25353
Whistler - Windows XP
-
#21913 Kivettem a régi RAMot, és megszűnt a gond 8-) -
etele34 #21912 Köszi. -
nyecsi #21911 Nekem a klasszikus start menüre van állitva...ott valamiért nincs a sajátgép (állitsd át :) ) beállitottam a simára ami neked is van...ott valóban ott van h sajátgép,csináltam egy ikont onnan, és ennyi :) -
etele34 #21910 Hogyan sikerült? Csak hogy én is tanuljak belőle, hátha egyszer kelleni fog. -
nyecsi #21909 Kösziiiiii :) sikerült :) -
nyecsi #21908 Semmi gond,köszönöm azért :) -
etele34 #21907 Nekem így van beállítva. Lehet, hogy ez kell Neked is? nem tudom de egy próbát megér a dolog. -
etele34 #21906 Huha ez jó kérdés!
Ezt nem tudom. Nekem mindig ott volt a Sajátgép a Start menüben is.
De talán jár erre majd valaki hozzáértőbb és beírja Neked a megoldást. Bocsi, hogy többet nem tudtam segíteni. -
nyecsi #21905 Köszi a választ,de sajna a start-ba nincs a sajátgép...klasszikus start menüre van állitva...ha átállitom sima start menüre akkor ott lesz h sajátgép? -
etele34 #21904 Egyszerű, ha egyre gondolunk.
Klikk a Start-ra >> utána jobb klikk a 'Sajátgépre' ésonnan már egyértelmű tovább. Kijelölöd, rámész az egérrel (kék legyen). -
nyecsi #21903 Sziasztok!
Lehet h hülye lesz a kérdés :S nézzétek el,tök amatőr vagyok.Na most,véletlenül eltüntettem a sajátgép ikont az asztalról.ez az über icon van feltéve,és véletlenül lemozditottam a sajátgép ikont...és eltünt!mindenhova kattintgattam,de sehol sem tudtam létrehozni ikont.marha idegesitő,h pl csak a dokumentumok mappából tudom megnyitni a sajátgépet.
Szóval,valaki megtudja mondani h hogyan tudom vissza varázsolni?köszi előre is a válaszokat! -
#21902 Sziasztok!
Tegnap vettem új winyót laptopba, és egy külső vázat a másik winyónak, mivel arra gyanakodtam, hogy pár szektor hibás, és ezek miatt történik az állandó lefagyás... (nem tudtam behatárolni, mikor és mitől, de lefagyott ~ kimerevedett a kép)
Az új winyóval jól működött, egészen addig, amíg a régit rá nem csatoltam. Ugyanúgy lefagyogatott, nagy, vagy sok file másolásánál. Gondoltam megmozgatom a RAMokat, és lássatok csodát, tudtam másolni. Azóta ilyen gondom nincs. Viszont! Itt hagyom a gépet hosszabb időre, és ugyanúgy lefagyva találom (kb 15 perc után). Ütemezett feladat nincs, energiagazdálkodásnál erre az időre nincs bekapcsolva semmi, a processzorhasználat 0% fölött van (4% volt lefagyáskor, ha jól emlékszem, azelőtt pedig jóval fölötte is volt, de 100% alatt), a memóriahasználat pedig 301 MB volt (diagram a feladatkezelőben), ez nálam normális. A RAMokat megcseréltem, hátha javít valamit (még az utóbbi tapasztalatok előtt)
Minden választ köszönök! -
#21901 Sziasztok!
64 bites XP-m van és a windows life messenger ma kiirta, hogy van update amit telepíteni nem tud, mert 64 bites xp-m van. Amennyiben azt választom, hogy nem szeretném telepíteni az update-et akkor nem logol be. Mit kéne tennem, hogy menjen?
Nem lehet valahogy tiltani, hogy ne keressen update-et? -
zenoka #21900 nah eltavolitottam a drivert "tokeletesen" futott az xp es utana probaltam regi drivert is uj drivert is es mindegyiknel ugyanazt a problemat generalta.. tettem be egy masik videokarit ott is problemazott csak a driver nelkuli vilagot szereti
szoval marad a komoly adatmentes es egy reinstall ugy tunik (mondjuk lesz vagy 3 nap mire leszedem a geprol a cuccokat)
addig barmi otlet johet meg ha van
eddigi helpet meg koszonom:) -
Zsolt01 #21899 Az 1 dolog, hogy legújabbat tetted fel, de nem árt néha az előzőt eltávolítani csökkentett módba xp és eltávolítás, futtatni driver éltávolítót (Driver Sweeper, Driver Cleaner 3), mert maradnak "darabkái a sima eltávolítással. -
zenoka #21898 ohh ezer hala! -
#21897 Íme. -
zenoka #21896 nah ez az az nvidiatol csak az ujat lehet letolteni fogalmam sincs hun a regi..
win reinstallt nagyon nem akarok rengeteg melohoz hasznalt ize van fent a kulso vinyom kicsi es okosan anno particio nelkul telepitettem:) -
#21895 Akkor talán tényleg nem árt egy Win-reinstall.
Mondjuk én még kizárnám a hardveres hibákat.
