Geforce2 MX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nekem Leadtekkel még egy gém se szarakodott.
kb 30000.... 26000-63000..Ft
Ok.
Melyik mennyibe kerül???
hát persze hogy a Geforce-t.....
A teljesitményére nincs panasz.....
Vagy S3 Trio?
Nemtom, a neve nem utal rá valahogy....
GF2 GTS
asszem...
Szerintetek milyen kártya lebutított változata a Geforce2 MX? Csak a tipust írjátok le!
Birta????
😊)))
Max 220Mhz mind a kettõ.
És milyen tartományban lehet állítani?
Feltettem a GfTweaket Az ezt irja ki...
Core 175, Memory 166
A kártyára gondoltam.
A celos eredmények:
16 bit 4106
32 bit 3080
bocs 733-as P3 256kb....
Összekeveretem.....
Gyorsabb a proci, mint a memo? Ez új!
Ezek elég vicces eredmények itt. Vagy csak én nem hiszem el öket?
Van valami véleményetek az EAGLE álltal gyártott Gf2Mx-rõl ? Nekem az van...
3Dmark2000:
Cel2 633@694..
EPOX 3SPA3(i815)
128Mb
Kártya 175/166-on.
1024*768 16bit 4650
1024*768 32bit 3580
Ja, és szintén WinME.
Nekem is V7100T van, referencia driverrel (6.50, elõtte 6.31) használom. Nem volt még olyan gondom, hogy valami nem indult volna el, de az is igaz, hogy régebbi játékokat nem próbáltam.

IRO
Milyen a drivered?
Már ne is haragudj, de ez egy baromság. Ha belegondolsz, rájössz, hogy miért.
hallod, te tenyleg okos vagy 😊
hát igen, PCIos erösen behatárolt teljesitménnyel megy csak. De a detonator asszem tud memóriát megosztani PCInak is.
Nem is mondta senki, hogy az.
Ez egy Hercules 3D Prophet III videokártya, amelyet az NVIDIA GeForce3 videochipje hajt.
Segg te nem vagy magadnál...de ezt a kis beszólást betudjuk pillanatnyi elmezavarodnak.
AGP aperture, hogy a kártya mennyit használhasson texturákhoz a system ramodbol +ban. ennek nem kell meghaladnia a kártyádon lévö ram 2×esét. Tapasztalatok szerint annyi böven elég.
Bradock
Ez engem is érdekelne. A gépembe van most 2*128/133 RAM. Az "AGP Aperature" értékét max. 256-ra tudom állítani. A teszt során ez ad durván +30 pontot.
Tudja valaki pontosan mi ez a "AGP Aperature" ?
Coine
Bocsi, nem Kryo, hanem: Kyro :-)

Dikkma
Pontosan én sem tudom, a ramodtól függ. Mindenki mást mond, de úgy állítsd be, hogy a ramodtól függõen nagyobb legyen pl. 64 mega ram--> 128 mb aperture size, 128 mega ram--> 256.
Coine
Mivel ez 1 Hercules Kryo II :-)
Ja és hogy mehetne le itthon a GF2 MX ára ha még GF 2 Ultrát sem lehet sehol kapni...

valóban szép kártya, de kétlem hogy gef2MX ...
És melyik az a bolt?
Dikkma
Most nem azért, de 23000-ért lehet venni mx-t, boltban, nem nagykerben.

