1043
-
#603 ami most megy a viasat-on éppen, The Next Generation :)
Amúgy ja B5 mindent üt :) -
#602 Én mint Sci-Fi-re gondoltam. Abban nekem ez az etalon. -
#601 TNG... mi az? -
_Vegeta_ #600 JMS mondta egy interjuba:
En ezt a tortenetet akartam elmeselni, megtettem, nem akarom tovabb vinni. Ennyi volt. Szoval igen elore tudta nagyvonalakban mi hogyvan. :) Ez az o vilaga mint ahogy Roddenberry-é a startrek.
"..nem hiszem, hogy életemben lesz még egy sorozat,...
Enis pont igy ereztem még 3x-i nezes utan is. Aztan megneztem a tng-t. :)
"..A sorozat leállítóit pedig..
Nem voltak leallitoi. Sott eredetileg 4szezonosra tervezett sztorit ki kellett JMSnek nyujtania 5szezonra. (Az 5. mar nem is lett olyan jo ugye) Erdekes, mert a Sleeping in Light c. epizod (zaroresz) a Deconstruction of Falling Stars (4x22) elott keszult el. ;)
icewolf:
A starwarssal nem lehet egy lapon emliteni a b5-t mar csak azert sem mivel az egyik sorozat a masik film. A star trek meg, hat.. nemszeretem hasonlitgatni, az en szivem jobban huz a startrek fele mondanivalohoz, erkolcsokhoz. -
#599 Nekem ez a nagy Sci-fi film/sorozat. Közelébe nem érhet sem a Star Wars, sem a Star Trek... Én anno még rtl-en néztem végig mind az öt évadot. emlékezetes volt, és valóban a befejezés kegyetlen stílusos volt. és tényleg pontott tettek a végére. -
#598 Kész vagyok... Ez egyszerűen hihetetlen!
A teljes 5 évad megnézése után eufórikus élmény volt a "The Beginning" c. nagy film.
Mennyit agyalhatott ez a J. Michael Straczynski az egész sztorin! Rettenetesen össze van rakva. Éreztem, már a nagy sorozat alatt is. Nem folyamatosan egymásra rakott történetelemek, "na-írjunk-bele-még-egy-kis-fordulatot" dolgok voltak, ahanem már eleve elrendeltetett sorsok voltak - megírva, szépen. Mert hiszem, hogy JMS már ELŐRE tudta, hogy milyen morális és szellemi mondanivalót akar átadni az egésszel. Hiszem, hogy évekig érlelődött benne és tanácsadóiban az egész történet. S könyörgöm, ha bárki is tudja a valóságot, ne írja le, tartsa meg magának - én ennek hitével akarok majd egyszer a másvilágra menni!
Ha voltak is rögtönzések a sorozatban, olyan szépen lettek elsimítva azok élei, hogy az ember, így, egyben - de akár rendesen, adásonként - megnézve még hátsó gondolatában sem hitte, hogy volt szándék az időhúzásra, az élményfokozásra.
Mintha az egész egyetlen (!) - értsd: egyben elmsélt, 2 órás - mese lett volna. 1 hónap alatt néztem végig ezt a 2 órát.
S most, hogy túl vagyok az effektíve "pilot" részen, egyszerűen nem jutnak eszembe éssszerű szavak. Ki vagyok halva. A sztorizás, ahogy el lett adva, és ahogy a nagy sorozatra lett utalva - oda és vissza - : tökéletes.
Most már megyek alduni, hogy holnap mind az 5 nagy filmet meg tudjam nézni...
Csak még annyit: nem hiszem, hogy életemben lesz még egy sorozat, ami ennyit tudna nyújtani. Annyi filozófia, annyi lélek és annyi ötletes fordulat, sors volt és van ebben a sorozatban, hogy mások - klasszikusan - több száz fényévre vannak tőle!
A sorozat leállítóit pedig most - humanitáriusság ide vagy oda - forró szurokba mártanám...!
