Windows XP

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

user2009
az esetek 60%-ában rossz vírusírtó/tûzfal, (vagy olyan 2 szoftver, ami nem szereti egymást) úgyhogy én ezekre tippelnék. esetleg hálózati kártya probléma. ha minden kötél szakad, egy windows újratelepítés lenne az igazi. ha utána sem megy (persze, az elsõ próba elõtt nem telepítve mindent) akkor valószínûleg az utóbbi, tehát a hálókártya bibizik. bár, lehet valami egyszerû szofverütközés, vagy programmaradék is a bûnös. de, ha lehet egy javaslatom: NE használj free programokat, mert iszonyú rosszak. mármint az antivírus/tûzfal félék. (de, ez csak szvsz)

(smart security-t azért megvédeném, mert 4 éve használom az eset termékeit (elõször nod32, aztán a smart security), sõt, mindenkinek ezt is telepítem, és soha ilyen probléma nem volt, hogy a hálózati kapcsolatokba belenyúlt volna.)

router van-e?

ESET Smart Security volt fent.
Próbáltam Tûzfal kikapcsolása és Uninstal, egyik se segített.
Sziasztok.

Adott 1 ismerõs gépe ADSL Internet.

Pár napja megszakad magától az internet.
Pl.: Böngészõ Firefox használatakor olykor, Internet Explorerre kattintva mindig, MSN –bõl kijelentkezve és másik felhasználónévvel.

Malwarebytes' Anti-Malware, a-squared Free –vel átnézve.

Szolgáltatótól is voltak kint és rendben találtak mindent.

Mi lehet a probléma ?

Köszi !
armageddon666
ezaz... a magok számával nem szabad megszorozni... HATVÁNYOZÓDIK!!! (szal Dual Core 3GHz, az 9GHZ!!!) <#idiota>

úristen O.o (mielõtt valaki beleköt, ne tegye 😊)

gyk. NEM ÍGY VAN!

@

eleve, amikor a Vistát írták még nem számoltak több magos procikkal.

2x3GHz nem egyenlõ 6GHz-el, az 2x3GHz.

A RegCleanert nagyon nem ajánlom! Utoljára 2001ben jött ki belõle új verzió! Nagyon régi már ahhoz, hogy biztonságosan lehessen vele rendszert karbantartani. Akkor már inkább Ccleanert használj.
user2009
Your Uninstaller Link
RegCleaner Link
MiniPE Link
MiniPE (DigiWiz) Link

E8400 2x3Ghz 😄

Asus P5QL PRO motherboard | Core 2 Duo E8400 3Ghz | Kingmax 4*1 GB DDR2 1066Mhz |Asus EN7950GT 512MB | Sound Blaster Audigy 2 Value 64bit | 2*250GB Samsung Sata2 HDD

a vistát 6-7 GHz környékére tervezték.

matyi0323
Akkor tudnál esetleg ha nem gond linkelni pár tisztító programot?
Olyan live cd.m nincs...:S

"Osama Bin Ladenen fejbelövése napján Barcelona mez volt. Azóta sem tudják, hogy meghalt, vagy csak színészkedik..."

Ezen belül pedig C# és Visual Basic. Hogy mit? Hát gyakorolgatok ezt azt! Nincs kitûzött cél majd idõvel...

Asus P5QL PRO motherboard | Core 2 Duo E8400 3Ghz | Kingmax 4*1 GB DDR2 1066Mhz |Asus EN7950GT 512MB | Sound Blaster Audigy 2 Value 64bit | 2*250GB Samsung Sata2 HDD

Visual Studio 2008

Evin
Nem tudom miben, hogy akarsz programozni, de ha régi programmal, akkor nem biztos, hogy Vistán majd menni fog. Én a Visual C++ 6-al szívtam így.

Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.

