Windows XP

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

matyi0323
Hali, az alaplapom max 2 gb-t lát, és most van benne 1gbram+vidikártya ilyesmi. Még szeretnék venni 1gb-ramot de az akkor ugye már 2gb-t összesen+ a vidikártya meg ilyenek. Attól még rendesen fgoja látni a memóriát? Vagy ezt valahol fentebb lehet tornázni valamennyire? 3gb pl.
köszi.

"Osama Bin Ladenen fejbelövése napján Barcelona mez volt. Azóta sem tudják, hogy meghalt, vagy csak színészkedik..."

xNoodlex
Akkor futass le írtókat, pl. Malwarebytes.

MSI VX600 with Windows 7 Professional (x64)

100-200gb adatot sajnos nem túl egyszerû lementeni, de ha le is menteném félõ, hogy a kártevõ is menne vele együtt:@
Total commanderrel megnéztem a partíciókat, és vannak olyan rejtett dologk, amiket nem lehet törölni. Pl system volume information, aminek nemhiszem,hogy sok keresnivalója van egy sima adatpartíción. Meg még van valami RECYLERS mappa, amit szintén nem tudok törölni:S Vannak benne *ini és programfileok és 1-2 rar és *bin.

xNoodlex
Ja mégse bocs, látom a C a rendszer. Próbálj formázást az E, F-re.

xNoodlex
Ha újratelepítés után is olyan maradt, akkor nem valószínû, hogy vírus..

Nekem is volt hasonló problémám, és telepítõcd-rõl való javítás segített.

///

Nekem olyan problémám van, hogy a sajátgépben, amikor ráklikkelek egyes merevlemez partíciókra, akkor a társítás ablak ugrik fel, ahelyett, hogy megnyitná, valamint ha jobb gombbal klikkelek rá, akkor a legördülõ menüsávban egyes menüpontokban csak valami érthetetlen dolog van. Újratelepítés nem oldotta meg a problémát.

Egy másik probléma, ami még jelen van, hogy egy idõ után egyszerûen nem látja a vezetéknélküli hálózatokat a wifi vevõm. Hardverhiba kizárva, ugyanis másik vevõvel is ugyanez a helyzet.

Arra gyanakszom, hogy valami köcsög vírus, vagy spyware, vagy akármi befészkelte megát az 'E' és 'F' partícióra(ezeknél a partícióknál ugrik fel a társítás menü, és van jelen az "érdekes" menüpont.)
Próbálkoztam avasttal, ashampoo antispyware-el, de nem segítettek.
Segítséget elõre is köszönöm!

Indításkor nyomogasd az F8-at és indítsd csökkentett módban. Ha megvan tiltsd le az automatikus újraindítást.

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

Velem is elõfordult ilyen, újratelepítés megoldotta.
Met
nincs beragadva a power vagy reset gomb?

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Sziasztok. olyat csinál az xp, hogy miután betöltött (valamikor be sem tölt), rögtön újraindul és ez folyamatosan így megy, nem is tudok vele semmit csinálni, egy folyamatos körforgás alakult ki, újraindul betöltõdik. Miért csinálja ezt? Az a baj, hogy így nem is tudok semmmit sem csinálni, mert nem tölti már be az asztalt sem. Pedig tegnap raktam újra. érdekes. tipp?
Az XP-bõl az SP2 csinált valamire való OS-t, míg a Vistából az SP1. Ha valaki elfogadja, hagy a Vista úttörõ szerepet tölt/töltött be, akkor nem olyan kritikus. Bár emléxem az XP megjelenésére is. Ott sem volt más a helyzet.

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

Vistát én nem használok! van egy legális Vistám, mégsem használom, inkább egy crackelt XP.

Ha 4 giga RAM-od van, véleményem szerint jobban jársz az x64-es Vistá-val. De tedd fel az x64-es XP-t és aztán az x64-es Vistá-t, és majd használod amelyik jól esik. Én most már a Win7-es telepítem fel.

