1043
-
#643 Én örülök, hogy adják ... 12-jére is végignézem :))) -
#642 Viszont itt elbaszták egy kicsikét. Az első évadhoz is Sheridant írják. :) -
#641 Így van. De én szinkronosan tudtam megszerezni az egész - 5 szezonos - sorozatot.
A nagy filmek már felirattal vannak meg. -
#640 ezért jó a felirat -
#639 Nem, tudtam, hogy erre fogsz gondolni.
De már akkor más hangja volt, amikor az új kapitány [Sheridan] megérkezett! Sőt, utána is végig - ráadásul az az undorító hang, ami a reklámokban szokott lenni... pfff!
-
#638 mivel ott már más kapitány jöt tnem is lehetett ugyanaz a hang :) -
#637 Én azt hittem, hogy a régi szinkronnal adják.
Amúgy, a régi sorozatnál is történt szinkronbeli minőség-romlás: emlékeim szerint az első sorozat végétől már nem Szakácsi Sándor volt [többek között] a hangja Sinclair-nek. De a többi szereplő hangja is megváltozott... sajnos.
Egyedül G'Kar hangja lett jobb. -
#636 Viasat3. De a szinkronhangok sajnos tényleg katasztrófálisak, a régi TV3 féle sokkal jobb volt... -
#635 Melyik TV?
[A teljes sorozat a winchesterén van, de kiváncsi.] -
#634 borzalmas a szinkron :( -
#633 most lesz a tv-ben! -
#632 Ja, egy tesztkérdés: mi az egyetlen módja annak, hogy az Entl'zha-tól egyenes választ kapjál? No, meg hogy hívják a Vorlonok istenét? :-D -
#631 Picsába. Már minden résznek majdnem tudom a címét fejből, angolul, a Garibaldis poénokról, és a nagy-közepes beszólásokról pedig hogy melyik részben volt. Nem vagyok sorozatbuzi, de ezt ötvenszer végignéztem már, de nem unom. -
_Vegeta_ #630 From babylon5.scifi.hu
"JMS az amerikai televíziózás történetében rekordot állított fel, két teljes szezont (3.-4.) egyedül írt meg. Mivel a 4. Szezon forgatásának idején még nem tudták, hogy lesz e folytatás (WB hol igent, hol nemet mondott), ezért úgy kellett megírnia a szezon epizódjait, hogy a történet mindkét esetben befejezettnek tűnjön. Erre példa, hogy a sorozat utolsó epizódjaként ismert Sleeping in Light-ot valójában a 4. Szezon végén forgatták le, és csak később került az 5. Szezon végére. JMS eredeti tervei szerint, az árnyháború és az utána következő Clark elleni háború az 5. Szezon közepén fejeződött volna be."
Hat ez hihetetlen, akkor mi a francert mondja interjuban az ellenkezojet? Eh. meg a valo vilagba se akarja h megtudjak az igazsagot. :) -
#629 Sőt, már a 4. sem volt biztos, ugyanis csak 3-ra volt píz, aztán addig koldult, hogy szerzett a 4-re valót is (azért is zárta olyan húdeváromafolytatást szerűen a 3-at, ez segített benne) -
ZXer #628 "Sott eredetileg 4szezonosra tervezett sztorit ki kellett JMSnek nyujtania 5szezonra."
JMS eredetileg 5 évadot tervezett, de a negyedik készítésekor úgy nézett ki, hogy az ötödiket mégse rendelik meg. Ezért az árnyháborút gyorsan lezárta a 4ik végéig. Eredetileg úgy tervezte, hogy ez az ötödik közepén fog megtörténni. Ezért lett aztán kicsit visszafogottabb az utolsó évad. A Sleeping in light (sorozatzáró ep.) a 4ik évad utolsó része lett volna, csak amikor kiderült, hogy mégis lesz ötödik évad, akkor készítették el a lentebb is említett 4x22-t. (amúgy ennek fényében értelmezhető a 4ik évad utolsó epizód végén megjelenő kiírás)
további infók: www.jmsnews.com -
#627 Padavan, ezennel kiérdemelted a jedi rangot :)
Én még csak 8-9x néztem végig elejétől a végéig (2x német, 3x magyar, 3x angolul) az összes részt meg filmet, és azt kell mondanom, hogy ha nem angolul nézted, akkor nézd meg újra. Rengeteg hivatkozás nem érthető magyarul, illetve piszkosul el lett fordítva (pl: 'you have a hole in your mind' =/= Lyukas az agya)
Londo egyébként az egyik legjobb szereplő, és ezt csak megkoronázni tudta az Begining-el :)) -
Prof William #626 Igen igen! Ez az! -
_Vegeta_ #625 Termeszetesen letoltheto mint barmi. ;)
Megjegyzem ensem tvben lattam, vétek volna. A szineszek rendkivul jol artikulalnak benne. :) -
#624 Így lesz vége a világnak! Tűz nyeli el, nem pedig sötétség. Tovább élnek - az Őseink, Apáink és Anyáink hangja az utolsó nemzedékig. Megteremtettük a világot, amit kívántatok nekünk, és most örökre itt hagyjuk a Bölcsőt. -
Prof William #623 Ahonnan le lehetett ano még szedni a B5 részeket az az oldal meghalt? -
Prof William #622 Kedvencem abból a részből.