Jól írtam én! Tehát ez egy saját tapasztalat alapján lett megfogalmazva. A vélemény a játék futási teljesítményébõl adódik. Ez nem elég érv ahhoz hogy leírjunk egy rendszert szerintem. Elnézésedet kérem ezzel nem akarlak megsérteni tényleg!
Amúgy tény az elmúlt 1-2 év alatt intenzív csökkenést mutat a játékra fordított órák száma... Igaz nem is futtatok Shrek grafikát elõállító folyamatokat illetve nem foglalkozok 3D-vel. Mindezek mellett pedagógiai eszköztervezéshez és egyéb hétköznapi szolgáltatások használatához kiváló. Az XP is kiváló ez is igaz! De azért eljött az az alkalom mikor ki lehet jelenteni hogy "haladni kell a korral".
Informatikai OS ismereteim szintje az XP-ig terjed ki. Ez viszont baj, tehát újabb indok a tovább lépéshez. Vista Sp2 már egy kiforrt rendszer véleményem szerint.

És tényleg ha játszom is azok elfutnának szerintem VISTA-n is. Hogy példát is írjak: FEAR 1 és 2. Civilization IV. De sajnos a játékkal nem jutok informatikai ismeretekhez így lemondok róluk 😊 Pláne hogy terveim között szerepel az alapzintû programozási ismereteim továbbfejlesztése is. Ahhoz pediglen gyakorlás gyakorlás és megint csak gyakorlásra van szükség.

Evin
Saját tapasztalat. A Vista SP1-es rendszerrel nem volt gondom, csak a gépigényével. Minden játék lassabb volt, mint XP-n.(Bár a tieden lehet, hogy ez is mindegy)

Ez megint olyan elterjedt információkból tákolt egyedi vélemény. Ennek ellenére elhiszem hogy kevésbé közkedvelt. Pl. elsõ tapasztalati úton felfedezett differencia hogy virtualizáció aspektusából nekem a vista gyorsabb volt mint a Win 7 Professional.

Amúgy tény hogy amint úgy érzem hogy megfelelõ szinten ismerem majd a VISTA rendszert mindenképp váltani fogok!

Evin
Mindenesetre Vistát soha ne vegyél, most már várd meg a W7-et, az talán megéri majd a pénzét. Ha meg nem veszel, akkor amint kint a W7, szerintem egybõl válts át.
A vista azért "kevésbé közkedvelt", mert lassú és nagyobb gép kell ugyanakkora sebességhez, mint ami XP vagy W7 alatt elérhetõ.

Én tényleg azt mondom és elnézést hogy ide írom! Mélyen tisztelem a komoly hozzáértõket. Nem szabad felülni holmi magánvéleményeknek. A saját tapasztalat vezéreljen illetve a ténylegesen megbízható vélemények és tapasztalatok.

Meggyõztetek. Teljesen jogos hogy ha már van 4GB memória akkor a 64 bit az egyetlen útja hogy ki tudjam egyáltalán használni. Imádom az XP-t de már jól ismerem és nem szabad örökké leragadni. Ennél fogva a VISTA a következõ lépés. Az hogy szidják egyesek az már nem érdekel ugyanis alapszabály hogy nem szabad mindig másra hallgatni hiszen nem tudni vajon miért is szidja a VISTA-t. Sok itt a tini "ál" informatikus (a kivételeknek mély tisztelet) aki bejön egy ilyen fórumra és azt mondja hogy juj fagy a World of Warcraft és szar a VISTA. Mindig találok ellentmondást. Tehát akkor maradok Vista SP2 x64-nél. 😊

Evin
A korábbi hsz-el ellentétben, neked mindenképp 64bites rendszert kell használnod, mivel 32biten nem tudod kihasználni a 4G memóriádat (RAM+VGA-RAM)!
De került az Xp x64-et, akkor már inkább Vista vagy Windows7.
Nem tudom van-e SP3 Xp x64-hez, de én a simát próbáltam még ki nagyon régen, és szinte minden program fagyott stb.