Vagy rakd fel a régit, ami jól működött, és várd meg az újabb verziót, hátha azzal megint jó lesz. -
zenoka #21894 az van hogy a legujabb van fent azt tettem fel utoljara:S -
#21893 Talán csökkentett módban szedd a vga drivert, majd normálon rakd fel a legújabbat. -
zenoka #21892 Sziasztok olyan problemam van hogy:
par hete firssitettem a vga driverem 7900 GS
majd a napokban elkezdte csinalni azta a win hogy a bootolasnal (mikor a kis kek csik rohangaszik) villan egyet a monitor fekete lesz majd tovabb rohan a kis csik. aztan mikor bekenne mar jonni a rendszernek egy nagy feketeseg jon be annyival hogy a kurzor az latszik es mozgathato de azon tul se kep se hang
nah most 2-3 ujrainditas utan meg minden rendben
gondoltam visszallitast csinalok de eltuntek a visszaallitasi pontjaim
valami otlet? (anelkul hogy ujra kenne pakolni a gepet, tul sok melo adat ilyen van fent) -
Zsolt01 #21891 Ismerős annó járt így, Eszközkezelőbe kellett ... -
BenceYCE #21890 A BIOS látja? -
#21889 Hali!
WinXP-t kellett visszaraknom és van egy kis probléma: amikor komám IDE-s vinyóját berakom egyáltalán nem érzékeli a WinXP, pedig Win7 alatt jól ment. Régen is csinált ilyet a 80GB-os Maxtor, amikor Win Vistáról mentem vissza XP-re csak nem emlékszem akkor mi oldotta meg a dolgot. Nem tudja valaki mi lehet ennek az oka???
THX -
#21888 400W-nak elégnek kell lennie, főleg, hogy a proci sem egy csúcskategóriás C2D. -
T0NI #21887 megpróbálo ma teljes formázást, ha az sem segít, egy másik tápot is kipróbálok.
Hogy kicsi lenne a táp, azt kétlem, hogy hibás-e azt nem tudom.
160GB HDD, E5200 alap órajel, 4850 1gb VGA, 2*1024MB Geil kit, a táp pedig 400w FSP.
Úgy gondolom, ennek a tápnak el kell bírnia.
A konnektort illetően, nem hinném, hogy bármilyen probléma lenne, mert nemrég lett kicserélve. A cserét követően pedig pár hónapig ment vele egy másik gép, kifogástalanul. -
#21886 Helló!
Nálam is ez volt a hiba, magától be és kikapcsolt a gép. Elvittem szervizbe, azt mondták táphiba. Kicserélték egy nagyobbra kérésemre, sőt, kicseréltem a falba a konnektort is és megoldódott a probléma. -
BenceYCE #21885 Van rá, a reg-et kell kicsit piszkálni, valaki már leírta előttem, de én konkrétan nem tudom. Keress rá gugliban.
szerk:
Itt van. -
BenceYCE #21884 Igen, pont emiatt lenne célszerű a vinyó teljes formázása. Én is Avast-ot használok. -
T0NI #21883 Természetesen teljes formázást alkalmazok, de csak a rendszerpartíciót illetően, a HDD fennmaradó része formázatlan marad. 160 GB 30/130 rendszer/tár.
Tudtommal azonban a MBR-ba lévő bootvírusokat a teljes formázás nem hatja meg, ugyanis az nem érinti a MBR-t.
Ha tévedek, szóljatok.
Vírusírtókat használok: avira antivirus, és eset NOD32 legfrissebb nem ugrik be hanyas -
#21882 kicsit lemaradt, esetleg tud vki vmi ötletet az előzőre?? :) -
BenceYCE #21881 Lehetni lehet, de gondolom teljes formázással telepíted az OS-t. -
T0NI #21880 Én kicseréltem a ramokat, (nem másikra, hanem egymással a slotokban), semmi változás detto ugyanaz. Ha a windows telepítő okozná a bajt, hogy lehet az, hogy eddig kifogástalan volt 2 évig bárhol használtam, valamint több különböző forrásból származó XPvel ugyanezt csinálja a gépem.
És a legérdekesebb, hogy egyik pillanatról a másikra csinálja ezt. Egy ideje. Win =et még nem próbáltam ,az lesz az utolsó amit fogok.
Megkérdem újfent; vírus lehet? -
Zsolt01 #21879 Automatikus újra indítás kikapcsolása:
Vezérlőpult/rendszer/speciális lapfül/indítás és helyreállítás mezőben katt a beállítások gombra/rendszerhiba mezőben szedd ki a pipát az automatikus újraindítás elől.
-
BenceYCE #21878 Nálam is ugyan ez az újraindulási gond volt meg. Most W7-et használok, de nem nyújtotta eddig azt amit elvárnék tőle. Mondjuk a 4g ram miatt 64 bitest használok, az is betesz. Én először ram-hibára gyanakodtam és utána jártam, 2.0V fesz kell Neki. Sajnos azóta sok minden változott a gépemen és ezért nehéz is lenne kilogikázni, mi volt a baj. Hiba lehet még a win-ben ha tört és kitudja milyen forrásból van, de ez sem magyarázná, hogy asszony gépén miért van ugyan ez. Bár Őnála ezt már nem csinálja a FF, viszont kékhalál még mindig van. Gondolom újraindítás is lenne ha nem kapcsoltam volna ki. Milyen antivir-t használsz?
