Optikai Egerek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hát azért, mert ha már 13 000 ft az egér, és a gyártó 5 évet ad rá, akkor igen is 5-öt kérek én is!
Amúgy közben kiderült, hogy a Hertában van.
ollie
Jézusom!
Minek neked 5 év garancia? Valaki szerinted adna 5 év garanciát, amikor Magyarországon csak 1 év kötelezõ?

Hi!
Hol lehet venni Budapesten Logitech MX500-as egeret 5 év garanciával? (Magicompban, Miklandban, Demostudioban sajnos nem)
Jacek
milyen fps????Hz frissitese az egernek az a 200Hz😊)
Es nezz meg egy egeret PS2 porton 200Hz hogy mosog gameban😊)
Ja ne valami A4Techet😊

Akkor meg minek fejlesztenek egyre gyorsabb optikai érzékelõket, hiszen 120, 200 Hz-hez bõven elég 800dpi. Az intellimouse optical 1.1 többek szerint gyorsabb, pontosabb mint a többi egér. Csakhogy ebben a kasztniban Microsoft® IntelliEye érzékelõ van, ami a Ms szerint jelenleg a legyorsabb.
Idéznék a promóból:
"Más optikai egerek másodpercenként legfeljebb 2500 képet tudnak rögzíteni, míg a mi ÚJ saját fejlesztésû IntelliEye optikai érzékelõnk páratlan módon 6000 képet rögzít másodpercenként."
"Jobb letapogatási sebesség Az optikai egeret használók egyik leggyakoribb panasza, hogy "elveszik" a mutató, ha gyorsan mozgatják a kezüket. A problémát az okozza, hogy a legtöbb egér legfeljebb 35 cm-es másodpercenkénti sebességgel mozgatható. Ám a használhatósági vizsgálatok tanúsága szerint a számítógépet használók akár 75 cm-es sebességgel is szokták mozgatni az egeret – ami sokkal gyorsabb a forgalomban lévõ egerek által letapogathatónál. A Microsoft IntelliEye optikai technológiája jobb ennél. Lehetõvé teszi, hogy az egér lépést tartson a kézmozgással, mivel akár 94 cm-es másodpercenkénti sebességû mozgást is le tud tapogatni."
Persze a pontossághoz szükséges a jó ergonómia is. Azért az érdekelne, hogy Unreal alatt van e érezhetõ különbség a PS/2 és az USB között(természetesen a sebességre gondolok)?

Laalee
velemenyem hogy marhasag, bebeszélés az egesz 120fps vagy 200 senki sem veszi eszre, a drotnelkuli eger meg nem jatekra van, igy oda bosegesen eleg a 60hz

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

Egérbeszerzés elõtt állok, úgyhogy egy kicsit körülnéztem a "piacon". Nekem a legfontosabb szempont a kényelem, mert hiába pontos, és gyors a pozícionálás ha az egér nem simul a kézbe, gyorsan fárasztóvá válhat az egerészés. Az internews.hu-n találtam egy érdekes cikket, amibõl idéznék pár sort.

"Pár éve a soros csatolóval ellátott egerek voltak divatban, hiszen a régi AT-s alaplapokon nem igen lehetett PS2-es csatalkozót találni. A soros csatoló nagy hátránya, hogy az egér frissítése igen gyér. Egy átlagos egér 30-40 Hz-es frissítés (egy másodperc alatt a számítógép hányszor "néz ki" az egérre) mellett kommunikál a számítógéppel. A soros porton ezt az értéket nem igen lehet feljebb húzni. Ezzel szemben a PS2-es porton ez az érték akár 200 Hz is lehet, ami igencsak növeli egerünk használhatóságát."

"Alapvetõ törvény, hogy egy komoly játékos csak olyan egeret használjon, ami képes a 200 Hz-es frissítésre. (Fontos, hogy ha egy egér PS2-es porton van, attól még nem biztos, hogy képes lesz a 200 Hz-es frissítésre. Jelenleg létezik olyan egér, ami direkt a játékosok számára készült, és driverbõl képes erre a frissítési értékre.)"

