1043
-
Ronny #483 most néztem meg a 4x09-et és valami nem tiszta:Amikor elfogták Sinclairt a triluminary világított.Ebből ugye azt a következtetést vonták le a mimbarik, hogy Sinclair és még pár ember Mimbari lélekkel rendelkezik(lélekvándrolás a két faj között).Hibásan tették ezt?Akkor még nem tudhatták, hogy szimplán csak Sinclair DNS-ére volt beprogramozva a a triluminary. -
#482 torrentre szokták részenként felpakolni, vagy ha kéred felteszik az egész szériát -
ihobpgf #481 És honnan lehet leszedni ezeket a részeket? -
#480 Hát, nekem megvan egyszer amit a TV-ből rippeltem (csak a 2x04-től sajna) >9 GB
Aztán megvan a DVDRip (sub bizony csak 2x08-ig talán) az olyan 40 GB
Meg megvan az előző opcionális magyar szinkronnal, az 10 DVD :)) -
Igoor #479 Sziasztok!
Azután érdeklődnék, hogy jelen állapot szerint magyarul (feliratos, vagy szinkronos, dvd, vagy divx…) milyen formában érhető el a Sorozat. Ugyanis ez a kedvenc sorozatom és meguntam várni a dvd kiadásra. Kicsit keresgettem neten és megtaláltam a teljes sorozat, plusz a nagyfilmek, DVD-R torrentjeit, el is kezdtem tölteni őket. (szép lesz, csak a sorozat 135GB) aztán az első két szériához már van magyar felirat, a többihez meg Krapulax révén a szinkron szövgkönyve, amit nem kevés melóval be lehet pakolni a már meglévő angol felirat-fileokba. Ezt majd szépen berakom a dvd-alá. Viszont ilyen-olyan úton hozzájutottam SZTEREO szinkronos Vhs-ekhez. közveleül Betáról lettek másolva, szóval jó minőségű, nem zajos annyira. ezeket el kezdtem bedigizni. Na ez se lesz meg gyorsan...
ami itt nagyon hibádzik, az a teljes első széria szetero hangja, az amelyik nem ment le az RTL-en. Ebben kérném a segítségeteket ha esetleg valakinek megvan, vegye már fel velem a kapcsolatot. Már csak ez hiányzik ahoz (meg jó pár hónap szüttyögés:) hogy meglegyen a teljes gyűjtemény, dvd-n, magyar felirattal, normálisminőségű magyar hanggal!!!
-
#478 Hát, te már elbasztad. Nem kellett volna az Begining-et így az elején megnézni, az a végén a poén.
De ha még nem láttad a B5-öt, akkor még nem tudod, hogy mi is az etalon :p -
_Vegeta_ #477 Nézz még scifit. :> -
#476 - Knock, knock!
- Who is it?
- Kosh.
- Kosh who?
- Gesundheit.
:) -
#475 http://www.sg.hu/listazas.php3?id=966886480&order=reverse&index=2#353 -
PayaVP #474 Tudom...de a Treknek is.. ráadásul kérdeztem B5 vonatkozásba is... -
Prof William #473 A BSG tényleg bayon jó de annak saját topicja van.
Edward James Olmos amúhy magyar származású. Tudtátok? Hiába mi ott vagyunk mindenhol! :) Azért jó tudni hogy az emberiség pusztulása után mi magyarok, mindig feltaláljuk magunkat. :) -
PayaVP #472 Itt látom megy a nagy B5 vs ST vita... Csak egy kérdés:
Senki nem szereti a BSG-t? Mármint az újjat. Szerintem messze a legjobb sci-fi kenterbe veri ezeket mind. Folyamatosan előregördülő sztori, kidolgozott fejlődő jellemek, nincs az az érzése az embernek, hogy mindent megoldanak 45 perc alatt, amiből az elején baj lett. Ráadásul a színészi alakítások is félelmetesen jók. Kiemelném Edward James Olmos-t (Commander William "Zeus" Adama). Minden tekintetben a legjobbnak tartom... Mellesleg a B5-tnek most kezdtem neki és két filmet és két részt lenyomtam (In the Begining, Gathering) tudna valaki a maradék 4 filmmel némi sorrendet mondani, mikor kell megnézni őket a sorozat szempontjából? Ja és h ST vonatkozásban is mondjak valamit: A Voyager első évadát néztem végig... nekem annyi elég is volt... -
_Vegeta_ #471 3) Hat mindent nem is, de elegsokmindent igaz, viszont a Kai-t ne vedd szamitasba mer az egy hulye. :D
4) Igen es ekkor mar lehet azt mondani hez egy ember-minbari szovetseg/egyesules egy formaja. ;)
5)
Volt ilyen amit emlitettem, pontosan a resz szamot nem tudom idezne sajnos, de vot. :)
A haboruba is csak azert segitettek a Vorlonok, mert egyreszt ok is tudtak h kozeledik a végük masreszt Sheridant tisztelte az elso Kosh es az O kozbenjarasaval leptek be a haboruba. :))
-
#470 3) De ami mindent megtesznek nemegyszer a próféták nevében, vagy csak hogy a kedvükben járjanak, no az fanatizmus
4) benne vannak a Rangerek szervezetében, de nem ők építették/tervezték a hajókat, csak vezették :))
