Windows XP

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Köszi, megnézem majd!
gergely1991
Vírusgyanús dolog lehet ez.Nézd át ezzel.Ha talált akkor érdemes a becsatlakoztatott eszközöket is átfésülni vele.

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Üdv!

Sajnos azt a problémát tapasztaltam a gépemen, hogy bedughatok kártyaolvasót, pendriveot vagy esetleg más usb-s dolgot a gépbe és egyszerûen vagy új hardverként ismeri fel, amikor már régóta ezen használom vagy pedig automatikusan felismeri, csak épp kezelni nem tudom, mivel nem látom a meghajtóját a gépen... :( Pedig a óra mellett ott is van a leválasztó ikon. Tipp esetleg??
Törölt felhasználó
Köszi a segítséget, az utolsó telepítés segített. Leírom a megoldást, hátha másnak is van ilyen baja. Szóval a mobil rack a másodlagos (Secondary master vagy slave) pozíció kavarhatott be valamiért. Nem tudom mi volt az oka, hogy telepítés alatt nem fértek meg egymás mellett, de mikor úgy raktam újra a rendszert, hogy a mobil rack ki volt húzva, akkor nem akadt össze és látta a windows a HDD-t a telepített OS-el. Valami rémlett, hogy 5-7 éve is volt ilyen problémám. Most már megy rendesen és a mobil racket is normálisan kezeli. De azért köszi a tippeket. Am dll-ek nem hiányoztak neki. Am a címtár szolgáltatások visszaállítása nem tudom mit jelent :) Legutolsó visszaállítás meg a partició törlés miatt lehetetlen lett volna:) De azért köszi mégegyszer!
Az jó kérdés. Talán 1-2 alkalommal találkoztam én is ilyennel. ntldr-re nem panaszkodik, hogy nincs, vagy valamilyen *.dll/*.sys fájlra? Próbáld meg csökkentett módban, aztán restart, vagy F8 indításkor, és Címtár-szolgáltatások visszaállítása, vagy legutolsó helyes konfiguráció betöltése. Nagy ritkán elõfordul az ilyen, ha nem akar indulni, akkor cd-t be, restart, akkor megy, cd ki, restart, és akkor is megy. Ritka eset, de érdekes. :)
Törölt felhasználó
Sziasztok! Lenne egy problémám (milyen meglepõ, mi?) Már kismillió Xp és egyéb windows újrarakáson vagyok túl, szóval már nem nagyon lep meg semmi. Viszont most újdonságba ütköztem, illetve olyan régen futottam össze ilyen problémával, hogy nem is rémlik hogy kéne túlvergõdni rajta.
Szóval telepítéssel kapcsolatban minden lemegy szépen. Aztán kitalálja a gép, hogy neki mostantól mindig szüksége lesz az elinduláshoz a windows CD-re. Tehát ha kiveszem és úgy indítom újra, akkor simán közli nekem bootoloáskor hogy rakjam vissza a CD-t, mert nem tud elindulni. Ha visszarakom szépen el is indul, jól lehet használni. A bootolásnál elsõ 2 helyen a hard disk van beállítva, 3.-on a CD-rom. Nem nyúltam a gépen belül semmihez és újra rakás elõtt nem volt ilyen baja a gépnek. Szal jumperelésre nem gyanakszom illetve a master slave problémákra. 2 HDD van a gépben az elsõdleges, amin a rendszer is van, meg van osztva 2 felé, egy rendszer és egy adattárolásra használt. Ez Sata1-en van. A másik vinyó kivehetõ, de secondary slave re van kötve és a primary masteren van a cd-rom. Kb ennyi az info. Valakinek nincs tipje, hogy miért nem akar tovább bootolni az xp cd nélkül?
jackoneill90
Ez micsoda? lefordítanád?

http://muszaly.hu A szingularitás fel fog robbanni. Akármit is jelent.

.íme, álljon itt azért egy elrettentõ példa:

Ez a Windows-partíció, sohasem volt InterNet alatt !
-de, még csak; "Rút"-kénti MOUNT-ja sem, a Linuxos folyamatok során;

Megnézted a topikot, amit linkeltem?

