Babylon5 (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szerintem viszont a tngbe fantasztikus a jellemabrazolas.
Riker az elso szezonba teljesen fapofa, de kesobb valtozik.
Picard pedig fantasztikus. Patric Stewart borzaszto jo szinesz, oscart adnek neki. 😊
Worf allandoan valtozik es "emberesedik".
Wesley-t szidja punker kollega ambator nemtudom miert, szerintem teljesen utalhatatlannak allitottak be a zseni kolykot. 😊
A leglenyegesebbrol nevezetesen Data-rol meg nem is beszeltem. Data a tng Londoja es G'Karja.
Q sajna ritkan tunik fel bar lehet epp ez a vonzereje (voyagert meg nem lattam vegig, nemtom ott hanyszor szerepel), de az a karakter is utanozhatatlan.

Nekem. 😊

Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!

mrzed001
Persze a TNG-ben is vannak remek színészek, P. Stewart a kedvencem. Csakhogy a story gyenge. Nincsenek jellemek (amit meg próbálnak adni, az nem konzekvens).
Sehol egy Londo, vagy G'Kar, vagy Sinclair minõségû jellem, de tovább megyek, ennél még a TOS-ban is jobbak voltak a jellemek. Spock az alig vulkáni vulkán, az abszolút emberi doki, és kettejük között Kirk. Zseniálisak, és ahogy elõadják 😊))
Nemrég szedtem le a "Spock_vs_Q"-t. Valahol közönség elõtt a két színész egy alig 2 órás rádiókabarét adott elõ, hát, hülyére röhögtem magam (volt egy kis video részlet is belõle, no, õk egy arcrándítással is bármikor röhögésre bírták a közönséget)

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

Az igazsag az h egyre tobbre tartom a tngt. Nallam mar felcsuszott az eddigi legjobb sorozat kepzeletbeli tronjara(amit eddig a b5 vezetett). Ennyire otletes reszek es foleg ennyi!, ilyen minosegu szineszi/stab munkat sehol mashol nem tapasztaltam még.

Punker
sokkal hamarabb 96-97-98 körül lehetett a TV3-on.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

mrzed001
A 2x04-et digiztem le elsõnek, annak 2001.07.01 a dátuma (mínusz kb 6 hónap, mire a TV3-tõl a reteklubb székházáig átcipelték a szalagokat, mínusz -hetente adták, de a teljes elsõ szériát?- 22 hét), szóval sztem 2000 eleje-közepe felé kezdhették adni

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

Punker
mikor még volt TV3

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

nem tudjátok mikor adtál le elõszõr magyarorszáon a sorozatot?

Punker
még mindig jobb mint a kiskölök a TNG-ben.....

mrzed001
Hát, azért Sisco-t is elkívántam már párszor melegebb és szárazabb égtályra 😊

Punker
Trek-bõl DS-9 volt jó, TNG-ben vannak a legidegesítõbb emberek

Bucser
TNG több mint B5??? geezzz.. you are a GEek😄

Ízlések és pofonok kérdése de engem a Trek nem tudott soha megfogni😊 3 Sci fi sorozat van amit igazûán szeretek a B5 a Farscape és a Pirx Kapitány (na jó csak vicc volt inkább az Andromeda volt az a 3.,... lehet röhögni😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

mrzed001
Igen, lehetne töltelékrész is, de elég komoly. Nem azzza ENSZ szerinti fogolykihallgatás.

Punker
4/18 durva ez a vallatás

mrzed001
Bizony az idõ megszépíti a dolgokat 😊)

Meddo vita sajnos. 😊 A tng-t talan kicsit tobbre is tartom mint a b5-t, de lehet csak azert mert tul reg lattam utlojara..

mrzed001
Story szempontjából a Star Trek nagyon bugyuta, mindenféle mélységet nélkülöz. Az egyetlen ami miatt sikeres lett, és amit tisztelek és szeretek benne az, hogy egy pozitív jövõt vázol fel (míg az Outer Limits-et pl azért néztem, mert realisztikus, és minden szériában 3-4-szer kiírtja az emberiség saját magát)
Az Ent-be végre volt storyline (én nem csak az a bugyuta Voyageres "haza akarok jutni", meg nem az a néhány helyen csúnyán elrontott DS9-os "istenné válásom története" 😊))
Mondjuk mondanivalóban is B5 körözi, még arra az univerzális kérdésre is megadja a választ, hogy mi a létezésünk értelme

Egyébként nem kell mindig egyetérteni, a logikus vitában élezõdnek az elmék 😊)

Hat most az egyszer nagyon nem ertunk egyet. <#szomoru1>

A tng minden csak nem bugyuta. Az ent minden csak nem a legjobb startrek, max hatulrol. 😊
A tng mondanivalora alapoz nem sztorira. A b5 pont hogy sztorira alapoz. Ennyi erovel a b5 inkabb bugyutacska mint a tng.