5) Nem tom melyik részre gondolsz, de sztem éppen abba a hibába esel, ami miatt pl az átlag emberekkel nem vették fel a Vorlonok a kapcsolatot. A Vorlonoknak rengeteg dologra kellett egyszerre figyelni, és bizony prioritást kellett állítani, hogy a nagyobb jót tudják szolgálni. Ez bizony gyakran azt jelentette, hogy bizonyos dolgokba nem avatkozhattak be, nem menthettek meg mindenkit (de azért próbáltak mindenkit a jó irányba terelgetni). Ha valaki túl hülye volt, hogy megértse az intő szavakat, akkor magától kellett boldogulnia, vagy elbuknia. Vagy megtanulta a leckét, vagy kipusztult, a saját hülyeségétől senkit sem lehet megmenteni (tartósan)
-
_Vegeta_ #469 3) Asszem velem a baj, de en ezt nem vettem eszre. Jogos h minenki ki akar szabadulni a megszallas alol, ez nem fanatizmus. :)
4) Az oké, de az emberek bennevannak a szervezetben. Ez szamit igazan. :))
5) Ugyhiszem az egyik reszbe nememlexem pontosan, de mondta Kosh h pusztuljon ki az a faj ot nem erdekli tul gyengek. Nem pont ezt mondta de az ertelme ez volt. Ebbol en azt szurtem le amit irtam is. ;)
Az okoras hasonlatot nem nagyon ertem, mivel pont ezek a "barbarok" voltak az okosak, nem a gorog gondolkodok. Azok csak gondolkodtak, a vandorlo nepek meg feltalaltak, mindenfelet. :) (Foleg a szkítákra gondolok, tehat rank magyarokra) :D
Amit te logikai bukfencnek gondolsz, arrol en olvastam es pszichologia teny. Akkor keltette fel az erdeklodesemet ez a dolog, amikor nagyrabecsult enek tanarom mutatott egy zenenek 3 fajta "megcsinalasat":) es a vegen megkerdezte kinek melyik tetszett a legjobban. 90% az 1.-re voksolt. Akkor mondta h ez ilyen marhasag es utannaneztem es az.
Szoval az egeszet ugy gondoltam, h a b5 az elso scifi amit lattam, es imádom a mai napig de megis az st sokkal melyebb nyomot hagyott bennem, attol fuggetlenul h inkabb a b5-ot veszem korul (ilyen szintu) rajongassal. :)
Remelem jol fogalmaztam es ertheto mit akartam ezzel leszurni. :)
h4x0r: Az stben az idoutazas tema rengetegszer idegesitett engem is. Semmi se tokeletes. :)
Bar jobban belegondolva a tng uccso resz nagyon ütött. :) -
#468 En a B5 utan nehezen szoktam meg az ST-t, mivel idegen volt a B5 logikus vilagatol. Pl. az ST-ben az idoutazoknak mindig mondjak, hogy a jelen (marmint ST-s jelen :)) kozgazdasaga masra alapul, de hogy mire, azt nem emlitik. -
#467 3) ha belegondolsz, a bajoránok eleve a felszabadító háborújuk után vannak pár évvel, aki élt és mozgott ott az ellenállásban volt (mint Kira is), és úgy van bemutatva, hogy ez mégfanatistább hívőkké tette őket (no meg amiket A Sisko tett a próféciák szerint)
4) az emberek képzése folyamatos volt, Marcus az elsők között végzett. Mérnököket és hajóépítőket nem képeztek, azt teljesen ők csinálták
5) Árnyakban egyetértünk (bár nem a gyengébb kipusztuljon volt az elvjük, csak az erős erősödjön), de a Vorlonokkal kapcsolatban vitatkoznék. A Vorlonok célja a békén keresztüli fejlődés megteremtése volt, tehát nem az erősek támogatása, hanem mindenkinek a támogatása.
Az, hogy elsősorban a mimbarikkal tartották a kapcsolatot egyértelmű, mivel ők voltak azok, akik elég inteligensek ahhoz, hogy megértsék, miről is beszélnek (vagy nem beszélnek)
Előző példámmal élve te is a görög vezetőkkel vennéd fel a kapcsolatot, ha visszakerülnél az ókorba, nem pedig a tatár/török/barbár törzsekkel (mert inteligencia kell a megértésedhez).
A vorlonok ugyanezt tették, és ugyanezért támogatták Sheridant/Sinclairt is, mert meg volt a megfelelő inteligenciájuk, és félinformációkból is összerakták a képet (te is a fejed vernéd a falba, ha egy barbár tatár vezérnek 50-edjére magyaráznád, hogy a fogaskerekes erőátvitel nem dzsudzsu varázslat, hanem egyszerű mechanika)
A végén van egy logikai bukfenc abban, amit írtál:
az tetszik a legjobban amit eloszor lat hall erzekel. Tehat en eloszor b5-t lattam es megis a tngt tartom erdekesebb scifinek
Épp fordítva, elősször lát, kevésbé kedvel szerinted :))
Szerintem meg mindegy mikor lát, a hatás és benyomás évek múlva amelyikből erősebb, az a jobb :p
-
_Vegeta_ #466 1) Utanna fogok, vizsgalodni. :)
3) Nem vallom a nezeteid. :)
4) Embereket akkor mar javaba kepeztek.
