3669
Shadows of Amn - A saga folytatódik...
  • Daermon
    Az. A pantallonak simán inventoryban kell lennie azt hiszem. Más tárgyad amúgy se marad meg :)
  • Gontart
    Szia! Ez is beamdogos! Az az asztal ahol egy gólem áll az ajtó mellett? Mert kb csak odáig mentem el. Rögtön az első szoba északra. De lehet az a baj, hogy a pantallo t bagbe tettem, de akkor sem vitt át 1 tárgyat sem. Már ha egy helységről beszélünk.
  • Daermon
    Bár nekem a Besmdogos van, de ha nálad volt a pantallo, akkor azt átviszi és kis asztalban van, ahol Jaheria cellájának kulcsa.
  • Gontart
    Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni, hogy a Steames BG: SOD végigjátszása után szeretném átimportálni a tárgyakat a szintén steames BG II EE verziójába, a karakter importálása sikeren megtörtént, de pl. egy golden pantallot sem találtam a környéken, vagy még ezt is pausolni kell mint a régi időkben? :D Sajnos az angol hozzászólásokból nem tudtam kibogarászni a megfejtést az interneten :(( Segítségeteket előre is köszönöm! Ja és igen, a Magyarosítások fórumára feltett fordítás tökéletesen működik a steames EE verzióval, így bátran ajánlom az I. részével most kezdő játékosoknak!
  • Hexex86 #3625
    Baldur's Gate II: Enhanced Edition Steam-es verzióhoz nem működik rendesen a magyarítás. Pedig az ehhez készült-et próbáltam.
  • Ersiman
    Üdv mindenkinek!

Steamen most akciós a Siege of Dragonspear!
  • Daermon
    Én nem bánom igazából. :)
    Amúgy pl PTEE-hez járt a sima verzió is.
  • Atisz #3621
    Szomorú, hogy már ott is csak az EE vásárolható meg.
  • Daermon
    GoG-on jó nagy akció van, ha valakinek nincs meg még az EE :) (nem csak BG-kre, IWD, PT, stb)
  • silverchain
    Ez igaz, én is szoktam vele várni ToB-ig, csak ha valaki nem szereti a micro-managementet, akkor megy el korán WK első szintjére.
  • Kotomicuki
    De, akkor az kb. annyi, hogy a torony előtti árusokat felkeresed és bevásárolsz náluk, ehhez meg vagy egy zsebtolvaj, vagy a fél város feldúlása és az ezzel járó mellékküldetések jutalmainak a begyűjtése szükséges - a szobrok beindítása a feltétele a 2. szintre lépéshez. Érdekes, hogy a 2. szintet könnyebbnek éreztem az elsőnél - pl. a boss-t (is) a csapdák szedték szét. :)
    Ha vársz vele a TOB harmadáig-közepéig, akkor, amikor már "teljes" üzemmódban fut, nagyon jól szórja az XP-t és szépen lehet vele szedni a szinteket a karakterekre - az alapban (SoA) úgyis van egy "alacsony" XP-korlát, amit enélkül is el lehet érni.

Atisz #3607:
    Pontosan: a csapdák nagyon szépen muzsikálnak a nehezebb ellenfelek ellen is.
    Így nem értem, hogy pl. őkelme miért szól róluk oly lekezelően - de vannak más dolgai is, amivel nem értek (teljesen) egyet.

...

Nálam a "régi" BG 2 fut és abban a CC fogadóban a tulajdonosváltás egyben az árukészlet váltásával is jár együtt - pl. kinéztem egy tekercstartót (amibe csak max 20(? - de mindenképpen iszonyat kevés) db rakható), amit a fogolykiszabadítás után már nem találtam a kövérnél.
    Ez az EE-ben is így van?
  • silverchain
    Alacsony szinten esetleg érdemes megpróbálni a watcher's keep első szintjének felét, ha van már szintszívás elleni védelme valakinek (kezdeti varázstárgyak, ki nem fogyó lövedék tegezek, stb). A szobrokkal vigyázni, azokat nem beindítani:)
  • Atisz #3607
    A gnóm már csak a beszólásai miatt is kihagyhatatlan, a csapdái (amik fejlődnék lévén ő az egyetlen tolvaj a játékban - Yoshimo ugye meghal, Imoen pedig mivel mágussa lett duálozva automatikusan sosem kap csapdákat) pedig még sárkányok ellen is nagyon kemények tudnak lenni.
  • Kotomicuki
    Az árusoknak eladott, töltettel rendelkező cuccok feltöltődnek és vissza lehet vásárolni, vagy lopni őket és újból használni azokat.

