Babylon5 (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

h4x0r
Nekem spec. az tetszett, amikor Franklin dietara fogta a tarsasagot, es nekialltak cserelgetni, amig... aki latta, az tudja, aki nem, az nezze meg, erdemes. 😊

Mellesleg elmondom, miert szimpatikusabb a B5, mint az ST:
- nincs particle-of-the-week effekt (minden masodik ST reszben felfedeznek egy uj reszecsket)
- van jellemfejlodes, vannak inditekok a tettekre, stb. (pl. mikor kiderul, hogy Bester miert vergeci)
- nem gunyolja ki a vallasokat (ST-ben minden vallasos idegen csak fanatikus lehet)
- EA vs. Foderacio 😊
- Borg vs. Arnyak/Vorlonok 😊
- StarFurry vs. Komp
- Es a mar emlitett humor

Nagyjabol ezek ugranak be jelenleg.

\"No boom today. Boom tomorrow. There\'s always a boom tomorrow. What? Look, somebody\'s got to have some damn perspective around here. Boom, sooner or later. BOOM!\" -- Lt. Cmd. Ivanova

mrzed001
pölö amikor kajálás közben Sharidan hülyére röhögte magát 😊)

Egyébként a B5 sokkal komolyabb, de JMS tudja a legõsibb alapszabályt:
Mindennek megvan a maga ideje: a harcnak és a megadásnak, a boldogságnak és a szomorúságnak ...
Szóval volt mindenbõl bõven benne. És ami már majdnem a kínai-japán remekmûvek szintjére emeli, az a sorozaton végigfutó korlátlan, kérkedésmentes és egyértelmû önfeláldozás

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

Ez a fajta humor az egesz sorozatra ervenyes. Az ST tenyleg tul komoly, de en epp ezert nem akarom a b5-t es a STt osszehasonlitani.

Visszaterve, azert Sheridan is csinalt jo sok "vicces" dolgot, Garibaldirol nem is beszelve. 😄

Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!

h4x0r
Nekem Ivanova humora tetszett (lasd sigblock) legjobban. Ellentetben egyebb scifi-k humortalan kapitanyaival es elsotiszteivel szemben. 😊

\"No boom today. Boom tomorrow. There\'s always a boom tomorrow. What? Look, somebody\'s got to have some damn perspective around here. Boom, sooner or later. BOOM!\" -- Lt. Cmd. Ivanova

mrzed001
Ááááá, már akkoriban is nézhetetlen volt
Volt egy vészhelyzet, egy B5, egy Jag, mi volt még akkor?
Ja, nem volt még Vagyatlan Világ, meg egyébb szemét 😊

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

aham kábé akkor kezdhették.Akkoriban még nézhetõ volt a retek klubb...

nektek sem megy az epszilon?😞

mrzed001
Miért nem volt jó a piás trükk ?
Természetes méreg, amit nap mint nap vesznek egyesek magukhoz. És mivel az õrzõ az õrzött testébõl táplálkozik, így egyértelmû, hogy az is alkohol hatásának lesz kitéve. Az is biztos, hogy aki sokat iszik, az hozzászokik, így igazából nem tud berugni, tehát amíg a belõle táplálkozó teljesen berugik és elszundít, addig õ éber és józan marad.
Sztem teljesen logikus 😊)
Az elejével pedig tévedsz, ha rájött volna, akkor riadóztat az õrzõ, és akkor nem lett volna utolsó rész :p

Ha jól emlékszem azért hal meg, mert az õrzõje rájött, hogy kijátszották és nem is elõször, ráadásul már nem volt fontos a Centauriak féken irányításához.
Amúgy sztem nem a legjobb 5let volt az a piás trükk, ha már a realisztikus dolgoknál tartunk.
Viszont tökéletesen beleillik Londo és népe tragédiályába.

mrzed001
Nem azért nyiffan ki, az csak az ürügy. Londo lényegében már rég halott, feláldozta magát a népéért (csak mint saját árnyékkormánya próbálja jóvá tenni az õrének gonosz tetteit)
Lényegében már halott. A teste haldoklik, már alig él. A lelke is ráment a népének mentésébe és hibáinak javításába, így az is haldoklik.
A halál megváltás neki (és tudja, hogy utóda Vir lesz, aki meg tudja majd oldani az általa okozott problémákat ... és egyébként is az elsõ résztõl kezdve tudta, hogy G'Kar lesz a gyilkosa ott és akkor ... szóval a kör bezárult)