5) Valahogy en ugyemlexem az arnyak a haborukkal tartottak fenn a rendet: akik nem nyernek meghalnak. Mint az evolucio, az erosebb fennmarad. A vorlonok pedig segitik az eroseket es gyengekkel nem foglalkoznak. Azontul marhara utaljak az arnyakat, az arnyak meg oket. Nekem még mindig meseszeru.
Pont ezert mondom. Az embernek az tetszik a legjobban amit eloszor lat hall erzekel. Tehat en eloszor b5-t lattam es megis a tngt tartom erdekesebb scifinek mint a b5-t. :) -
#465 1) tele volt a régi BSG is technikai dolgokkal (fizikai pajzs, hajtás....). Ezeket felhasználták és továbbfejlesztették az újban
3) és Sisko-t pl folyamatosan szivatta a föderáció vezetése, pedig még csak nem is hisz benne (eleinte). Meg az a sok fanatista hívő az állomáson ... brrrr olyan nyomasztó, mint egy terroristasereg (és tényleg az)
4) A whitestar elősször csak prototipus volt, aztán 4-5 részre rá kiderült, hogy csak az első példánya egy új hajórajnak :)
Ja, és teljesen CSAK a mimbarik építették Vorlon technológiát alkalmazva. Az embereknek az égadta egy világon semmi közük nem volt hozzá (még csak emberi ágy sem volt ugyebár benne).... majd elkészültük után odaadták a Ranger-eknek, ahol már szolgált jópár ember is
5) Ez a vorlon/arny iranyitas amirol te beszelsz, nekem tul meseszeru.
Ejnye, nem emlékszel történelemre? A hatalom korrumpál, végtelen hatalom .....
Az öregebb nemzetek mindig két dolgot tehettek: leigázzák a fiatalokat, vagy támogatják őket. A leigázásról gondolom történelemől elég példát tudnánk említeni, ami a támogatást illeti, az egy kicsit olyan, mint ahogy most a fejlődő országokkal teszik a fejlettek
És akkor most képzeld el, hogy neked űrállomásaid vannak, azok meg még kővaltával dobálóznak. Nem is érthetik komoly döntéseik következményeit, szóval igencsak óvatosan, rejtve és titokzatosan kell megpróbálnod segíteni nekik (no ezt tették az árnyak)
Leszogezem: En imadom a b5-t sott elobb lattam mint akarmien startreket. :)
Én talán előbb láttam a TOS-t, TNG-t, sőt még talán a DS9-et is, majd a B5-öt :)
-
_Vegeta_ #464 Ez trek vs B5nek indult, dehat meselhetek en nektek a meglatasimrol regéket akkor se ertitek. :D
#463:
"DS9-et mellesleg nem er emliteni, mert az a B5 ST valtozatban. :)"
Eloszor enis aszittem, de qrvara nem, nezd meg megegyszer. :)
-
#463 DS9-et mellesleg nem er emliteni, mert az a B5 ST valtozatban. :)
"Szvsz azért máshol is akad, pl. a VOY-ban a Doktor. Az ENT-ben Archer, Trip és T'Pol."
ENT-et nem lattam. A doki fejlodik, de a tobbiek sokszor ugyanolyanok vegig. Pl. Paris mindig lazadozo marad, nem lesz belole az az igazi csaladapa tipus. :)
"Szvsz a vallást és a politikát itt összeboronálják, ami végülis valamilyen szinten jogos. Mennyivel fenköltebb valamilyen szent célért háborúzni, mint "csak" azért, hogy az önérzetünket pallérozzuk."
Epp ez az! Az ST-s vallasok mindig egyben politikai hatalommal rendelkeznek. A B5-ben is van ilyen, de nem mindegyik.
"A Föderáció is téved és tanul, lásd pl. az Elcseréltek Földi "beszivárgásai" nyomán kialakult statáriánus helyzet."
De kulso behatas nelkul? Pl. Clark arulasa, a PsiCorp elorenyomulasa, az Arnyakkal szembeni hozzaallas az elejen... ha jol emlexem.
"Viszont szerintem a Trek témával inkább a trek topicba kéne átlendülni. :D"
Nincs meg a batorsagom, hogy a trekkereket a sajat topikjukban szidjam. :D
Mellesleg igaz. -
#462 De a DS9-et leszamitva a jellemfejlodes csak annyit tesz, hogy pl. kiutaljak Worfot, meg hasonlok.
Szvsz azért máshol is akad, pl. a VOY-ban a Doktor. Az ENT-ben Archer, Trip és T'Pol.
Akkor mi a helyzet pl. azzal a tucatnyi NG-s fajjal, akik majdnem kinyirjak az Enterprise legenyseget, valami vallasos okbol? :-)
Szvsz a vallást és a politikát itt összeboronálják, ami végülis valamilyen szinten jogos. Mennyivel fenköltebb valamilyen szent célért háborúzni, mint "csak" azért, hogy az önérzetünket pallérozzuk.
EA: Realis politikai szovetseg, folyton valtozik, tanul, teved, tehat olyan, mint amilyenek az emberi szervezetek altalaban.
Foderacio: Egy vicc.
