1600
Optikai Egerek
  • Pheel
    Ez csak egy alternatíva. Nem kötelező élni vele...
  • M@TriX
    aham, de ami mellett van, hogy csak idő és kb. 4 rugó befektetés, ha nem válik be akkor jön az MX900-as BlueTooth egér. ;)
    Mondjuk láttam egy olcsóbb BlueTooth egeret is, az bruttó 19 volt...
  • Pheel
    Örülök. $#%$&^@

Na mégegyszer:

Kell még hozzá egy plugin, ami tudja kezeleni a Pinnacle PCTV Pro infráját, de az letölthető az oldalról. Nem nehéz használni, de nem teljesen intuitív. Rá kell szánni kb egy fél napot. :)
  • Pheel
    na most nem látszik egy hozzászólásom
  • M@TriX
    kösz
    Feltelepíted az infra portot, ha adnak drivert azzal, ha nem akkor standard irda port a com porton, aztán girder kiválaszt eszköz és kész. A girderhez van magyar nyelv is, úgyhogy menni fog.

Itt olvasgass
  • M@TriX
    jól hangzik, ha így megveszem a csákótól ezt a Com-portos cuccot akkor milyen driverre van szükségem még?
    Vagy csak még erre a Girderre és kész?
    igen
  • M@TriX
    aha, és ezzel a Girderrel tudom beállítani, hogy mit csináljon a gombok nyomogatására?
  • Pheel
    A 2. neked tökéletes lenne és megy a Girderrel. Girder
  • M@TriX
    Jaj még annyit, hogy infrás is lehet, mert az ajtóbe ki tudom rakni a vevőt.. mert ugye az infra át tudja lőni a 7 métert nem?
  • M@TriX
    ez is jó 5let, igaz 20ezer akármennyi, de ez eddig a legjobb javaslat..
    Ha valaki tud pult alól csak szóljon. ;)
  • M@TriX
    Ezeket találtam:
    1. "Pinnacle PC- TV Rave TV- kártya eladó 6000 forintért. Teletextet tudja, távirányító nincs. Videót tud rögzíteni composite vagy antenna bemenetről is. Alku nincs, csere nem érdekel." 6000 HUF

2. "PINACLE TV TUNER kártyához távirányító COM érzékelővel 3000 Ft" Ez nekem elég lenne? (lehet hülye kérdés, csak kérdezem, hogy lehet csak szoftverrel kihasználni a távirányítót)
  • M@TriX
    köszi rákeresek...
  • seAke
    Ja kicsit nehezebb lett de az csak a benne lötyögő kólától van!:)
  • Blasta
    Azaz csak 10 méter...bocs
  • Blasta
    Pheel által javasolt TV Tuner dolog is fasza.
    Meg a Logi új egere, az MX900 is lehet, hogy jó erre a célra, mert bluetooth-os. Annak meg olyan 20 méter a hatósugara, nem?

Logitech.com-ról:
    "Your Bluetooth devices by Logitech will work up to 10 meters away from the included Bluetooth wireless hub."
    Jobban mint előtte?
  • seAke
    Most öntöttem bele a Microsoft Intellimouse Explorer 3.0-mba fél liter kólát és működik!
  • Pheel
    Veszel egy tunerkártyát és adnak mellé egy egész jó infra távkapcsolót. Nekem Pinnacle PCTV Pro-m van. Ez drága, de legalább soros porti az infravevője és nem a kártyába kell dugni. Tehát megy a karesz nélkül is. Girder-t használok a távirányító kezelésére.
    Az a Logitech cucc, ami 10 méterre jó, 56,000 Ft bruttó. Apróneten hirdetnek ilyen házi infra vevőt távirányítóval pár ezer ft ért, keresd meg.
  • M@TriX
    kb. árakat tudtok mondani, amúgy távirnyító infra is jó, csak a 6-7 méter legyen meg és minnél olcsóbban. ;)
    Jaja, én is mondtam a prezentációs cuccot a #640 ben, a Bluetooth meg még jobb ötlet!
    Elhiszem neked, tulajdonképpen mindegy is, lényeg, hogy mindjárt alszom! )(A kis manó vezióban lehet valami...)
  • Pheel
    Most komolyan! Szerinted mi viszi át a jeleket? Kis manók, akik oda-vissza ugrálnak az adó meg a vevő között?
    Haggyámá a hülyeségeiddel! Rádió, meg frekvencia... az... persze.
  • Pheel
    Ja meg a lényeget kihagyom! Az egérkék azon része, ami optikai elven érzékeli az elmozdulást (mind ilyen, de most a nem golyósoka utalok) kénytelen még a ledjét is villogtatni, valamint a képfeldolgozó egységét is életben kell tartania. Ezek nincsennek a billentyűzetnél, tehát ennyivel is kevesebbet eszik az.
  • Pheel
    "Mi köze van a két technikának egymáshoz?"