Autó újraindítás ki -
vezérlőpult -> rendszer -> speciális lapfül -> indítás és helyreállítás, beállítások -> rendszerhiba, automatikus újraindítás -
T0NI #21877 Na igen, azonban vannak itt még dolgok, amik engem egyre inkább (boot?)vírusra emlékeztetnek. Már csak azért is, mert soha nem használok frissítéseket. Ergo onnan nem kerülhetett vírus a rendszerbe.
Másrészről, ha semmilyen más programot nem telepítek, csak pl a böngészőt, a drivereken kívül, akkor is azonnal produkálja ezt.
Antivírus telepítése után, a keresője egyszerűen nem indul el(!!), annak ellenére, hogy ugyanezt a vírusírtót használtam eddig ugyanezen a konfiguráción, ugyanezzel az OS-el.
Elküldeném milyen hibaüzenetet ír a firefox, de nem írja ki, nem is ajánlja fel a lehetőséget, hogy elküldjem a fejlesztőknek a hibát, varázsütésre eltűnik. Ki lehet ezt valahol kapcsolni, az automatikus újraindítást? Ugynaez a helyzet az összes ff verzióval.
Erre varj gombot. Egyre inkább gyanakszom hardware-hibára egyébként... -
BenceYCE #21876 A hiba nálam is fenn állt a böngésző újraindulásokkal.
Az automatikus újraindítást kapcsold ki és írd ide a hibakódot, de előtte keress rá gugliban. Másrészről az újraindítást kikapcsolva nekem is örökké kékhalállal állt le a gépem. Ami ennél is bosszantóbb, hogy az asszony origi xp-s laptopja is ugyan ezt produkálta. Gondoltam valami olyan progi lehet, amit mindkét gépre feltettem. Haver is jelezte a hibát. Az én XP-m egyébként Carlosca-s, amivel nem szokott baj lenni, dehát semmi se lehet tökéletes eldobtam el a lehetőséget, hogy az XP-s cd-m a xar. Közben haver jelezte, hogy szegről-végről rokon a MS Hungary-nál dolgozik és erős a gyanújuk, hogy a Win-update-tel vírusok kerülnek a gépekre. Nem néztem utánna vírusirtós topicban, de az én gyanúm meg erősen azt sugallja, hogy a MS marketingesei javaslatára az XP lejáratása kell a Win7 sikeréhez. Meglátjuk melyik az igaz. -
BenceYCE #21875 Rosszul állsz hozzá. Teljesen különítsd el a csaj rendszerét az öcsike rendszerétől. Ha nem tud az adatokra vigyázni, tegye ezt a sajátjaival. Vegyenek még egy vinyót és egy rack-et. Amelyik gépezik, annak a vinyója van a rack-ben és a saját win-jét futtatja, saját magát szopatja. Ennyi. -
T0NI #21874 Sziasztok!
Nos, a helyzet a következő. Egyik napról a másikra, történtek a következő dolgok. Egy ideje, magától újraindulgat a gépem. Gondoltam kontakthiba, de utánakérdeztem a család többi tagjától, és kiderült, a legutóbbi xp (prof. sp3 hun)telepítés óta van ez így. Gondoltam legyalulom a rendszerpartíciót, és reinstall. Az újraindulgatások ezt követően sem maradtak el. Ez nem volt nagy meglepetés, erősödött a gyanú m a hardware-hibára. Feltűnt azonban, hogy bármilyen böngészőt használok, az spontán bezárul egy idő után. Újraindítom, majd megint és megint. kb 3 percenként.
A következő újratelepítésénl, ahol már xp prof sp2-t telepítettem, a fájlok másolása során pár fájl olvashatatlan volt, gondoltam karcos a cd, ezért kiírtam egy másikra, majd újból elkezdtem a telepítést. Ismét nem tudott beolvasni néhány fájlt, gondoltam a CD-olvasó a hibás. Kicseréltem egy újra. Miután minden új volt, ismét telepíteni kezdtem, azonban megint olvshatatlannak bizonyult néhány fájl. Feltűnt, hogy rendre ugyanarról a kb 25 fájlról van szó. Kipróbáltam máshonnan származó XP CD-t, ugyanez volt a helyzet. Értetlenül állok a dolog előtt, ugyanis ilyesmivel még sohasem találkoztam. Mindent rendszeresen ellenőrzök, a HDD-t is, 100% minden tekintetben. Nincs Bad sector se más probléma.Van valakinek ötlete, találkozott-e már hasonlóval?
Milyen egyéb hardware- hibára utalhat ez? Esetleg CPU?
A konfig: Intel E5200 CPU, Gigabyte ga p43 ds3l Lap, 2*1024 MB Geil Kit RAM, Gigabyte HD 4850 1024MB VGA, Maxtor 160 GB HDD, FSP 400W táp.
A válaszokat várom, és köszönöm előre is!