A Föderáció is téved és tanul, lásd pl. az Elcseréltek Földi "beszivárgásai" nyomán kialakult statáriánus helyzet.
Viszont szerintem a Trek témával inkább a trek topicba kéne átlendülni. :D -
#461 "1) Miket zagyvaltok ossze. :) Attol h egy scifi a nem a mai tudomany allaspontjat hangoztatja az még nem feltetlenul rossz.. sott. Trekben nagyon jo a technologias blabla."
Igen, de nem kene minden reszben ket uj fizikai torvenyt bevezetni. :)
"2) Archer nem fejlodik, en ugy erzem probaltak affele startrekes kapitanyos figurat kitalalni.
T'polnal csak az a mittomen mien anyagtol lettek az erzesei, ezt nem neveznem jellemfejlodes.
Tripnel se igazan vettem eszre a fejlodest.
Malcolm es Phloxnal elleben eszrevenni nemi fejlodest."
Ezt a sorozatot hal' Istennek nem lattam. Sokan szidjak, ket reszt meg is neztem. Haaat... Nem hozza a hangulatot. :)
"DS9: No comment, te hogy viselkednel ha egy ilyen faj nemzett volna? :DD"
???
"Voy: Még nemtok mit mondani."
Jo, hogy Janeway nem az a full idealista, es odavag, ha kell. Sok trekker ezert nem szereti szerintem.
"b5: Londo es G'kar fejlodik valamelyest masok nem. Bester? Marcus? Ugyanmár ezt te sem gondolod komolyan. :)"
Erre meg nem tudok mit mondani, meg nem tartok ott, Bester csak egy reszben volt. De ha jol emlekszem (4 eve lattam nemetul), akkor sokkal megszallottab lesz.
"3)b5-ben abszolut igazad van, de nemertem miert erzed h a st gunyolja a vallast. Azert mert a foderacio nem vallasos? :D"
Nezd meg, elmondani nehez. Ezt mellesleg full ateistakent mondom.
"4) En azt vettem eszre, h az EA es a foderacio egy es ugyanaz. Nem nehez belatni JMS Startrek fan. :D Viccet felreteve, mind2nek a fold a kozpontja es az emberek a kulcsfigurak. Es pont. :)"
Lent irtam.
"5) Az esetleg nem lehetseges, h mindegyik ertelmes fajnak ennyi ido kellett h kialakuljon? Vagy a borg? Azert ok idosebbek a tobbieknel. Ebben szentem a b5 sokkal bugyutabb: A tiszta gonosz, tiszta jo felteves elegge rossz, ellenben a st sokkal arnyaltabb, es ez inkabb "hihetobb" ha mar annyira a hihetoseget istenititek. :)"
Nem igazan. A csillagok kifejlodesi ideje mas es mas. Ja, es B5-ben nem igazan lehet leszalni mindenhova urruha (vagy maszk) nelkul. Ez realisabb.
"Tng: Televan komikus elemekkel, Datat mar ne is emlistem. :D"
Az inkabb szanalmas.
"DS9: Bashir es O'Brien allando marhulasa, Worf, a ferengi csapos. :DD"
DS9 nem er, az tenyleg kurvajo.
"b5: Neha elvetve tenyleg vannak némi vicces reszek, de a tng-t, ds9-t nem mulja felul."
Haha. Mikor fog Riker vagy Tuvok vagy akarki az ST-ben olyat mondani, mint amilyen a sigblokkomban van? :)
"Minek nektek ez az erthetetlen "valodisag" "hihetoseg" ezek csak kitalalt karakterek kitalat sztorikkal, sose lesznek teljesen hihetok, akkor miert keressuk bennuk ezt?"
Kitalalt, de jo, ha hiheto. Vagy mese, vagy tortenet... -
#460 A DS9-et nem illik emliteni, az sztem messze megelozi a tobbi trekket. Azt en is nagyon elveztem. Inkabb a New Generationrol beszelek.
"Jellemfejlődés és indítékok a Trekben is vannak, bár igazából szerintem csak a DS9-ban foglalkoztak vele komolyan (az ENT esetén nem tudok egyértelműen nyilatkozni, de énszerintem ott is volt jellemfejlődés, pl. Trip)."
De a DS9-et leszamitva a jellemfejlodes csak annyit tesz, hogy pl. kiutaljak Worfot, meg hasonlok.
"A Trek sem feltétlenül gúnyolja ki a vallásokat, lásd DS9 Bajorian vallás vagy a Vulkáni vallás."
Akkor mi a helyzet pl. azzal a tucatnyi NG-s fajjal, akik majdnem kinyirjak az Enterprise legenyseget, valami vallasos okbol? :-)
""- EA vs. Foderacio :)"
Na ezt nem értem. Esetleg ha kifejtenéd mire gondolsz. :D"
EA: Realis politikai szovetseg, folyton valtozik, tanul, teved, tehat olyan, mint amilyenek az emberi szervezetek altalaban.
Foderacio: Egy vicc.
""- Borg vs. Arnyak/Vorlonok"
A Trekben nincs olyan "mindenek feletti" gonosz, mint az árnyak, vagy mindenek feletti "jó", mint a Vorlonok (hhmm... így elgondolkozva... Q!!!:)))."