user2009
ha egyébként rendesen mûködik a windows, csak már sok a "szemét" a sok telepítés miatt, én inkább használnék pár tisztító programot (pl. regcleaner, your uninstaller...)

plusz, ha van olyanod, és tudod is használni, tegyél be egy live cd-t (pl. mini pe) és azzal formázd a kívánt meghajtót, meg szedd ki a többi partícióból is a most mûködõ windows szemetét. ezek név szerint:
- a THUMBS.DB fájlok
- a DESKTOP.INI fájlok
- a RECYCLE BIN mappák
- a SYSTEM VOLUME INFORMATION mappák

ezek minden partíción ott vannak rejtve, érdemes letörölni õket, mert a jelen windows dolgai. csak hát ugye az utóbbi 2-t nem engedi a windows önmagából törölni, ezért kell a live cd, mint a megkerülés eszköze

matyi0323
Nem, nem volt, csak elfogyott a hely, meg olyan dolgok is vannak ami csak reinstallal tünik el aztán azért gondoltam, hogy valamikor megejtem😄

"Osama Bin Ladenen fejbelövése napján Barcelona mez volt. Azóta sem tudják, hogy meghalt, vagy csak színészkedik..."

lck
Ha a vinyóval nem volt gond akkor elég.
matyi0323
Azt igen, de közben rájöttem mi a baj vagyis mi lehet.. Én basztam el a legelején. Azon átsíklottam,hogy max csak 2gb a memoria kapacitás.. gondolom ebbe beleértve MINDENFÉLE megforduló memoriát. Aztán azért nem megy a 2gb ram.
Lenne egy másik kérdésem😄 Ha csak egyszerüen újra akarom rakni a windowst nem vírus miatt, hanem hogy gyorsabb legyen a gép, akkor elég csak a gyorsformázás? Ugyan olyan mint a "normális"? Mert akkor nem várnék itt pár órát..😊😊

user2009
feltéve, hogy az alaplapod támogatja a 800MHz-et

user2009
ha nem használod nagyon erõs dolgokra a gépet (pl. videószerkesztés), tök felesleges. egyrészt, mert a tévhitekkel ellentétben semmivel nem lesz gyorsabb a gép, másrészt meg (bár növekszik a szám) a 64 bit-re írt program ritka, mint a fehér holló

matyi0323
Mind a kettõ ugyanaz a márka, csak az egyik 667 mhz másik meg 800 mhz.
De mostmár az van, hogy berakom mind kettõt és úgy be sem kapcsol a gép..^^ Na mindegy bent hagytam a 800 mhz-t csak gyorsabb valamivel..😊

Windows xp 64 bites változatáról mi a véleményetek? Stabil? Érdemesebb használni mint a WinXP SP3-as változatát?

Elõre is köszi!

user2009
gondolom nem eredeti a windows lemezed, mert egyébként, ha folyamatos update van, fel sem merül az eredetiség-vizsgálat. a kód amit az indulásnál kér, az egy ellenõrzõ kód. ezt úgy tudod beszerezni a legegyszerûbben, ha felhívod az ott szereplõ ingyenes telefonszámot. ott bepötyögöd a termékkulcsod, majd arra egy visszaigazoló kódot mond neked az autómata... azt beírod, és minden a régi. (persze, csak eredeti windows-nál)

user2009
ja, igaz, nem oda szólt, bocs. értse rá, aki feltette a kérdést <#pias>

Evin
Én reinstall-t javasolnék, és a Windows Update kikapcsolását.

MAN 19 44 4x4
DX10 akkor mûködik, ha dx10-ben indítod a játékot. Általában van erre egy külön indító exe a játékban. Attól, hogy felraktad és dx9-es játékot vagy dx9-ben indítasz egy dx10-et is támogató játékot, nem fog semmi változni.
Én 1-2 alkalommal próbálkoztam dx10-es Xp alatt, és bár a dxdiag azt írta ki, hogy dx10 van fent, egy db dx10-es játékot sem tudtam dx10-ben futtatni.
Nem muszáj leszedned a dx10-et. A dx9 és dx10-es fájlok egymástól teljesen függetlenek. Sõt, a dx9 telepítõ is tartalmazza a dx10-es fájlokat, csak a rendszer nem használja õket.

dx 10 et fölraktam és szinte semivel nem lett szebb a gtafója a játékoknak hogyan tudom lecserélni a dx9 re ?