Megpróbáltam volna a sátrat: Aerie-t hátha ki lehetett volna hozni 3 emberrel is és akkor lenne egy (jó) pap/varázsló is a csapatban.

...

Az eredeti BG II-ben csak 40 lehet az EE 80-nyával szemben az 1-1 lőszerrekeszben tartható muníció.
    ...meg van még pár dolog, ami másképp van a 2 verzióban.
  • Kotomicuki
    Yoshimo-t érdemes felfogadni, hiába is áruló, mert legalább a cipelésben és a harcokban segít - és amíg nem kerítünk Imoen helyett egy tolvajt, addig úgy-ahogy pótolni tudja (pár szintlépés kell neki ehhez - a csapdái egész jól sebeznek; az árulása előtt, ami a játék felénél aktuális, kell duálozni harcossá és így egyből semlegesítve is lesz, ha akkor még a csapatban van (a gnóm illuzionista-tolvaj a cseréje)).
    A felvétele miatt "elvesztegetett" XP-t úgyis hamar behozza a csapat!

A filléres nyílvesszők helyett én inkább a speckókat hoztam ki azok helyén (80 normál elégséges, hiszen úgyis van utánpótlása a börtönben, kint meg olcsó, de ott is dobálják szépen) a harcosok fegyverhelyeit is feltöltöttem az eladnivalóval (ha nem is használja fel a csapat, de a mágikus dolgok, kis tételben is jobban hozzák az aranyat, mint a nehezebb, általános cuccok), ahogy az ékszereket is felaggattam inkább a karakterekre. (íjjak, számszeríjjak, varázstekercsek, ékkövek, a hosszabb kardok és a fém-, vagy szegecselt bőr-páncélok érik meg a felcuccolást, bár, az utóbbiakhoz kell egy nem csontgyönge main is)

Kint egy üres házat néztem ki - assszem a ranger-ét, amiben 3 rakhely is volt, rögtön a "nagy" bolt "alatt" - ideiglenes tábor- és eszközgyűjtő helynek.
    Eladni 16-osával kell, ahogy az első részben is: az első darabot emelt áron veszik át - ha a karizma és a reputáció is magas - , majd utána esik le az általános árára a tárgyaknak (tehát, ha egy darabot adsz el először, akkor azért az egy darabért fizetnek emelt árat, az összes többiért az átlagosat fogják azután már). Mágikus dolgokra úgysem lesz a kezdetekben pénze a csapatnak, érdemes "gyűjtögetni"... (itt már a térképre is lehet jegyzetelni, tehát nem fogja elfelejteni az egyén, hogy mit, hova dugott el - mit, hol hagyott félbe... - , ha felírja azokat a map-okra)

Utólag mi minden jut eszébe az embernek... :)
  • Kotomicuki
    Minsc tudja használni a kétkezes kardokat - de ez már az első részben is így volt és ezt ott is megbeszéltük :) - , pláne, ha kerül 2 pötty erre a stílusra, ami tovább javítja a legjobb harcos képességeit - a TOB-ban lesz csak nála jobb ütőerő: Sarevok képében, aki random 200-akat is tud ütni - és pont elfér az íj mellett, mint közelharci és tömegoszlató fegyver.
    A "dzsinn" kardja gyógyítja is őt az általa bevitt találatok után. A város csatornájában lesz egy +3-as neki, míg kompozit +1-es íjat a rabszolga-kereskedők "hajójáról" (következő térkép - jobb közép - a városi kiindulási pontól) lehet beszerezni neki - sz'al, elég korán fel lehet tápolni őkelmét, fegyver ügyileg.

Jól emlékeztem: a makkok és a talon az, amit feltétlenül ki kell hozni a börtönből! :)
  • Daermon
    Ó a toronyban volt sok utálható dolog :D
    Demogorgon... Meg az elötte lévő szinten mikor jönnek a démon csoportok, fu annyi load gamet játék még nem látott :D
  • Atisz #3598
    Nekem a lidérces mocsár volt halál. Nem kedvelem azokat a játékokat, amik a szinthez "igazítják" a szörnyek erejét.

