Windows XP

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

argos
Köszi a segítséget USER2009! a Nod32 megtalálta qkrtkrv.dll volt a hunyó!

tigerbácsi
köszy! volt egy olyan elõzmény hogy a norton antivírus 4. blokkolta a firefoxot s a commandert. uninstall után a firefox mûködik de a commander nem :-( szóval lehet vmi vírus az oka. a víruskeresés meg nam talált semmit. :-(

Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!

user2009
valószínûleg az indítópultodban, vagy az autómatikus indításodban szerepel egy program, ami a windows indulásakor rögtön indul, és csatlakozni akar a netre, ezért ez az ablak minden indulásnál. nézz körül a start menüben az indítópultban, ha ott nem találsz semmit, akkor start menü - futtatás - msconfig, ott meg tudod nézni a windows autómatikusan induló programjait, és kedved szerint pipálhatod ki-be a programokat. többnyire egy csomó szükségtelen dolog van ott, ami csak a gépet fogja vissza, javaslom, hogy vedd ki mindbõl a pipát, majd kezdd el visszapipálgatni, amirõl tudod, hogy mi az. pl. nvidia, vagy ati kezelõk, vírusírtók, stb. ha ez sem segít, futtass le egy ad-aware-t, valószínûleg bekaptál valami reklámférget.

argos
Sziasztok! Ezt az üzit ,hogy lehet eltüntetni? Minden bekapcsolásnál megjelenik! Elõre is köszi! Üdv

user2009
hát, ha a windows nem indul, akkor a total commander sem fog, az tuti <#idiota> gondolom a windows alatt a windows commander-t értetted... hát, ott windows (az operációs rendszer) gondok lesznek. próbálj meg beszerezni egy portable verziót a commander-bõl, az megoldás. vagy, ha nem akarsz semmiképpen windows újratelepítést, megpróbálhatsz egy uninstall programot, meg egy registry cleaner-t, hátha valami visszamaradt programhulladék okoz összeakadást. (mondanom sem kell, egy vírus -és spyware ellenõrzés sem árthat)

zaki
tárgytalan, már megoldottam.

zaki
8800GT-m van és XP-m. Rá van kötve a PC-re a VGA kari dual módban, így két asztal van egymás mellett. Olyan kérdésem lenne vele kapcsolatban, hogy hogy lehet azt beállítani, hogy két különbözõ hátterem legyen?, ,mnitoron egy 1440X900-as, a plazmatvn meg 1920X1080-as? Mert jelenleg ugyanaz a háttér van mind2 megjelenítõn, csak a tv-n nem teljesképernyõn van, hanem 1440X900-ason, körülette meg szürke árnyalat van.

tigerbácsi
hello Mindenkinek!

volna egy olyan problémám, hogy sem a windows se a total commander nem indul el, hiába rakom bármelyiket is újra. s akárhonnan is szedem le. a képernyõ elsötétül, majd visszadob az asztalra :-( szóval szerintetek mi lehet a gond?

Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!

tugyiti
Where is the Registry stored?

The Registry is stored in several files; depending upon the version of Windows, there will be different files and different locations for these files, but they are all on the local machine, except for the NTuser or user file which may be placed on another computer to allow for roaming profiles.

Windows NT, 2000, XP, and Server 2003

The following Registry files are stored in %SystemRoot%\System32\Config\:

* Sam - HKEY_LOCAL_MACHINE\SAM
* Security - HKEY_LOCAL_MACHINE\SECURITY
* Software - HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE
* System - HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM
* Default - HKEY_USERS\.DEFAULT
* Userdiff

The following file is stored in each user's profile folder:

* NTUSER.DAT

Windows 95, 98, and Me

The registry files are named User.dat and System.dat and are stored in the C:\WINDOWS\ directory. In Windows Me Classes.dat was added.

