1043
  • Prof William
    Inkább együnk egy kis flarnt...
  • RelakS
    -De ha ős is Zathras, meg ő is Zathras, akkor hogyan különböztetik meg egymást?
    -Nem! Ő Zathras, ő meg Zathras! Máshol van a hangsúly, kicsit hosszabban ejtük az egyik, vagy a másik hangot!

(vagy valami ilyesmi :) Netalántán az angol hangsúlyozás kifigurázása, mint a Galaxis Útikalauzban az 1001 igeidő és alkalmazásuk időutazóknak könyv? :) )
  • mrzed001
    Lettek volna akkor is, csak kevesebben, és gyengébbek. De mivel szükség volt fegyverre az árnyak ellen csináltak sok kis pukit, kevés közepeset, mégkevesebb nagyot, és egy szupernagyot :) (amúgy totál logikus, egyetlen más scifiben sem láttam még soha ennyire kitalált PSI képességeket és képességi szinteket)
    Evolúciós lépés mindenképpen, csak egy kicsit előrehozott. Ezt már csak egy evolúciós lépés követi, amikor elszakad az anyagtól, és energiaként él tovább (árnyak, vorlonok, Lorien, Jason, Sharidan, ...)

Mellesleg az, aki csak ugy kibaszik a legzsilipen valakit, az nem hiszem, hogy szazas.
    Kismillió indokot tudnék felsorolni, amiért én is bárkit kilöknék vákuumot szívni :p
    Az eltökélt és az elmebeteg nem ugyanaz :D

A többiben igazad van, lényegében a ma problémáit próbálja így bemutatni (ugyanis pölö ezért találták ki a scifi-t, hogy burkolt társadalomktritikát tudjanak bemutatni) :)

• h4x0r
    Ja, csak ha a Vorlonok nem szolnak kozbe, akkor nincsenek PSI-k. Igy nincs sok ertelme evolucios lepesrol beszelni. Mellesleg az, aki csak ugy kibaszik a legzsilipen valakit, az nem hiszem, hogy szazas.
    Mellesleg a PSI-k tobbek kozott a jelenlegi bioetikai vitakat reprezentalja sztem. Vannak olyanok, akik bizonyos betegek (cukrosok, leukemiasok, torz vegtagokkal szuletettek, szellemi fogyatekosok, stb.) magarahagyasat szorgalmazzak, ugyanilyen alapokon. Ez azt mutatja meg (PSI-k), hogy milyen lenne, ha mi lennenk a masik oldalon, mi lennenk a fogyatekosok. Nekem legalabbis...
  • mrzed001
    Ez egy tévedés, Bester nem gonosz.
    A saját (PSI) népének érdekeit helyezi minden elé, ez az egyetlen bűne, meg az, hogy túlzottan rendmániás (vagy kontrollmániás), és azt szeretné ha minden az általa elfogadható úton menne (így pölö a PSI-k hátsó hatalomátvétele az elmaradott "csak emberek"-től)
    És ha belegondoltok aboszolájte igaza van. Ők a következő nagy evolúciós lépés, és mint mindig felmerül a Darwinizmus, mely szerint a gyengébb helyét átveszi az erősebb faj. Elkerülhetetlen a két faj közötti háború: az új és erősebb növekvő számával és erejével szeretne kiszabadulni a többségi gyenge rabigájából, akik persze mindent megtesznek, hogy továbbra is ellenőrzésük alatt tartsák őket (vagy kiirtsák, ha elmérgesedik a helyzet)
    Szóval elég fura helyzetben van Bester és a PSI vezetés, lehet hogy én se cselekednék másképpen a helyében.

Az, hogy Bester haldoklókat olvasott, és egy része elment a haldoklóval csak annyiban változtatta meg, hogy könyörtelenebb lett
  • _Vegeta_
    Azert ez nem biztos csak pletyka szinten terjed. :)
    Es egyebbkent asszem ugy volt h tulsokat latott a tulvilagbol es ezert lett gondosz, ilyesmi bar lehet rosszul emlexem. :)
  • h4x0r
    Ja, es az a fontos, hogy tudjuk miert lett Bester gonosz (ugyebar sokat turkalt hullajeloltek fejeben, es egy resze ott maradt), van szerelme es hogy nem volt mindig olyan sotet alak.