A Baldur's Gate 2-ben volt még egy szép 7-es szintű druida varázslat, a Nature's Beauty, ami az emberszabásúkat kis eséllyel egyből megöli, de mindenképp vakít.
  • Kotomicuki
    A papi élőhalottűzés nagyon kemény tud lenni, ha magas a bölcsessége és a karizmája az elkövetőnek -> a vámpírok elporladnak már a TOB legelején tőle; ill. menekülnek előle a nagyobb hatalmú élőholtak is. DE, mire kifejti a hatását, addigra bekaphat párat tőlük -> erre jó a 'boon of lathander' képesség, ami még fel is turbózza a harci képességeket, nemcsak megvéd a negatív energia hatásaitól.
    Szvsz, a legjobb verőlegény a papok közül a Lathander a BG-kben (az IWD az más tészta)!

A druidának van egy vicces érintése, amitől a fémpáncélt/-pajzsot (vagy akár a védőamulettjüket) is ledobják az ellenfelek és lesznek ezután jóval sebezhetőbbek...

Az IWD 2-ben könnyű elakadni az elején: (a 3 goblin alvezér és "kis" csapataik,) az ork íjjászok, majd a jégszekta a vaddisznóival (nem a druidák -> addigra már kikupálódik a csapat), valamint a goblin erőd eleje a nagy próbatétel, utána már "sima" az ügy, mert helyrejön a csapat HP-ilag és elkezdenek végre "normálisan" varázsolni a mágiatudók is (az 'altatás' és 'hold person' nem csodaszer: nem véd meg mindentől)!
  • Kotomicuki
    Az intród még mindig túl hangos a játék hangszintjéhez képest...

A 2. rész pont az "ellenkezője" az elsőnek: itt egyből a nagyváros forgatagában kezd a karakter és rengeteg küldetés szakad majd rá - jó lesz előre nézelődni, hogy nehogy kárba vesszen pár nap munkája! ;)
    A makkokat mindenképp hozd el a börtönből a dryad-októl - de, mintha volna még egy dolog, ami innen kell, de már rég volt... - , meg a kétkezes kard sem rossz..., a csatornákig! :)
    A vámpírokkal vigyázz: az elején, amíg csak a main képessége (Boon of Lathander) tud ellenállni az elszívásuknak és varázsfegyver (+1 elég) kell a sebzésükhöz, eléggé kemény ellenfelek tudnak lenni - a varázslatokat viszont "szeretik"!

A Figyelő Tornya - meg az egész BG II is - nézi és alkalmazkodik is a karakter szintjéhez, így az első szinteken lehet már az elején is bóklászni, de az igazi kihívást a kiegészítőben a 20. szintek után jelenti (pl. az első nagyterem kőszobrai közül hány kel életre - a 20. után mind...) és ekkor lehet a legtöbb XP-t is kihúzni belőle.
  • Daermon
    Van ám Divinity OS topic is
  • silverchain
    A legjobb egy mass haste-elt, duel wield-es Fighter/Mage elkasztol egy time stop-ot, majd critical strike HLA, és 1 körben 8-10 ütés, ami mind crit, és nem lehet ellene védekezni. Közben 3 abi dalzim chain contingency-vel. GG
    Utoljára szerkesztette: silverchain, 2018.02.15. 21:08:55
  • Kotomicuki
    Érdekes mágiakombinációk...
  • Atisz #3582
    Így van, én is a 2. részben tanultam meg, hogy a greater malison, meg a lower spell resistance milyen fontos varázslatok... cseszheti az ember a legjobb támadómágiát is, ha nincs mivel leszedni az ellenfél ellenállásait.
  • Kotomicuki
    Saverok-ról nem tudom, hogy le lehet-e venni a védőmágiáit - főbb ellenfeleknél ez nem "megengedett" szokott lenni - , de a varázslóról (és a többiről) biztos, hogy le lehetne húzni azokat, pl: dispell magic, Invisibility Purge, Spell Thrust (BG EE - minden 1.-5. szintű védelmet lezúz, függetlenül a célpont mágiaellenállásától, védő sincs ellene).

De ha rajtuk is maradnak, a lényeg, hogy ne tudjanak ártani és erre jók a területre ható, elmezavaró varászlatok - ezekre külön védelem kellene, ami általában nem szokott fenn lenni a célszemélyeken...
    Az "igazi" védőmágia elleni mágiák a BG 2-ben és a ToB-ban teljesednek ki: az már tényleg a legfelsőbb szintű varázslás színtere lesz.