Az Arnyak nem voltak gonoszok, a Vorlonok viszont nem voltak jok. Majdnem semlegesek voltak, hiszen mindketto faj nagyon veszelyes.
""- StarFurry vs. Komp"
Kát hogy az EA Starfury és Transport mellett más űrhajóra nem igazán vesztegettek időt a desingerek... :(
Viszont a Trekben is vannak bitangul eltalált desingok, pl. USS Defiant, vagy a Borg kocka."
Igaz, ami igaz, de sztem az Omega es Nova tipusu hajok sem rosszak. Vagy pl. az Explorerek.
"Na igen, ez az, ahol a Treknek azért nem ártana fejlődni. A DS9 esetén mondjuk ott vannak a Ferengik, valamint Bashir és O'Brian szövegei, amik elég jól el voltak találva, ahogy azért helyzetkomikum akadt nem is egy (ST:Generations - Vonósugarat! [csend] ...Kedden lesz csak kész...)"
Yess, az tenyleg jo volt. Viszont meg mindig nem utik Ivanovat. :D -
Prof William #459 Tetszik, hogy nem mindenki kezdte egyszerre. És am jó hogy ez még látszik is a hajók tervezésésn, de főleg a fajok viselkedésén.
Tetszik hogy a legtöbb fajnál láthatóak a jellegzetes építési megoldások a hajókon.
Emberek: Tökéletes funkcionális hajók. Semmi csicsa. Még normális meserséges gravitációt sem bírunk kitaláli. (Tök hangulatos hogy az Omegák közepén forognak a gravitációs szekciók.)Olyanok mint amiylenek most mi vagyunk. 200 év nem volt elég hoyg számotevően megváltozzunk.
Centui: Túlzott, elpuhult dekadens, stagnáló faj. Iylenek lenénk m ha elvesztenénk a fejlődési kedvünket és mindet könynen lehetne elérni. A hajóik is csicsásak túldísztítettek.
Minbari: Minimum 2000 évvel járnak előttünk ez eléggé látszik a technológiákon és az egész mentalitásukon. Mentálisan más kissé normálisabb, felvilágosodottab nép. Tetszik a hasonlóság a csontfejük, meg a hajóiközött...
Árny/Vorlon/Elsők: Több millió/milliárd éves fajok. Mentalitásuk, gondolkodásmódjuk, technikájuk annyira túl van a normális felfogóképesség határán, hogy a legtöbb világ meg sem érti őket.
Persze ez csak pár főbb nép volt, de tetszik a világ nagyon is. Itt nincsen minden héten új faj. A sorozat közepére más nincs olyan lény amit ne láttunk volna. -
_Vegeta_ #458 1) A bsg a legujabb ezek kozul. A regiben nemsok tudomanyos cucc volt, ha jol tudom. :)
3) Csak a Kai-t utallja mindenki mert korrupt volt. :) A foderacio elismeri mindenki hitet.
4) A whitestar egy prototipus volt a vorlon/minbari/emberi technologiak otvozesere. Es ugyemlexem, joval az árny haboru elott elkezdodott a foldi rangerek kikepzese is. Persze csak titokban.
5) Ez a vorlon/arny iranyitas amirol te beszelsz, nekem tul meseszeru.
Leszogezem: En imadom a b5-t sott elobb lattam mint akarmien startreket. :) -
#457 1) sztem meg éppen ezért kellene kifinomultabbnak lennie, lásd BSG
3) nem vetted észre a bajorán vallásbana fanatizmust ??? Akkor te nem is láttad a DS9-ot, mert az egész végig arról szól (meg arról hogy röhögi ezt körbe a föderáció) :p
4) a rangerek hajói (Whitestar) mimbari tervezésűek, vorlon technológiával.
Később ISA megalakulása után már emberek is résztvesznek tervezésben/építésben, lényegében a Call to Arms-ban titokban épített az első tényleg vorlon/mimbari technológián alapuló emberek által épített hajó (és nem a rangereké, hanem a földi haderőé!).
5) ha lennének jelentősen öregebb és fejlettebb fajok a ST univ-ban, akkor pontosan az a szitu lépne fel, amiről a B5 szólt (Vorlon/árny irányítás)
-
#456 Ja, nem EA, hanem ISA (Inter Stellar Aliance), én keverem :)))
-
_Vegeta_ #455 #450:
"köthető valamihez a mai világból."
Nemertem minek kell egy scifinek a mai vilaghoz hasonlitania. :|
"Másrészt nem kéne hasonlítgatni ST-t meg B5-t. Míg a B5-nél az elején tudták hogy halad a történet és mi lesz a vége addig az ST esetén csináltak egy űrszappanoperát amihez minden 2. héten írtak egy új részt.. nagy különbség... AZ ST problámákkal foglalkozik és azokra keresi a választ alternatívákat mutat és így tanít míg a B5 elgondolkodtat az emberi eredetet boncolgatja és a célunkat és helyünket a világegyetemben."
Nem kene hasonlitani. Ezt emlitettem enis. Neharagudj de a szappanoperaknak semmi koze semmien fajta scifinek. :D Az ember helye az elet ertelme? Ottvan majdnem minden 2. tngreszben. Utolso 2 tngresz?