Windows 3.11

The registry file is called Reg.dat and is stored in the C:\WINDOWS\ directory.
user2009
ezt jól megmagyartad <#idiota> tudod hol van, de hol van? hát, ott elõtted, mikor a futtatásba beírod, hogy regedit, és nyomsz egy entert <#nyes>

LoDMaSt
Kiexportálod, és ott lesz, ahova exportáltad. 😊

@ Hellomarci

Hello!

Az XP-ben a registryt el lehet érni valahogy a merevlemezen? Azt tudom hogy kell behívni(regedtit) de hogy hol van azt már nem???
Elõre is köszi!
Microsoft Office 2007 Service Pack 2:Letöltés.

Pl. ha Asztali USB-s dvd-re kötnéd, akkor a FAT a jó csak, NTFS nem.
user2009
FAT32? 1 TERRÁRA?!?!?! na neee! <#ejnye1>

Sziasztok!

Most vettem egy WD 1 TB külsõ vinyót.
A kérdésem, hogy érdemes-e formázni NTFS-re, vagy maradhat a FAT32?

Vagy egyszerûen átállítja a hátteret .jpg-re png helyett ^^

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

Sziasztok nem tudnátok megmondani hogy tudom kikapcsolni a parental lockot az xp-s gépemen?
Elõre ia köszi mindenkinek!
user2009
vagy módosítsd a háttered kékre <#vigyor2>

Sajátgép -> jobb klikk -> Tulajdonságok -> Speciális -> Teljesítmény (Beállítások) -> Legjobb megjelenés és Alkalmaz
Sziasztok!

Az a gondom,hogy az Asztalon levõ összes ikonok és mappák alatt levõ fehér szövegek mögötti háttér kék színû.Hogyan lehetne visszaállítani áttetszõre. Köszönöm.

#21026 -problémámra meglett a megoldás.

© toto2700 #21030 Végül is jól gondolkodtál, de tegnap már nekem is eszembe jutott ilyesmi.

Startup Manager -rel megnéztem, hogy mik is indulnak.
E/Letõltés 2/2 darab könyvtárral lejjebb lévõ Everesttet indítottam pár napja. (ez 1 olyan Everest amit múltkor kimásoltam az elõzõ Xp-m bõl és így is megy)
Na ez bekerült az automatikusan induló dolgokhoz. Érdekes módon nem indult el, csak az E / Letöltés 2 könyvtár nyílt meg.
Levettem a pipát elõle és OK !
de persze, de jobb ötletem nem volt. Hátha van ott vmi nem odaillõ dolog. sosem lehet tudni. az elsõ gondolatom nekem is az indítópult, ez meg a második

Ott csak programok indulhatnak nem? Nem hiszem hogy ott ellehetne indítani egy mappát.
írdbe futtatásba, hogy msconfig és nézd meg, hogy az automatikus indításnál mik indulnak el

akkor vírus, más ötletem nincs mivel már spywiret kerestél
Ez volt az elsõ dolgom, nincs ott semmi.
Csak 1 rejtett fájl: desktop.ini
Lehet bent van az indítópultban a letöltés mappád. Nézd meg: Start -> Minden program -> Indítópult
Sziasztok.

Pár napja a gép indításánál egybõl megnyílik a letöltési könyvtáram:

Mielõtt ez elkezdõdött, Csökkentett módba csináltam egy kis átnézést: Spyware Doctor, Malwarebytes' Anti-Malware, CCleaner-csak ez javított valamit a rendszerleíróba.

Mitõl lehet ez a jelenség a gép indításánál ?

Köszi elõre is.
Automatikus bejelentkezés

nyisd meg a regisztrációs adatbázisban az alábbi kulcsot:
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon

itt hozz létre 3 db karakterlánc(string) típusú kulcsot:

DefaultUserName értéke a felhasználó neve

DefaultPassword értéke a jelszó(ha van, ha nincs akkor legyen üres)

AutoAdminLogon értéke 1

Kösz. És a rendszerellenõrzés kivétele?
Ha van rendszergazdai jogod, akkor a felhasználói fiókokba menj bele.
Ott a felhsználók be-és kijelntkezési módjának megváltoztatására kattints.
Csekkold be mind két boxot.
A felhasználói fiókoknál meg kapcsold ki a többi felhasználót.

