25353
Whistler - Windows XP
-
molnar0921 #22313 Köszi a választ segített :) -
#22312 Az neki csak azért nem jó, mert amit ki ara írtani, nem szemét, csak neki nem kell.
molnar0921
Nézz be a BIOS-ba, és a SATA tulajdonságainál "AHCI"-t keress, és azt állítsd át IDE kompatibilisre. Szerintem ez a titka. Ezzel az új beállítással is fog működni a rendszer, de hosszabb távon jobb az AHCI. -
molnar0921 #22311 Helló mindenkinek!
Megint lenne egy problémám Xp live ügyben :S
Találtam egy BlueEyes-Rescue LiveXP-t ez már látja az ATA-s vinyómat a gépben és a Toshiba laptopomban a Sata-sat is(mind 2-n XP van telepítve) Azonban barátnőm Asus laptopára Win7 van telepítve és ott nem látja a vinyót mi lehet a gond?
Az a baj hogy nem XP Oprendszer van rajta? -
blekike #22310 értem. holnap rakom ujra a gépem, bevolt tervezve. amugy én easy cleanert használok, de régen volt cc és d cleaner is. :D -
#22309 Igen,mint azt az előttem szóló kolega mondott a regisztrivel vigyázz!Pontosabban te a regisztrációs adatbázisból szeretnéd kitörölni a sok felesleges szemetet igaz? Nos,mint mondtuk ezzel vigyázz,mert ha olyant törölsz véletlenűl,amit nem tudsz hogy micsoda,össze is omolhat az XP-d és aztán lehet telepitgetni,meg miegyebek.
Egyébként ajánlom a Ccleanert,az rengeteg szemetet megtalál(a regeditben is)és amit szemetet talál,bátran lehet törölni,én is használom már több éve,eddig még nem volt bajom vele. -
blekike #22308 értem. kössz :D -
#22307 Ha a program is fennmarad, talán a programon belül kellene megnézni, van-e ilyen ki/bekapcsolható beállítás. A registry kényes pontja a rendszernek, főleg ha magát a Win-t piszkálnád. -
blekike #22306 - és csak lassabb a menü megjelenitése. -
blekike #22305 apám fölrakott pár progit amiket sosem használ és énsem pl. magiciso és az ijenek mindig megjelennek, nekem nicns rá szükségem, ha használni akarom a progit úgyis megnyitom utána választom azt a lehetőséget amit fölajánl a menüben. -
#22304 Én nem javaslom, hogy abban nyúlkálj. Egyébként is, amelyik program abba beleír, az általában törli is azt eltávolításkor. Nem értem miat akarsz azon "takarítani". -
blekike #22303 üdv.
szeretném kitakarítani a helyzetérzékeny menüt a regedit segítségével.
le tudnátok írni hogy kell? előre is köszi a segítséget. :D -
GPx8 #22302 Kösz, de itt nincs olyan ami nekem kéne. -
#22301 Nézz körűl itt hátha találsz valamit.
http://www.szgti.kando.hu/fizika/cern-sajatkezuleg/teszt.html -
GPx8 #22300 Sziasztok! Tud vki egy unicode teszt progit? Olyan kéne ami beolvas egy txt-filet és leteszteli, hogy megfelel-e az unicode szabványnak. -
#22299 Privi ment! -
#22298 ez engem is érdekelne, de csak is vírusmentes megoldás:) -
#22297 Privi ment!! -
xrate #22296 nem tud valaki egy működő xp prof. activátort, vagy cracket....? -
molnar0921 #22295 Köszönöm a válaszokat, kipróbálom :) -
#22294 Olvasd és nézd meg ezt,hátha érdekel,én már megcsináltam.
http://videosmart.hu/video/hogyan-allitsuk-vissza-windows-xp-rendszerunket-egy-floppyval -
#22293 Én használtam egyszer 54MB-os XP-t, de én nem SATA-n használtam.
