Windows XP

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Evin
Amikor lassú, vagy még elõtte ctrl+alt+del, és majd talán lesz ott egy program, ami 100%-ra fogja a rendszert.

Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.

hispan2
Problémám a következõ: Dell laptopon XP operációs rendszer van, 32 bites, többször újra lett telepítve, de ez sem oldotta meg azt, hogy idõrõl idõre (30-60mp közzel) a beírt szövegek nem jelennek meg egybõl a gépben. Programtól függetlenül mikor így lelassul a gép, másodpercenként csak 1-2 karakter jelenik meg, aztán kisvártatva bepótolja a már leütött karaktereket is, de péládul játékokban ez igen nagy probléma. A gép 1,5 éves, ez a hiba csak 1-2 napja kezdõdött. Lehet, hogy Windows telepítésnél eleve beszedek valami férget? (eredeti lemez, SP3-al frissítve). Esetleg hardweres hiba? (más OP rendszert méág nem próbáltam).

Intel Core2 Duo E8500 @ 8x400MHz; 2x 2 GB CSX DDR2 1066MHz; ASUS EN8800GT TOP 512MB; http://www.lostsite.hu | http://stalker.hardwired.hu/forum

köszi,ezt megpróbálom!

Az xp start menüjébõl eltünt egy csomó programom. Pl. a kellékekben lévõ rendszereszközök, szórakozás stb. üresek. Mit tegyek?
Végeredményben mindegy, csak elsõdleges partíciónak kell lennie, nem pedig a kiterjesztett partíción logikai meghajtónak. Az OS fájljai ott is lehetnek, de boot-olni akkor is egy elsõdleges partícióról fog, azon belül is az aktívról.

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

de most mindegy, hogy melyik neki az elsõdleges, nem?

az elején van egy választási lehetõség, hogy melyik oprendszert szeretné indítani. vagy ez csak akkor van, ha a linux felteszi a grub-ot?

ASTERIX és TALPRAESETT TOM képregényeket vásárolnék és ELADNÉK!

Akkor a lényeg:

Egy vinyón elférhet maximum 4 darab elsõdleges partíció is. Ezek közül legalább egynek aktív partíciónak kell lennie, hogy rendszer boot-olhasson róla. Jelenleg nem a vinyód elején található tetszõleges betûjelû partíciód az aktív. Tedd be megoldásképp a vinyót egy másik gépbe, a Vezérlõpult/felügyeleti eszközök/számítógépkezelés/lemezkezelésnél az elsõ partíciót a vinyón állítsd aktívra jobbklikkel

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

szerintem is mindegy, hogy melyiken van, mert van, akinek 2, vagy 3 különbözõ windowsa is fel van telepítve. xp, vista, win7

ASTERIX és TALPRAESETT TOM képregényeket vásárolnék és ELADNÉK!

© Zol77:
Ha meg nem akarod/nem tudod adat kimentõ hely hiánya miatt régebben bevált megoldásod csinálni ("csak teljes partíció törlés,majd újból létrehoztam megint a két partíciót.")
Akkor pl. Én nem foglalkoznak azzal, hogy D-t ír az Xp-nek, tenném oda, arra az új Xp-t.

De lehet tud valaki itt megoldást a problémádra konkrétan.
Nem tudom, hogy mért van nálad ez így, csak reagálnák egy mondat részedre:

" ... az mekkora kókány már,hogy nem a c-n van win,hanem a d-n. "

Mért ne lehetne pl. D-n Xp, hibás C partíció és D-re tettem az Xp-t ismerõsnél, semmi gond vele.
Hi!

Olyat tapasztalt már valaki,hogy telepíteném újra a windowst,mert romokban állt már,és amikor odaér a telepítõ,hogy kiválasszam a telepítés helyét,akkor azt látom,hogy a c és a d meghajtó felcserélõdött.(1db vinyó,két partícióval 25gb rendszer,meg 200gb adat,ide jönne most a win,de ha a rack is be van kapcsolva,akkor már az E meghajtót írja,hogy ott van most a winfos)) A D-t írja rendszernek,a C-t meg logikainak.
És örömmel tudatja velem,hogy most a d-n van a windows. Én vagy két éve jártam így,akkor nem tudtam megcsináli,csak teljes partícótörlés,majd újból létrehoztam megint a két partíciót. Ezzel most annyi a baj,hogy annyira tele van a vinyóm,hogy ennyi adatot nem tudok elrakni egy újrapartícionálásig. Erre lenne mód,hogy a telepítõ a c-re álljon át valahogy? mert most c-nek a 200gb-os adat hddt mutatja mindig. ha meg így telepítem,az mekkora kókány már,hogy nem a c-n van win,hanem a d-n.