Sajn már nem amlékszem teljesen.
"Így leszz vége a világnak! Tűz nyeli el nep pedig sötétség! Tovább élnek! És most... örökre itthagyjuk a bölcsőnk..."
Valami hasonló szépet kell majd nekünk is mondani amikor 5 miliárd év múlva vége lessz a napnak. Csak el ne felejtsük addig. :) -
#621 Szégyellem, de nincs TV-m... netről meg eddig még nem töltöttem le... egyáltalán letölthető? Magyar torrent oldalakon nem találtam / láttam...
-
_Vegeta_ #620 Jahjah, amigan csinaltak. Nagy kafa. Beintettek a ds9-nak, hogy megmutatjak hogy szamitogeppel is lehet kiraly latvanyt eloallitani. Sikerult nekik. :) -
_Vegeta_ #619 IMYke:
"..Nekem sehogy sem mond semmit... "
Na szegyeld osszevissza magad. :P
Babylon 5 - 4x22 - Örökség az utókornak
Szerintem a b5 legeltalaltabb resze ez. Persze a Sil utan. ;)
"...Mégpedig G'Kar fantasztikus,..."
+ Andreas Katsulas. Nemhiaba szerepelt a tngbe is. -
Prof William #618 Még most sem olyan rosszak szerintem. Korrektek... -
#617 Nem tudom, de szerintem nem voltak annyira gázosak az effektek :) -
#616 Hát igen... nem várható el, hogy mindenki rákattanjon.
Nekem is igazából a 1x06-tól kezdett el tetszeni. Mégpedig G'Kar fantasztikus, jól eltalált monológja után... Ivanovának egy hangyával prezentálja a jelenkori generációk kicsinységét az ismeretlenekhez képet...
"Vannak dolgok az Univerzumban..."
Tehát, ha adnak neki egy újabb esélyt, akkor nézzenek meg 5-6 részt. Felejtsék el a hülye Star XXXX-sorozatokat, filmeket és máris érthető, élvezhető lesz nekik is.
-
#615 nem is olyan új :) bár nem tudom milyen sorozat volt Enterpriseon kivül elötte vagy a korábban amihez ennyi számítógépes munkára volt szükség... de gondolom az élmezőnybe vannak. legalábbis ilyen méretben. És valjuk be, ma már azért megmosolyogtató. :)
Mutattam pár újoncnak fősulin, akik valahogy (jézusom.. én se hittem el elsőre, de igaz) lemaradtak, és még csak nem is hallottak róla. Belenéztek valamelyik részbe, és csak legyintettek, és mentek el nézni valami mást. -
#614 1994-1998. Nem olyan régi az. >>> Klikk! <<< -
#613 Akkor félreértettük egymást. Ez van.
Babylon 5 - 4x22 - Örökség az utókornak -
#612 Egyébbként most néztem az MTV2-ön nemrég egy kis összeállítást (nem tudom milyen apropóból volt) a Babylonból.. hát csak ámultam milyen (már urambocsá) béna is volt ez(mármint az effektekre, animációkra gondolva). :) Nagyon régi sorozat. De egyszerüen imádtam..
Rá kéne hajtanom a torrentre amig még koleszban vagyok gyors net közelében :P -
#611 az a legutolsó rész volt.. 5. évad nem tudom hányadik rész. -
Prof William #610 Nem az nem az! Az később volt! Delenn és Sheridan esküvője után. Kb 1 millió év múlva üsszegezték az emberiség adatit, és addiga már az emberek is olyan szinten voltak mint az Elsők. -
ihobpgf #609 azért kösz
-
#608 Nekem az a rész nem tetszett - voltak jó elemei, de összességében az egész úgy ahogy volt irritált.
Babylon 5 - 2x15 - Egyenes adásban
-
ihobpgf #607 Tudja valaki, hogy mi volt annak a résznek a címe, ahol híradószerűen bemutatják az emberiség jövőjét? esetleg hogy melyik évad/rész? kéne hogy le tudjam szedni bittorentben
Amúgy asszem szó volt róla, hogy 2006 közepén a co*l tv leadja, de ennek nyomát sem látom, sajnos... -
#606 Nekem sehogy sem mond semmit... -
_Vegeta_ #605 The next generation- az uj nemzedek. Egyesek csak igy ertik: A picard kapitanyos. :D
-
Prof William #604 Ez ami nagyon tetszet... Nem húzták végtelenségig az évadokat. 5 évadban ekmondták amit akartak, egy remek jól öszerakott sztorit, aztán vége. Nem estek abba a hibába amibe sok mai sorozat.
Lehetet volna húzni ezt is. Pl. Minden részeben mennek megoldanak valami kis piti problémát.
Remek lezárást hoztak össze. Nem is lehetne fojtatni. (Vagy csak nagyon eröltetetten.)