Sziasztok!
Van egy 32 bites magyar XPm ami indításnál kattintást kér a felhasználótól. Egy felhasználó van, így semmi értelme ennek a kattintásnak. Hogy lehetne kikapcsolni ezt a kattintás kérést(válassza ki a listából a felhasználói fiókot címû lap) A másik problémám egy 64 bites XP-vel lenne. Tegnap beállítottam 3 teljes lemezellenõrzést(mind 2 pipa bejelölve) ebbõl 1 rögtön lefutott, a másik kettõt következõ indításkor idõzítette a gép. Ma bekapcsoltam a gépet és elkezdõdött a lemezellenõrzés. A második meghajtó 5/3-ik lépéséig követtem az ellenõrzés és amikor legközelebb ránéztem megint az elsõ kötetnél tartott és azóta is akárhányszor bekapcsolom a gépet, leakarja futtatni az ellenõrzéseket. Ezt hogy lehetne megszüntetni?
Köszi a válaszokat!
Az az így nálam indításnál Abit felirat fekete képernyõ és XP.
Így sokkal gyorsabban indul nálam.
BIOS-ba Én úgy állítottam be, hogy ne a CD/DVD meghajtót nézze indításnál, (mert álltálába úgy van) hanem egybõl a HDD-t és így gyorsabban indul a gépem és nem is látni a "számítógép bekapcsoláskor még az elején a winchestereket, és hogy mekkora kapacitással rendelkeznek..."
user2009
ezt a szolgáltatást a BIOS-od tudja, ezt kikapcsolni nem tudod, esetleg rövidíteni, vagy lecserélni (ha van olyan opció). minden számítógépnél így indul a dolog, hogy a felismert meghajtók listázásra kerülnek, csak nem mindegyiknél látszik, mert több esetben az alaplap gyártójának logo-ját látja az ember, vagy egy nagy intel, vagy amd-t. ha rendelkezik a BIOS-od ezen beállítással, akkor válthatsz a listázás helyett logo-ra, bár, ez idõben nem fog tenni semmit, csak látványban. esetleg megpróbálhatod a BIOS-ban (ha találsz benne) kikapcsolni a HDD S.M.A.R.T. funkciót, ezzel némileg lerövidülhet a boot elõtti idõtartam.

Nem, ez csak egy ilyen tájékoztató jellegü plussz dolog az egészben, amit valahogyan ki kéne kapcsolnom, mert kicsit zavar😄

De egyébként köszi a válaszodat!
ilyenrõl még nem is hallottam, de lehet arra gondolsz, hogy neked kéne választani még boot elõtt, hogy honnan bootoljon(?).

Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy hol lehet kikapcsolni egy olyan funkciót ami megmutatja számítógép bekapcsoláskor még az elején a winchestereket, és hogy mekkora kapacitással rendelkeznek...!mert semmi szükségem rá, és csak idõhúzás míg belép az op rendszerbe...
Szerintem BIOS-ban kéne valamit kikapcsolnom, csak nem merek biztos lépést tenni!😄

Ha tudtok valamit, akkor légyszíves osszátok meg velem!
Elõre is köszi!
Ahha, köszi szépen!
Evin
Amelyiket lekapcsoláskor használta a gép, azt fogja ellenõrizni. Mindegy hova van telepítve a rendszer.
Mivel elindítottad, ebbõl következõleg nem megy mindig. 😊 Meg néha be szokott akadni a scandisk, és minden újraindításnál elindul.

Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.

user2009
elõfordulhat, hogy a vinyód lett bad sector-os, ezért a checkdisk folyamatosan

folyamatosan = minden bekapcsoláskor
Én is gondoltam rá, de nem szerinte folyamatosan fut és csak a D: meghajtót vizslatja, a win pedig a C: re van telepítve.
Evin
1.Mert valószínûleg nem jól állította le.
3.Azt tudni kell. Vagy ha ráérsz, egyenként lekapcsolod, és vagy gond lesz belõle, vagy nem. De amit msconfig nem jelenik meg, az valószínûleg kell.

Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.

Sziasztok

Elnézést, hogy nem használok keresõt, és nem olvasok vissza, de sürgõs lenne a dolog. Sajnálom, ha hosszú leszek, de <#lama>(elboldogulok a win-nel, de nem nagyon értek hozzá) <#hehe>
Barátom vendéglátóipari egységet vezet, ahol van internethozzáférés a saját gépén. A merevlemez meg van osztva (C:,D😊, valamint van neki felhasználói fiókja (értelemszerûen a magáé a rendszergazdai státusz) külön és a vendégeknek. Néhány napja nagyon belassult a gépe, megkért segítsek. Azt a kevés dolgot, amit tudtam, meg is csináltam:

Indításánál elkezdte tölteni a Win XP-t, majd a köv üzenet jött: "Ellenõrizni kell a konzekvenciát D: meghajtón. Erõden ajánlott, hogy az ellenõrzést ne szakítsa meg..." És elindult a "chkdsk". Lefutott és utána betöltötte a Win-t.
Telepítettem neki az AVG Free vírusírtót, talált is 9 spyware-t és egy csomó tracking cookie-t. Ezután az ideiglenes Internet fájlokat töröltem és az elõzmények tárolását lecsökkentettem 1 napra. Hirtelen felszabadult 1,5 GB hely... (40GB-s vinyó) Megpróbáltam lemeztöredezettségmentesítést is csinálni, de nem engedte, mondván: "ütemezve van"

Kérdések:
1, miért fut a "chkdsk" a win betöltése elõtt?
2, hol van ütemezve, hogy ki tudjam szedni?
3, 48 folyamt fut egyszerre a feladatkezelõ szerint. Honnét lehet megállapítani, hogy melyik kell, és melyik fölösleges (nem a legtáposabb gép: 2,4 Ghz proci 240Mb ram), hogy ne foglalja a rendszert?

Válaszaitokat elõreis köszönöm!
A megoldás az viszont nem volt egyszerû.

1. a crack nem volt elég friss. ezért kellett egy frissebb.

2. a megoldást végül is egy külföldi forumban találtam meg. Ki kell kapcsolni az automatikus frissítést.

3. át kell nevezni a C:\WINDOWS\SoftwareDistribution\ könyvtárat pl. C:\WINDOWS\SoftwareDistribution.bak\-ra, hogy legyen biztonsági mentés. Mivel ezt nem engedte a Windows, ezért újra kellett indítani a gépet. Utána már engedte. Vagy csökkentet üzemmódban, akkor biztos engedi. Azért ódzkodtam ennek a könyvtárnak a törlésétõl, mert korábban azt olvastam, hogy ezt a könyvárat nem szabad törölni. Kiderült, hogy ez nem igaz. Ha kitörlöd, akkor a Windows újra létrehozza, de már egy új, tiszta, minden szeméttõl mentesen. Ugyanis ebbe a könyvtárba tölti le a frissítéseket - ami ott is marad és egyre csak hízik.

4. aztán volt még egy C:\WINDOWS\kb905474\ könyvtár azt is törölni kellett.

5. régi crack leszed. új fel.

6. automatikus frissítés bekapcs.

most az egyszer egyszerûbb lett volna rendszer-visszaállítással, de végül is most sem volt rá szükség.

user2009
én is rögtön ki szoktam kapcsolnai, csak a helyet veszi el, meg a teljesítményt. bár, volt már rá példa, hogy utáltam magam 1 napig, mert nagyon kellett volna a rendszer-visszaállítás <#nyes> amúgy, mi volt a megoldás? leírhatnád, ha esetleg másnak is lenne ilyen problémája...