Mar meg ne haragudj professzor ur, de pont az osszefuggo reszeknek nincs min gondolkodni, mivel halad a sztorivonal es nincs min! Persze b5ben is voltak fasza elgondolkodtato reszek mint pl a "The Deconstruction of Falling Stars"
resz, amikor az emberiseg jovojet vazolja fel JMS.
#452:
1) Nem lehet olyan kiforrott mint a b5 mivel joval regebbi alapokbol all fel. :(
2) Mar reszleteztem. Marcus abszolut nem fejlodik, az elejetol szerelmes Ivanovaba es az elejetol faj neki h elvesztette a testveret ezert aldozi fel magat. Bester azert nem bonyolult, mert o egy olyan valaki, aki a sajat nepenek (telepatkok:)) akar abszolut vezetoi poziciot egy ilyen diktatorfele. Ugyanolyan "f*sz" az elejen mint a vegen. :)
3) Se a klingon vallasban, se a bajori vallasban nem vettem eszre vallasi fanatizmust de lehet velem van a baj. :)
4) A hajok felig minbari es felig foldi tervezesu hajok. Vorlon technoligiaval persze. Ez a rangerezes csak egy ilyen bekefentarto dolog, mint az sw-ben a jedik, szoval nem vehetok abban ertelemben "katonaknak". Szerintem legalabbis.
5) Q-nak az ido elvileg nemszamit tehat o ne, lehet semmien idos. :)
Arrol h melyik faj mien idos nem esik egy szo sem es szerintem nem kellene azt hinnunk h minden fajnak ugyanannyi ido kell a fejlodeshez. A vulkanikak is ugye joval regebbi faj az embernel. A borg pedig mindenkepp regebbi, kulonben nem alakulhatott volna ki a kollektiva, ahhoz jo sok ido kellhet. :)
6. Persze, vegulis a dragonball is lehetseges egy masik galaxisban, sott a Birodalom is még mindig harcol a lazadokkal egy masik galaxisban. :))
#453: Nem. Ez azt jelenti, h mig a tng reszeknek kb felet vegigrohogtem, b5nek meg mondjuk a 30%at. -
#454 B5-ben EA-nak mióta a föld a középpontja ???
2261-ig. :)
Genfben van az Earth Dome, ahol az EA ülésezik. -
#453 "Neha elvetve tenyleg vannak némi vicces reszek"
Nekem ez azt jelenti, h a 110-ből neked max 2-3 részben volt vicces vmi, ami azért erős túlzás. -
#452 1) sztem a technológia nem csak hogy nem kiforrott ST-ben, és nem érthető, de sztem még a készítők sem tudják legtöbször, hogy és minek is oda egy plazmavezeték ? És miért lehet dominózni a memóriachipekkel? És miért nincs soha tartalék rendszer ???
2) Archer igencsak fejlődik, a kezdeti naiv és az elvek mindenek felett kapitányból a kemény túlélő kapitány lesz belőle a végére
T'Pol már előzőleg is fejlődött, majd utána is. Az csak egy katalizátor volt (ok-okozat fordítva, nem azért fejlődött, mert élt vele, hanem azért élt vele, mert fejlődött, és elért arra a szintre, ahonnan nélküle nem léphetett volna tovább)
Trip kinőtte magát egy profi kapitánnyá a végére :)
Malcolm es Phloxnál én pl semmi fejlődést nem láttam
DS9: az, hogy ki nemzett lényegtelen (ha nincsenek genetikai "parancsok"). Ha normális emberek neveltek és normális voltál 40 éven át, akkor nem fogsz 5 éven belül teljesen megváltozni. Hatalma sem volt akkora, hogy a fejébe szálljon, szóval ezt sztem elb.szták.
B5: nem mondod, hogy nem látod minden szereplőnek a fejlődését ??
Nézd meg gyorsan újra az egészet :)
Bester, Marcus nem fejlődik ? Bester nehéz eset, összetett, de sztem egyre jobban bedurvul. Marcust a bűntudata vezérli, majd ahogy fejlődik ezt legyűri, és már élni is képes az életét (nem csak vezekelni)
3) vallás: ha végiggondolod a ST-ben a vallásos emberek mindíg fanatikusak, valamit fel akarnak robbantani, pusztítani, elvakultak .... szóval a legritkább esetben kezelik úgy őket, mint pl a Mimbarik a szent grál keresőjét (bár egy senki, de mély hite miatt alázatos tisztelettel segítenek neki)
4) B5-ben EA-nak mióta a föld a középpontja ??? Nem a Mimbar véletlenül? Nem mimbari hajókkal őrzik a rendet a Rangerek ? Nem mimbari kiképzést kapnak a Rangerek ?
De, viszont mivel az emberek (félember :)) jobb vezetők, ezért logikus, hogy nekik kell vezetni
5) A borg mennyivel lehet öregebb faj az embernél? 100 év? Többel biztos nem, mert akkor annyival fejlettebb lenne a technikájuk, hogy csótány módjára tapossák el a teljes föderációt. Romulán, klingon, ferengi ... mind egyidős.
Az egyetlen öregebb lény Q (és volt talán a kapu őrzője, vagy az könyv volt ?)
Kitalált karakter, kitalált sztori, DE egy elképzelhető és lehetséges jövő.