"A modern egerek általában már képesek USB csatlakozón keresztül kapcsolódni a számítógéphez. Az USB legfõbb elõnyét mindenki ismeri: rengeteg periféria aggatható a gépre a nélkül, hogy mindegyik külön megszakítási kérelemmel rendelkezne. (Ez a jelenlegi PC architektúra nagy hátránya.) Az USB csatlakozó hátránya, mivel nem tuningolható, így az áhított 200 Hz-es frissítés nem érhetõ el rajta keresztül."
"Pár éve jelent meg a rádiótechnika az egérgyártásban"
"Nem tagadom, tényleg van elõnye az ilyen rugalmas kapcsolatnak, arról azonban bölcsen hallgatnak a reklámok, hogy a rádiós egér frissítése általában max 60Hz körül van"

A kérdésem: milyen összefüggés van a port frissítése, és az egér optikai letapogatójának a sebessége közt, vagyis érdemes e modjuk 2500dpis egeret usbre kötni? A rádiós kapcsolatról minden gyártó ódákat zeng, pedig lehet hogy a sebesség rovására megy. Mi errõl a véleményetek?

Teljes cikk: http://www.internews.hu/print.phtml?page=cikk&id=127

Egérbeszerzés elõtt állok, úgyhogy egy kicsit körülnéztem a "piacon". Nekem a legfontosabb szempont a kényelem, mert hiába pontos, és gyors a pozícionálás ha az egér nem simul a kézbe, gyorsan fárasztóvá válhat az egerészés. Az internews.hu-n találtam egy érdekes cikket, amibõl idéznék pár sort.

"Pár éve a soros csatolóval ellátott egerek voltak divatban, hiszen a régi AT-s alaplapokon nem igen lehetett PS2-es csatalkozót találni. A soros csatoló nagy hátránya, hogy az egér frissítése igen gyér. Egy átlagos egér 30-40 Hz-es frissítés (egy másodperc alatt a számítógép hányszor "néz ki" az egérre) mellett kommunikál a számítógéppel. A soros porton ezt az értéket nem igen lehet feljebb húzni. Ezzel szemben a PS2-es porton ez az érték akár 200 Hz is lehet, ami igencsak növeli egerünk használhatóságát."

"Alapvetõ törvény, hogy egy komoly játékos csak olyan egeret használjon, ami képes a 200 Hz-es frissítésre. (Fontos, hogy ha egy egér PS2-es porton van, attól még nem biztos, hogy képes lesz a 200 Hz-es frissítésre. Jelenleg létezik olyan egér, ami direkt a játékosok számára készült, és driverbõl képes erre a frissítési értékre.)"

"A modern egerek általában már képesek USB csatlakozón keresztül kapcsolódni a számítógéphez. Az USB legfõbb elõnyét mindenki ismeri: rengeteg periféria aggatható a gépre a nélkül, hogy mindegyik külön megszakítási kérelemmel rendelkezne. (Ez a jelenlegi PC architektúra nagy hátránya.) Az USB csatlakozó hátránya, mivel nem tuningolható, így az áhított 200 Hz-es frissítés nem érhetõ el rajta keresztül."
"Pár éve jelent meg a rádiótechnika az egérgyártásban"
"Nem tagadom, tényleg van elõnye az ilyen rugalmas kapcsolatnak, arról azonban bölcsen hallgatnak a reklámok, hogy a rádiós egér frissítése általában max 60Hz körül van"

A kérdésem: milyen összefüggés van a port frissítése, és az egér optikai letapogatójának a sebessége közt, vagyis érdemes e modjuk 2500dpis egeret usbre kötni? A rádiós kapcsolatról minden gyártó ódákat zeng, pedig lehet hogy a sebesség rovására megy. Mi errõl a véleményetek?

Teljes cikk: http://www.internews.hu/print.phtml?page=cikk&id=127

...