Hááááááááát szinte semmi. Véééééééégülis...

Rádióhullámok meg távolság témája. Ami számít az a frekvencia, a sugárzás erőssége és a terepakadályok. Na most az egérnél az erősség kicsi, pontosan azért, mert jellemzően nagyobb az igénybevétele az áramforrásnak amiatt, hogy használat közben gyakrabban kell adatokat küldenie.

De ennek semmi, de semmi köze nincs ahhoz, hogy olyan sok adatot kell átküldenie, hogy már egyszerűen nem bír vele :)
  • Pheel
    Írtam, hogy hivatalosan egyik gyártó sem ad meg ekkora távolságot, pl az én 12,000 Ft-os Microsoft egerem kemény 1,5m -r ír. Más kérdés, hogy ha jó kedve van, akkor visz 4, max 5 öt. Szerintem itt csak a kitapasztalás segíthet, vagy a Pheel által említett távirányítós módszer, szerintem az kielégítő. Rengeteg az a 10 méter.
  • M@TriX
    Ööö akkor mit javasoltok a lentebb említett problémám megoldására?

"MOst az lenne a kérdésem, hogy mindegyik rádiósegér ebben a kategóriában hatótávolsága megvan 6-7 méter, mert nekem az kellene, hogy kb, 6-10 méteres hatótávolságú legyen, hogy a nappaliból tudjam irányatani a képernyőt..."
    Na, ezzel mög én nem értek egyet :) Mi köze van a két technikának egymáshoz?
    Szerintem itt nem lesz megegyezés, azt javaslom forduljunk bírósághoz!
  • Pheel
    Hagyd! :) Szerinted a rádiótelefon is azért kommunikál 30 km-es távolságban, mert kevés jel megy keresztül?

Szóval álljál le :)
    Hmm... lehet, hogy oltári nagy baromság, de szerintem kis adatmennyiséget el tud kapni a vevő, tekintve, hogy pontatlanul az egér is működik akár 5-6 méterről is, főleg a klikkelés (ami kb annyi mint egy bill. leütés). Vagy hagyjam abba a baromságaimat?
  • Pheel
    Jajj! Ugye ezt viccnek szántad? Ugye te sem gondolod komolyan, hogy ezért lő messzebb a bill? Ugye? Ne kelljen már csalódnom! Aaaaaaaaaaaaaa!
    Igen, mert egy billentyűleütést el tud lőni messzire, míg egy folyamatos mozgássort (amit az egér képez) rengeteg adattal már nem tud közvetíteni.

Matrix: Nem lesz ilyen egered
  • Pheel
    Mondom billentyűzet! Neked egér kell.

Amúgy a legtöbb rádiós bill új elemekkel átviszi a 10 métert.
  • M@TriX
    az mennyi be fáj ami 8-10 méterre visz?
  • Pheel
    Sokkal egyszerűbb, ha szerzel egy távirányítót. Azt is lehet úhy konfolni, hogy irányítsd vele a géped, csak az infrás és elég messzire is ellő. Persze előbb ki kell próbálni. Az én Logitech MX700-as egerem másfél métert visz kb, de akkumlátoros, szóval nem is várok tőle többet. A Logitech bill, ami az MX-es Desktopban volt az egér mellett, olyan 8-10 métert visz át, de akár 2 betonfalon át is :)
    Na, ilyet nehezen fogsz találni, hivatalosan max 2 métert írnak, azért ennyi, mert kevesebbet fogyaszt, ha nem kell olyan messzire küldeni a jelet. Márkásból tuti nem kapsz ilyet, nekem volt egy noname 2 éve, az vitte 3-4 méterre, de már nem megbízhatóan. Ilyen távolságra prezentációs célra kifejlesztett egeret kellene venni, de, hogy ilyet hol kapsz, azt nem tudom.