Babylon5 (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Riker az elso szezonba teljesen fapofa, de kesobb valtozik.
Picard pedig fantasztikus. Patric Stewart borzaszto jo szinesz, oscart adnek neki. 😊
Worf allandoan valtozik es "emberesedik".
Wesley-t szidja punker kollega ambator nemtudom miert, szerintem teljesen utalhatatlannak allitottak be a zseni kolykot. 😊
A leglenyegesebbrol nevezetesen Data-rol meg nem is beszeltem. Data a tng Londoja es G'Karja.
Q sajna ritkan tunik fel bar lehet epp ez a vonzereje (voyagert meg nem lattam vegig, nemtom ott hanyszor szerepel), de az a karakter is utanozhatatlan.
Nekem. 😊
Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!
Sehol egy Londo, vagy G'Kar, vagy Sinclair minõségû jellem, de tovább megyek, ennél még a TOS-ban is jobbak voltak a jellemek. Spock az alig vulkáni vulkán, az abszolút emberi doki, és kettejük között Kirk. Zseniálisak, és ahogy elõadják 😊))
Nemrég szedtem le a "Spock_vs_Q"-t. Valahol közönség elõtt a két színész egy alig 2 órás rádiókabarét adott elõ, hát, hülyére röhögtem magam (volt egy kis video részlet is belõle, no, õk egy arcrándítással is bármikor röhögésre bírták a közönséget)
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Ízlések és pofonok kérdése de engem a Trek nem tudott soha megfogni😊 3 Sci fi sorozat van amit igazûán szeretek a B5 a Farscape és a Pirx Kapitány (na jó csak vicc volt inkább az Andromeda volt az a 3.,... lehet röhögni😊
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Az Ent-be végre volt storyline (én nem csak az a bugyuta Voyageres "haza akarok jutni", meg nem az a néhány helyen csúnyán elrontott DS9-os "istenné válásom története" 😊))
Mondjuk mondanivalóban is B5 körözi, még arra az univerzális kérdésre is megadja a választ, hogy mi a létezésünk értelme
Egyébként nem kell mindig egyetérteni, a logikus vitában élezõdnek az elmék 😊)
A tng minden csak nem bugyuta. Az ent minden csak nem a legjobb startrek, max hatulrol. 😊
A tng mondanivalora alapoz nem sztorira. A b5 pont hogy sztorira alapoz. Ennyi erovel a b5 inkabb bugyutacska mint a tng.
Éppen ezért bukott meg a Crusade is, mert a B5 egy nagyon igényes scifi lett, és ezt a színvonalat várták volna a folytatástól is. A TNG színvonalra leereszkedni innen öngyilkosság volt.
Az Ent. azért lett a legjobb ST sorozat, mert végre került bele fõszál (jóval komolyabb, mint a DS9-ba), és az egészet realisztikusabbá tették azzal, hogy közelebb hozták a jelenhez
Ha tngt (ami minden idok legjobb scifije a b5mellett) osszekutyultak volna a b5tel, akkor fantasztikus dolog johett volna ki belole. Szentem igy is lett.
A Crusade-ben nem tudom, hogy mi a faxot akartak, mert bár már ott volt egy kész univerzum, mégis azt mintha csak érintõleg közelítenék, és teljesen újat akarnának kitalálni ... Nem lett volna belõle semmi sztem, vagy ha nagyon erõltetik, max egy TNG copy
Baster-nek pl nem kellett se sok szerep, se sok jellemismertetés, 10 percen belül útálta/kiismerte mindenki, no ez egy színész 😊)
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
A technomage úgy ahogy volt lenullázta az egészet (amolyan vorlon helyettesítõnek szánták, nos .... nagyon nem jött be)
Az emberi jellemek, a kormányzat, a bürokrácia mind teljesen realisztikusan szerepel benne. Itt nem állítják azt, mint a Star Trekben, hogy az ember felülkerekedik önnön hibáin, itt teljesen mai szinten gyarlók.