Mrzed altal szolgaltatott informaciohalmaz nem eleg? 😉

Punker
hát de bazzeeee kedvenc szereplõm, tudni akarom miért nyiffan ki 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Epp eleg info van. Nem muszaj mindent tudni, elvesz a misztikum. 😊

Punker
na errõl beszélek 😞

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

mrzed001
No errõl foggalmam sincs. Amikor néztem (B4-es rész után) arra gondoltam, amikor Delenn ment egy WhiteStarral hazafelé, és vmiért sodródtak a hipertérben és a Centaurik találták meg lesz az. Aztán nem (túl fiatalok voltak még), de gondolom vmi hasonló ismétlõdhetett meg (vagy eleve Molari állította csapda). Errõl tényleg nincs egy szó se (még a Begining-ben sem)

Punker
de hogy lettek fogjok?????

mrzed001
Melyik részben volt? Nem emlékszem, de ugyebár volt az, amikor B4 elloása közben Sheridan a jövõbe ugrált. Ott volt az, hogy elengedte Londo.
És a Begining pont az elõtt/alatt játszódik, hogy leissza magát (mielõtt elengedi, nagyon ütõs sztem😊)
Abban a B4-es részben elmondják, hogy Londo leitta magát, ezért elaludt az örzõje. Elengedte Sheridan-t és Delenn-t, de tudta, hogy ha az õrzõje felébred (direkt idegi kapcsolat) rájön, hogy mit tett, és akkor a Drákok elpusztítják a menekülõket, a Centauri Prime-nak meg akkor annyi. Ekkor kérte meg G'Kar-t, hogy végezzen vele (csakhogy felébredt az õrzõ, átvette az irányítást, így egymással végeztek)

Punker
1 qrva szó nem volt róla..... oda adta a kelyhet hogy majd adják oda a kölöknek benne a kis döggel stb, de hogy miért folytja meg az nem.

mrzed001
Dehogynem. Hol is volt, talán utolsó elõtti részben ?

Punker
na megnéztem mindnet, és ugyanott tartok mint X évvel ezelött, még mindig nem tudom hogy Londo-val mi lett, nem derül ki miért nyírta ki G'Kar 😞

mrzed001
Értelme van, de sajna nem túl szórakoztató ... felejtsük 😊

Punker
hát tényleg 1 sz@r volt

mrzed001
Az mehet 5_20 elõtt is (elég gyenge, már alig emlékszem rá)

Punker
és a river of soul?

mrzed001
Úgybizony 😊

Punker
5/20 (ez megy most)
5/21
call to arms
begenning
5/22

a sorrend akkor? 😊

mrzed001
Elõtte mindenképpen. Az elõtt meg a Call to Arms-t

Punker
az elött vagy utánn nézzem a begenning-et?

mrzed001
Akkor lassan itt a vége.
Nagyon szépen megcsinálták az utolsó részt, felemelõ és tiszteletre méltó <#worship>

Punker
5/19-nél tartok

mrzed001
Hát igen, drága retekklubb már akkor is "értelmes" idõpontban adta a jó sorozatokat (marhák)

Laffite
kár, hogy nem vetítik egyik csatornán sem.
amikor régebben adták, akkor meg egy csomó részt nem láttam és így nem is nagyon tudtam követni az eseményeket 😞

A F-1 csak addig tartott amíg a XX. század... Nézz igazi autóversenyt: WTCC

mrzed001
A legtöbb rendszerben a kisember semmit nem vesz észre a vezetõi képességeibõl (nem populárisak)
Ez inkább azt mutatja be, hogy nekik akkora a hírük/mítoszuk, hogy még a senki szerelõk is ismerik és tisztelik õket.
No meg aztán ott vannak a telepaták is 😊

Egy kis kulisszak mogotti resz. :]

Punker
5/04 nagyon jó rész, mikor a 2 karbantartó kommentál mindent az egyik kedvenc részem 😊

mrzed001
Biza, a két nagy faj 😊 Az árnyak-vorlonok elleni háborút õk vívták és nyerték meg. Õk hozták létre ezt az elképzelhetetlen galaktikus szövetséget egy mindentõl távoli ûrállomáson, legtöbbször a saját vezetõik tiltakozása ellenére.
Sztem valamelyik részben éppen G'Kar beszél errõl (vagy Londo?), hogy itt van ez a faj, ami embernek nevezi magát. Megépített 4 Babylon állomást, amelyek eltûntek, vagy elpusztultak szabotázs miatt. És mégis nekiálltak, és megépítették az ötödiket is. És ennél fontosabb, hogy képesek (mit is mondott, talán😊 közösségeket alkotni, amire sem a Centauri, sem a Narn, sem a Mimbari faj nem lenne képes ... ez által békét teremteni.