mrzed001
Csak az a baj, hogy a TNG egy jól nézhetõ sorozat, de éppen ezért bugyutára kellett, hogy vegyék. Globális szál szinte nulla, felcserélnek benne részeket (sõt, akár szezonokat !), még csak észre se veszed.
Éppen ezért bukott meg a Crusade is, mert a B5 egy nagyon igényes scifi lett, és ezt a színvonalat várták volna a folytatástól is. A TNG színvonalra leereszkedni innen öngyilkosság volt.
Az Ent. azért lett a legjobb ST sorozat, mert végre került bele fõszál (jóval komolyabb, mint a DS9-ba), és az egészet realisztikusabbá tették azzal, hogy közelebb hozták a jelenhez

Az entbe nem az nemtetszett sokaknak (nekemse) h kezdok primitivek satobbi, hanem bugyutacska nem star trek feelinges lett az egesz. Mintha csak nevben lenne startrek. Trip persze jo karakter. 😊

Ha tngt (ami minden idok legjobb scifije a b5mellett) osszekutyultak volna a b5tel, akkor fantasztikus dolog johett volna ki belole. Szentem igy is lett.

mrzed001
Az Ent. engem az elejétõl megfogott, egyvalamit elég jól adtak elõ benne (ez nem is tetszett sokaknak), hogy kezdõk, primitívek és alig jobbak nálunk (és nem az a TNG-s kitenyésztett szuperlények). Talán ezért is volt egyik kedvencem Trip a jó kis tájszólásával 😊
A Crusade-ben nem tudom, hogy mi a faxot akartak, mert bár már ott volt egy kész univerzum, mégis azt mintha csak érintõleg közelítenék, és teljesen újat akarnának kitalálni ... Nem lett volna belõle semmi sztem, vagy ha nagyon erõltetik, max egy TNG copy

immovable
Na, ma megint lesz egy kis idõm este...megnézek pár részt I. évad 8-tól...
Ha hagytak volna neki par evadot mint az enttel tettek.. 😊

mrzed001
Lehet, de valahogy maguk a színészek is olyan erõltetettek voltak
Baster-nek pl nem kellett se sok szerep, se sok jellemismertetés, 10 percen belül útálta/kiismerte mindenki, no ez egy színész 😊)

[NST]Cifu
Na igen, a Technomágus tényleg gyér volt... a kapitányt azért nem szólom, mert elõször Scott Bakulát is gyengének tartottam, mint Archer kapitány, aztán mégis milyen jó lett a végére. Szerintem a baj az, hogy nem "raktak" alájuk olyan kidolgozott karaktert, mint Ivanova vagy Garibaldi volt.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

mrzed001
Nekem a Crusade-ben pont a szereplõk nem tetszettek (talán még a storynál is rosszabbak voltak)
A technomage úgy ahogy volt lenullázta az egészet (amolyan vorlon helyettesítõnek szánták, nos .... nagyon nem jött be)

mrzed001
A Babylon 5 egyik nagy erénye, hogy piszkosul realisztikus.
Az emberi jellemek, a kormányzat, a bürokrácia mind teljesen realisztikusan szerepel benne. Itt nem állítják azt, mint a Star Trekben, hogy az ember felülkerekedik önnön hibáin, itt teljesen mai szinten gyarlók.
A realisztikussága odáig megy, hogy a földi ûrjajók és ûrvadászok tényleg egy kb 100 évvel késõbb megvalósíthatóak lesznek (az ûrvadász felépítését pl a NASA is le akarja koppintani késõbbi ûrjármûvekhez 😊)
És mit is mutat még be a B5? Azt, hogy minden porblémák ellenére az emberiség az összetartásával és kapcsolatépítési képességével képes kiemelkedni a sok (esetenként több ezer évvel idõsebb) ûrutazó faj közül
És ami a legszebb, megválaszolja az emberiség legfontosabb kérdését: Miért, mi célból, vagy mi célért vagyunk?
Ha elkezded nézni, abba se fogod tudni hagyni. Sõt, elõre próbálod kitalálni a szereplõ helyett, hogy mi is lenne a következõ lépés 😊)

immovable
Úgy-úgy...😊
[NST]Cifu
Babylopn5.hu - a többi ott van. 😉

[NST]Cifu
A szereplõkkel még nem is lett volna probléma. A történettel volt. Mégpedig nagyon komoly. Engem így utólag az ENT elsõ évadjára emlékeztet. Mintha nem igazán tudta volna JMS, hogy mit is akar igazán csinálni. Hiányoztak a komoly történeti csavarok, a vibráló karakterek (hiába jó egy szinész, egy egysíkú karakterbe nehéz életet lehelni), azok az apró vagy kevésbé apró dolgok, amitõl a B5 zseniális lett (Walter Koeing, mint Pszi-ügynök; Londo és G'Kar párosa; Vir csetlése-botlása; Garibaldi beszólásai; stb...), szinte teljesen hiányoztak a Crusaderbõl.

immovable
Hát nehéz lenne összefoglalni a teljes mondanivalóját, de scifi kedvelõknek alapmû - amely túlmutat a szájeszfiksön mûfajon és alapvetõ kérdésekre keres választ - mindamellet ezt lehengerlõ és elgondolkodtató epizód történetekkel foglalja össze a teljes sorozat fõ mondanivalóját, ami mindenkiben másképp fogalmazódik meg.
Lényeg ha elkezded nézni és egy-két részt unalmasnak találsz (amit nehezen hiszek el) ne hagyd abba, mert lassan kibontakozik majd elõtted a történet amit nem lövök le. Én eddig egyszer láttam, most nézem újra, s szerintem nem utoljára 😊)
kisvirág
Sziasztok! Valaki elmondaná nagy vonalakban, mirõl is szól ez a sorozat? A Battlestar galactica topikból irányítottak ide😊 Gyõzzetek meg, hogy ezt is érdemes megnézni!

