461
Boldog vagy,vagy problémás?
  • franc0
    Más is van a képben. Ennyi.
  • Rundstedt17
    19én,ő 16
  • norbre
    hány évesek vagytok?
  • KG21
    A legjobb amit ilyenkor tehetsz, hogy gyorsan összeszedsz valaki mást, és a szeme láttára nyalod-falod, és közben magasan szarsz a volt csajra :D Kár hogy ezt kivitelezni elég nehéz, de megéri megpróbálni.
  • Rundstedt17
    nem érdekel,semmi kedvem mással látni,inkább elfelejtem ennyi,látni nem akarom
  • norbre
    az hogy nem reménykedsz még nem feltétlenül kell azzal járjon hogy megszakítod a kapcsolatot.. ezzel nem azt bizonyítod hogy mennyire borzasztórosz lesz neki örökké hanem csak annyit hogy te nembírod kezelni ezeket a dolgokat és inkább durcásan becsapod az ajtót..
    örökké.. soha .. ezek meg csak a filozófiában állják meg a helyüket..
  • Rundstedt17
    értem.a kapcsolatot az ismeretséget teljeséggel megszakítom.ez így van rendjén,semmi kedvem reménykedni.és legalább tudhatja örökre elveszít ha dob:).
  • norbre
    figy ha nem akarja a dolgot akkor úgysem tudsz mit csinálni.. olyat erőltetni meg nincs értelme.. akkor jársz a legjobban ha nem sértett félként szállsz ki hanem erőt veszel magadon és emelt fővel távozol..
  • Rundstedt17
    Én nem folytottam meg egyáltalán:).azzal indokolja hogy csak barát mert már nem érez szerelmet.és így azt mondja nincs értelme.
  • Zillo
    Én 1 hónapja léptem be egy új párkapcsolatba,és eddig nagyon megvagyok elégedve magammal és a barátommal is.Úgy értve,hogy kölcsönösen tiszteljük és szeretjük egymást(nem hiszem h feltétlenül szerelemről kell beszélni).Bár még nagyon friss a dolog,és érhetnek meglepetések,azért nagyon bizakodó vagyok.A volt kapcsolatom után ez maga a gyönyör.El sem tudtam képzelni,hogy létezik ennyire rendes ember,mint ő.Vagy csak rosszak voltak a tapasztalataim:) Egy dolog zavar,hogy avolt barátnője még szereti,és egyfolytában zaklatja,üzenget neki,az anyja felhivta a baratomat,hiába mondta neki a barátom,hogy vége...Kicsit sajnálom a lányt,mert állítólag még szerelmes,de ha a barátom már nem szereti,akkor megkéne értenie,hogy nincs mit erőltetni.
  • norbre
    hány éves vagy?

amúgymeg ahogy látom van még mit tapasztalnod.. a szerelem mindig!! elmúlik.. emberek gyakran kevernek össze olyan érzéseket mint pl szerelem és vágy.. egy igazán jól működő kapcsolatban lehet h közhelyesen hangzik de a szerelmet igazi szeretet váltja fel és ez sztem sokkal jobb dolog mint a szerelem.. a szerelem nem más mint egy ösztön.. sztem az emberek kicsit túlmisztifikálják..
    és hogy elmúlhat egyik napról a másikra.. igen.. lehet hogy a folyamat nem tegnap kezdődött de az érzés megszűnhet rövid úton.. és ha csak barátként akar téged ezért most utálni fogod? szted ki tehet arról hogy mit érez?
    az meg hogy túl odaadó vagy meg rendes elég tág fogalom.. sokan azzal szúrják el hogy szinte megfojtják a másikat..
  • Rundstedt17
    ide is beírom:Csak egy kérdés miért van az hogy egy idő után elmúlik a szerelem és azzal jön a csaj hogy ő már nem érzi ugyanazt legyünk csak barátok?Azt hittem megszakadok a dühtől,ekkora baromságot ki akar csak a barátja lenni persze hogy hallgathassam majd ilyen meg olyan pasi milyen szemét...Pofátlan egy ajánlat szóval..meg olyanokkal hülyít hogy egyik napról a másikra megváltoztak az érzései...............nah persze.szóval ez egy kamu lerázó duma vagy lehet igaz?Ha igaz történetesen tudom hol rontottam el túl odaadó és rendes voltam,ez nem vezet semmi jóra újra és újra tapasztalnom kell...
  • norbre
    illetve az hogy észreveszem úgy értem hogy tényleg felfogom a dolgokat.. mert sokmindent eddig is hittem/gondoltam hogy hogyan lenne jó vagy hogyan kellene csinálni hogy mindkét fél jól érezze magát.. de a legtöbb dologhoz az életben kellenek bizonyos történések hogy tényleg megértse a ember őket.. és csak onnan lehet igazán változni.. én a magam részéről örülök hogy bár néhány felismeréshez fájdalmas út vezetett de ha már ezen túl vagyok akkor tényleg jobban tudom csinálni a nélkül hogy görcsölnék rajta..
  • norbre
    :)