Mindegy hány 10-100 év telik el, az emberi jellemhibák nem szüntethetők meg ilyen gyorsan
-
#451 A Trek témával akkor lépjünk át a Trek topicban. :)
Viszont azt nem mondanám, hogy a DS9 esetén a Dominium-os szálnál, vagy az ENT 3. évadjánál nem vártam volna mindig a következő részt (jó, az ENT ugye nem TV-ről volt nézve :D)... -
#450 7: a voyager TNG DS9 megmaradt a burleszk szerű látványpoénoknál míg a B5-ben minden vicc köthető valamihez a mai világból. nem csak vicces hanem eredeti is. MIkor a TNG-ben Data 80.-ra csodálkoozik rá valami tök normális dologra kurva unalmas kezdett lenni IMO...
Másrészt nem kéne hasonlítgatni ST-t meg B5-t. Míg a B5-nél az elején tudták hogy halad a történet és mi lesz a vége addig az ST esetén csináltak egy űrszappanoperát amihez minden 2. héten írtak egy új részt.. nagy különbség... AZ ST problámákkal foglalkozik és azokra keresi a választ alternatívákat mutat és így tanít míg a B5 elgondolkodtat az emberi eredetet boncolgatja és a célunkat és helyünket a világegyetemben.
Azt hiszem ez erősen velős és nagy különbség.. Ha ezt nem veszed észre akkor, nem értve nézed a sorozatot (jó igaz mai TV mellett az ember elfelejt gondlkodni de ezt még reklámozni is:D) b5 esetén minden héten vártam a köv részt mert érdekelt hogy halad tovább a főszál.. az összes ST esetén ha találtam egy rendes filmet elkapcsoltam bármikor szívfájdalom nélkül. ST-t azert néztem hogy menjen valami a TV_ben míg a B5-re minden héten készültem és vártam:)
Csak néhány aprónyi klüönbség a kettő között ami alapjaiban teszi küönbözővé a 2 sci-fit.
Melllesleg a Boprgokról a mai napig nem derült k hogy kicsodák micsodák és kifia borja mi a céljuk mit akarnak.. betettek egy közös tudtaot aki hódít és aszsimilál és kalap kabát.. se céljük se értelmük... Mellesleg azt sem tudni ki az overmind köztük... -
_Vegeta_ #449 Olvasd el megegyszer, nem mondtam h a b5nek nincs humora. -
#448 5) Szerintem egyáltalán nem létezik a tiszta jó és a tiszta rossz a b5-ben. Delenn pl. elég nagy tisztelettel beszél az árnyakról is, amikor Sharidennek mesél róluk. Egyszerűen más volt az elvük, mint a vorlonoknak.
Az pedig, h a b5-ben semmi humor nincs, az hülyeség, eddig szinte az összes részben volt vmi, amin nevetnem kellett. -
_Vegeta_ #447 1) Miket zagyvaltok ossze. :) Attol h egy scifi a nem a mai tudomany allaspontjat hangoztatja az még nem feltetlenul rossz.. sott. Trekben nagyon jo a technologias blabla.
2) Archer nem fejlodik, en ugy erzem probaltak affele startrekes kapitanyos figurat kitalalni.
T'polnal csak az a mittomen mien anyagtol lettek az erzesei, ezt nem neveznem jellemfejlodes.
Tripnel se igazan vettem eszre a fejlodest.
Malcolm es Phloxnal elleben eszrevenni nemi fejlodest.
DS9: No comment, te hogy viselkednel ha egy ilyen faj nemzett volna? :DD
Voy: Még nemtok mit mondani.
b5: Londo es G'kar fejlodik valamelyest masok nem. Bester? Marcus? Ugyanmár ezt te sem gondolod komolyan. :)
3)
b5-ben abszolut igazad van, de nemertem miert erzed h a st gunyolja a vallast. Azert mert a foderacio nem vallasos? :D
4) En azt vettem eszre, h az EA es a foderacio egy es ugyanaz. Nem nehez belatni JMS Startrek fan. :D Viccet felreteve, mind2nek a fold a kozpontja es az emberek a kulcsfigurak. Es pont. :)
5) Az esetleg nem lehetseges, h mindegyik ertelmes fajnak ennyi ido kellett h kialakuljon? Vagy a borg? Azert ok idosebbek a tobbieknel. Ebben szentem a b5 sokkal bugyutabb: A tiszta gonosz, tiszta jo felteves elegge rossz, ellenben a st sokkal arnyaltabb, es ez inkabb "hihetobb" ha mar annyira a hihetoseget istenititek. :)
6) Nem vagom mi a teszta. :D
7) Mirol beszeltek ti??
Tng: Televan komikus elemekkel, Datat mar ne is emlistem. :D
DS9: Bashir es O'Brien allando marhulasa, Worf, a ferengi csapos. :DD
Ent: Bizony entbe nagyon nincs semmi komedia.
b5: Neha elvetve tenyleg vannak némi vicces reszek, de a tng-t, ds9-t nem mulja felul.
Minek nektek ez az erthetetlen "valodisag" "hihetoseg" ezek csak kitalalt karakterek kitalat sztorikkal, sose lesznek teljesen hihetok, akkor miert keressuk bennuk ezt? -
Prof William #446 ÉS a B5-ben legalább mindig tudom mennyit írunk. Attól a csillagidő 5845825-től már a falra másztam. :) -
#445 1) technoblabla: teljesen egyetértek, az átkalibrálom a fluxuskondenzátort nekem nem megoldás, és én mint halandó őskövület erre soha nem is jöhetnék rá.