-
Prof William #597 Hasonlóképen éreztem és is. Nagyon jó kis sorozat. Nyáron megy az egész DVD-re. -
_Vegeta_ #596 Nekem szabalyos elvonasi tunetek keletkeztek. :)
A zaroepizod viszont gyonyoru. -
#595 Direkt nem olvasom végig ezt a topikot - mindössze 594 HSZ, megtehetném - , mert nem akarom az okfejtéseitekkel, érveitekkel és ellenérveitekkel tovább kínozni a lelkemet: most értem a végére a Babylon 5 sorozatnak.
Szerencsére, még vannak a "nagy" filmek.
[Babylon 5: In The Beginning]
[Babylon 5: Thirdspace]
[Babylon 5: The River of Souls]
[Babylon 5: A Call To Arms]
[Babylon 5: The Legend of the Rangers - To Live and Die in Starlight]
[Babylon 5: The.Gathering]
De akkor is, fáj a lelkem. -
katarzis #594 És az árnyháboru is pozitiv volt,végre nem az volt ,hogy elöjön az ösi gonosz ,hogy elpusztitson mindent ,de végül a föhösök legyözik öket a hatalmas tulerövel szemben is,tetszett ez a vorlon-árny ellentét meik a célravezetöbb a rend a feltétlen engedelmesség vagy a káosz és az örökös háborukkal valo tovább fejlödés. továbbá a Sinclar múlt Delenn jelen Sharidan jövö szál is nagyon tetszett,természetesen G'kar és Londo is nagyon jol eltalált karakterek,talán a földön a Clark elnök szerepe nem tetszett meg a túlzott liberális gondolatmenet a föszereplöknél,de ez beállitotság kérdése ugye. -
katarzis #593 hello!
énis most nézem ujra a sorozatot jelenleg a 4. évad 10. részénél tartok az elözö vitához én szeretem a TNG-t és a B5-öt is,de szerintem a B5-ben rengeteg mondanivalo van jol eldugva egy egy párbeszédben csak oda kell figyelni rájuk pl amikor sinclar zahadum-ban ujra éled és a párbeszédei az ős-el.Nemrég volt az a rész ,hogy egy hirado stáb készített velük riportokat és az állomást filmezték majd propaganda céloknak megfelelöen megvágták a filmet és ugy adták le jo kis rész volt igy müködik a média ma is. -
#592 most néztem :) -
Lami #591 honnan lehet letölteni a sorozatot???? -
#590 hogy meggyőződjön a nászéjszaka sikerességéről :))))
Mekkora egy poén :) -
_Vegeta_ #589 Az nagy mikor Sheridanek halojaba hagyja a muszemet. :)) -
#588 jaja :) -
_Vegeta_ #587 G'Kar muszeme? :] -
#586 ez a kék műszem mindent üt :) -
#585 nem, teherhajóval leraknák a bolygóra aztán majd széttapossa :) -
#584 Nagy lebegő elefánt, kissé drogos gondolat :))) -
#583 ennyi erővel akkor az elefántot is vihetnék :) -
#582 egy nagy elefánt rácsücsült a halálcsillagra -
_Vegeta_ #581 Nemkicsi -
Prof William #580 Igen. Kár hogy nem mutaják sosem működés közben... -
#579 Vorlon bolygó ölő qrvajól nézz ki :) -
#578 Hasfelmetszős rész még mindig üt -
#577 ja szal nem tom miért fikázzátok őket, Londo-nak vettek 500 farm részvényt :) -
#576 Szerintem az egyik legjobb rész:D -
#575 lol -
_Vegeta_ #574 Amikor Ivanova eltori a labat az jo. :)
Elvileg a forgatason valoban sikerult eltornie ezert irtak bele az eltoreses jelenetet. :D -
#573 harcosabb részeket akarok most nézzni, techno-mágusokra eddig nem figyeltem mert lekötöttek a lila vs. zöld drazik, pedig jó nagyon jó :) -
_Vegeta_ #572 #566: Egy sorozat reszeit, szinte mindegyiket mas valaki rendezi. :) Ami pedig a Startrek parhuzamot illeti JMS nagy star trek fan, egyertelmu h a regi etalon utjan szeretne o is haladni. Sajna az idiota jenkik kozbeszoltak. :))
#568: Ne ideologizalj. :D
#569: Ezt mar egy ertelmesebb 10eves gyerek is tudja. ;) A startrekeknek is pont ez az egyik lenyege. (Mindent meg lehet magyarazni.) :)
#570: Na es az 1.evad, Punker kolléga? -
_Vegeta_ #571 #559: Egyik scifi se arrol szol h irtsuk ki ezt meg azt. :) Peldaul: Tng: fognak egy serult borgot "megjavitjak" es elengedik.
