Geforce2 MX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

BORG SZÓRAKOZZ mással!!!!
Másnak amiket mondtam,ez sokat segíthet,
olyanok mint,te pedig azt hiszisztek,hogy
tti vagytok a Pc mesterek.
Ismerem,az ilyet, mint te BORG
Amiket pedig leíram,azok fontos dolgok voltak.
Főleg a vIA4in1 csomag
Ez rendkivül bölcs gondolat.

Szerintem mindenki tegyen videókártyát is a gépébe, mert anélkül nincs kép a monitoron.
Tapasztalat.
Hi!!
Szóval emberek,egy fontos dolog van ami tudntok kell:Via chipset alatt sokkal gyengébbek a Gf2Mx-ek,annyira nem szeretik egymást...
Nagyon sok függ a chip-től!
Ez biztos.
Akinek VIA-s alaplapja van,az tegye fel rá a Vi4in1 csomagot!!!!!!!!!!!!
Anélkül nagyon szar lessz minden eredmény.
Tapasztalat
Shep
Mit kell ahhoz csinálni, hogy a Képernyő beállításainál a csatolónál megelenjen a menu ahol kiválaszthatom a frissítést?

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Atus01
Nincs vízszintes méret állítás a menüben?

www.hwhunpage.hu -n az Nvidia részlegben mindent megtudhatsz arról, hogy hogyan is kell ezt elvégezni.
Tomcat.no1
Én most vettem egy InnoVISION Tornado GeForce2 MX400 64Mb TV-OUT -os kártyát de ez egy "value" verzió, amiből kihagyták az ajándék mouse padot valamint a progikat. Az lenne a kérdésem, hogy milyen programokat adnának amúgy mellé?
Bradock
Pheel
Tudod, ha valamivel többet számolsz, az nem fog gyorsabban menni :=P
Illetve nem számolsz, ha nincs értelme, tehát jóhogy szebb.
Most vettem mx-et ,és a Tnt-vel szemben ez tudja a Triple Buffert.Azt szeretném tudni ez milyen hatással van a játékok kinézetére és sebességére?
(én mintha úgy tapasztaltam volna ,hogy szebb de lassabb...)
Pheel
A drivere alapból támogatja a tuningot. Az MX 200 amúgy inkább hardveres lassítást megvalósító kártya. Húzhatod egy picit ugyan, de alapból elég rossz konstrukció és max irodai gépbe ajánlott...
Milyen programmal szoktátok megnézni a mag/memória sebességet, és milyen programmal lehet tuningolni a kártyákat (ST Lab MX 200, no TV)?

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

Laalee
erösebb procival...

a w2k problemat nem ertem, nalam minden gyorsabb, vagy ugyanolyan.

UT ben azert gyorsabb a v3 mert az ut voodoo optimalizalt, és szarok a glide es d3d driverei, legalabbis lassuak.

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

Az "Eagle változat" (mittomén, ez van a dobozára írva) egyébként meddig van meghúzva?

Pheel
Az ASUS az MX400-át alapból 200/200-on hozza ki.
yas
Alapon 175/166, de van 1-2 gyártó aki alapon is magasabban járatja.
Nekem még a sima MX-em van (Leadtek) Ami most 215/215-ön gyönyörüen megy.

azazel
Kösz, Yas. Miért, a 400 mennyin megy?

yas
MX-ből csak a 400-ast szabad!
A 200-as egy tovább butított változat. Alapon csak 143/143MHz-en üzemel, 64 bites SD ram van rajta, nem igazán tuning barátok. Szvsz 200-ast csak irodai alkalmazásokra szabad venni, de oda meg minek a T&L?
Üdv, Yas.