Jacek
oooo akkor nem lesz😄DDD 17 kinti arithhon akkor 20folott😊

Ha 5000 alatt lesz bruttó, akkor veszek egy ilyent😊
Jacek
ja ha valaki nem tudna ez a Razer Boomslang 2500 Terratec ujra kiadja😊

dikki*yysw
Muha 😄D

:: http://www.behun.net :: Teh pwn Palace!™ ::

Jacek
Prohardver

Az eszköz további elõnye, hogy egyaránt használhatják a bal- és jobbkezesek, ráadásul felbontása nem kevesebb, mint 2500 dpi! Ez utóbbi egy jelentõs elõrelépés, hiszen a régebbi példányok felbontása "csak" 1000, illetve 2000 dpi volt. A Hardware-mag német internetes oldalon megjelent a termék néhány technikai jellemzõje is. A számítástechnikai "rágcsáló" hatmillió mûveletet hajt végre másodpercenként (6 MIPS), a scrollja 36 PPR-es. Az egérnek öt programozható gombja van és egy 2,5 méteres kábele, a csatolófelülete USB-s, de mellékelnek hozzá egy USB-PS/2 átalakítót is.

Jacek
a kiraly visszater😊)))))))

Dikkma
Régi NiP tagoknál: 5-bõl 5-nél MS 1.1a, HeaTon is

FoP.da

Flavius
Mainboard Shuttle AK32GT2/R
CPU Athlon XP 2000+
Video Card Abit Gef3 Ti200 64 MB DDR
RAM 512 DDR(333)
MonitoR 17" Siemens
MousE Microsoft Intellimouse Optical 1.1

TeTRiS
Mainboard Gigabyte KT400
CPU AthloN XP 1800+
Video Card Gef3 Ti200 128 DDR
RAM 512 DDR(400)
MonitoR 17" FlatroN

Ziti
Mainboard EPOX 8KHA+
CPU AthloN XP 1600+
Video Card Gef2 Ti
RAM 256 DDR
MonitoR 17" Samsung 753 DFX

Phantom
Mainboard MSI KT3 Ultra
CPU AMD Athlon XP 2000+
Video Card GeForce4 Ti 4600 Ultra
RAM 256 DDR (333)
MonitoR LG 775 Flatron 17"
MousE Microsoft Intellimouse Explorer 3.0 + func 1030

MorTe
Mainboard Asus A7V 133
CPU Tbird 1200 Mhz
Video Card Asus V7700 32 DDR - Geforce 2 GTS
RAM 256 MB
MonitoR 19" Fujitsu Siemens
MousE Logitech MX500

5-bõl 3-nak 1.1a, 1 db 3.0, és egy mx500.

A régi fopnál 10 emberbõl 9-nek volt 1.1a, a mostani mx500-asnak volt akkor is dual opticalja.

Tikal: hát, kb. ugyanaz, szerintem. 1.1a újabb egér, de a szenzor gondolom ugyanaz.
oneal1
typhoon optikai egerem van.
4 gomb + a tekerõ😊
és nagyon pontos!!
ismeri valakai?

!Forza Ferrari!

Jacek
hat en ugymond prof csbuzikkal beszeltem😊)) akik azt mondtak hibazik neha, vett a srac 3.0 es megszunt😊

Tikal
és MS explorer 3.0? akkor az is kira gondolom...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

ubi
csatlakozom Dikkma kijentéséhez!!! microsoft intellimouse optical 1.1a kurva jó egér!!! játékban halál pontos
Dikkma
MS 1.1a nem hibázik semmit.
Jacek
csatlakozom

Spenser
MX500...

Crazyn
Logitech rágcsálóból melyik a jobb? A Dual Optical, vagy az MX500?

\"Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.\"

Ezt még nem tapasztaltam... Eddig hibátlanul mûködik, pedig használva van rendesen...

Viszont pont most olvastam, hogy új microsoft egér jelenik meg hamarosan. Olcsó lesz és nagyon tuti. Valami 3 optikás vagy mi a franc...
Jacek
A4tech powa😊

ÁjjLe BoBBi
az én optikaim egy foscsörlõ😄
néha fogja magát és kiakad vgay mit a faszt csinál....

