Windows XP

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok.
Erre tud valaki valami megoldást?
Sokszor evvel a hibaüzivel újraindul a gépem.

Asrock B75M,Intel Core i5 3470,2x4gb Kingston HyperX XPM DDR3 1600 MHZ,MSI Nvidia GTX 650 Ti 1 GB,OCZ Agility 3 60 GB SSD,ASUS XONAR DG,WIN 8 PRO 64 bit

én szegedi vagyok. Egy szegedi üzletben 1 db Kingmax DDR2 1GB/800Mhz 3200Ft, míg 1 db 1GB PC3200 400MHz Kingmax 3év 10200Ft.

matyi0323
Mennyi most 2gb ddrII? Mert ahol én nézem irreális a különbség..😄

"Osama Bin Ladenen fejbelövése napján Barcelona mez volt. Azóta sem tudják, hogy meghalt, vagy csak színészkedik..."

írd ki lemezre. pl. Nero-val lemezkép betölt és már lehet is írni.

sõt most ahogy nézem az árakat azért már 3db-ot kapsz.

sziasztok! van egy XP ami ISO formátumban van. milyen formátumba kell lemezre irni hogy telepithetõ legyen? segitsetek! köszi!
Te jó ég? 😄DD Akkor hétfõn szaladj vissza a boltba Az 1Gb-os DDRI áráért már majdnem kettõ db 1Gb-os DDRII-es kapsz. 😊

matyi0323
Elárulok egy titkot..de ne mondd el mert engem bannolnak innenXDXD
Sima ddr volt csak fél homály van a gépháznál és nem láttam😄DDD Csak most kapcsoltam villynt és rájöttem, hogy mekkora tréé vagyok😄DDD

"Osama Bin Ladenen fejbelövése napján Barcelona mez volt. Azóta sem tudják, hogy meghalt, vagy csak színészkedik..."

nem szar ez. nagyon is jó alaplap ez. csak 6 évvel ezelõtt ez volt a módi, hogy max. 2Gb ram.

na örülök, hogy megoldódott. Csak azt az egyet nem értem, hogy az 1Gb-os DDRII ram a DDRI-es helyén volt. Az hogy a francba mûködött?

matyi0323
Jó lett, kössz😄 sárgába átraktam mind2t😄 kicsit még húztam a procin😄😄 idõvel veszek majd még egy 1Gb-t addig jó lesz😄
Az kár, hogy csak max 2Gb lehet bele tenni, ezt senki nem mondta mikor vettem^^ helyesebben a szerelõ nem mondta, hogy " szart" ne vegyél, pedig jó haver^^ de mind egy legalább ez jó így köszi még egyszer😄

A 1gb-ás a ddr2-esba van? Akkor te sima ddr ramot vettél, nem ddr2-eset?

matyi0323
😄DDD

matyi0323
az 1Gb-os a kékben a 256-os meg a közvetlen melletti sárgában, de akkor megnézem a kékbe azt is

na letöltöttem a felhasználói kézikönyvet és a sárgába legyen mind a kettõ.

az 1Gb-os milyen színûben van? A lényeg, hogy egy színûekbe legyenek.

mind a kettõt a kékbe tedd.

matyi0323
valami nem jó, lehet rosszba raktam inkább leirom vizuálisan hogy is van.😄
Tehát van balról jobbra egy sárga ddrII_1 egy kék ddr1 egy sárga ddrII_2 egy kék ddr2.
Most nekem az 1gb-ás a ddr2-esba van, a 256os mellette a ddrII_2-sbe. Így ír 1gb-ot az everest. Átállítottam dualra a biosban? Akkor most mit raktam rossz helyre??😄😄 És mit tegyek hova hogy jó legyen?😄😄 ( bocs a sok hülye kérdésért meg ezekért😄😄😄 még biztos sok lesz😄😄 )

ddr2s 256-sot +az 1gb-t. Feltételezem, hogy a 256-osok 533Mhz-en mûködnek. Ebben a verzióban az 1Gb-os is 533Mhz-en fog menni a 256-os idõzítésén.