A PeaZip se rossz, tud arc-be is, sok esetben még a 7-Zip-et is elveri tömörítésben/sebességben is, és sok formátumot is ismer. WAV fájlokhoz a FreeArc a legjobb, de a NanoZip is.

Amúgy ezeket használom: WinRAR, 7-Zip, WinUHA 2.0RC1, FreeArc 0.67, NanoZip alpha 0.06/0.07/0.08/0.09, netán SuperREP, Precomp 0.38/0.4, Universal Extractor-t is TC UP-be integráltan, InstallShield v14 CAB Viewer and Extractor is van, és egyéb, ha akad érdekes program. WinZIP is volt fent 1-2 alkalommal, meg FilZip 3.05 is. Stuffit-ot is néztem már. PackARC-t próbáld ki JPG fájlokon. :-)
Optimus Prime
Én a PeaZip-et, ingyenes, open source is mindent felismer, amit kell.

XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"

Ki milyen tömörítõ-programo(ka)t használ?? És miért?

Példáûl, a szokásossak: WinRAR, WinZIP, netán 7-Zip is, a Windowsba beépített ZIP tömörítõ.

Egy kis csemege (Nagyon behalt, eme topik, kicsit felkéne pörgetni ;-) )
Köszi!
Én elõször azt hittem hdd hiba (öreg már a vinyóm), de mivel csökkentett módban elindult a gép ezért azt kizártam, úgy ahogy a hibás RAM-ot is, mivel eddig teljesen stabil volt a gép. Remélem a daemon-ûzés segíteni fog. :)

Az SPTD.SYS fájl, az a Daemon Tools egyik programocskája. Lehetséges, hogy az egyik játék *.iso fájlja be van téve a Daemon tools-ba, de közben vírusos (autorun.inf vagy autorun.exe, már találkoztam ilyennel is) és azért mint indítja újra a gépedet, mert olyan a vírus. Mivel csökkentett módban a Daemon Tools nem megy, azért nincs gondod. Elsõ megoldásként egyelõre vegyél ki minden *.iso-t a Daemon Tools-ból.
Még egy kis kiegészítés az elõzõhöz:
F8-al beállítottam hogy ne indítsa újra a gépet, hogy megnézhessem a hibaüzenetet. Szép bluescreen death, ilyenekkel hogy:
BAD_POOL_CALLER és hivatkozik erre is: SPTD.SYS

Ma reggel sem indult rendesen, csak safe-módban. :/

Üdv mindenkinek!

Tegnap elkezdett vacakolni a gépem. Boot, WinXP töltõképernyõ megjelent, aztán ahelyett hogy bejött volna a kék login-screen inkább rebootolt.

Safe-modeban simán elindult. Pár sikertelen normal módú indítási kisérlet után visszaállítottam a rendszert egy két nappal korábbi állapotra. Az elmúlt két napban egy nagyobb AVG frissítés és egy játék települt a gépre. Utóbbi felpakolt vmi "MS C++ redistributable" szarságot is, arra gyanakodtam hogy ott történt vmi gebasz.

Rendszer-visszaállítás után tegnap egész nap jól mûködött a gép, ma délután viszont ismét rebootolt a splash screen után. A rendszervisszaállítás csak azután tette indíthatóvá a gépet, miután más ötletem nem lévén kihúztam a másodlagos vinyó kábeleit. Szóval most mûxik, de ki tudja meddig...

Mi okozhatja ezt a "betegséget"? Legalábbis szerintem a napi 1 system recovery nem egészséges. :/

-tudnád részletezni is pl.: a vinyód méretét ?

Shortstop
Sziasztok!

Van egy PC-m amire csak egyetlen egy verziójú XP-t tudok feltelpíteni, amit kaptam hozz. SP2 EE. Más mezei XP, esetleg Daytona verzió sem felel meg neki.. Mi lehet a probléma vele?

Igazad is van (-s, néhány évvel ezelõtt, még én is; Így_hittem) !

Folytatnám akkor a témát néhány gyakorlatibb "aprósággal":

Szeretem, ha 1_percen belül "Fel_is_áll a Rendszer", de,
mégsem vagyok a Hibernálás híve.
~10percre sem hagyom felügyelet nélkül (futni) a gépet !