néha én is hibázom.. nem akarom a tökéletesség látszatát kelteni... de egyre inkább azt érzem h kinyílik a szemem és észreveszem magamban a javítandó hozzáállásbeli dolgokat.. és akarok is változni mert csak úgy lehet szerintem normálisan élni egy kapcsolatban hogyha nem mertülnek fel ilyen dolgok.. és én szeretném azt amit írtál.. "nincs tavolsag, se ido, csak hiany es varakozas.."
  • franc0
    Akkor most egy pillanatig gondold végig higgadtan...
    Ez a gyerek azt mondta hogy ha kimész, nem vár Rád 3 hónapot.
    Akkor most szeret ő Téged, hm?
    Akármilyen indokkal jön, szerintem erre nincs mentség. Nálam pl. azonnali dobás lenne.

A leszokáshoz:
    Nem hiszem hogy egyedül egyhamar le lehet szokni erről. Egy nyugodt, racionális férfi mellett aki 'beszabályoz' és lehet rá támaszkodni, jóval könnyebb. Ha jól emlékszem más topikokból, elég konok vagy, szal határozott is legyen az a férfi :)
  • norbre
    igen.. ezért írtam azt hogy ezt most kezdem el én is felfogni és megérteni hoyg így is lehet csinálni.. úgy érzem hoyg elég jó úton járok és néha nem egyszerű, de szerintem ha az ember kicsit odafigyel nem nehezebb semmivel mint ha nem így csinálná.. az ellenkezőjéhez is kell ugyanúgy "energia" mint ahoz hogy odafigyeljen az ember magára és a másikra..
    a lényeg hogy egy kicsit akarni kell változni.. szerencsére most kaptam ebből a kapcsoaltból erőt ami segít ebben..
  • Rundstedt17
    Hát sokan mondják de valójában,teteikben pont az ellenkezőt teszik
  • norbre
    és mi a baj ezzel?
  • Rundstedt17
    Ha szeretsz valakit hagyni kell hogy virágozzon...
  • norbre
    pontosabban?
  • Rundstedt17
    Nagy szavak.....
  • norbre
    egy gondolat még ehez:
    "Addig jo, mig nem szerelmes az ember vagy nem koti le magat...kedves fiatalok...eljetek, bulizzatok, haverkodjatok es le ne kossetek magatokat, mert csak teljesen feleslegesen hatraltat titeket az ELETben!"

én most ezzel a lánnyal kapcsolatban vagyok először úgy hogy ez a mondat nem igaz.. tudom hogy igényli hogy ne telepedjen rá a másik, hogy kell neki egy kis levegő.. nem sürgetem soha, nem kötelező semmi még az sem amit előtte megbeszéltünk. .ha időközben máshoz van kedve/kedvünk akkor más lesz.. és mégis egyre erősebbnek érzem a dolgot.. most kezdem megérteni hogy egy kapcsolat nem arról szól hogy minden áron és hogy mindig.. emberek vagyunk vágyakkal és tervekkel.. ha szeretsz valakit hagyni kell hogy virágozzon.. hiszen azért szereted mert virágzik..
  • norbre
    igen ezzel vagyok így néha én is :)
    sokszor van hogy eltervezek valamit és valami keresztbehúzza .. sz*r mert beleéli magát az ember..

van egy idézetem amit mostanában soxor elolvasok:

"Egy idő után megtanulod a finom különbségtételt a kézfogás és az önfeladás között.
    És megtanulod, hogy a vonzalom nem azonos a szerelemmel és a társaság a biztonsággal.
    És kezded megérteni, hogy a csók nem pecsét és a bók nem esküszó.
    És hozzászoksz, hogy emelt fővel és nyitott szemmel fogadd a vereséget, a felnőtt méltóságával, nem pedig a gyermek kétségbeesésével.
    És belejössz, hogy minden tervedet a mára alapozd , mert a holnap talaja túl ingatag ehhez.
    Egy idő után kitapasztalod, hogy még a napsugár is éget, ha túl sokáig ér.
    Műveld hát saját kertecskédet, magad ékesítsd fel a lelked, ne mástól várd, hogy virágot hozzon neked.
    És tanuld meg, hogy valóban nagyon sokat kibírsz. Hogy valóban erős vagy. És valóban értékes."