Ha csak a reg-et tette tönkre attól még másik gépben látnod kéne az adataidat. Ha volt saját használatú mappa, azt törni kell, de nem megoldhatatlan. Ha viszont a vinyón a partíciós tábla sérült, akkor valóban get data back vagy ahhoz hasonló progi kell.

LoDMaSt
Vinyót be egy másik gépbe, majd a Get Data Back-ot ráereszted, és átmásolod, ami kell.

@ Hellomarci

Japep

Akkor van rá megoldás "házilag" is? 😄

CHELSEA FOOTBALL CLUB

Japep

Köszi, majd lehet, hogy megpróbálom... 😊

CHELSEA FOOTBALL CLUB

Nyugodtan használj Windows XP 64Bit-es verziót Nekem még stabilabbnak is tûnik mint a 32Bit-es! Kb fél éve használok 64Bit-es Xp-t és eddig semmi problémám nem volt vele minden megy rajta!

Diablo3 Battletag: MoMo#2340 http://eu.battle.net/d3/en/profile/MoMo-2340/hero/39319986

mi a baj a 64 bites XP-vel?

64 bites XP-t felejtsd el. Ha tényleg ki szeretnéd használni a 4 giga ramodat és nem elég 3, akkor 64bites Pistát tegyél fel.

Azért került sok pénzbe, mert informálatlan vagy. Ha fórumozol, akkor infót is szerezhetsz és legközelebb nem húznak le a szervízben.

xNoodlex
SP3 természetesen van. A játékok, programok közül is a legtöbb el fog futni, de nem az összes bár manapság egyre több programhoz van 64 bites változat. Írj egy listát, hogy miket használsz és szerintem tudnak itt mások segíteni, hogy menni fog-e. XP-bõl én mindig csak 32 bitest használtam, így ebben nagyon nem tudok segíteni.

Japep

Ja, 32 bites van.

És ha felteszek egy 64 bitest azon ugyanazok a programok/játékok elindulnak, mint ezen?
És abból is van SP3?

Bocs a hülye kérdésekért, de nem igazán az én asztalom ez a téma... 😊

CHELSEA FOOTBALL CLUB

xNoodlex
Biztosan 32 bites rendszered van, az nem is fog többet felismerni. Tegyél rá 64 biteset, akkor ki lesz használva minden ramod.

Japep

Hello!

Az lehetséges, hogy a WinXP (SP3) 4 GB RAM helyett csak 3-at ismer fel?

Ja, és nemrég egy áramszünet tönkretette a winchesteremet ... nem fizikailag, hanem a regisztrációs adatbázist (ha jól emlékszem, a lényeg, hogy ott lefagyott a gép, mikor tölti be az XP-t) Az adatok nem vesztek el, mert a szervízben visszahozták, igaz sok pénzért - a kérdésem az lenne, hogy én nem tudtam volna valahogy ezt itthon helyrehozni?

A válaszokat köszönöm elõre is! 😊

CHELSEA FOOTBALL CLUB

Hibás szektorok ellenõrzése.

Hát én magamnak mindig nézem HDD-k állapotát, meg ahol járok pl. Hard Disk Sentinel.
Ahol megfordulok általában megnézem a HDD állapotát
Mérlegelem, hogy mikor milyen formázást csinálok.
" Erõsen ajánlott elkerülni a gyorsformázást, mindig csinálj teljes formázást. "

Ha egy kötet hagyományos formázását választja, a rendszer eltávolítja a fájlokat a formázandó kötetrõl és merevlemezrõl, majd hibás szektorokat keres a lemezen. A kötetformázáshoz szükséges idõt a hibás szektorok keresése jelentõsen megnyújtja.