Az Insect Plague (druida 5 - Faldorn (aki legjobb gyógyító is a BG-ben: Call Woodland Beings), mer' Jaheira erről is lemarad), nincs ellene mentő és 100%-ban megakadályozza az ellenfél varázstudóit a mágiahasználatban és még sebzi is az egyéneket, akik némi morált is veszítenek: ilyenkor pár nehéz számszeríjtalálat (ez viszi le a legjobban a morált) és már rémülten futnak is az ellenfelek.

Ja, és a Greater Malison...
    Nagyon nem mindegy, hogy fönt van-e az ellenfeleken, vagy sincs..., gyakran csak ezen múlik a mágiáink sikere!
    Utoljára szerkesztette: Kotomicuki, 2018.02.14. 14:32:00
  • Kotomicuki
    Ha jól tudom, akkor nem duáloztad Imoen-t, sz'al egy csapdatelepítő tolvajod lett volna - csapdák lerakása a megjelenési helyeken, vagy az ellenfelek felvonulási útvonalain.

Ha az ellenfelek egy kupacban vannak, akkor a nyitás mindig:
    Greater Malison (4. szintű, 4 sec aktiválás) - Opponents under the influence of this spell make all Saving Throws at a penalty of -4.

Ennek becsapódása utánra célszerű időzíteni a legnagyobb területre ható sebző varázslato(ka)t. Nálad:
    Cloudkill (5. szintű, 5 sec)
    Cone of Cold (5. szintű, 5 sec)
    Ill., ha varázstudó is akad az ellenséges csoportban, akkor:
    Silence, 15' Radius (2. szintű pap, 5 sec) - nehéz ellenállni neki (-5), így gyakran hat is, pláne egy GM után
    (Ebből célszerű egyet a megjelenésre tartogatni, hátha...)

Poénból:
    web, slow, Grease és hasonlóak
    Ha a fentiek hatnak, akkor 1000-el a területre ható mágiák.

De, ezek ELŐTT - után is lehet, de az már macerásabb - , az ellenfelek (várható) útvonalába mindenképp célszerű pár - már, ha van rá mód:
    Skull Trap (3. szintű, 3 sec) - varázsló szintje * 1d6 sebzés 30 láb körben (ezen sebzés ellen még a mágikus lények sem teljesen védettek, talán a legerősebb "áttörő" varázslat a játékban - ha Nekromanta rakja, akkor még 2 pont büntetés a mentőknél ez ellen...)

Ha már megjelentek az ellenfelek, akkor
    - tudatbefolyásoló varázslatok: terror, horror, félelem, Confusion, akár charm-olás is
    - debuff-ok: pl. Glitterdust
    - ponttámadó varázslatok:
    Chromatic Orb (1. szintű, 1 sec aktiválás) - 7th Level: 1d10 damage and paralyzes the victim for 2 turns. (ha több mágus is egy célpontra fókuszál, akkor legalább az egyik másodlagos hatása csak-csak betalál...)
    Melf's Acid Arrow (2. szintű, 2 sec) - 2d4 points acid damage/kör, 3 körig (6.-8. szintű mágusnál)
    Flame Arrow (3. szintű, 3 sec) - 1d6 piercing és 4d6 tűz sebzés (bár, ez a varázslat (is) inkább nagyobb szinten (>15) hatásos)
    Magic Missile (1. szintű, 1 sec) - 1d4+1 /minden "2." szint után (ez meg a 15. szinttől kezd nevetségessé válni, de itt még üt szépen)
  • Kotomicuki
    Igen - vinni kell neki maradványt és némi idő után elkészül vele, jó pénzért - , de egyet Nashkel-ben is lehet találni a vetésben! ;)
  • hawkie22
    Az Ankheg Shell-páncélt ki gyártja le nekem? A beregosti kovács?
  • Kotomicuki
    Hhmm, most nézem, hogy a kiegészítőjével 161k XP-re emelt szinthatárral az első részben a legjobb papokat és druidákat 6-os szintű harcosokból lehet duálozni, ha harcra is kellenek, nem csak bűvigét mormolni:
    lvl 6 harcos - 32k XP (6 pötty a fegyverjártasságokra, -5 a THAC0-hoz, meg némi HP-többlet)
    lvl 8 pap - 110k XP
    lvl 10 driuda - 125k XP

Míg harcos-pap, vagy harcos-druidaként 1, ill. 2 "hasznos" szintet is lehet bukni.
    Ha meg még azt is eljátssza az ember, hogy addig nem növeli a pap-druida szinteket, míg azok egyből legalább 7. szintre nem elegek...