matyi0323
Értem mit írsz! Hogy slotba tegyek a 4bõl. De mint mondtam eddig volt 2x256mb ddr2. Ehhez vettem 1gb ddr2-t. Aztán azt kérdezem, hogy az 1gb-ost és az egyik 256mb-ost beletehetem, nem?
Ja és, hogy biosban kelle-e állítani a singlet dualra vagy forditva?

ja bocsi. igen kipróbálhatod azt a verziót is. és állítsd be a dual channel módot, ha lehet, bár szerintem automatikusan dual-ra kellene állnia.

Gondolom, hogy a ddr2st a ddr2 feliratúba sima ddr-t meg a ddr1be?! igen

olvasd el még egyszer mit írtam. nem tehetsz bele 3 db memóriát!

matyi0323
Tehát maximum 2Gb. Akkor most szerinted rakjam be a ddr2s 256-sot +az 1gb-t? Ja és a biosban nem kell valamit állítani? Mert nézegettem és találtam olyat, hogy dual illetve single chanel.
Nem mindegy hogy melyikbe teszem?? Gondolom, hogy a ddr2st a ddr2 feliratúba sima ddr-t meg a ddr1be?! Vagy netán rosszul tudom?!

meg az jutott még az eszembe, hogy én inkább visszabattyognék az üzletbe, ahol vetted az uj memóriát és kicseréltetném a 667Mhz-est 800Mhz-esre és vennék még egy 800Mhz-est mellé. Ugyan a te alaplapod csak ddr2 667Mhz-es támogat, de attól még te tehetsz bele 800Mhz-eset az tud 667Mhz-en mûködni, csak alacsonyabb idõzítéssel fog neked 667Mhz-en mûködni (4-4-4-12). A 2 db 256-os meg eladnám vmi marginális árom, vagy elajándékoznám havernak, ha nem lehet eladni.

arra is figyelj hogy melyik be teszed, az új memóriát, mert nem mindegy, hogy melyik kettõ slotba teszed.

Na akkor meg van mi a probléma!

Feltételezem, hogy mindegyik memória ddr2-es.

Ugyan a te alaplapodon 4 db memória slot van, azonban az egyik kettõ slot ddr2-t támogat, míg a másik kettõ ddr slot meg sima ddr-t. Így amikor belerakod mind a hármat, attól az alaplap megbolondul. Vagy 2 db ddr2-t tudsz bele rakni és a másik kettõt üresen hagyod, vagy 2 db ddr-t és a ddr2-es slotokat üresen hagyod.

Azért lassabb az alaplap egy db 1Gb-osnál, mert az alaplapod képes a dual-channel üzemmódra. Így ha kettõ db memória modul van benne, akkor megduplázódik a memórasávszélesség.

Én a te helyedben vennék még egy ugyanolyan egy db 1Gb-os memóriamodult (néhány ezer forintért már hozzád vágnak egy ilyet), amúgy is max. 2Gb tehetõ bele.

matyi0323
Az alaplapom: ASRock 4CoreDual-SATA2

Alaplapod pontos nevét pl. EVEREST (progi) kiírja és mindent a gépedrõl.
Hallottam ezekrõl, de nem ismerem ezeket.
Interneten rákeresve google biztos találsz választ, hogy ezek pontosan mik is.
Szerintem igen.
Na és a FIXBOOT ,meg a FIXMBR parancs nem ugyan ezt csinálja?
Szia.
Igen neked írtam,bocsi hogy nem használtam a válaszgombot, elõfordul <#vigyor1> <#falbav>.Végül az érdekelt hogy ilyenkor vissza rakja e az olyan filet a winbe amit esetleg valaki kitörölt. Köszi a választ.
csak arra jöttem rá hogy VIA chipkészletes és valószínûleg Socket 478 csatlakozós.

pedig az alaplapon általában rajta szokott lenni a modellszám.

matyi0323
tyyhûûûûûû😄 hát így nem tudom, papirja meg fogalmam sincs hol van😄 ( nem én vettem bele, am emlékeznék 😄 ) de majd csinálok egy képet aztán hátha tudtok segíteni annak alapján😄

matyi0323
Igen! Csak az 1gb ram van bent és állítom, hogy lassabb. Net, szakadozik..zene..fagy meg^^ különös pedig

az csak a déli híd chipkészlete. itt válaszd ki, hogy melyik van neked

Köszi, akkor megpróbálok kábelt szerezni hozzá.
Ezt nekem írtad #21103, mert nem használtad a válasz gombot, csak ...