#561: Melyik volt az Xaktas resz? :)
#562: Valoban, mellelottem. Kicsit berozsdáltam b5bol. :) Mostmar emlexem, "Az egyert elunk az egyert halunk meg." Es az egy pedig Valen a multe, Sheridan a jelene es Delenn a jovoe, vagy valami ilyesmi. Hulye balvanyimadat. :P
#563: Pontosan mit ertessz azalatt h nem hozza a szinvonalat? Szerintem rosszul latod, a sok amerikai gyengeelmelju, azt varta hogy megint egy f@sza ujjabban divatba jott osszefuggo "űrtörténetet" kap, es mikor kiderult h nem errol van szo sott a regi gardabol senki sem szerepel benne, egyszeruen elkapcsoltak masik csatornara, pedig JMS megmondta: Ennyi volt, ezt a tortenetet akartam elmeselni, megtettem, nincs tobb! Mint amikor egy fantasy ironak csak egy jo konyvsorozata van. :))
#565: Fárszkép mi? Scifi geek lennék, de inkabb kihagytam eme remekmuvet. :) Az emberisegnek mi koze a Minbarikhoz? Attol eltekintve, h a marha Sinclair visszament a multba es eljatszotta egy isten szerepet a Minbarik szemeben, sott sokasodott is hogy jool elkeveredjen az emberi dns a minbariekkal igy majd a jovobe ne olhessek meg. :D
Faramuci ez az idoutazas dolog. :D -
#570 most elkezdtem megint nézzni a 2. évadtól :) -
#569 Egy dologra nagyon jók voltak/lettek volna a technomage-ek, mégpedig társadalomkritikaként, hogy amit nem tudsz megmagyarázni, az még nem biztos, hogy csoda. Könnyen lehet, hogy csak nállunk annyival fejlettebbek csinálják, hogy mi csodának hisszük. (mint ahogy a bantu négereknek bizony egy kólásüveg is isteni csodának tűnik, nemhogy egy videokamera, rakéta, repülő ...) -
#568 Majdnem. Az Egy az maga az eszme, melynek a vezetője és megtestesítője a Ranger One (az egy mint személy).
Az Egy mint fogalom az pontosan az, amit a lent említett híradós részben bemutat, az Egy cél.
Az Egy mint személy folyamatosan változik, szóval az Egyért élünk, az Egyért halunk meg a fogalomra, a célra utal (azért az Egy célért érdemes élni és meghalni)
-
#567 Persze, a végére a farscape egy nagyon pofás sorozat lett, a Peacekeeper wars pedig egyenesen überjó, de azért lásd be, hogy eléggé B- volt a sorozat nagyrésze
Igen, bár durva, de a Crusade az tényleg egy Voyager a B5-ben volt. Ez lett a veszte (hiába lett volna esetleg jobb, mint a Voyager, igényesebbek vagyunk mi B5 fanek :)))
-
Prof William #566 Nekem is ez jutott eszembe rólla. No volt meg bene a B5 ös filing... Gondolom nem is az eredseeti rendező rendezte.
Az az új hajó Eneterprise párhuzam kissé túl erős volt. A régi földi hajók jobban tetszettek. Omega Romboló a király!
A technomage meg túlzás. Még szerencse hogy a B5-ben csak 1 részt szerepeltek. -
#565 Sinclair Delenn és Sheridan az Egy. De ez is csak képletes mivel az egy az az emberiség múltja jelene és jövője.
Szerintem. -
#564 Farscape-t ne keverd ide.. az a végére nagyon jó kis Zoral sorozat lett pláne a peacekeeper wars-al kiegészítve!! Az nem a fajokról szólt hanem egyénekről és nagyon jól hozta a karakteres jellemábrázolást:) Í Crusade inkább amolyan B5 üniverzumban játszódó TNG volt... Vagy Voyager.. csak itt nem a hazautat keresték hanem az ellenszert...