játék zenei (acm) file-ait átkonvertálni wav-ba hogy játékon kívül is lehessen hallgatni őket.Vagy megvan -e valakinek cd-n a zene? Köszi.Doc.
  • MuERTe
    Nekem már a kezdetek óta az és a városban mindíg futkározni kell az őrök elől, mert a cowled wizardokkal még nem bírok el :)) Egy kicsit rosz a hírem :DDD
  • noxon
    mire?
    Ja lenne egy kérdés, mi a szart kell csinálni a Coper Coronet alatti 4 csőnél, amikor már megvan a négy tárgy is?
  • KH
    mindenki a PoR van ráizgulva...
  • noxon
    Nah, mivan? meghaltatok? vétel...:-)))
  • noxon
    Hehe: látom kiráélyul hozzá szólsz a témákhoz, jól nyomod, így tovább:))))
  • noxon
    KH: hát, csak anyit tudok mondani hogy,...KIRÁLY:))) ezer thx:)))
  • Hehe
    nane!
  • KH
    az eltemetett fickót kiásod
    ...követed az útmutatásait (kifaggatod a temetőőrt)
    ...elmész a Bridge District-be, ott lenn a DNY-i területen álldogál egy piros ruhás pojáca
    ...elmondod neki, hogy tucc mindenről és ejnye-bejnye, testi fenyítés lesz
    ...a ficsúr betojik és elmenekül a közteli házba
    te persze utána
    ...benn szemtanúja leszel, amint a pojácát a társai kicsinálják nemtetszésük jeléül, majd lelépnek, ha akarod utánuk mész (akarod) és te meg őket csinálod ki az ajtó közelében
    ...visszamész a házba, felmész az emeletre
    ...ott egy szépségesen szép hölgy
    (period)
    ...megkérdezi, te vajon megszabadítod-e
    ...mire te elvetemült gonosz módjára azt mondod, hogy ne is álmodjon róla, és még mindig fogoly
    ...odamész a szoba hátuljában levő szekrényhez, kiveszed a levelet, ami a váltságdíjról szól
    ...a levél útmutatása nyomán elmész éjszaka a Copper Coronethez, és megkeresed a kapcsolatot
    ...odaadja a váltságdíjat, az ezüst gatyát
    ...csökken a hírneved két ponttal és reménykedő szemeidet a ToB egeire mereszted

röviden ennyi
  • noxon
    Csáááá: plíz, tudjátok, hogy a silvers pantaloons-t hogyan lehet megszerezni BG2.ben? tudom, hogy tudjátok plíz írjátok le:)))), aszem az eltemetett fickótól, de tőle nme tudom megszerezni sehogy sem....
  • Death Knight
    Hello Aquli!
    Én is 1 hónap alatt akasztottam ki a játékot!
    Az én fő karakterem egy Totemic druid volt.
    Most kezdtem el egy Necromancer-el!
  • Aquli
    sikerult! megoltem! vegulis kb 1 honap alatt jatszottam vegig a bg2-t. a fokarakterem xp cap-el 20as lett a vegere. a thob az meddig tart? egy hetig? vagy nagoyn rovid?
  • Aquli
    na most megyek probalkozni
  • Aquli
    ja meg nem sikerult megolni, mondjuk csak egyszer probaltam.
  • Aquli
    egyebkent hogy a fokarim neutral evil lett, az nem fog nagy gondot okozni a thob-ban?
  • noxon
    Azért thx, d már szarok belé, inkább elkezdtem a BG2-őt......:)))
  • Petyus_
    Végső harc könnyű, menekülj le a "bal alsó" sarokba az összes embereddel, előtte persze idézd meg az 5 legerősebb szörnyedet, és pakold őket olyan helyre, hogy a démonok rájuk támadjanak. Ha mázlid van, 1-et, 2-őt ki is nyírnak. A démonokat utána csalogasd le magadhoz, és vágd szét őket harcosokkal, meg Holy Smite-olhatod is őket, azt nem nagyon csumázzák. Igazán nem okozhatnak gondot.

Maradj lenn a démonok megpusztulása után, és mindenképp mondj el egy True Sight-ot! Utána, ha megjelenik Irenicus, aki vmi AI-s hiba miatt nem lesz túl agreszív (nekem egyszer elmondott egy Abi Dazib helló-belló miújságot, de ennyi), utána Time Stop-olj egyet (lehet scrollról is), a Time Stop alatt meg lökjed Jon-ra a Breach, Khelben'S Warding Whip, Spellstrike, stb. varázslatokat, hogy leszedd a védelmeit, utána üsd ahogy éred, és ennyi.
  • KH
    nos, nem hinném, hogy az kell a kiegészítőhöz, ha most jól emlékszem, amit te említesz még a BG1-ben egy küldetés része, mikor a kereskedő szövetségbe beszivárognak az alakváltók, s a questet, hogy ott nézz körül még a főkapitány adja

illetve, mikor a Cloakwood-i erdőben hesselsz, megmenthetsz egy nemest a gonosz druidák elől, ő is ad egy ilyen alakváltó irtó küldetést, a másik kereskedő házban

de a kiegészítőben a térképet szerintem ott kell megszerezni, ahol én mondtam

(persze most már kezdesz elbizonytalanítani, de még kötöm az ebet a karóhoz...végülis én olyan két (három?) éve játszottam vele, te meg most)
  • noxon
    KH: nem az! amiről én beszélek az a belépési terüélettől nyutagra van, a város délnyutagi részén. És nem lehet lock pickel nyitni, sajna, és ezért nem tudok tovább lépni a kibaszotrohadtkurva kiegészítőben:))) bocsi...
  • KH
    a legeslegeslegkönnyebb a csapdaállítás, mielőtt megnyitnád a kaput, ha szerencséd van, a szövege végigmondása után holtan esik össze

ennél szofisztikáltabb megoldás kellene? :)
  • KH
    hát fogod magad és bemész ;-)
    ööö, ez egyébként melyik ML, ami a belépési területtől É-ra levő területen van?