Delenn átváltozása sztem nem volt más, mint aktivizálta a benne lévõ emberi géneket. A szerkentyû se volt semmi, hogy is volt, Valen hozta magával? (biztos a vorlonok adták neki)

[NST]Cifu
"A két nagy faj"... egy ilyen kijelentésre szerintem Londónak és G'karnak is lenne egy-két jó kis megnyilvánulása. 😊))

Apropó, nekem egy kicsit a mai napig rejtélyes Delenn átváltozása. Miért, minek, hogyan? Ködös és nehezen értelmezhetõ szvsz...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

mrzed001
De, az ünneplésrõl szól. Sheridan és Delenn házassága szimbólikus is, a két nagy faj házzassága és egy úgy szövetség és egy új korszak kezdete.

És ha egy kicsit spekulálni is akarnék, akár arra is gondolhatnék, hogy Sheridan amikor meghalt az utolsó részben, akkor Lorien érte jött és segített neki felemelkedni maguk közé (tehát õ is egyike lett az elsõknek, még ha nem is mint az elsõ ember 😊). Innen már csak egy gondolatmenet, hogy esetleg Delen-t õ segíthette át az átváltozáson amikor már nagyon öreg volt. És innen még egy gondolattal tovább, ez akár azt is jelentheti, hogy az üzenetet nekik küldte az ipse az új hazába, az õ ünnepségükre.

És? Ez a resz nem az unneplesrol szol. 😛

Az nagyon jó!!!!

Rohadul elõre vannak a jövõben mert a naprendszer szélén lévõ a nap pusztulására váró megfigyelõhajón van a dolog. Az pedig nem holnap lessz. kb. 5milliárd év....

ÉS az a duma.... "Így lessz vége a világnak! Tûz nyeli el nem pedig sötétség... Tovább élnek... (nem emlékszem....) És most... örökre itthagyjuk a a bölcsõnk..."
A hajó kaput nyit a elhagyatott kopár naprendszerben, pedig utoljára felvillan a haldokló nap fénye...

Csodás vég...
mrzed001
Szóval az a rész, ahol híradó szerûen mutatja be a jövõt
AZ A KEDVENCEM 😄D

Bemutatja, hogy azért nem minden fenékig tejfel, hogy bizony lesznek még problémák, és az emberiség bizony nem egy könnyen lép túl a saját hibáin
Felvázol jópár problémát, amivel az emberiségnek szembe kell majd néznie (pl nincs hova terjeszkedni, mert ott már vagy van valaki, vagy nem engedik a szövetség szabályai. Ebbe persze egyesek nem tudnak beletörõdni).
Bemutatja, hogy Sheridanék egy olyan hatalmas dolgot voltak képesek létrehozni, ami soha ez elõtt nem volt, és ami millió évek múlva is állni fog.
És ami a legszebb, megadja a választ az õsi kérdésekre: Ki vagy te? És mi a célod? És mi az életed értelme?
Nagyon ütõs és elgondolkodtató rész volt 😊)

mrzed001
Sorry, wrong topic 😊

Punker
hát bocs de ez az ezer évvel elõre minden elpusztult stb szerintem nem igazán illik be a gyõzelem utáni ünnepléshez.

Hallod az bosszorkanyos jo resz. 😊
Amikor elore mennek az idoben. Fel is vettem anno kazira is. 10/10es.
Semmi ertelme? Már miert.
Elorevetiti a b5univerzumanak a jovojet. Hogy az emberiseg fogja a vorlonok szerepet betolteni pl.
Wesley-t is utalod ennek a resznek se latod az ertelmet.. jajj jajj. 😊

Punker
B5-rõl beszélek + még 1 évad hátra van.

mrzed001
Legutolsó rész? Mondtam, hogy azt csak bottal és védõszemüveggel 😊)
Értelme semmi, lényegében lezárja a Star Trek korszakot. Viszont le kellett zárniuk, mert lehet, hogy többet nem lesz Star Trek.
De akkor is leadhatták volna Archer beszédének legalább az elejét 😞

Punker
most én vagyok hülye vagy 4/22-nek tényleg nincs semmi értelme?

mrzed001
Biza, az összehasonlítás sose OFF 😊)

B5 vs TNG, nem offolunk egyaltalan. <#smile>

[NST]Cifu
Szerintem vonuljunk át a TNG témûval a trek topicba. Punker mindjárt kiosztja az egész társulatot. 😊

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!