De egy tolvajszint feláldozásával - ami uú x4-es sebzésmódosítót ad - eléggé ütős hátba támadót, vagy távolsági támogatót lehet alkotni.
    (Az Assassin-nál is az a legnagyobb probléma, még a 21. szint után is, hogy vagy eltalálja, vagy nem az áldozatot. A harcos szintek THAC0-bónuszai és fegyverpöttyei ezen problémán kicsit javítanak (ezér' is szeretik annyira a kensai-thief duált) - a kiegészítő bűvigék és a kísérő bárddal sosem ártanak...)
  • Wootan
    Temple of elemental evil című játékot ismered?
  • Andule
    hat aludni valoban nem alszom sokat :) ez ilyen Might and Magic-bol jott dolog :D
    5-6ik szint kornyeken voltam valoban Cloakwood-ban de delen egyedul a gnoll stronghold maradt ki addigra meg szelen a bazilszkusos terkep. Meg persze Durlag mert Coran mostanra lett vmire hasznalhato csapdakereso. varazstargyakbol igazabol a +2es longbow (asszem bandita tabor) es a +1es composite longbow (beregost) a lenyeg mert ezekkel az ijaszok apritanak mint allat ha van hely akkor marha konnyen le lehet kite-olni az osszes allatot/szornyet mert altalaban lassabbak mint te.
  • Kotomicuki
    Akkor nem is nagyon tértél el a fő menetiránytól - vagy nem aludtál eleget! :)
    Hát, az átlagban 6. szintű - nem sok minden lett délen elintézve - , 6 fős társulatot (main kensai 5-6, Minsc 5-6, Dyna' 5, Branwen 5, Coran 4/5-6, Imoen 6 thief/2 mage) meg tudták fogni az Ettercap-ok és a Wyver-nek is: elsőre nem is sikerült átverekednem magam rajtuk - varázstárgyakban nagyon nem dúskált még a társulat.

hawkie22 #3566:

Igen, az első pár szinten nagyon nem érdemes még "kalandozni", eltérni a fővonaltól: FAI környékén "nézelődni", kisebb küldetéseket megcsinálni, Beregost-ot átkutatni, óvatosan körbejárni a környéket (pl. vampiric wolf-okba, szirénekbe ekkor még nem belekötni), aztán jöhet Nashkel, igen.
  • hawkie22
    Kalandozgatok mostans´g, jelenleg elértem Beregostot a partyval, viszont akármerre megyek, keletre, nyugatra a környéken, felaprítanak, mint a pinty. :D Ezek szerint érdemes eleinte követni a sztorivonalat és Friendly Arm Inn után Beregost, majd rögtön Nashkel? Két 2-es szintü Thief-em van, a Ranger és Khalid még 1-es, a mage-m is 1-es, Jaheira meg 2-es.
  • Andule
    Kivant elso nap vettem fel es kb a 30on tisztitottam ki a bandita tabort; egy szot sem szolt.
    Ha Corannal + fullos party all nehez letolni 2 wyver-t meg 3 bebit akkor ott gaz van szvsz.
    Felfoghatod neheziteskent ofc de igy sem tul nehez a jatek alapbol.

Egyetertek, gonosz partit eleg konnyu jol osszetakolni mar a kezdetektol
  • Atisz #3564
    Nagyon jó gonosz party-t össze lehet hozni az 1. részben Shar-Teel-lel (hatalmas erő, magas ügyesség) és Kagain-nel (20-as egészség, ami szinte csalás, mert regenerálódik).
  • Kotomicuki
    Kivan valóban hamar fölszedhető, de ő sem tolerálja, ha eltérünk a fő szál küldetéseitől - pl. többi, utunkba akadó NPC-vel való foglalkozás (ha a banditatáborba menet veszed föl, akkor jársz a legjobban). Coran max. 2 játékbéli hétig marad, ha addig nem szállítjuk le a koponyát a templomba, ami tőle még 3 térképnyire van és egy 6-os csapat nagyon megizzad érte... (a templom meg a másik irányba, természetesen)

"Normális" pap a jó oldalon: Branwen (pap), Faldorn (druida, de Jaheira-val nem kedvelik egymást egymást - csapat marad, csak azok az állandó marakodások...), Yeslick (harcos/pap) - mind max. 16 WIS-mal, a többinek még ennyije sincs...
    1v1-ben max. Yeslick használható ("mágia" nélkül), de őt már BG-hez nagyon közel lehet csak megszerezni.