Be seeing you...
  • Bucser
    Nkem pont a jellemek miatt tetszett a B5 hogy aki gonosz benne nem azért gonosz mert az olyan fun vagy mert ezt írták neki hanem mindennek volt egy jól felépített logikai érzelmi rendszere.
  • Punker
    én mindig oda kapcsolok hátha nem TNG megy, de mégis :(
  • mrzed001
    Hát, nemtom, eddig láttam a teljeset kb 6-7x, és max kocavadászat szintjén nézem a viasaton, ha véletlen épp előtte vagyok (vagy még nem jött le a BSG/SG1 :)))
  • _Vegeta_
    Ugyis vegignezem még a tng-t parszor. ;)
  • mrzed001
    Rá se ránts, a korral jár :))
    Lesz ez még így se :p
  • mrzed001
    Bester (Walter Koenig) tényleg az egyik legjobban kidolgozott negativ figura, annyira, hogy már szinte nem is negatív :))
    Hát igen, ez van ha egy jó forgatókönyvíró és egy jó színész egymásra talál: negatív figura, de bár alig szerepel mégis pontosan megismerjük a jellemét és motivációját és így már nem is annyira negatív, sőt valamilyen szinten még meg is érthető lesz. Egyszerűen zseniális.

A TNG-ben pedig nincsenek olyan komoly karakterjellemek, így aztán sajnos Tomalakot sem lehetett profin megformázni (de a jó színésznek hála valahogy mégis megmaradt az emberben)
  • _Vegeta_
    Tomalak a legjobban kidolgozott ugyanmar. :) Ha aztmondod a legjobb szineszi teljesitmeny az ok, de kidolgozottsaga a karakternek nincsen. :)
    Szerintem az egesz b5ben o volt szineszi teljesitmenyben a top. ;)

G'Kar emlekvideo-> http://www.zteamproductions.com/b5stuff/Andreas.html
  • h4x0r
    Hmmm... Doylerol es Thompsonrol tudtam, a tobbirol nem... Mellesleg Walter Koenig az egyik legjobban kidolgozott negativ figura, akit TV-n lattam (no meg Tomalak)
  • _Vegeta_
    A kutyafajat az o nevere ense emlexem. :(
  • mrzed001
    Hát igen, Tomalak volt talán az egyetlen romulán, akinek érdemes volt megjegyezni a nevét (úgy, hogy Tasa lányának a nevére pölö nem emlékszem)
  • vg
    Nem szoltam!

After a long illness, Andreas died on
    Monday, February 13th, 2006.
  • vg
    Andreas Katsulas NEM HALT MEG!
  • _Vegeta_
    Ezek kozul egyetsetudtam. :D
    Viszont A. Katsulas szupi volt romulannak is. :)
  • mrzed001
    Egyébként most találtam egy oldalt, ahol elég érdekes dolgokat olvastam, amik eddig valahogy nem estek le nekem -én kis butuska- :)))
    http://www.midwinter.com/lurk/making/cast.html

Tudtátok pl, hogy Bruce Boxleitner (John Sheridan) felesége Melissa Gilbert (aki Anna Sheridan-t játszotta), azaz nem "csak" a filmben volt a felesége :)
    Ha így nézzük még viccesebb a jelenet, amikor Sharidan alszik, Delenn figyeli (a nász szertartás része), és bemegy a felesége Anna - aki a felesége-

vagy azt, hogy Jerry Doyle (Michael Garibaldi) felesége Andrea Thompson (Talia Winters)

Walter Koenig (Alfred Bester) az egyik részben a feleségével (Judy Levitt) együtt szerepel (aki szintén PSI zsarut játszik). Mellesleg Judy Levitt 2 Star Trek filmben volt mellékszereplő, meg egy TNG részben.
  • mrzed001
    RIP:

Tim Choate

Andreas Katsulas

Richard Biggs
  • mrzed001
    Egyébként még valaki elhunyt a B5 csapatából (most vettem észre), mégpedig: Tim Choate (Zathras)
    He died in a motorcycle accident on September 24, 2004