És akkor most mit lehet csinálni? Honnan szedjek új drivert?

azazel
Gyakorlatilag mekkora a különbség a 200-as és a 400-as mx között? Érdemes a 400-at venni?

yas
Milyen procival tesztelted?
Kb annyit tud, de ha meghúzod a kártyát megy az tovább is. 😊
A Win 98-as mérésed kicsit sovány ott is kb 4000 pontnak kéne lennie a 3D Mark 2000 alatt. Persze kérdéses a proci. Annó a cel300@450-es procinál volt nekem is kb 2000 pont.
AZ a "3D Mark 2100" gondolom 3D Mark 2001 akart lenni. Kicsit furcsállom, hogy W2k alatt 4177 pontot adott 1024*768-ban 32 biten. Ez már közel 1 Gef3 teljesítménye.
Üdv, Yas.

direwolf
Valaki meg tudná mondani, hogy lehet XP alatt a D3D és az OGL játékok frissítését feltornászni a monitor maximumára? Asszem Borg írt egy módszert a driver inf editálásra, de azzal az a gond, hogy ugrik a TwinView (mint az NVRefFix-el is)

There\'s no replacement for displacement

direwolf
WiZZaRD!

Nem editáltad meg véletlenül a detonátor inf file-ját install előtt, hogy ne 60Hz-en menjenek a D3D, meg OGL cuccok? Mert nekem is pont ez a helyzet.

Pheel
Na ISA-sat azt ne! Driverek? Verziójuk?
direwolf
Ne fáraszd magad, 21.xx-től felfelé elfelejtették az overscant belerakni a driverekbe

Előjött a képméret mirror zoom beállító, csak most meg akármit állítok nem reagál a rohadék. MI A FRANCTOL VAN MOST MEG EZ???

Akik a TVout problematikán vannak elfoglalva, azonkan ajánlom a TVTool nevű progit, az összes Brooktree chipes kártyával megy, nagyon sok mindent lehet rajta állítani (pl. overscant is).

http://www.tvtool.de
(ez csak shareware, de ha kell warezban megvan a progi, vadásszatok rá biztos meglesz)
Batyu: ez kevés, nekem 566cel + 128MB sd + Leadtek Geforce2MX/TVout/32MB + win98:
3dMark2000: 4023 pont
3dMark2001: 1730 pont
Oké, oké, megvan, köszi. Rájöttem.

A twinview meg a clone az megvan.

Lehet, hogy neked újabb drivered van én meg naygon lama vagok. Nálam az a fül csak "Geforce MX", nem "Geforce MX/MX400". Másrészt ilyne, hogy átfedés meg a több nincs. Ha meg tudnád írni a driver verzióját az tök jó lenne. Elore is kösz!

Thenkz! Kipróbálom mégegyszer, mivel ilyen méretes dologgal már szarakodtam de semmit nem reagált. Mindenesetre remélem most sikerül.

MX400-al hogy lehet a TV kimenetet teljes képernyore állítani? A kimeneten nem valami nagy az a téglalap a TVképernyo közepén. Hogy lehet méretet állítani TVouton?

PeTTi
Chip cd109 2001/11
Pheel
De legalább nem egy rendes kártyát cseszett el.
Hány ns-os RAM-ok vannak rajta, hogy gyorsabb, mint a neves kártyák? Mondjuk azért az InnoVision annyira már talán nem is igazán nevezhető Noname gyártónak.
A tuningot csak arra az esetre terveztem, ha egy olyan kártyát sikerül kiválasztanom, amelynek teljesítményét egy neves példány jócskán meghaladná. A 64MB azért kellene (szerintem), mert néhány játéknál olvastam már, hogy igen nagy előnyt jelent. Persze, ez a gyakorlatban dől el és azért nem éppen elhanyagolható szempont, hogy 32MB-tal már 4 ezerrel olcsóbban is találnék kártyát.

Szóval ha nem támasztok nagy vitát, következő kérdésem az lenne, hogy szerintetek érdemes-e áldozni a 64 megára. A gyártók és a boltok értelem szerűen javasolják a 64-eseket, hiszen ez nekik bevétel, de valóban megéri-e? Köszi!
direwolf
másnak sem megy az overscan az új csodadriverekkel? 21.xx, 22.xx

direwolf
Láma!