A realisztikussága odáig megy, hogy a földi ûrjajók és ûrvadászok tényleg egy kb 100 évvel késõbb megvalósíthatóak lesznek (az ûrvadász felépítését pl a NASA is le akarja koppintani késõbbi ûrjármûvekhez 😊)
És mit is mutat még be a B5? Azt, hogy minden porblémák ellenére az emberiség az összetartásával és kapcsolatépítési képességével képes kiemelkedni a sok (esetenként több ezer évvel idõsebb) ûrutazó faj közül
És ami a legszebb, megválaszolja az emberiség legfontosabb kérdését: Miért, mi célból, vagy mi célért vagyunk?
Ha elkezded nézni, abba se fogod tudni hagyni. Sõt, elõre próbálod kitalálni a szereplõ helyett, hogy mi is lenne a következõ lépés 😊)
Lényeg ha elkezded nézni és egy-két részt unalmasnak találsz (amit nehezen hiszek el) ne hagyd abba, mert lassan kibontakozik majd elõtted a történet amit nem lövök le. Én eddig egyszer láttam, most nézem újra, s szerintem nem utoljára 😊)
A crusader megtartotta a b5 fontosabb jellemvonasait es vegyitette a startrekkel, szentem jo volt. 😊
Spoiler:
Legend of the rangers: igen, elment G'Kar Lytával, de arról nem volt szó, hogy hova. A lényeg az volt, hogy el a földi és narni területek közelébõl (a mimbarik meg elõszeretettel fogadták a telepatákat, náluk áldott embernek számítottak)
Hogy mit kereshetett G'Kar a rangerek bázisán? Mivel oda települt át B5-rõl a Sheridan vezette kormányzat, és mivel mindig a hatalom közelében volt, mint tanácsadó, így teljesen logikus, hogy barangolásait megunva pont oda ment
Igy visszagondolva nemertem miert nem tetszett nektekse a crusader, marhajo volt. Jol eltalat szereplok mint a b5nel, star trekes sztoryfeeling jo humor.. miert hagytak azt abba? :]
lotr: Jajaja, de az is hulyeseg mivel: SPOILER!
A tévéfilmekrõl:
- The Gathering Special Edition (1998) - B5 sorozat bevezetõfilm második kiadás (DVD rip - Thx to Gyovai T.!)
angol nyelvû + magyar feliratfájl - fordította: Chris, felirat: DVD eredeti idõzítés
- In The Beginning - B5 tévéfilm (DVD rip - Thx to Gyovai T.!) (idõrendileg B5 sorozat 5. szezonjának 18. epizódja után nézhetõ)
angol nyelvû + magyar feliratfájl - fordította: algi és Sheridan, felirat: Delenn
- Thirdspace - B5 tévéfilm (DVDrip) (idõrendileg B5 sorozat 4. szezonjának 8. epizódja után nézhetõ) (Thx to Vegeta!)
angol nyelvû + magyar feliratfájl - fordította: algi, felirat: Sancza
- The River of Souls - B5 tévéfilm (DVD rip) (idõrendileg B5 sorozat után nézhetõ) (Thx to XTC!)
angol nyelvû + magyar feliratfájl - fordította: Benei P. és Kovács K., felirat: XFranc
- A Call To Arms - B5 tévéfilm (DVD rip) (idõrendileg B5 sorozat és River of Souls film után, Crusade sorozat elõtt nézhetõ) (Thx to Vegeta!)
angol nyelvû + magyar feliratfájl - fordította: algi, felirat: Sancza
- Babylon 5: The Legend of the Rangers - To Live and Die In Starlight (idõrendileg B5 sorozat és filmek után nézhetõ)
angol nyelvû + magyar feliratfájl - fordította: algi, felirat: Spaceg és XFranc
a Begining-et érdemes a legvégén nézni az utolsó B5 rész elõtt
Kicsit azért segíthetnél 😊
A Gathering vagy mi az, az a bevezetõ rész? Tehát az elsõ évad elõtt nézzem meg nem.?
És a többit?
thx