Elvileg igen asszem.
Csak az 1 Gigás Ram bent és lassabb mint a volt 2 db. 256 ! ?
Hát, ha a C-t leformáztad ahol a Win7 volt és Kék halálok, akkor Én Hardver / eszköz hibára gondolnák.

matyi0323
Csak az 1gb-t használom, a másik 2-t kivettem. Ha cserélgettem, akkor se látta, csak egyszer sipolt és nem kapcsolt be..
Csak azt nem értem, hogy miért lassabb, jó csak 667-s de akkor is több..^^

Hát jobban jársz, ha kiveszed a 2 db 256 -ot és csak az 1 gigást használod.

Asszem Ram idõzítések eltérõek a 256 és az 1 gigás között ezért lassabb ...
Esetleg a Ram foglalatok / Ram -ok cserélgetését próbálgathatod, hogy mindegyiket lássa (1,5 G).

De Én továbbra is azt tanácsolom, hogy csak az 1 Giga Ram-ot használd.
matyi0323
Egy asrock IV8237s-10 típusú alaplapom van. 4 slot van memonak..nem hinném, hogy max. 1GB ( de lehet )
Meg még elõbb nem írtam,de így az 1Gb rammal szerintem még lassabb a gép, mint 512mb-val.^^

szerintem meg azért mert az alaplap csak max. 1Gb-ot támogat. A 32bit-es Xp max. 4gb-os memóriát támogat (beleértve az összes memóriát így pl. a videomemóriát is.) Milyen alaplapod van?

matyi0323
A monitor: Nekem is volt ugyan ez 2 éve kb. Nem lehet kicserélni a monitorba a kábelt? Nekem csak annyi volt a baj, hogy meg volt törve.. Ha nem cserélhetõs akkor is egy ügyesebb müszakis ember cserél rajta egy véget😄😄 ( már csináltak ismerõsömnek )

TaRka0107
Szevasztok! Olyan problémám van hogy Win7et tettem fel! Nem igazán vált be nálam és újraszeretném tenni az XP-t. Bebootolom az XP lemezt bejön h windows telepítése kék képernyõvel és tölti be a fájlokat alul! Menne tovább és kijön egy kékhalál! A windows leállt mert a windows károsodását okozhatja..... meg végezzek vírus ellenörzést.... meg indítsak el valami CHDSK programot/F!! Ilyesmit ír ki!!És a formázásig nem jutok el!! Haver hozott olyan XP-t amivel letudtuk formázni mert ott ki lehetett választani azonnal! De akkor is ezt írta ki!! Pls segítsetek!

XBOX 360 Gamertag: TaRka94

matyi0323
Hali. Csak félig-meddig tartozik ide, dehát...
Tehát eddig volt 2x256mb( még vagy 6 évvel ezelõtt vettem a gépet, ezért nem röhögnmi^^ ) ram most lett hozzá még 1GB. Akkor ennek így 1.5GB kellene lenni, nem?? De csak max 1GB lát ha berakom a 3 memoriát. Ismerõst kérdeztem és szerinte azért van mert az XP csak 32 bit-es. ( Valami ilyesmit mondott😄😄 ) Ilyen van? A memóriával nem hinném, hogy baj lenne, mert külön-külön megy mind, csak nem adja össze õket. Haver szerint rakjak fel egy 64-bits XP-t és attól megoldódik. Szerintetek? Vagy valami tanács??!! Köszi!!