Evin
A kivétel, mely erõsíti a szabályt. 😊
Asztalinál nincs ilyen. Olyanról is hallottam, hogy ugyanaz a gép, de minden tekintetben (komplett HP vagy IBM) és nem lehetett át-Ghostolni a rendszert.

Az eseménynaplóban az alkalmazások almenübenminden indításkor megjelenik egy hibabejegyzés.A ludas a perfnet,esemény 2004.Tudja valaki mi ez?Lehet ellene tenni valamit?
Ghost-tal lemented és másik gép ...

Nem biztos, hogy mûködik a másik gépbe, de:
2db. eltérõ laptoppal mûködött a mutatvány 1 ismerõsömnél.
" ... ha a másik vinyó olyan gépbe kerül, amiben másfajta alaplap és/vagy proci van, nem fog elindulni a rendszer! "

2db. eltérõ laptoppal mûködött a mutatvány 1 ismerõsömnél.
Evin
Az Nvidiának és az ATI/AMD-nek is van ikonja az óra mellett (vagy bekapcsolható), és ott is lehet módosítani.
Vagy PowerStrip (ami pénzes) is használható ugyanígy, ugyanonnan.

daxan
Norton Ghost. De ha a másik vinyó olyan gépbe kerül, amiben másfajta alaplap és/vagy proci van, nem fog elindulni a rendszer!

daxan
Sziasztok! Hogyan oldható meg az, hogy van egy friss windows xp rendszerem, és ezt szeretném egy az egybe átmásolni egy másik hdd-re, úgy, hogy a másik merevlemezen is mûködjön?

Daxan „nekem a veszély lételemem, gyári default.”

Shiwo
Hali !

lehet fura kérdés, de lehetne-e olyan parancsikont készíteni, ami adott felbontásra és frissítésre állítja be a felbontást ?

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

tegyél rá 32bites Windows 7 RCt és el van intézve
helló, azt kérdezném, hogy 3gb ramos 2magos procival rendelkezõ laptopra érdemesebb-e 32 bites xp-t rakni, mint vistát, vagy 64 biteset? látni fogja az AMD Athlon X2 QL-62-es procit, vagy erre inkább a 64 bites változat való? kösz
Evin
Ha ez igaz lenne, nem lenne Linux-ból sem külön x86 meg x64.
Egyébként fizikailag lehetetlen 32bitbõl 4G megcímzése.

A 32 bites rendszert teljesen le kellene cserélni 64 bitesre úgy, hogy közben a 64 bites rendszerre töredék annyi progi van mint 32 bitesre. Mit mondanának a felhasználóknak miért rakoncátlankodik a progijuk? Nézz meg egy driver-edet vagy szoftveredet. Teljesen más kiadás kell 64 bitre ha van egyáltalán megfelelõje 64 bitre. Tehát a MS-nak az nem áll érdekében, hogy az egész win lecserélése miatt a felhasználók progijainak többsége nem futna tovább, újra kéne telepíteni, vagy még roszabb már nm is tudják használni. Mindezt úgy, hogy ezeket a progikat még csak nem is õk írták. Az meg, hogy pl. egy tv tuner kártya gyártó cég miért nem írja egybe a 32 bites és a 64 bites rendszerre való programjukat úgy hogy az ne is legyen feltelepítve és mindig a megfelelõ része induljon el, az nem a MS dolga. A gond az, hogy sajnos nem néztél utána a 64 bites rendszer mûködésének, nem tudod, hogy mi a különbség a kettõ közt, pedig adtam támpontot. Adok még egy linket, de most már remélem nem beszélsz értelmetlenségeket. Szidjuk közösen a MS-ot amiért joggal szidhatjuk, de ne húzz rájuk olyat ami nem igaz.

LoDMaSt
vagy te nemérted, vagy én, de a 32 bites xp fizikailag képtelen megcímezni 4 gb vagy több memóriát, ezért van a 64 bites. bõvebben: http://en.wikipedia.org/wiki/64-bit

@ Hellomarci

user2009
annyit még hozzátennék, hogy a microsoft-nak egy windows update-be kerülne a 32 bites xp-t alkalmassá tenni a 4 gigára. tehát, nem rájuk húzom a lepedõt, hanem ez így van. persze, nekik ez nem érdekük, így az update letöltött fájljai közt biztosan nem fog szerepelni a KB... nevû frissítési fájl, ami erre lenne jó <#vigyor2>