Ha a monitoron megjeleníti a feliratot, akkor a TV-n is meg kell jelennie. Ha nem, akkor valami nagy gáz van a rendszerrel (ui. a DivXG400 egy filter az overlay képen, nem úgy, mint amikor a lejáccó támogatja a feliratot, pl. a bsplay, mert ott tényleg nem megy ki a TV-re )
Ha a monitoron sincs felirat, akkor csak egyet tudok elképzelni, rossz a feliratfile. Próbálkozz másikat megnyitni a beállítópaneljéről, miközben megy a film. Ha másik megy, akkor tuti ez a gáz.

Tudnátok ajánlani nekem egy olyan Noname gyártót, akinek jól használható és gyors MX400-as kártyái vannak? Karácsony körülre tervezek egyet, de csak 20-22 ezer forintot szánnék egy MX400-as, 64MB-os kártyára. Esetleg egy kis overclock is szóbajöhetne majd rajta. Köszi a tippeket.
Ja, és hallottam valamit, hogy az AMD-k nem szeretik az nVidia kártyákat. Ez igaz? Duron 800-hoz és Acorp alaplaphoz kellene.
Breki33
samsung ramok vannak rajta

most 204/190-en 3dmark 2000-ben 5567
Pheel
Lehet amiatt az ősrégi driver miatt kapsz csak 1246 pontot az elérhető 2200 helyett 😊
Nekem egy noname G2mx-em van minden játék tök jól fut ,1024*768/32bit/high quality ban megy a Heavy Metal F.A.K.K.2 nem akadozik (Duron650,128ram) de 3dmark-ban 800*600/32bit ben 1246 pontot ér el.Szerintem ez baromi kevés és szeretném tudni,hogy miért ad ilyen kevés pontot. Ja tényleg érdemes telepíteni a 21.xx drivert?Én most 6.50-est használok lesz valami gyorsulás?Ja tényleg a directx8-hoz elég a 6.50-es elméletileg?Mert még drivert nem frissítettem de a directx8-at sosem tudom használni mert mindig összeomlik a WinMe.
Pheel
Anee: Az MX a 64 megával is alig-alig boldogul, nem hoz látványos gyorsulást a 32 megához képest. Te meg vegyél 4 GigaByte-os RadeOn-t 😊))))
Bradock
A "GeForce2 MX400 64MB" topic törölve.

Moderátor

© Anne #2

simán maxx biosfrissités:-)
de ha már 64megás fost veszel akkor vegyél 128MB os AOpen GF2 MX400 at:-)

© Memmphis ma 13:30 | Válasz erre | #1

Szerintetek a GeForce2 MX 400 64MB-ot bírni fog egy Acorp 694XA alaplap?
Elvileg jo, attól függ tudod e rögziteni..
De amin venti nincs, azon általában a ramok se annyira márkásak hogy tuningos legyen a rendszer
Breki33
ja az tenyleg igaz hogy a kartya hutobordajara pont jo egy pentium 1 cooler es akkor jol huzhato?
Breki33
oh koszike es ez ra van irva a kartyara valahol?
en lehet hogy lama vagyok de csak azt tudom hogy PIxelWiev Geforce 2 Mx 400-am van

amugy tegnap kiproszaltam "vgabios"-al minden
Nvidias-t hat azt mondom jo hogy nem irtam felul
rendesen.
Pheel
Opsz nem BookTree, hanem BrookTree 😊)))
ez aranyos... kiba jó... feltszem a mostanában kiadott drivert, aztán ha a sem segít rituálisan a Hősök terén egy Nvidiás zászló alatt feldarabolom/elégetem/összezúzom a kártyát!
Kifogy a textúramemóriából. Szerintem újabb detonatorral kellene próbálkoznod, vagy őjabb windowsal😊 Deha nem segitenek ezek sem akkor újabb kártyával.