Zavar, ha az engedélyem nélkül frissülne a Rendszer,
avagy éppen csak(?) egy program is.

Nincs szükségem a "~4GB" méretû, visszaállítási pontokra sem!

Konklúzió:
_~10 -15másodpercet is "gyorsul" az XP már akkor is, ha csak azt_a_piti_"Ccleaner.com" pucolót egybõl ráengedem.

gergely1991
"(és viszonylag)vírusmentes állapotban."
Bebootolsz egy windowstól eltérõ oprendszerrõl(pl.:ubuntu),és addig "vírusmentes" környezetben leszel.:)

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Több apróbb progival is, de a zömét azért kézzel.
(legközelebb majd bõvebben is szólok róluk.)

Okay; Nem rossz ! -bár a, "format c: /q" picit gyorsabb.

-a gond csak az, hogy idõnként van még olyan Fontos_adat is rajta,
amit nem árt talán "valahova elmenteni" (és viszonylag)vírusmentes állapotban.

Optimus Prime
Format C: és reinstall. Ez mindig beválik.<#eljen>

XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"

"~30perces Optimalizálás"

Csak érdeklõdés szintjén:
Ezt egy programmal csinálod !?
Ha igen, mit használsz Te?
Nem kívánlak nagyon elkeseríteni, de; a legtöbb "szerelõ", nem is fogja neked ezt a rendszert (3eFt alatt biztosan, hogy nem !) "Optimalizálni" !

Örülj már annak is, ha az Alap_XP-t is döccenõmentesre fogja installálni.

-mert:
~30-40perc az Öreg-"kacatok" eltávolítása;
~40perc az XP-alap telepítése, és még erre jönne a
~30perces Optimalizálás;

-de: Újabb 4-5 óra is kell még a "sallangok" felrakásához is. -nálam, nekem!

Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehet a régen használt fájlok tömörítése szolgáltatást kikapcsolni? a lemezkarbantartóban 50 napra van beállitva alapból a tömörités. Regeditben nem lehet valahol kikapcsolni egy olyan kapcsolóval amit 1-rõl 0-ra állitunk?
Más választ is elfogadok, csak legyen kikapcsolva végleg.
(Nem arra gondolok, hogy minden mappán külön kattintani és kivenni a tömörités engedélyezése mellöl a pipát, meghajtó tömöritése helymegtakaritás végett.)
A válaszokat elöre is köszi!

magyarkolega01
Hát én nem nyúltam hozzá mert ez úgy volt hogy kapott egy vírust utána kékhalál utána ezt csinálja a bios...de lehet inkább odaadom egy szerelõnek csinálja meg én nem akarok vele köszködni egy kicsit felkéne spécizni a gépet is mert nem mai.
De amúgy szerintetek mi kéne bele hogy olyan közép kategóriás gép legyen?

...:::|Supermoto is life |:::..

Kösz, majd leellenõrzöm.

gergely1991
Lehet vírus vagy az alaplapi elem lemerült....az attól függ hogy minden áramtalanítás után visszaáll-e pl. 2000.01.01 00:00-ra ha igen az utóbbi ellenben az elõzõ....

Az egyik ismerõsömnek az órája hülyült meg, mitõl lehet?
Valamilyen vírust bekapott?
Mivel lehetne irtani, ha igen?
Egyébként Nod32 a vírusirtója.

Optimus Prime
Igen, ezt lenne jó tisztázni. Vagy csak úgy jött ez a probléma. Lehet rossz bekötés, hibás meghajtó, törött nem jól csatlakozó IDE kábel, rossz tápkábel.
Ahogy elnézem nem mai gép. 1,7 GHz Celeron 1,5 GB RAM 2003-as BIOS.

Mielõtt lett ez a problémád, bele nyúltál gépbe?
-kábelekhez nyúltál?
-beettél valamilyen eszközt?