Ez meg olyan szép, hogy be kell tennem. KELL.
Olvastam a márkás vs. noname dolgokat, és egyetértek.Éppen ezért nem vettem meg a hétvégén az MX-et - na meg azért mert elfogyott a negykerben - nekem Butterfly "márkát" ajánlottak 25000-ért, de inkább várok még a Creative, Leadtech, 3D Propeth-vagy hogy kell írni kártyákra, mert tényleg sokkal jobb a teljesítményük. Most is egy butterfly M64 van a gépben és bõven elmarad az Asus Magictõl. Most remélem esnek kicsit az árak a GF3 megjelenése után, és akkor jöhet az MX, vagy a DDR-es GF1.Szerintem megéri várni pár hetet, esetleg 1-2 hónapot a minõségi cuccra, mert teljesítményben bõven visszaadja.
FCPGAs procid van igaz, esetleg átalakitóval...
Nekem is ez a probléma mióta FCPGA p3mam van, asszem nem hiába lehet a i815ön csak 64et beállitani megosztottnak, ugy néz ki a FCPGAs procik nem jól kezelik, nekem a 440BX es lapon ha 64nél többet osztok fagy a texture rendering.
Amugy a proci 120FSBvel megy, és 2×128 PC133 van a gépben, márkás.
A minõségben vannak különbségek. AZ ASUS lapkája hat rétegü nyákból van felépítve, míg a noname csak 4. Ez más alaktrészekkel való zavaró hatást tesz lehetõvé. Mindemellett ami a legfontosabb, hogy a ramok minõsége jócskán eltért egy noname ill. egy márkás kártyán. Itt elérési sebességrõl is szó van, plussz az esetleges tuning hiányáról. Mivel a noname kártyák ramjai erre igencsak érzékenyek. És még az is megeshet, hogy kompatibilitási problémáid lesznek. Driverrel. De ezt elõre nem lehet BIZTOSAN kijelenteni. Ezt az utóbbit vedd inkább úgy, hogy noname esetében 10-bõl 3-mal lehet ilyen probléma. Na most, hogy a boltba melyiket veszed meg, az csak a szerencsén múllik. Én jobban szeretem a biztonságot. A név egyben garancia is a minõségre. És erre az ASUS rászolgált. Feltétlenül megéri többet kiadni, mert jobban tudsz majd aludni. Ne feledd! A név nagyon fontos, ha nem akarsz bóvlit venni. És ha már kiadtál rá 30.000 Ft-ot, akkor az ember elvárja, hogy müködjön és legyen gyors. Azonban a noname kártyák nem errõl híresek. Ettõl függetlenül ha kifogysz egy jó példányt, akkor ok. De ezt csak akkor tedd, ha van ismeredséged egy számtech boltba és ki tudsz próbálni többet. Ellenben ruházz be egy márkanévbe. Az, hogy melyiket veszed már a te saját döntésed. De elõtte nézd meg a legújabb Chip magazinban a teszteket, ahol MX-es GeForce kártyák közötti különbségeket mutatják. És ott válaszd ki az ár/teljesítmény viszonyban a legjobbat. Jó vásárlást!
Na-na, szerintem azt is hamarosan megérjük 😊
Én sem adok többet egy videókártyáért.
Dikkma
Olvastátok a 3DMark2001 minimum-konfigot?

Idézek:
"Ami a gépigényt illeti, nem szabad csodára számítani. A Madonion.com szerint minimum 128 MByte memória szükséges a futtatáshoz, ezen felül ajánlott egy 500 MHz-nél magasabb órajelû processzor és egy 32 MByte memóriával és hardveres T&L motorral rendelkezõ videokártya is.

"A tesztprogramot a jövõ játékainak igényeihez igazítottuk, ezért csúcs hardver szükséges hozzá. Egy új Pentium III, Pentium 4, Celeron (SSE), Athlon vagy Duron processzoros rendszer ajánlott és egy 32 MByte-os hardveres T&L videokártya. Egy DX8 gyorsítókártya sem árt, bár egyelõre még nem sok ilyen létezik 😊"

???
Ez király lesz!
Leadteket, vagy ASUSt
Laalee
tökmindegy ami szimpatikus..

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

Breki33
diegho az miert rekord?