Veronica A. Shoffstall

sok benne az igazság sztem.. az ide vágó részt kiemeltem :)

én most azt próbálom megoldani magamban hoyg könnyebben alkalmazkodjak a váratlan helyzetekhez.. megpróbálok nem rágódni rajta hogy miost miért ilyen szar az élet.. és továbblépni.. tudom ezt egyszerű kimondani soxor nem megy egyszerűen nekem sem.. magammal kapcsolatban azt vettem észre hogy ha csak a pozitív dolgokra gondolok és tudatosan a pozitív gondolatokat próbálom a negatívak helyére ültetni akkor kis idő után sokkal jobban érzem magam..
  • norbre
    van egy nő az életemben akibe elég rövid idő alatt sikerült belehabarodnom és hasonlóképpen van ő is velem.. most itthon van egy régi barátnője aki már Mexikóban él és sokat mesélt neki arról hogy milyen jó ottneki (a férje mexikói) .. egy nagyobbacska szigeten laknak..
    most teljesen be van zsongva hogy kiutazzon pár évre mexikóba.. sokszor viccelődtünk azzal hogy milyen jó lenne egy szigeten lakni de persze ez hirtelen sziven ütött mert valszeg nem fogok vele menni.. viszont nem húzom vissza, nem mondom neki hogy ne menjen, nem sokkolom semmi olyannal hogy ez nekem szar vagy ilyenek.. ha ez az álma ez amire vágyik ez amit tényleg szeretne akkor én miért álljam útját.. én azt szeretném ha akit én szeretek boldog lenne.. ha nem velem boldog akkor ez van.. ezon az sem változtat ha nem mexikóban él..
    az meg hogy mi lesz a párkapcsolatból ha kiutazol? .. az a kérdés hogy mi a terv a sráccal.. ha tudod hogy hozzá akarsz visszajönni és van köztetek bizalom akkor így kell nekiindulni és ezt tudatosítani benne is.. aztán közben úgyis alakul az élet.. a tiéd is meg az övé is .. és kiderül hogy megállja-e a helyét a "koncepció"..
    azt meg te látod hogy milyen a kapcsolatotok most, érdemes e feladni a kapcsolatot esetleg .. de ha folyton visszahúz valaki az hosszútávon nem túl jó dolog..

amúgy én is agyalós vagyok.. jótanács(?).. önfegyelem.. próbálj meg lehiggadni mielőtt kimondasz dolgokat.. előtte higgadtan gondolkodj.... nem egyszerű de csak akarat kérdése.. nálam beválik (néha) :)

hu lehet kicsit zagyva lett(?) :)
  • franc0
    No és, becsomagoltál már? :)
  • gercse
    "Addig jo, mig nem szerelmes az ember vagy nem koti le magat...kedves fiatalok...eljetek, bulizzatok, haverkodjatok es le ne kossetek magatokat, mert csak teljesen feleslegesen hatraltat titeket az ELETben!"