Ha nem, akkor amit írtam már: #24969
magyarkolega01
Van 3 kábel szabadon de nemtudom már mi lehet a baj

Tép probléma = Táp probléma
gergely1991
Akkor "szájbarágósan"....
A jumpert, a háttértároló vezetékcsatlakoztatása mellett találod(egy rövidre záró mûanyag pöcök) kivéve ,ha nem IDE(szalagkábel) csatlakozású.
Általában függõlegesen kell állnia,a jumper környékén van egy leírás ami szerint állíthatod be.Általános jelölései: MA=Master SL=Slave....

Bios látja HDD, az az Bios-ba lépve megvan HDD !?
Szerintem "HDD lekapcsolódott"

Gép áramtalanítás, HDD táp lehúzni, gép indítás, gép leállítás, HDD Táp vissza dugni és elvileg indulni fog!

utóbbi idõbe több ilyennel találkoztam, hogy HDD "eltûnik".
Ez több dolog is okozhatja:
Adat kábel probléma
Táp kábel probléma
HDD probléma
Tép probléma
Alaplap probléma
magyarkolega01
Ja meg ha újra akarnám rakni akkor meg nem találja a merevlemezt...

magyarkolega01
Szerintem rendesen van minden csatlakoztatva de akkor az jó hogy ha vezeték törés van valahol...
Floppy kivan belõle kötve hogy ne fogyasz azt a mastert hol találom? és a jumpert hol kell le ellenõriznem?
Mit hogy ha lehet egy kicsit szájbarágósan mi hol merre hogyanmert a boothoz én nem nyúltam soha...

gergely1991
Jókor jutott eszembe valami.-.-

Egyébként a vezetékek rendesen vannak csatlakoztatva?

gergely1991
Floppy-t kapcsold ki(ha nem használod). Mint ahogy lent írták ellenõrizd a jumpert(pl.:HDD=master, optikai=slave legyen)
Ha ez így van(nincs-e mindkettõ master-re vagy slave-re állítva) akkor lehet hogy a vezeték megtört valahol.

magyarkolega01

magyarkolega01
Azokra csinál mind ezeket:

Optimus Prime
Ismerõs. Nem lehet hogy rosszul van beállítva a jumper vagy amaster-slave beállítás? Ha nem volt babrálva akkor lehet tönkrement.

Se F2, F4, F11 nem csinál semmit?

magyarkolega01
Semmi mást nem csinál eddig jön be a boot....:S

magyarkolega01
Sziasztok!Nekem lenne egy ilyen problémám.

gergely1991

Sziasztok,van nálam egy notebook,kiment benne sajnos a grafikus és a hang kártya drivere... Van valami program amivel megtudom nézni,hogy milyen hardwarek ezek,és milyen driver kell hozzá ????

Gigabyte H61M-S2V-B3, Intel Core-i3 2120 (3,3GHZ), DDR3 Corsair 8192mb (1333Mhz), Sapphire HD 6850 1GB ,Windows7 Ultimate 64bit

Köszönöm a válaszokat!
Most olyan problémám van, hogy még régebben megpróbáltuk feltelepíteni, de akkor videokártya problémája volt, most egy másikkal próbáltuk, de annyit ír ki egy világoskék háttérrel hogy "a telepítõprogram újraindul..." majd egy fekete háttéren megjelenik a kurzor és ennyi...
Most mégis mi legyen? Segítsetek! :((

.: Tudományosan igazolt Internetes pénzkeresési módszerek titkait most felfedtük és közzétettük! :. http://penzkereses-interneten.hu/internetes-p570.penzkereses

Ne kenõdj el, mert egy "gyártón" belül is szédületesen nagy kupi van itt e téren!
-általában, már a gép bekapcs utáni pillanatától, sûrûn kell nyomkodni a
"Delete" billentyût.

-van olyan szitu is, hogy a RAM leszámolásától az "F1"-et
-van úgy, hogy az "Alt_Ctrl_F1", avagy éppen az Alt_Ctrl_Esc"-t.
-de; találkoztam már a sima "Esc"-vel is.
-a legcifrább esetem azért mégis a: "Ctrl_S" együttes kombinációja volt.

jackoneill90
Úgy tudom ha F11-ET nyomkodod bekapcsoláskor, akkor kiad egy menüt hogy mirõl akarsz bootolni. amibiosom van.

http://muszaly.hu A szingularitás fel fog robbanni. Akármit is jelent.