Fallout 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Akkor írok kis ismertetõt karaktergeneráláshoz, hogy mi mihez jön.
Strength: A cipelt cuccok mennyiségét szabja meg (beleértve a viselt páncélt), néhány fegyvernek van minumum STR követelménye, a közelharci sebzés függ tõle, meg az Unarmed és Melee skillek kezdõértéke. A Power Armor ad +2 vagy +3 erõt.
Perception: A fegyver skillek kezdõértékét és a max lõtûvot szabja meg.
Charisma: Barter skill, meg talán a beszélgetések lehetõségei, bár szerintem ez nem jellemzõ.
Endurance: Szintenként ennyi HP-t kapsz. Asszem az Unarmed és Melee skillek kezdõértékébe is számít.
Agility: AP-k mennyisége. Sneak, Steal skillek kezdõértéke, és az alap védõérték füg tõle.
Intelligence: Beszélgetés, szintenként kapott skill pontok száma, Repair, Science skillek.
Luck: Fontos! Speciális találkozások
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A Traitek közül szerintem a Gifted és a Finessee éri meg, a többinek nem kompenzálja a pozitívum a negatívumait(szerintem!). A Bloody Mess-nek nincs negatívuma, ha el akarsz lõni egyet. A Skilled elsõre jól hangzik, csak éppen csökkenti a Perk-ek elõfordulását 2szintenkéntrõl 3szintenkéntre. A Perkek a legjobb dolgok, amik a karaktereddel történhetnek, úgyhogy nem éri meg ritkítani õket. A skillek elõbb-utóbb úgyis kimaxolódnak...
A skillek közül én javaslok egy fegyver skillt beválasztani, többnek nincs értelme. Úgyis a kedvenc és legjobb skillû fegyveredet akarod majd használni. Minden skillhez van über-fegyver, csak az a kérdés, mikor találod meg. Én az energy weaponst szoktam választani, azért azok a legdurvábbak. Viszont elég késõn lehet hozzájuk jutni, addig egy kicsit nehézkes.
A másik kettõt javaslom nem fegyver skillre rakni, Lockpick-kel hamar sok pénzhez és eszközhöz lehet jutni, Speech-csel ki lehet dumálni jónéhány szitut harc nélkül, vagy a jutalmat felsrófolni... A Barter az árakat machinálja úgy, hogy amit veszel, az olcsóbb, amit eladsz az drágább. Repair és Science ritkán kell (de akkor sokat segíthet), de nem kritikus. Sneak nekem annyira nem kellett sosem.
Szerintem tökölõdj a karaktergenerálással picit, nem jó félúton újrakezdeni... 😊 Bár ha az elsõ résszel kezdesz, akkor abban kitapasztalsz mindent, és a nagy falatra, a 2-re majd képben leszel.
Valószínûleg nem minden 100% pontos, és nem írtam le minden stat-skill õsszefüggést, de ha ráklikkelsz, leírja, hogy mi mihez jön. Szerintem megéri már az elején kiismerni a rendszerét, sokkal könnyebb lesz úgy a játék.
Na, mindegy, igazából belepofázni nem akarok. Jó játékot!
az "utazótérképet" belehet hozni valahogy? vagy csak akkor ha a képernyõ szélére érek?
szerinted a "csajjal" kezdjem? mindenképpen a 3 elõre elkészített karakterrel akarok menni, sajna annyira nem vágom még a stat pontokat hogy elkezdjek itt custom dolgokkal babrálni😊
eddig fantasy rpg-kel toltam, kkicsit másabb , újra bele kell tanulni a dolgokba.
a nagydarab fickóval kezdtem ,de akkor szerintem most a csajt fogom választani (az ilyen zsiványféle)
köszi a gyors választ!
Nem szabad kézbevenni a stimpackot, a hátizsákból kell használni. Úgy csak egy adag AP-t(3-4 AP-t, nemtom pontosan) vesz le a hátizsákba nyúkálásért, de a stimpack használatért nem. (stimpacken jobb gomb nyomva tart, menübõl a nyitott tenyér ikon)
"de amikor skippelem a körömet akkor nem kapok ujabb action pontokat ,aztis ahogy észrevettem random sorsolja ki..."
Annyi AP-t kapsz, amennyi az Agility. Pontosan. Kivéve ha valami extrém állapotban vagy, ami lelassít. (De asszem az is az agilitybõl vesz le, nem közvetlenül az APkból)
Az intelligencia nagyon fontos még, attól függ, hogy mennyi skillpontot kapsz szintlépésnél, meg a beszélgetéseknél több válaszlehetõség van.
Traitsnél a Gifted elég fontos szerintem, a skilled nem éri meg.
A karaktergenerálás az elején rettentõ fontos. Bármilyen karakterrel végig lehet játszani, csak nem mindegy, hogy mennyire lesz nehéz és tartalmas. 1-es intelligenciával beszélgetéseknél annyi a válaszlehetõség, hogy "uh-huh", meg "nah-ah"... 😄
Én olyan karaktert szoktam csinálni (nem vagyok túl vállalkozó kedvû, szeretem a jól bevált karaktereimet), hogy Agility, Intelligence maxon, Luck 9, Perception 8, Charisma és Endurance 2 (gifted traittel 2 a minimum, kettes endurance-szal elég kemény az eleje), Strength meg ami marad, 5 vagy 6.
