3669
Shadows of Amn - A saga folytatódik...
-
silverchain #3556 Plusz Andrews2007 az én ízlésemhez képest túl sok castert visz, de majd meglátjuk, hogy viszi majd a második részt. Mindenesetre Durlag tornyával végzett, szal Sarevok nem lesz olyan erős az első rész végén:) -
Kotomicuki #3555 Minsc a legerősebb embered és mégis csak íjászkodik hátul, pedig a Lepelerdei +2-es kétkezes karddal a kezében a legjobb ütőereje lehetne a csapatodnak - és ő cipeli a könnyű nyílvesszőket, miközben a többiek összerogynak a nehezebb cuccoktól.
A két pötty a kétkezes fegyverhasználaton - ha tettél rá - 4-gyel gyorsítja a fegyvert és ad még némi bónuszt, ahogy az erőmódosító is a sebzésre, találatra -> egy gyilkológép lehetne az a fickó.
Ajantis nagyon karcsú az első sorban a "Hörcsögöshöz" képest... -
Kotomicuki #3553 Beleunva, hogy az NPC-k alig és/vagy "bonyolultan" használhatóak (harc, cigölés, azonnali lehetetlen küldik, ki-kit szeret/nem szeret), csináltam egy 4 fős multit: fél-ork lathander pap és berzerker 19-es erővel, aminek a pluszait mind a kétkezes kardra, mind a parittyára megadja (utóbbit az IWD II nem), így már a kezdetektől el van taposva mindennemű ellenállás - a parittya kap +7(?) sebzést az erőmódosítótól, így nagyjából olyan, mintha egy NPC +3-as parittyával +3-as kavicsokat lődözne folyamatosan, már a kezdetektől...
A lathander pap a bónuszával semlegesíti a negatív erőket (szint- és stat-szívás), míg a berzerker a bájolásokra és fogvatartásokra lesz immunis, ha behívja az ultiját: talán csak a baziliszkuszokra kell majd mágikus segítség...
A tolvaj szerepet egy elf swashbuckler játssza - nem szórakozok a hátbatámadásokkal - (a fél-ork jobb lenne a közelharcokra, amihez ez a kaszt bónuszokat kap, csak a szintenkénti 8 HP-val meg nem lehet arcoskodni és a távolsági támogatáshoz meg az elf a jobb), míg a mágiát egy szintén elf boszi űzi: 18 STR, 19 DEX, 16 CON, 18 INT, 10 WIS, 12 CHA -> cigölni se rossz, de az erőmódosító +2(?) itt is megjelenik a parittyánál, a "Friends" meg 18-ig húzza a karizmáját, ha dumcsizni kell...
Imoen maradhat: 6. szinten mágussá léptetem elő, hadd játszadozzon kedvére a kislány! :) -
Andule #3549 A BG legjobb tulajdonsaga a jo sztori. Ez ugyan pont egy klises quest de ettol meg franko, mint ahogy sztem az is h a journal-bol kell olvasgatnod oket es h minden kis apro szarral kepes kiegesziteni ha vhonnan uj infot szerez az ember. Sztem ez pont segit athozni az rpg hangulatot.
Az utkeresest en anno megszoktam igy nekem nincs vele bajom, ennel ezerszer szarabbakkal talalkoztam nemreg szal izles dolga. -
#3547 Én sem törődtem vele az elején (amikor a fickó közölte, hogy meg vagyunk mérgezve) és vígan mentem tovább (pont a farkasos szigetre). Aztán felugrott egy ablak, hogy "Imoen kora reggel felébreszt, hogy egész éjjel hányt..." és onnantól fogva már világos volt, hogy ez nem blöff. Alvás nélkül igyekeztem vissza a fickóhoz és még sikerült megszereznem és összeállítanom az ellenmérget. -
Kotomicuki #3546 Na, ezért is jó az IWD II: abban szinte nyílegyenes a sztori, ekkora oda-vissza rohangálás nincsen, csak a hentelés!
Ha már hozzá kellett nyúlniuk, mer' EE-újrakiadás, akkor legalább a kezelőfelületben és/vagy a küldetésleírásokban eszközölhettek volna annyi változást, hogy a "sürgős"/időre menő küldetések ki vannak emelve a többi tengeréből - de egy adott térképre szűrést is hálásan fogadtam volna, akár bejelölésekkel/megjegyzésekkel a térképen is.
Arról nem is beszélve, hogy a híresen hírhedten rossz útkeresésen finomítanak vmit, mer' ez egy hatalmas hibája a játékmotornak, ami végigkísér(t)i a rá írt összes játékot. -
#3544 Nem agyrém, a legnagyobb poén a játékban, csak nem kell csalni :P -
#3543 Annak idején 2-3hétig álltam a játékban, mire Lilly a PcGuru-ból (jó régen volt), megírta a megoldást.