Zathras megmondta előre ...
  • Punker
  • mrzed001
    :(((
    Nem is hallottam róla.
    Nagyszerű színész volt.
    Pár enlékezetesebb szerepe G'Kar-on kívük:
    - TNG: Commander Tomalak
    - The Fugitive (a szökevény): Frederick Sykes (a félkarú gyilkos, akit Harrison Ford üldözött)
    - Executive Decision (Tűzparancs): El Sayed Jaffa (akinek a kiengedéséért térítik el a gépet)

R.I.P.
  • _Vegeta_
    Elhunyt Andreas Katsulas. O mar a masodik a b5 csaladbol. :(
    G'Kar karaktere nagy kedvenc volt.
  • Igoor
    nah, csináltam egy forumot ezez a DVD-s szüttyögéshez. "várom segítőkész fiatalok jelentkezését a gyors siker érdekében" :)
    Babylon 5 DVD
  • Igoor
    Köszi, ezek megvannak!

ezt meg belinkelem hátha tud valaki segíteni:

Babylon5.SciFi.hu forum
  • _Vegeta_
    A reszre emlexem, csak elegge homalyosan. :) Meg fogom nezni valamikor, mer erdekel a tema. :)
    Erdekes ha tenyleg igyvan. :P
  • mrzed001
    Van az a rész, amikor az álmodóban jár Delenn. Nézd meg sztem és választ ad minden kérdésedre :)))
    De azért én is megadom a választ, Delenn Valen egyenesági leszármazottja kükükükk, aki ugyebár nem már mint Sinclair, tehát fenn állt az a faramuci helyzet, hogy dédédédnagyapjával beszélgethetett, sőt leckéztette is :)))
  • h4x0r
    De van. Csak Valen pereputtyanal vilagit a haromszog. Explicite sehol nem mondjak, ez csak kovetkeztetes...
  • _Vegeta_
    Nem errol beszelek. Hogy lehet az h Delenn Sinclair ukukukukukukukuk szoval regi unokaja. Nicsen kozottuk rokoni kapcsolat ha jol emlexem. :\
  • mrzed001
    Nem leszármazottja, Sinclair maga Valen :))
    Tudod, B4-el visszament 1000 évet, átalakult közben, és a túloldalt már mint a "Mimbari, bár nem születésétől fogva" Valen-ként lépett akcióba
  • h4x0r
    Az, hogy a haromszog Valen DNS-ere van beallitva. Tehat akinel vilagit, abban van Valen DNS-ebol. Meg mondtak is asszem az In the Beginningben, meg meg egy reszben, hogy Valen egyenesagi leszarmazottjainal vilagit ugy, ahogy Delennel. Amikor a szurkekhez avattak be...
  • _Vegeta_
    Mar emlexem h Delennen vilagotott a cumo, de miert is leszarbazottja SinclairValennek? :)
    Lehet azert mert regen lattam, de nemértem. Delenn es Sinclair nem voltak rokoni kapcsolatba. Vagy igen?
  • mrzed001
    Az, az üküküküküükkkk unokája, Valen leszármazottja, Valen meg ugyebár Sinclair átalakulva időben visszamenve :))
  • h4x0r
    Delennel is vilagitott a haromszog. Mondtak is, hogy Valen egyenesagi leszarmazottja. Es mivel Sinclair == Valen... :)
  • _Vegeta_
    De miert? Most igy nem esik le. :\
  • h4x0r
    !!! SPOILER !!!
    Szerintem valamennyire ertheto: Sinclair DNS-e es Valene egyezik (mar amennyire az atalakitas lehetove teszi), szoval az eleve Valenre beallitott haromszog vilagit. Szoval eszrevettek, hogy keves kellett Valen kinyirasahoz...
    De megis a legjobb: Delen Sinclair ukukukukukuk...ukunokaja. :)
  • mrzed001
    Ez nem teljesen egyértelmű.
    Sinclair jelleme is teljesen mimbari, tehát valószínűleg a lelke is.
    Bár a háromszög egyértelműen az ő DNS-ére van beállítva, és ezért világított (meg talán azért, mert amikor visszamegy az időben ez a háromszög az átalakító csúcsa, ami lényegében átalakítja).
    És igazad van, csak ez volt ami alapján kimondták a lélekvándorlást (meg Sinclair jelleme), szóval ezt a részt sajnos nem magyarázták meg teljesen.