Neten úgy keresd, hogy Live XP. Vannak Boot CD-k is, de nekem azokkal rossz tapasztalatom van. -
molnar0921 #22292 És akkor valaki nem tudna ajánlani egy másik hasonló programot amivel megtudom oldani az adat mentés XP-összeomlás esetén? -
#22291 aha akkor mar tudom mi a gond :) DigiWiz miniPE v2k5.09.03-XT nem tartalmaz sata drivert es ezert nem ismeri fel neked a HDD-t -
molnar0921 #22290 A DigiWiz miniPE v2k5.09.03-XT egy olyan XP ami cd-ről töltődik be és minimális grafikán fut meg csak pár programot indít el főleg akkor hasznos ha összeomlik az XP és fontos adatokat kell lementeni ezt elindítva át tudsz másolni a C-ről D re akár csak nekem pont nem sikerül :S -
molnar0921 #22289 Úgy felismeri, betölti, szépen feláll cd-ről a rendszer csak nem látja a vinyót a total commander (TC-t tartalmazza alapból a digiwiz) -
Zsolt01 #22288 Sziasztok.
Nem ide tartozik pont, de ....
Erről vélemény:
ITT
Köszi. -
#22287 koszi mar megoldottam ugy hogy a D-n levo xpt leformataltam es ezek utan az msconfig-bol mar ki engedte torolni a masikat :) -
Zsolt01 #22286 Sajátgép / tulajdonságok / Speciális / Indítás és helyreállítás Beállítás gomb / Szerkesztés gomb és kitörlöd azt a sort ami a D-n lévő xp-jé.
Elvileg ez kell csak maradjon:
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional - magyar" /noexecute=optin /fastdetect
-
#22285 mi az a DigiWiz?? szerintem azert nem ismeri fel mert kell driver a sata-s hdd-hez -
#22284 Ezt most nem igazán értem,most amit kiirtál cd-re azt nem ismeri fel a laptopod?
Vagy mi az hogy Toshiba laptopomon nem ismeri fel a vinyót (sata-s)
Miért,ez nem az eredeti winyó benne,ami a laptoppal együtt van? -
molnar0921 #22283 Helló mindenkinek!
Lehet, hogy nem pont ide illik a kérdésem de remélem kapok rá választ. :)
Szóval letöltöttem a DigiWiz miniPE v2k5.09.03-XT-t és kiírtam az ISO-t cd-re meg el is indul szépen. Asztali gépen tökéletesen fut, de a Toshiba laptopomon nem ismeri fel a vinyót (sata-s) valaki nem tud rá megoldást hogyan oldhatnám meg?
Előre is köszönöm. -
Stroci #22282 Jól van akkor, köszi a segítséget -
#22281 hat en mar csak 64 bites rendszert hasznalok jopar eve es eddig semmi gondom nem volt -
Stroci #22280 És mi a tapasztalatotok a 64bites windows-ról? Mert nekem azt mondták, hogy egy csomó program nem fut el rajta, és lehet hogy problémám lenne egy-két driver-rel is. -
#22279 ahhoz hogy mind a 4 giga ramot felismerje 64 bites rendszer kell ahogy nezem a procid tamogatna szoval elmeletileg mukodnie kell -
Stroci #22278 Szevasztok!
Az lenne a problémám, hogy vettem a gépembe RAM-ot, így most már 4 GB van benne, viszont 32 bites XP-m van fent, és annak ellenére, hogy boot-oláskor szépen beolvassa a RAM-ot a windows azt írja ki, hogy csak 2,69 GB memóriám van. Valahogy meg lehetne oldani, hogy mind a 4 GB-ot felismerje, vagy 64bit-es windows-t kell felraknom, és az már remélhetőleg tudja kezelni. (Egyébként menne rajta a 64 bites xp, mert AMD Athlon 64 X2es proci van benne, jah és laptopról van szó-nem mintha ez számítana valamit). Előre is köszi a segítséget. -
#22277 Reggelt!
Az normalis, ha a page fajl 2GB helyett most mar 4GB? Kiirta, hogy tul kicsit a virtualis memoria, leokeztam es 4GB lett. Az XP-s particiom 20GB-os es 6,5GB foglalt. -
#22276 elbattyogtam ma vettem egy SDHC ready kártyaolvasót és elkezdett működni így a dolog. a fényképezőgépről még nem próbáltam de nem is rossz ez így legalább nem zabálja az akksit.
ettől függetlenül megcsinálom a dolgokat amit írtál és köszönöm szépen még egyszer! -már megy az sp3 telepítése :)
-
#22275 áááááá megelőztél... -
#22274 Sziasztok hogy tudok a boot.ini-bol kitorolni valamit?? Mert az tortent hogy ujrainstalaltam egy gepen az xp a c-n. De a gepen a d-n is volt valamilyen xp amit nem toroltem le es az instalalas soran ezt felismerte es csinalt boot valaszto kepernyot es azt akarom eltuntetni. Koszi elore is