Hát ezt jól ráhúztad a MS-ra. Nekem sem haverok de tisztázzuk, a 32 bit korlátja volt a 4 giga teljes rendszermemória. A történelemben kutakodva rájöttem, hogy anno már az akkori ász megpróbálta bevezetni a 64 bitet, de mivel teljes programújraírások kellettek és a piaci igények szerint mûködtek a dolgok, a programozók b@sztak rá progit írni, hiszen akkor még utópisztikusnak hatott 4g ram + vga ram + egyéb memók. Az áttörést az AMD! hozta a lefelé kompatibilitással a 64-es procik megjelentetésével. Infó

Érdemes még rákeresni, egyre inkább fogja a közönséget foglalkoztatni a kérdés, mivel a játékok egyre éhesebbek.

user2009
az xp nem véletlenül nem kezeli a 4 gigát. ill. nem véletlenül nem oldotta ezt meg a microsoft azóta sem. egyrészt ugye terelnék a népet a vista/win7 felé, másrészt meg az xp-hez egyébként is teljesen felesleges a 4 giga. nincs annyi erõforrásigény xp-n egy program által se, ami indokolna ekkora memóriát. ha látná is a 4 gigát, 2-2,5-nél semmilyen körülmények közt nem használna fel többet. bár, már a 2 giga is elég erõs szoftvert kell hogy kiszolgáljon xp-vel együtt, hogy végleg kevésnek bizonyuljon.

ffxi
A buborek tippet hogyan tudom eltuntetni? illetve bejelentkezesnel nem kell pass es megis keri. Mindig ott kell lenni, hogy lenyomjam az entert. Ezt hol kell kikapcsolni? Vmi autologonrol mondogatnak a haverok, de nem talalom. Naon zavaroak mar <#falbav>

Fákjúal!

Vista 64bit egyenlõre de jön majd a win7 és mindent megold (reméljük)
😊

MSI 870-C45|AMD Phenom II X4 955 Black Edition|Sapphire Radeon HD 6950 2GB|Kingston HyperX 4*2GB DDR3 1600Mhz CL9 Blu KIT|FSP Blue Storm Bronze 500W www.powerfm.hu www.zoo.webkontakt.hu

Suzaka
Akkor úgy kérdezem, 3 magos procihoz és 4gb ramhoz melyik oprendszer való?

Os iusti meditabitur sapientiam, Et lingua eius loquetur indicium. &#12456;&#12523;&#12501;&#12455;&#12531;&#12522;&#12540;&#12488; ^^

Hát a 64bitesel elvileg igen de a Microsoft már pár éve nem is támogatja 😞

MSI 870-C45|AMD Phenom II X4 955 Black Edition|Sapphire Radeon HD 6950 2GB|Kingston HyperX 4*2GB DDR3 1600Mhz CL9 Blu KIT|FSP Blue Storm Bronze 500W www.powerfm.hu www.zoo.webkontakt.hu

Suzaka
Üdv, azt szeretném tudni hogy megoldható-e az hogy az XP kezelje a 4gb ramot. Köszönöm!

Os iusti meditabitur sapientiam, Et lingua eius loquetur indicium. &#12456;&#12523;&#12501;&#12455;&#12531;&#12522;&#12540;&#12488; ^^

user2009
pertícionálás ügyben: én semmiképp nem javaslom neked, hogy egyben legyen a 80 gigád! kiírtál mindent, az oké. és, majd mindig kiírsz mindent, mikor újratelepítenél? csak mert a windows telepítõs format-ot használod. ha ki tudnád szedni csak a windows-t, akkor még elmegy, de a te esetetben csak a sima format megy, akkor meg bukik minden. ill. a rátelepítés, de hát az meg olyan, mint a "bekenjük sárral, aztán jól van vakolat"

szerintem butaság lenne egyesíteni. bár, a te dolgod.

Én tudom, de ne daraboltassuk szerteszéjjel azt a pinduri vinyót.

Az enyém is 😊

Probléma megoldva: AVG az én barátom, mióta fent van (és talált egy férget)

4 a max
Sziasztok!
Egy számomra érdekes problémával találkoztam:
Win újratelepítés után bizonyos domainneveket nem kerülnek feloldásra. Ilyen például a microsoft.com (ami win update miatt szükséges lenne) és a comodo.com, ...
IP alapján fel tudok menni az oldalra, de az Autómatikus Frissítés így sem megy ugye. Illetve nem keresgélhetem mindig, hogy az adott sitenak mi az IP-je.
(telepítés elõtt minden jó volt, router nélkül, ADSL-em van)

XP súgó a barátod, egyébként létrehozhatsz 2 db elsõdleges partíciót is.

matyi0323
Ok. Köszi, valahogy én is így gondoltam😄 Azt a logikai meghajtós dolgot hogyan tudom majd megcsinálni?
Bocsi a sok kérdésrt, eddig még nem csináltam, csak sima reinstallt.