Mindig felugrik egy Debug ablak a windowsba(SP3),ezt hogy lehet elintézni h ne ugráljon fel?
sajtburger
A windows eredetiségi vizsgálatot végzett, kérte a winfos eredeti dvd-t de mivel az elég régi, frissítve lett nem fogadta el, 3 nap után lezárta a gépet. Mitévõ legyek, újra mûködjön a rendszer? Jahm most egy ablakot töltene be, ahova egy kódot kéne beírni, de az ablakot nem tudja betölteni, fehér egész.. :S Valaki esetleg tud segíteni megköszönném.

Evin
Kicsit megtévesztõ így egybeírva a szösszeneted, mert olyan, mintha nekem írtad volna.
Nekem nincs gondom. Kavarás meg mindig van, miért ne lenne.

user2009
elméletileg menniük kellene simán, annyi, hogy a 667MHz-es lehúzza a 800MHz-es órajelét 667-re. feltéve persze, hogy az alaplap is tudja ezt a frekvenviát. anno drr-el is ment a kavarás, 333MHz-es mellé 400-as, stb. annak menni kell. ott vagy az alaplapi foglalat a rossz, (javaslom, próbáldd meg cserélgetni õket) vagy az alaplap nem kezel 2 gigásat egyben, vagy végsõ esetben a memóriád a rossz. bár, nem írtad az alaplap típusát, de, ha a memória rossz, vagy alapban el sem indul a gép rendesen, vagy sípol, vagy újraindulgat... bár, van nem egy olyan alaplap, ami elmegy a rossz memóriával is, max. nem látja. na, most akkor bogarászd ki! <#vigyor2>

Evin
Biztos jó helyre raktad? Tehát nem egymás mellé, hanem pl az azonos színû foglalatokba, vagy oda, ahova a kézikönyve írja.
Egyébként ha menni fog, a 800-as is csak 667-en fog menni.

öregharcsa
nem biztos hogy szeretik egymást..külön - külön müxik?? ha igen akkor az van amit mondtam, ha nem akkor vidd vissza..érdemes ugyanolyan márkájut venni a másik mellé...

http://pspfilez.extra.hu/

matyi0323
Hali. Vettem egy ddr2s 1gb 800 mhz-s memoriát, eddig egy ddr2s 1gb 667-s volt és hiába rakom be mind kettõt illetve akár hogy állítom dualra vagy singlre sehogy sem látja. Valami ötlet?

Evin
System32, de van ami a Windows mappából is megjelenik a listában.

windows/system32

Sziasztok,

Letöltöttem egy képernyõvédõt a (Windows 7 Bubbles) aminek .scr a formátuma.
Hova kell ezt másolnom, hogy beállítható ill. választható legyen?

Köszönöm.

"Egyszer rájöttem mire gondol egy nő, aztán meggondolta magát...."

Evin
Akkor egyértelmû; szerviz.

G-force 8400 az eredeti illesztõ progi
kössz mindenkinek hogy segített. Megpróbáltam az összes frissítést de nem jó mindegyikkel ugyanaz a baj.Én meg szétszedni nem tudom. Csak féléve vettem.
Leszedni / lepucolni a Driver és újra tenni pl. legújabbal próba.

Én kipróbálnám utána 1 másik gépbe is, ha a fenti nem segít.
Ha másik gépbe is ez a jelenség a Driver-ével, akkor rossz lehet a videokártya.
(Bocs ezt nem neked címeztem | #21555, hanem © xtream)
Leszedni / lepucolni a Driver és újra tenni pl. legújabbal próba.