nekem hasonlo konfiggal
(Bx6 2.0, PixelWiev Geforce Mx)
3500 pont volt 😊))
A proci húzás az mák volt.Mikor megvettem az elsõ PIII-at akkor az egy Abit BE6II lapon ketyerózott 650@780 azthiszem.Akkor is GF-em volt csak nem Asus hanem Elsa.Elkezdõdött valami hihetetlen fagyi sorozat senki nem tudta,hogy mi a rák váltotta ki.Elõször kicseréltük az alaplapot, mindenki azt mondta ,hogy az Abitot ki kell fogni.Hát én nekem nem sikerült.Ok vissza minden Ua.Egyébként mindig a defrag mentesitésnél fagyizott le.Lehete az a win98 as vagy norton speed disk mindegy volt neki.Gép megint szét kezdük megint a hangkártyával,még mindig,ram csere,semmi.Elértünk az elsához bár aztmondák hogy ez valami elbaszottul stabil kártya.Hát nem az volt, egész végig ez szivatott.Egyedül a proci maradt a régi.Mondtam a srácnak hogyha már így belelendültünk a cserélgetésbe tudna e hozni valami bejáratott procit.Véletlenül valami fiókbol ki került ez az isten áldása.Egyfajta kárpótlásul.Azóta stabilan megy 920-al.1-2 órát még elkocog 975-ön de azt már nem csipázza.Bár w2000-en úgy se nagyon fagyizik ,nem izzasztom, minek.Mindez történt a Lordoknál,egyébként régi vásárlójuk vagyok.Hát enyi a procim rövid története.
Most jött ide haverom és újabb rekordot döntött!
Abit BH6+cele300@450+creative MX DDR 3dmark2000-ben 3450 pont.
Szerintem még nincs szükség cserére, de van abban valami amit mondasz.Szerintem is, ha mindenképpen le akarod cserélni, akkor tedd azt, de ne tegyél nagy befektetést. Egy GF2 vagy egy jó MX (creative DDR-es) éri meg a legjobban.Addig biztos kihúzza mindkettõ, amíg elérhetõ közelségbe nem kerül a GF3 és még közel sincs olyan játék ami a mostani configodon szaggatna.Ha gyorsabbat akarsz akkor GF2 32 megás is jó lehet, mert most igen jó az ára, a Radeont azért nem éri meg megvenni, mert lassabb, mint a GF2, árban közel ugyanannyi és a drivergondok miatt elég instabil lehet. - mellesleg szerintem nem kell még cserélned.
Az a 650@920 nagyon szép volt - gratula!
Dikkma
650@920 rulez! Az még régi stepping, nem?
Ettõl én is félnék, amit mondasz, de nem tudom. Ha nem akarod, hogy nagyon lemenjen a GF-ed ára, add el most, és vegyél egy MX-et, vagy Radeon ddr-t, amíg nem lesz GF3-ad... persze ez csak spekuláció, semmi több.
Csak azért gondoltam,mert attol félek egyre nagyobb lessz a két kártya ára közt a külömbség.
A gép😛III 650@920 Alaplap:Asus pfb3 Ram 256 M
Most néztem egy CreativeDDR-es MX-et Abit Bh6 ban cele300@375(83*4,5) 3dmark 2000 1024*768*16 2980pont, ami szerintem nagyon jó. Jók ezek az MX-ek, fõleg az áruk tetszik nagyon.
Dikkma
Guru3D just released RivaTuner Version 2.0 Release Candidate 3. It's one of the best TNT/GeForce tweak utilities
available to date. RivaTuner supports Windows 95/98, Windows 98 SE, Windows ME and Windows 2000. This release
has a tremendous amount of fixes and new options. Here are just a few of them:

What’s new:

- Full Windows 2000 support
- Added databases for Detonator 6.31, 6.47, 6.49, 6.50, 7.52 and 10.40 for Windows 2000
- Added sample presets for Detonator 6.xx-7.xx for Windows 2000
- Added databases for Detonator 7.52, 10.50 and 10.70 for Windows 9x
- Updated presets and databases for Detonator 2.xx, 6.31, 6.47, 6.49, 6.50, 6.53, 6.67, 6.72 and 7.17
for Windows 9x
- Added VIA/AMD Irongate/Intel chipset detection routines for Windows 9x. RivaTuner will correctly
detect motherboard chipset and disable unused options now.
- Added overlay zooming and compatibility settings for Detonator 3.xx and higher drivers
- Added advanced anisotropic filtering settings for Detonator 10.xx
Changed “Defaults” button handling strategy for all dialogs. Default settings are not applied immediately
now, so user can undo it by “Cancel” button.
- Minor UI changes

Check it out here.

Ez TNT és GeForce tuner.