Ha a gyorsformázás lehetõségével él, a formázási mûvelet eltávolítja a fájlokat a partícióról, de nem ellenõrzi a lemezt a hibás szektorok felderítése érdekében. Ezt a lehetõséget csak akkor használja, ha elõzõleg már formázta a merevlemezt, és biztos abban, hogy az nem sérült.

http://support.microsoft.com/kb/302686/hu

Ja és persze újra felosztás, újra particionálás HDD, akkor teljes formázás.
" Erõsen ajánlott elkerülni a gyorsformázást, mindig csinálj teljes formázást. "

Én úgy tudom, hogy a lassú (normál) formázás az új HDD-knél lényeg,
+ ha vírusos az xp pl.
Különben mehet gyors formázás.
Ha telepítésnél kiválasztod a régi XP-d helyét ( valószínûleg C: ), hogy oda tegye az újat, akkor utána megkérdezi, hogy formázza-e. Természetesen csak azt a partíciót fogja formázni. Erõsen ajánlott elkerülni a gyorsformázást, mindig csinálj teljes formázást.

Sziasztok! Ha több partícióm van, és újra akarom rakni az xp-t, akkor a többi partícióról nem fognak eltûnni a cuccaim, csak azt a partíciót formázza, ahova a windows-t telepítem?
tigerbácsi
hello! gondolom Te is uninstalláltál vmi progit, s eltünt az arieled.

ez van ha igen

írj pm et Hegi90-nek. nála is ez volt a gond, azaz az Arial.ttf kitörölte egy uninstall. Õ tudni fogja hogy hova kell visszamásolnod, mert nekem csak úgy oldódott meg annó ez a probléma hogy újraraktam a gépet, mivel én nem jöttem rá erre.

Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!

Sziasztok!

Egy olyan problémám volna, hogy egyik nap bebootolt a windows-om és az összes karakter vastagítva jelent meg, a jobbgombos menü pedig dõlt betûkkel. A megnyitott honlapok is vastagítottan jelennek meg és az Outlook is (ami azért szar, mert nem látom, hogy melyik a friss levél)

Hol lehet visszaállítani?
Elõre is köszi

TDU: [HUN]TCXTOMI Intel Core i3 2.93GHz , Geforce 250gts, Gigabyte GA-P55-US3L , 2gb Ram www.risefm.hu

hungary27
hát nem tom eddig nem volt ilyen gond és most amikor én kezdtem ujra tenni a gépet utána ez sikerült.
Vagy videokártya gond, vagy csak a Driver, ha szerencséd van. Google: #21369
Ati videokártya driver probléma talán.

Google: http://www.google.hu/search?hl=hu&q=ati2dvag+k%C3%A9khal%C3%A1l&btnG=Keres%C3%A9s&meta=lr%3Dlang_hu

Olvasgass utána fórumok, biztos megvan a megoldása.
(Én nem mélyedek ebbe bele, Nvidiás vagyok.)
LeventeV
jobb klikk es view image

--PC--PS3 Slim - PSN:LEVi-o_0

Kép lemaradt !
tigerbácsi
itt nem látszik a kép :-(

Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!

LeventeV
erre vki?

passz. lehet, hogy a törés okozza

hungary27
valaki plz naon zavar:S
LeventeV
erre mi lehet a megoldas? sp2-es xp, akkor csinalja, ha kicsit terhelodik a gep.

Az O&O-t a módosítási idõpont alapján használd, különben mindig újrapakolja az egész tartalmat. Egyébként van aki foglalkozik a magyarításával.

tigerbácsi
köszönöm!

hungary27
Üdv
nekem az lenne a problémám h minden alkalmazás exe hibával dob ki. mi lehet a megoldás? tört verziós az XP-m:S
elõre is kössz.
passz

a 32bit-es Win XP max. 4Gb memóriát képes kezelni, de ebben minden féle memória benne van, így pl. a videokártya memóriája is. Viszont hiába raksz a gépbe 4Gb-t a Win Xp csak 2Gb-t hagy a programoknak használni, de ezt a regisztryben való turkálással ki lehet toldani 3Gb-ra, de ez a maximum.

Met
a 32 bites oprendszerek nem tudják kezelni, 64 bitesek igen

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

tigerbácsi
hello!

most hallottam, hogy az xp nem tud kezelni 3 - 3,5 gb memóriánál nagyobbat. igaz ez?

köszi elõre is :-) !