erre ment a rendben :)
  • bens
    igazából nem értem mit lehetne hozzászolni ehhez. ez egy komolytalan kapcsolat, ha van más dolgod mint a pasival enyelegni, akkor menj a dolgodra, úgysem szeretitek egymást.
  • gercse
    Rendben :)
  • sz4bolcs
    Ismertetem a mostani helyzetem: Ráhúztam a pálinkára, 4 kortyot, pityókás vagyok, és most jön a barátnőm hozzám. :)
  • Rundstedt17
    Igazad van legyen megértő a párod és türelmes ez alap elvárás.Nem is értem azokat a lányokat akik képesek öxeállni egy bunkó erőszakos férfival.Egyébként a zh nem olyan streszes engem nem stresszelt egyáltalán.Jó lehet hogy a ti mind egyformák vagytok szólásod egy kicsit durva volt,de én akkor sem kiabálnék szép nyugodtan higadtan válaxolnék,beszélném meg.Szóval persze legyünk reálisok senki sem tökéletes.Tedd fel magadnak a kérdést.eltudom fogadni így a páromat ahogy van minden hibájával és minden előnyös tulajdonságával együttt?Ha igen akkor hajrá.Ha nem akkor várj alán megváltozik ha ez sem hoz eredményt hagyjad majd megtalálod az igazit.Ennyi volt a Saját vélemény,ha van még próbléma óhaj sóhaj én segítek vesd fel kérdezz nyugodtan.
  • Rundstedt17
    A túl fiatal dolog hülyeség..Miért ne köthetné le magát egy fiatal ha úgy mond megtalálta azt akit igazán szeret?Csak azért mert a média azt mondja élvezkedj fiatalon kalandozz még nem rossz hogy leköti magát fiatalon
  • franc0
    Még egy: látom nincs hobbid. Én speciel begolyóznék nélkülük...
    Szvsz értékelné ha az ő (egyik) hobbiját együtt csinálnátok. 2 legyet egy csapásra.
  • franc0
    A visszatérés rész nem lett tiszta: gyere el onnan minél hamarabb, az a lényeg.
  • franc0
    Szia!
    Egy ideig töprengtem hogy irjak-e (magán!)véleményt, mivel meg fogsz sértődni, de biztos rájössz majd hogy nem a rossz szándék vezérelt :)

In medias res: jól sejted, szvsz óriási marhaság ennyi idő után összeköltözni. Nyilván ennek lehetnek okai amiről nem tudok, pl. családi háttér, iskola (látom kisvárdai vagy, én nyiregyházi, erre még visszatérek), netán a rengeteg szex lehetősége (most magamból indultam ki, igen). Ugyanakkor mielőtt beleugrasz egy ilyen dologba, mérlegelni kell: Tényleg szereted? Mi lesz később? Tudod mire számithatsz tőle? Biztos nem kényszerből lépem ezt meg? stb.
    Az pedig, hogy egy kutyát hozz fel elég nonszensz. Ha még egy gyerek, de ez...
    Összességében sztem még túl fiatal vagy hogy lekösd magad (illetve én nem tenném).

Amit Bens mondott ("ez tök általános. elmúlik a szerelem és már nem is érdekes az egész együtt vagyunk dolog"), nálam is az volt a favorit a legutóbbi hsz-odig. De lehet hogy csak mélypont. Pl. nálam is pont ennyi idő után jelentkezett.

Az hogy beszélni próbálsz vele jó dolog, de erőltetni nem szabad, mert utáljuk. De nagyon. Mint láttad, magunktól is mondjuk ha épp kedvünk van.
    Azt is utáljuk ha megkérdezzük mi a baj, és az mondjátok "ahh semmi" :)
    De a legrosszabb: "ti mind egyformak vagytok..." - alapvetően nyugodt természetű vagyok, de ezért én is kiabálnék az tuti :)

Egy vizsgaidőszak azért annyira nem stresszes dolog szerintem (legalábbis a Fővám téri szabadidőközpontban nem az, nálatok?), szóval van ott más is.
    Egyébként veszekedni néha kell (állitólag), szal az nem para.
    Namindegy, a lényeg hogy úgy tűnik akar, szóval várjuk a fejleményt.

OFF
    Ehhez tényleg marhára semmi közöm, de:
    A helyedben ha ilyen lehetőségem lenne, úgy húznék külföldre hogy vissza se nézek. A pénzt pedig félreteszed, feljössz Bp.-re, elvégzed amit akarsz, és onnantól tiéd a pálya...
  • Rundstedt17
    megunt téged.Egyáltalán nem érdekli vagy tesz a kapcsiért akkor annyi
  • minigirl
    Ha vmi nem megy, azt ne erőltetsd, igazán nincs értelme. Próbáltam, hosszú távon nem ment...
  • bcrics
    hidd el tdom miről beszélsz!!!aug óta laktam eggyütt 1 csajszival,most lépett le mellőlem!!!

...szó se róla
  • Zillo
    es ö mivel magyarázta h keveset vagytok együtt? ezt neki is mond meg,amit leirtal,h belefáradtál az egeszbe,v átgondolja és észbe kap vagy nem fogja erdekelni..(ez esetben egyértelmü)
  • Zillo
    en most leptem be egy uj parkapcsolatba es azthiszem nem is letezik h egy srac ennyire kedves legyen.tul kedves...:) az biztos,hogy megtanultam ertekelni azt,ha valaki szeret...
  • bens
    ez tök általános. elmúlik a szerelem és már nem is érdekes az egész együtt vagyunk dolog.