\'\'Racing is life. Anything that happens before or after is just waiting.\'\'

Jacek
hirtelen rantasnal megakad neha sajna ez van de kulomben jo

Kb. három hónapja vettem egy Microsoft Intellmouse Optical 1.1 A jelzésû egeret. Abszolult ász. Halál pontos és akkor olcsó is volt😊 6000Ft, most ahogy nézem van már felment 10000Ft-ra... CHIP tesztben pontosságra verte az MX500-ast... Én csak azt tudom, hogy amióta ez van, álom az egérkezelés. Taktikai FPS-ben nagyon szuper, bár a "sima" játékoknál is sokkal jobb, mint a görgõs.
gyraph
A Logitech Cordless Mouseman Optical a drágábbik és jobb... ez az elõbb kimaradt 😊

The frontal lobotomy within reach for everyone!!! 6 gigás egér, 600 TB-os monitor, Sata billentyűzet, Proci leformázva, Nyuszis kakaó+füles bögre.

gyraph
Megnéztem már köszi! A drágábbik mellet döntöttem, ugyanez van a cordless desktop optical ban is...és bár ajándék volt, kipróbáltam és hibátlan. Egyébként több extra funkcióval van felszerelve és a fogása is lényegessen kényelmesebb.

The frontal lobotomy within reach for everyone!!! 6 gigás egér, 600 TB-os monitor, Sata billentyűzet, Proci leformázva, Nyuszis kakaó+füles bögre.

Dynamic
Miért nem nézed meg a logitech oldalán?Biztos le vannak írva a részletek.
dikki*yysw
hú, lol

:: http://www.behun.net :: Teh pwn Palace!™ ::

gyraph
HI!
A Logitech Cordless Mouseman Optical és a Logitech Cordless Optical között mi a különbség a 3000ft differencián kivül? Azt látom, hogy az alakja egy kicsit más, de mind a két egér 800dpi-s.... Holnap megveszem az egyiket, de miért jobb a mousman mint a sima? S.O.S HELP!

Spenser
Már csak szabadalmaztatnod kell és árúlhatod is 😊))

Davidus
Nekem egy régi szerepjáték könyv(m.a.g.u.s)jött be optikai egér alátétnek😊

V9ykn8_TZL0

Spenser
Nekem is ez jött be...

[Walaki]D`Lair
ehhhh...használd azt, amit Lan Partin adtam! 😄DD

(Spirál füzet hátlapja)

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

CybearBoy
Én egy fekete szövetanyagú egéralátétet.

seAke
Kérdés: Mit raktok az optikai egér alá?

[allstars™] www.subaruklub.hu Az itt megjelenő vélemény regisztrált látogató magánvéleménye,

Jacek
es nem arrol van szo hogy csili vili kell meg fasza mutogatni😊))))
Nekem itt van mai napig a Logitech Wingman Gaming az asztalon a legjobb eger!!!
Csak mar nem kaphato sajna anno 6000 rupia volt, ha valaki latot meg valahol irjon megyek megveszem amennyi van az uzletben😊))))))))

seAke
Microsoft Intellimouse Explorer 3.0 most vettem bizony full fasza!

[allstars™] www.subaruklub.hu Az itt megjelenő vélemény regisztrált látogató magánvéleménye,

Igy igaz.

Ennek ellenére ha ma vennék, én is MX500/700-at vennék.

Csak a hülyeségeket nem kell hajtogatni folyton...
[Walaki]D`Lair
Téleg jó! Nekem is az van...Ma 1 hetes 😄D

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

Spenser
Ja ja én is csak ezért vettem hogy jól mutasson az asztalon 😊))

Looserke
És még jól is mutat az asztalon!

Looserke
Jaja, nekem is ez van. FPS-hez is k*rva jóóóóó.

Spenser
Szasztok ma vettem egy Logitech MX 500-as egérkét hát eléggé kafa 😊))))

Laalee
most ki az aki 5-10 centis hirtelen rangatasokkal jaccik? mert olyankor tenyleg megakadnak a lasabb optikai egerek, de nekem valahogy sosem sikerult meg ennyire rangatni... biztos az en hibam

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

Jacek
ez egesz nagy tevedes Borg igenis pl egy Q3-hoz kell a jo eger!!!
nem kell optikai de ha azzal akarsz komolyan jatszani akkor sajna abbol a draga kell.