-
Andule #3541 Nem agyrem csak olvasni kene ;) -
Andule #3538 Egy load game nem lenne egyszerubb? Csak meg kene csinalni a questet normalisan -
Kotomicuki #3537 Lothander's Potion of Antidote -
Kotomicuki #3535 Lehet, hogy a Lothander-féle fele is kéne hozzá?
Nekem már nagyon régen volt a BG (meg a II is), sajnos... -
Kotomicuki #3533 Nekem ez és ez ugrott be.
A mérgezéstől számított 10 napon belül kell megtalálni Marek-et és "elkérni" tőle az ellenszert.
Ha nincs már időd, vagy nem akarsz újrajátszani 10 napot, akkor az utóbbi linken ismertetett módon kell behozni a játékba az ellenszert. -
Kotomicuki #3529 Jó jaz a IWD 2, nem kell abálni!
Igaz a HoF mód egy kicsit kuszál rajta, de az "alap" az jó kis ütöm-vágom -> akik oldalakon át akartak sztorit és elcsöppenni azon, azoknak a BG a jó választás, akiket "csak" a harc érdekel, azok az IWD-ekkel járnak jobban (kevesebb duma, több csörte).
Az alapban a harcosok sem olyan rosszak (4 harcos/x Barbár, vagy 4 harcos/x Helm Paladin, de még inkább a 4 harcos/x pap törpök az igaziak ), ha megkapják a mágikus segítségek akár 5x60-akat is kihoznak egy körből... -
#3528 bár abszolút de rühellem a sötételfeket, IWD2-ben mindenki az volt a csapatban... mert valami elképesztően hatásosak, mágiaellenállásnak hála.
lehet szidni IWD2-t, de ha taktikai RPG-t akar az ember, egy igen jó választás. a harcrendszer más, de fasza, a mágiahasználók *nagyon* erősek, az előző Infinity Engine játékhoz képest új kasztok remekül használhatóak és azonnal beilleszkednek, és mocskosul látványosak a varázslatok. a harcosok mint olyan viszont kiherélésre kerültek, sokkal inkább él a mágiahasználok rémuralma, mint az összes többi IE játékban. -
#3527 ...és ami van, az pocsék, teljesen megváltoztatva az alapjáték szabályrendszerét, szörnyűséges módon. teljesen más játék lett. -
hawkie22 #3526 Jó, ez mind rendben van, de én a fökarakteremnek szeretném a sötételfet, nem pedig felvehetö NPC-ként. Na mindegy, ha nem, hát nem. -
steweee #3525 bocsi, semmit
mobilról nézegettem az oldalt tegnap este, és vmit félrenyomtam rajta :) -
#3524 Nézd, az IWD 2-ben gyatra a sztori, béna a szabályrendszer és elég rövid is a játék (amit néhány nehezítő körülménnyel - lásd labirintus - próbáltak nehezebbé tenni). Szeretheti az ember a sötételfeket, ha a játék szar, akkor ilyen áron nem kell sötételf :)
A sötételfek ritkán jönnek fel a felszínre (1 ismert tagjuk ugye van, aki rendszeresen feljár, sőt... ő egyébként szerepel mind2 játékban is :)), tehát igazából nem nagyon lenne indokolt ha a főszereplő éppen sötételf lenne. Viconia egyébként felvehető, mint NPC, ha mindenáron sötételf kell, ráadásul remek papnő is. -
hawkie22 #3523 Mit küldtél, steweee? Mert nekem nem látszik semmi a hozzászólásban. -
steweee #3522 -
hawkie22 #3521 Ha szereted a sötételfeket, akkor tudomásom szerint csak az IwD 2-ben van rá hivatalosan lehetöséged indítani, a többi játékban kreálhatsz ugyan, de fajként nem adhatod meg, így a sajátosságaikat sem kapod meg.
Van egyébként valamilyen mod vagy valami, amivel ki lehet kerülni BG1-2 esetén eme aprócska hibát? :) Imádom a sötételfeket, jó lenne velük kalandozni. Lenne is ötletem a fö karakterre, de sajna csak elfet tudok megadni, az meg annyira nem gyere be. -
#3520 A Baldur's GAte 1-2-vel jobban jársz, ha az eredeti verzióval játszol (GOG-on beszerezhető többek között).
Az Icewind Dale-lel ugyanez a helyzet, de ott kevés csere történt, ezért mindegy melyiket szerzed be (az enhanced jobb is, mert a Heart of Darkness egy részénél imádott lefagyni az eredeti kiadás).