Nem könnyû játék egyik sem, sûrûn meg fogsz halni... 😛
Ja, szerintem az elsõ résszel kezdd, az szinte egy bevezetõ csak a 2höz. Sokkal rövidebb, sokkal kevesebb. (Cserébe több a digi szöveg beszélgetésnél) Viszont a két játék rendszere tökéletesen ugyanaz, annyi a különbség, hogy a 2-ben tudsz futni. Ha nem az elsõ résszel kezded, meg fogsz õrülni attól, ahogy a karaktered az egyben vonszolja a seggét... 😛 Én javaslom az elsõ részt, teljesen korrekt az is. Megismered a rendszert vele, megtudod a háttérsztorit. Na meg a kettõben lesz egy csomó utalás és poén az elsõ részre, amit nem fogsz érteni.
fallout 3 sikerét látva beszereztem az elõzõ két részt (szar a gépem az újhoz)
hallottam már róla de kimaradtam anno belõle.
de idegesít az elsõ részben hogy a fõküldetést idõre kell megcsinálni (vízszerzés)...
jameg a harcis hogy gyógyításhoz nincs elég action pointom, de amikor skippelem a körömet akkor nem kapok ujabb action pontokat ,aztis ahogy észrevettem random sorsolja ki...
szóval sokat vesztenék ha a 2. résszel kezdenék?
AMD Ryzen 7 5800 X3D-ARCTIC Freezer 34 eSports DUO black/red, Asus TUF Gaming B550 Plus, Kingston HyperX Fury 2x16GB DDR4 3200Mhz, Gigabyte Geforce 5070 TI OC Aero, 850W Gigabyte GP-AP850GM
amúgy amint meglátnak általában tüzelnek szal tök fölösleges az ajtó felé a csapdákon át menni
http://www.lohere.net - a MagyarChan
AMD Ryzen 7 5800 X3D-ARCTIC Freezer 34 eSports DUO black/red, Asus TUF Gaming B550 Plus, Kingston HyperX Fury 2x16GB DDR4 3200Mhz, Gigabyte Geforce 5070 TI OC Aero, 850W Gigabyte GP-AP850GM
THX
RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../
amúgy van rá javítás
Arra van valamilyen megoldas hogy a kulos terkepen tul gyorsan szaladgalok (gondolom eros mar neki a mostani gép), mert igy kb félorankent van 1 random encounter pedig azt imadom a legjobban a jatekba.
azt írja,hogy "ez nem csinál semmit" vagy valami hasonlót...
Az hülye aki beveszi h. a föld lakosságának 1/7-ed része a falloutokkal akar játszani, és ezek mind illegálisan és tavaly töltötték le. 😄
War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.
Kizárt.
War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.
1.05 patch-et hova kell rakni?Raktam en mindehova de ugyanugy 1.02 ir ki a jatek vagy azert mert ne mhivatalos patch?
Mindegy nagyjábol emlékszek még a végére, csak kiváncsi lettem volna igy a robottal más lessz e. Esetleg már csak za lehet probléma hogy vista alatt fut, de eddig nemvolt vele baj, miért pont ennél a pontnál lenne.
Esetleg ha valaki nagyon ráérne, elküldeném neki a save gameket, és megcsinálhatná nekem aztaz 5 perces részt. 😊
Lenne egy kis problémám, Már sokadjára játszom ujra a játékot.
MOst is ujrakezdetem, csak ráraktam patcheket, meg magyarositást.
Most minden kis questet megcsináltam, skynet robotom is van, meg mindent megcsináltam, a végefelé tartok, a hajonál, de akárhányszor bemegyek a san francisco--i palotába, vagy hova( jobbra a térképen) ahol a hajo irányito szgép van, és ki akarok onnan menni szétfagy a játék.
Nemtom ez mitöl van, régen ilyenem nem volt. Lehet hogy a patchektöl, vagy a magyaritástol?
Másnál volt ilyen? esetleg megoldás?
Melchior-nál tartasz aki deathclawokat idéz a zöld trutyiból?
Padu
egyébként ez egy katonai bázis ahova bemész, itt lesz egy chip
a sátrakba pedig nagyon nézz körül elötte
Padu
Na, a vasrúdat beletûzöd a kis vagonba, arra rá pedig a kötél segítségével a dinamitot. (Nem biztos hogy kell kötél, próbáld ki, hogy csak simán ráilleszted a vagonból kiálló rúdra a dinamitot.)
Végül pedig meglököd a kis kocsit, és bumm, az út tiszta.
van egy hely, ahol van négy sátor és eg pár kutya. picitt fentebb meg egy kerítéses rész, egy bányafallal, és egy vagonnal. Amikor a ktyák ott elkezdenek ugatni rád, pár másodperc múlva, jön egy nagy csordányi belõlük, és rádtámadnk.
Na, ezen a heyen ha megöltük a dögöket, hogy lehet felrobbantani a beomlasztottt falat????? addig eljutottam, hogy a vagont is használni kell....
PLÍZ HELP
Padu