Szembe a B5 teljesen mai elmével is megfogható technológiájával (rögtön első rész, amikor elszabadul az állomás, nem hókuszpókusz segít rajtuk, hanem thrusterek)
2) jellemfejlődés: Ent-be van, a legdurvább talán Archer, ahogy az abszolút idealistából szépen átmegy a mindenáron győzni kell "életképesebb" emberré. (No meg T'Pol emberiesedését se felejtsük el)
DS9: Siskótól herótot kaptam, az elején még normális, aztán meg megalomán ... (a fia meg egyre csak hülyül, talán csak a ferengik fejlődnek)
Voyager: Tom Paris és B'Elanna Torres talán az egyetlen aki fejlődik
TOS: érdekes mód, mindegyik szereplő fejlődik (lasssssaaaaan). Még Scotty is.
B5: hú, ezt még felsorolni is nehéz lenne :)) Sheridan keményedik, amire nagy szüksége van, Delenn lazul és emberesedik, Lando (na ő egy külön fejezet lehetne :) ), VIR keményedik, G'Kar megvilágosul, Ivanova, Bester, Marcus ....
3) vallás:
A trek a legtöbb esetben kigúnyolta mások vallásait (még a Bajoránt is folyton), és tényleg minden vallásos személyt fanatikusnak állított be. Vulkáni vallást is elég furán mutatja azért be...
Szemben a B5-el, amely a legnagyobb tisztelettel mutatja be az ősi földi, újföldi és földönkívüli vallásokat (persze van, amelyik fanatikus, mint a nem műthető gyerek esetén, de azt sem lealázva, csak mint érthetetlent). És nagyon érdekes vallásokat teremt annak a teljes mitológiai környezetével (kedvencem a Mimbari, egyszerűen zseniális, és akár azt is mondhatnám, hogy követendő)
4) Ea VS Föderáció:
Érdekes kérdés, a Föderáció földközpontú, mi vagyunk a nagy alapító, míg EA-ban mi ugyan komoly szerepet vállalunk benne, de nem mint egységes föld, csak mint egy földi embercsoport. A fő szerep itt a mimbariké.
Ja, és sokkal realisztikusabb az EA
5) Borg VS Árnyak/vorlonok
Teljesen más a szerepük. A ST-ben ellenség, egy kicsit fejlettebb "faj", a B5-ben az ősök, a felvigyázók (a misztikum :)) ).
Az St-ben nagyon azt akarják sulykolni, hogy kb egyszerre alakultak ki a civilizációk, ezért nagyon azonos a szint (sztem badarság), míg B5-ben sokezertől millió év eltérés is van a fajok kialakulása között
6) StarFurry vs. Komp: ezt már eléggé kiveséztük Cifu-val :))
7) Es a mar emlitett humor:
Nos, St-ben a TOS-os csapatnak volt humora. A sorozatban is, de a filmjeikben talán mégjobban kijött. A többi ST elég "savanyúra" sikeredett, 1-2 poén néha.
A B5-ben mivel sokkal komolyabb és összetettebb jellemek voltak, ezért könyebb volt poénkodniuk, volt mivel -
#444 - nincs particle-of-the-week effekt (minden masodik ST reszben felfedeznek egy uj reszecsket)
Yepp, a trek talán leggyengébb pontja a technoblabla...
-van jellemfejlodes, vannak inditekok a tettekre, stb. (pl. mikor kiderul, hogy Bester miert vergeci)
Jellemfejlődés és indítékok a Trekben is vannak, bár igazából szerintem csak a DS9-ban foglalkoztak vele komolyan (az ENT esetén nem tudok egyértelműen nyilatkozni, de énszerintem ott is volt jellemfejlődés, pl. Trip).
- nem gunyolja ki a vallasokat (ST-ben minden vallasos idegen csak fanatikus lehet)
A Trek sem feltétlenül gúnyolja ki a vallásokat, lásd DS9 Bajorian vallás vagy a Vulkáni vallás.
- EA vs. Foderacio :)
Na ezt nem értem. Esetleg ha kifejtenéd mire gondolsz. :D
- Borg vs. Arnyak/Vorlonok
A Trekben nincs olyan "mindenek feletti" gonosz, mint az árnyak, vagy mindenek feletti "jó", mint a Vorlonok (hhmm... így elgondolkozva... Q!!!:))).
- StarFurry vs. Komp
Kát hogy az EA Starfury és Transport mellett más űrhajóra nem igazán vesztegettek időt a desingerek... :(
Viszont a Trekben is vannak bitangul eltalált desingok, pl. USS Defiant, vagy a Borg kocka.
- Es a mar emlitett humor
Na igen, ez az, ahol a Treknek azért nem ártana fejlődni. A DS9 esetén mondjuk ott vannak a Ferengik, valamint Bashir és O'Brian szövegei, amik elég jól el voltak találva, ahogy azért helyzetkomikum akadt nem is egy (ST:Generations - Vonósugarat! [csend] ...Kedden lesz csak kész...)