A nyugalom érdekében tényleg "érdemes" a Jaheira-Kalid duóra támaszkodni és ebből a "férfi" tényleg csak golyófogónak, blokktéglának jó. A Minsc-Dynaheir páros sokkal használhatóbb és nekik sincsenek a begyűjtésükön kívüli "követelményeik" (jó, Minsc "kissé" háklis az evil-lekre, meg arra, ha nem indulunk azonnal a bosziért).

Apropó, ha Imoen-t átképzem mágussá és a duálozás idejére keresnék tolvajt, akkor nagyjából Coran az egyedüli, akit megtűr a társaság hosszabb távon is (Safana küldetése se könnyű a szirének miatt, de 13 erővel közelharcosként, semmi HP-val..., vagy dartozik csak, de az a HP, ehh). Az íjásznak egész jó a zárnyitóképessége, de mire csapdát tudna felfedezni, addigra majdhogynem Imoen is készen van.

...és ezek után (ha nem nehezítésként fogom föl mindezt) ne indítsak multit?!
  • Andule
    Good karakterekkel tenyleg nehezebb jol osszeallni az elejetol fogva.
    Nalam Khalid meglepoen jo golyofogo mostanra + a neje is eleg jol dobal a parittyaval. Regrol ugy remlett h annyira nem eletkepesek de egesz jol apritanak. Coran van meg de o ubertap, jelenleg sima nyilvesszovel van 3as THAC0ja, melle meg Kivan ijaszkodik, Branwen gyogyitgat (de a statisztika szerint eleg szarul gyilkol) meg van a sorcim aki mostanra egymagaban is daralhatna siman.
    Es egy kivetelevel ezek a karik felszedhetok 5 perc alatt. (Mig nincs Coran befer helyette Minsc)
  • silverchain
    Keress egy templomot, és adakozz, attól nő a repu. Wiki-n van egy táblázáat, hogy mekkora szinten mennyi adomány kell a reputáció javításához.
  • hawkie22
    Én ma megvetten a Siege of Dragonspeart, és elkezdtem a BG elejétöl. De mivel a 2-3. térkép környékén általában mindig végzett a fökarakteremmel az Ogre, még Friendly Arm Inn elött, így én is inkább party-t csináltam. Elf Ranger, Elf Swashbuckler (szerintem kicsivel jobb mint az alap Thief) és Elf Mage (elöször Wild Mage-t akartam, de aztán maradtam a simánál). Clericben gondolkodtam, de mivel Imoen-t szeretem, így megmaradt a 3 szabad féröhely. Én kultiválom Jaheira-t meg Khalid-ot, szóval a 6-os fogat megvan, bár a beregost-i törpe sem rossz. De ott még nem járok, most vagyok FAI elött (ma reggel kezdtem).
    Kis túlzással a parti majdnem olyan, mint amit kezdésnek Kotomicuki csinált. Lehet, hogy papot kellett volna mage helyett csinálnom, de egyelöre a rangerem badass két long sworddal a kézben. :) Sajnos a candlekeep-i Innben kicsit rabolgattam, így megorrolt rám az örség, az egyiküket le is kellett csapnom. Igaz, hogy a reputációm így leesett Disliked-ra, viszont lett egy remek páncélom a rangerre, így -1-es most az AC-je, szóval egyelöre nemigen csapják le. :) A reput meg majd feltoljuk valahogy.
  • Kotomicuki
    Az nem gond, ha a védőmágiák is felkúsznának rájuk, mer' úgy ellenállóbbak kissé.
    De, ha nem pepecsel velük az ember, ahogy egy lopakodó-hátba szúró tolvajjal, akkor tényleg a harcosok végzik el az irtások nagy részét.
    Az a gond, hogy Minsc-en kívül nem igazán van "potens" (11 pötty HP/szint -> ez sem sok, de legalább ereje van) falember a BG-ben - jó beállítottságú - , íjászatra meg Coran volna a legalkalmasabb az NPC-k közül. Khalid, mint harcos..., ugyan már: ráadsz egy páncélt meg pajzsot és már csak tekercshordásra jó, ha nincs ráaggatva még pár kiegészítő - de nélküle meg nincs Jaheira, akit szintén nem egy non plus ultra, de a lehetőségekhez képest már elmegy - magasabb szinten.
    Ha meg végre összeáll a top 5, akkor elkezdődhet a kitúrósdi...