én úgy emlékszem, hogy a zárat lockpickelni kell aztán simán be lehet menni (mintha lenne egy csapat kutya akit ki kell nyírni)
    ha megvan a ToSC, akkor is lockpickelni kell, de akkor az alsó szinten lesz egy csapat, akit először le kell verni, ha felmész a második szintre beszélhetsz azzal, akitől a térképet kell megszerezni (gondolom azért kérdezed :) )
  • Aquli
    no kinyirtam ot konnyu volt, de nem ugy ahogy te irtad MZ/X, mert ezt csak most olvastam. a vegso harcnal majd mit ajanlotok?
  • noxon
    Utolsó felszólítás, nem tudja valaki hogy BG1-ben hogyan lehet bejutni a Merchants Laugue-ba?:)))
  • MZ/X
    A leg1szerubb es leghatekonyabb megoldas: ra'rax a csapatra 1 mass invisibilityt, odamesz Irenicushoz meg a kiralycsajhoz, jon a szoveg, utana odebbviszed a csapatot hogy ne lassa Irenicus (a mass invisibility miatt nem tud becelozni senkit varazslattal, true seeinget meg annyi ido alatt nem tud elokapni mint ahogy odebballsz), aztan odaallitasz ele 1 skeleton warriort. Mivel szinte 100% magia ellenallo, nem igazan hatja meg a sok spell, viszont Irenicus ellovi ra az osszeset amit tud. (Ha veletlenul behal a csonti, idezz 1 ujat!) Amikor mar veszelytelen az ember, akkor akar puszta kezzel is leutheted. :)
  • KH
    én úgy tudom, hogy a ToB levágja az XP-t, de nem próbáltam XP capremover mellett, szóval lehet hogy nincs igazam
  • Aquli
    no lemegy a topic! irjatok!
    hogy oljem meg irenicust? nem a legvegso harcban, hanem elotte a tree of life-nal. mondjuk szerintem magamtol is sikerulni fog, de meg csak egyszer probaltam. ja es en felraktam az xp vap programot, igy most tovabb fejlodnek a karaktereim. ez nem lesz gond, hogyha hogyha a throne of baal akarom elkezdeni?
  • Aquli
    no megvan a megoldas, a golem nem tudott atjonni a folyoson, mer olyan nagy, en meg melf minute meteorral lelovoldoztem.

Megoltem az arnyeksarkanyt, es most mentem at a 7-edik fejezetbe. jott 2 stone golem, meg ket iron golem ehhe. eloszor jozanul megideztem mindent amit lehetett folyamatosan, imoen ket lower magic resistancet nyomott ra, utana meg magic missile, de amikor rosszrafordult a helyzet, nekikmentem minscel, meg a fokarival, oszt akkor mar minden tamadovarazslatot nyomtam ami csak jott... :) kidoglottek. sajnos spell sequencert nem sikerult talalnom sehol, pedig az nagyon allat lenne. bekapna 2*3 magic missilet valaki...
  • Petyus_
    Be kell indítani az utazást, és akkor a kinti területen lesz démon (nem is egy). :)

Adamantit gólem ellen nekem a +5 parittya jött be, gagyi módon körbe-körbe kell futkosni (haste) körülötte, így pite kinyírni. Nem nagyon szabad hagyni, hogy a közeledbe érjen... gólemek ellen lower resistance+magic missile sem rossz, vagy üsd őket, de ne karddal... ja, leggagyibb megölés persze wand of cloudkill, de ez szerintem már belecsúszik a cheat kategóriába.
  • Aquli
    na megoltem planar sphere-eb tolgeriast. hol lehet szerezni demonszivet? ja es most megtamadott egy adamantine golem, meg 4 clay golem mien taktikat ajanlotok ellenuk?
  • Petyus_
    OFFFF: Chris: király a logód! :D
  • Aquli
    MZ/X: De en fighter vagyok! a var hidja nyitva van! de NINCS SEHOL NALIA!
  • noxon
    vagyis Chris:))) thx , bocsi, ezeke a szarok mik?:)))
  • noxon
    KH, ott hagytam el a hidrészt, de sajna nem jelent meg új helyként a Ulgoth" Bearde:(( azért thx
  • MZ/X
    Ha nem fighter vagy, akkor nem szerezheted meg a varat, es aze a csalade lesz. Felvonjak a hidat, es nem lehet tobbe oda menni.
  • Chris
    Hogy képzeled azt, hogy meggyalázod ezt a fórumot is?

Mars vissza a Counter-strikeba! :)
  • Shiver
    köszönjük Chris .))

én mindenhol ott vagyok :))
  • Chris
    A híd területén, ha a jobb parton végigmész találsz egy házat. Amögött elhagyva a területet elvileg el tudsz jutni Ulgoth's Beardbe.
  • noxon
    KH: hogyan lehet eljutni Ulgod's Beardba? mert se a hidról se a banditák kampingjéből nem tudom elérni...