"Osama Bin Ladenen fejbelövése napján Barcelona mez volt. Azóta sem tudják, hogy meghalt, vagy csak színészkedik..."

Attól mert két darabban van a vinyód, attól még nem lesz rajta kevesebb hely. A formázás a legbiztosabb, tehát szerintem ha már úgyis kimentettél mindent DVD-re, XP telepítésnél töröld a két partíciót, majd hozd létre újra az elsõdlegest a rendszer alá tetszõleges méretben amekkorát elegendõnek ítélsz, majd XP telepítés után a maradék területre csinálj kiterjesztett partíciót benne egy logikai meghajtóval. Ezt formázod, majd vissza teszed DVD-rõl ami kell.

matyi0323
Ami fontos volt kiírtam dvd-re. Azért telepíteném újra és egyesíteném úgy, mert akkor úgy felszabadulna a hely, de ha csak P. Managert telepítenék és úgy egyesíteném a két partíciót, akkor úgy kevesebb hely lenne, nem? Meg egyébként is sok olyan dolog van amit szeretnék törölni és így a legbiztosabb.

"Osama Bin Ladenen fejbelövése napján Barcelona mez volt. Azóta sem tudják, hogy meghalt, vagy csak színészkedik..."

Win telepítésnél tudod törölni a két partíciót és egy újat létrehozni helyettük. Természetesen így minden adatod elveszik. Én inkább a jelenlegi XP alá egy Partition Managert telepítenék és egyesíteném a két partíciót, így nem kéne menteni minden adatot a meghajtókról. Más kérdés, hogy egy partíciót csak hordozó vinyókra ajánlok, rendszer alá nem. Mindig is egyszerûbb volt rendszert újra telepíteni úgy hogy volt hova menteni.

matyi0323
Köszönöm a részletes leírást. De kicsit bonyolúltnak tûnik nekem, így maradok a megszokott XP-reinstallnál cd-rõl. Szerintem neki is kezdek😄
Abban még tudtok hogy tudom " egyesíteni" a winchestert? Mert összesen 80Gb de meg van osztva 50-30 arányban, de most újra szeretném, hogy egybe legyen a 80GB és ezt újra telepítésnél hogy tudom? Megformázom mindkét meghajtót vagy hogyan? köszi

user2009
a mini pe, egy lemezrõl futó windows. ugyanaz, mint a te xp-d pl., csak ez megy még vinyó nélkül is. lefoglal a memóriádból bizonyos helyet, ott fut. vannak benne fájlkezelõk, partícionálók, vírusirtók, meg minden, ami kell. találsz benne total commander-t is, meg tudod oldani a dolgokat vele, amit amúgy a windows-ból nem lehetne. pl. kinyitod a commander-t, aztánb letörlöd a c meghajtót. ezt pl. futó windows alatt elég problémás lenne... plusz a régebben írt fájlokat is szépen kiszedheted ilyen módszerrel. és, hogy ez a fajta "format C:" miért jobb, mint a windows telepítõé? mert a windows telepítõ már a boot pillanatában elkezd ideiglenes fájlokat másolni a c meghajtóra, mire eljut odáig, hogy a partíciókat tudod kezelni, egy csomó minden ott van már a c meghajtón. az ember meg ugye azt akarná formázni, de olyankor már a telepítõ felteszi a kérdést, hogy jól meggondolta-e az illetõ, mert ott már telepítési fájlok vannak...

ffxi
Nah minya megnezem. Szal kulso progival?

Fákjúal!

Érdekes. Tudtommal ilyet csak programmal lehet csinálni, hogy nem menti el a beállításokat a gép. Suliban nálunk is ilyen van a gépeken. DeepFreeze a neve.
ffxi
Tudnatok segiteni? Lefagyasztottak az XP-mat 😞 Egyszeruen ujrainditas utan minden visszaall mint volt 😞 Igy pl. mozillat mindig fel kell telepitenem, amikor ujraindul a gep. Es felfigyeltem, hogy nem irja ki, amikor kijelentkezik, hogy saving yor settings. Ezert visszaall minden, ahogy az admin beallitotta.

Fákjúal!

Hogy írhatsz ilyen hülyeséget?! XP-ben ha kétmagos a géped, akkor a feladatkezelõben egy futó folyamatra jobbklikkel kattintva be tudod állítani az affinitást. 0-31-ig kezeli, tehát összesen 32 processzormagot. Na most akkor szerinted a Pistát lebutították?

Nincs.
matyi0323
Ezekbõl a miniPE mire is jó valójában? Mert a google nem adott értelmes leírást róla. Bocsi, de nem értek ehhez a témához. Tehát nem tudok "elrontani" vele semmit?