A SIege of Dragonspeara Beamdog saját játéka, kiegészítő a BG-hez. A gond csak annyi, hogy a BG 2 introjában elég egyértelműen el van mesélve, hogy a hősök, miután Baldur's Gate-et megmentették és elkerülték a háborút észak és dél között, az ünnepség után rövidesen továbbálltak, amikor is rajtuk ütött a Shadow Thief-ek egy elit csapata. Szó nincs tehát még 1 világmegmentésről. Ha ez a logikai bukfenc nem zavar, akkor kipróbálható, mivel sokan dicsérik a sztorit (bár kb. ugyanennyien szapulják is).
Az Icewind Dale 2 egy szemét, amire nagyrészt az nyomta rá a bélyeget, hogy egy hibrid szabályrendszert (D&D 2 és 3) dobtak alá és a sztori az 1. rész felvizezett változata. Kihagyható. -
hawkie22 #3518 Az Icewind Dale 1 van Enhanced Edition-ben, a 2. részböl nem készült. -
Daermon #3517 Baldur’s Gate 1-2, ezek vannak EE-ben. És utólag jött a SoD, ami az 1-et és a 2-őt köti össze.
Az Icewind Dale 1-2 meg teljesen másik játék :) -
steweee #3516 vki fel tudná sorolni hogy mi a komplett megjelenés, illetve ezek közül mi készült el enhanced editionban is ?
BG
BG 2
Icewind Dale 1-2
Siege of Dragonspear - most jelent meg
kihagytam vmit ? -
hawkie22 #3513 Egyébként ha az árus képernyöjén kétszer kattintasz a Drágaközsákra, akkor az árus képernyöjén is kinyitja és közvetlenül a zsákból tudod eladni a dolgokat, nem kell folyton ki-be lépegetni. -
#3510 Ulgoth's Beard-ben lesz egy küldetés, ami kapcsán eljuthatsz arra a szigetre, de egyébként érdemes (lett volna) Durlag's Tower előtt meglátogatni ezt a helyet, hiszen azzal kapcsolatban is van itt némi információ. -
hawkie22 #3507 Letöltöttem a Magyaritasok.hu-ról a BG 1 EE-hez a magyarítást, felinstalláltam, de nem jelenik meg nekem a játékban a választható nyelvek között a magyar. Valamit rosszul csináltam? GoG-os verzió van. Nem annyira gond egyébként, jó az angolom, meg egyszer már végigvittem kb. 12 éve a játékot vagy mikor (jó régen volt, az biztos), csak ha már van, akkor felraknám hozzá. :)
Egyébként ti milyen partival nyomjátok? Én pár napja kezdtem el, Beregostban vagyok még, még csak 1 karakter lvl2-es, a többi lvl1, fö kari törpe harcos, mellé van Imoen, Khalid, Jaheira, Kargain vagy hogy hívják a törpét Beregostból, meg a kis tolvaj félszerzet a második térképröl, a necro elhullott útközben. :) -
#3506 + állóképeket kapsz az eredeti BG animációi helyett :) -
hawkie22 #3505 A Black Pitbe ma néztem bele, ez tényleg ilyen lesz, hogy minden szörny hullám után szintlépés? Egyelöre a 4. hullámnál járok, egy picit megizzasztottak, majdnem bele is halt az egyik karakterem. :D -
hawkie22 #3503 Neked hogyhogy ilyen fekete a keret, meg a játék menüje? A sima EE verzió máshogy néz ki, mint a GoG-os verzió? Nekem GoG van meg és úgy néz ki, mint az eredeti. -
Daermon #3502 Kis grafika tuning, jobban fut, és van plusz szereplő. Nekem meg van az eredeti kiadás is CD-n meg GoG-on. Szerintem érdemesebb az EE. -
#3501 Van értelme az EE változatokat megvenni, akinek megvan a sima GoG-os kiadásban fullra? Miben ad többet az EE? -
silverchain #3498 Néztem a videódat, pont kihagytad a nagy főnöki kunyhót. Pedig ott mentél el mellette:). -
Daermon #3497 Elvileg a Banditatábor kiirtása indítja, ha jól emlékszem. Ott találsz egy embert és levelet. -
Daermon #3495 Itt láthatod. Köpenyerdő a magyarban. -
#3493 Tazok sátrában megölted a banditavezetőket? A cloakwoodi bánya aljára is lejutottál és megküzdöttél Davaeornnal?
Mert csak ezek után nyílik meg az út Baldur's Gate-be. -
#3491 Az sem biztos, csak ha valaki célzottan (már-már betegesen) tápol.
A fő quest xp-t ugyanis party-ban /fő alapon adja már a 2. rész. -
#3490 3, de azt hiszem 4 fős csapattal is simán el lehet érni 8 millás limitet. 6 fővel... hát igen, úgy már kb esélytelen.
(egy karakterrel meg simán összehozható az is, hogy 3 milla xp-nél járj... mire kilépsz Athkatla-ból.)