No comment. 😊

A crusader megtartotta a b5 fontosabb jellemvonasait es vegyitette a startrekkel, szentem jo volt. 😊

immovable
Uhh bocs hogy élek...<#wink>
immovable
Na, azért csak elmondtátok melyiket mikor nézem...
thx mindenkinek...
mrzed001
Igen, a Crusader bevezetõfilmje, csak míg a Call to arms minõségire sikeredett, a sorozat utána elég bugyuta lett (mintha más univerzumba csöppent volna bele, szinte semmit sem tartott meg a jó öreg B5-ös univerzumból)

Spoiler:

Legend of the rangers: igen, elment G'Kar Lytával, de arról nem volt szó, hogy hova. A lényeg az volt, hogy el a földi és narni területek közelébõl (a mimbarik meg elõszeretettel fogadták a telepatákat, náluk áldott embernek számítottak)
Hogy mit kereshetett G'Kar a rangerek bázisán? Mivel oda települt át B5-rõl a Sheridan vezette kormányzat, és mivel mindig a hatalom közelében volt, mint tanácsadó, így teljesen logikus, hogy barangolásait megunva pont oda ment

A call to arms inkabb a crusader bevezetofilmje.
Igy visszagondolva nemertem miert nem tetszett nektekse a crusader, marhajo volt. Jol eltalat szereplok mint a b5nel, star trekes sztoryfeeling jo humor.. miert hagytak azt abba? :]

lotr: Jajaja, de az is hulyeseg mivel: SPOILER! G'Kar elment világgá Lytaval 😄DD

mrzed001
Hát, igen, de ha nem lenne benne G'Kar, szinte nézhetetlen lenne

mrzed001
The River of Souls és Call To Arms sztem 5. sorozat közben nézendõk, én mindenképpen utolsó kettõnek az In The Beginning-et, majd a sorozat utolsó részét tenném

A legend of the rangerst inkabb ne nezze senki. Elrontja az osszkepet! <#idiota>

2XP
Ehh, elrontottam 😞

2XP
Az ftp-n is ott van:

A tévéfilmekrõl:

- The Gathering Special Edition (1998) - B5 sorozat bevezetõfilm második kiadás (DVD rip - Thx to Gyovai T.!)
angol nyelvû + magyar feliratfájl - fordította: Chris, felirat: DVD eredeti idõzítés

- In The Beginning - B5 tévéfilm (DVD rip - Thx to Gyovai T.!) (idõrendileg B5 sorozat 5. szezonjának 18. epizódja után nézhetõ)
angol nyelvû + magyar feliratfájl - fordította: algi és Sheridan, felirat: Delenn

- Thirdspace - B5 tévéfilm (DVDrip) (idõrendileg B5 sorozat 4. szezonjának 8. epizódja után nézhetõ) (Thx to Vegeta!)
angol nyelvû + magyar feliratfájl - fordította: algi, felirat: Sancza

- The River of Souls - B5 tévéfilm (DVD rip) (idõrendileg B5 sorozat után nézhetõ) (Thx to XTC!)
angol nyelvû + magyar feliratfájl - fordította: Benei P. és Kovács K., felirat: XFranc

- A Call To Arms - B5 tévéfilm (DVD rip) (idõrendileg B5 sorozat és River of Souls film után, Crusade sorozat elõtt nézhetõ) (Thx to Vegeta!)
angol nyelvû + magyar feliratfájl - fordította: algi, felirat: Sancza

- Babylon 5: The Legend of the Rangers - To Live and Die In Starlight (idõrendileg B5 sorozat és filmek után nézhetõ)
angol nyelvû + magyar feliratfájl - fordította: algi, felirat: Spaceg és XFranc

mrzed001
A bevezetõ (pilot) a Gathering
a Begining-et érdemes a legvégén nézni az utolsó B5 rész elõtt

Punker
nem az

immovable
A The begining az az elsõ évad bevezetõje erre már rájöttem (legalább is remélem)...<#idiota>
Kicsit azért segíthetnél 😊
immovable
kössz... <#confused> <#guluszem1>
mrzed001
Olvass vissza, ez már leírtam 😊

immovable
Vki mondja el plíz, hogy a nagy filmeket mint a Gathering... meg a Thirdspace...meg ezeket a filmeket a sorozat mely részeinél nézzem?
A Gathering vagy mi az, az a bevezetõ rész? Tehát az elsõ évad elõtt nézzem meg nem.?
És a többit?
thx
Punker
az öreg most robbantotta fel magát a csõ vonatban, durva fala lehet.

Punker
nem most tartok 4/10-nél

[NST]Cifu
Az az 5. évad már, nem?