25353
Whistler - Windows XP
  • Murder3
    Kösz így már értem h miér nincs nekem állandóan helyem:)
  • lck
    Törölhető. Sőt a Windows/temp meg a Windows/System32/dllcache -is.
  • Murder3
    Egy oylan kérdésem lenne hogy ha az local settings-ben lévő temp mappát letörlöm akkor az nem okoz bajt?
    Mert az a mappa nekm 13 giga és olyan dolgokat látok benne amik már elvileg rég nincsennek rajta:O
    most akkor az törölhetö vagy nem?
  • Evin
    Egy "válasz erre" gombot pls.
  • lacee18
    ha minden igaz akkor prof.
    A szavaidból azt vettem ki, h nem fog a levesbe menni a teljes könyvtár. Most nem vok a gép előtt és nem tudom kipróbálni amit írtál, de mindenesetre köszi a segítséget!
  • Thibi
    xp-home vagy xp-prof?
    Prof-nál azt hiszem :jobb egérgomb/tulajdonságok/biztonság/speciális/tulajdonos és itt a saját tulajdonba vétel. Vagy esetleg a a biztonság fül alatt teljes hozzáférést kell adni
    Home-nál csak csökkentett módban lehet ezt elérni
  • lacee18
    Sziasztok,

segítségetek kérném a következő probléma megoldásában.
    Egy laptopra telepítettem xp-t (C: meghajtóra), viszont a D: meghajtón volt egy rejtett könyvtár, amit az újratelepítés előtt sajnos nem tettem nem-rejtetté, ha értitek :) Az új xp felment, a d: meghajtón látszik is a könyvtár ill a tartalma, ha bekapcsolom a mutasd a rejtett könyvtárt funkciót. Viszont -és itt kezdődnek a bajok- nem lehet a tartalmát se megnyitni se másolni!
    Ha vki tudja, hogyan lehet megmenteni az itt lévő doksikat (képek és videók nagyrészt) az írja meg, nagyon fontos lenne.
    Köszi
  • dsg
    Felraktam a 64 bites 7-est. Nagyon meg vagyok vele elegedve, eddig. Kijelzoproblema elmult.
  • RelakS
    lemezinicializálás

Ez mi a ménkű? Ismereteim szerint új vinyó úgy kezelendő, hogy kialakítom az elsődleges meg a kiterjesztett partíciókat, és ha nagyon bootolni akarok az egyik elsődlegesről, akkor azt aktívvá teszem.
    De ez mi ez?
  • gergely1991
    svchost.exe a win egyik szükséges állománya..
  • dsg
    Az nekem is fut, nemtom mi az.
  • phoenix1
    Okozhatja automatikus frissítés, mármint, hogy engedélyezve van; igen ilyenre is volt már példa. Ki kell kapcsolni, egy próbát megér.
  • Peter1
    Szia,
    Köszönöm a válaszodat.
    AVG 8.5-ös Internet Security van a gépen állandó ellenőrzéssel és minden héten viruskereséssel. Kb. 34 folyamat fut, ebből 21-et a System
    használja. De vannak folyamatok amiből több is fut, de jasnos nem tudom, hogy mik és milyen folyamatok (pl.: svchost.exe)
  • DDE
    A notebook céges.
    A HDD cserét már elintéztem, pár nap múlva lesz meg a csere.
    Semmilyen egyéb progival nem néztem meg a HDD-t. Majd holnap leformázom és ráengedek egy tesztet a kopasz HDD-re.
  • Zsolt01
    HDD csere, mármint újat teszel be!
    HDD -d állapotát nézted, pl. Hard Disk Sentinel progival!
  • gergely1991
    Lassulást okozhatja pl.:vírusirtó,vírus,sok futó program(háttérben),stb....
  • Peter1
    Sziasztok,
    Volna nekem is egy nagy problémám. Ugyan nem olvastam végig ezt a fórumot, így ha voltmár akkor bocsánat... A lényeg: a Win XP betöltés után lelassul. Ez vonatkozik az IE-re, vagy akár játék közben is van lassulása. Elvileg 2 GB RAM van a gépben és min. a 75%-a szbad, valamint a IE letöltöltt file-i is állandóan tisztítva vannak CCleaner-rel. Valamint a Registry is takarítva lett.
    Segítségeteket előre is köszönöm.
  • Evin
    Igen, én is ezért gondoltam. Csak nekem nincs laptopom, szóval ennél mélyebben nem tudok hozzászólni.
  • dsg
    Kosz a valaszokat!
    2 GB memoriam van, szoval ha nincs elonye, nem rakom fel.
    Evin: nem valoszinu hogy energiagazd., hisz ujratelepites utan is csinalja.
  • Evin
    Szerintem energiagazdálkodási beállítás miatt csinálja.
    Ha nincs 4GB memóriád, fölösleges a 64bit, semmivel sem lesz gyorsabb. x64-es XP-hez támogatás már nincs. Ha mindenképp 64 kell, akkor inkább Win7-et rakj fel.
  • DDE
    Hali!

Én 64-est használok, eddig nincs vele semmi gondom.
    Nem találkoztam (eddig) olyan programmal, ami ne indult volna el vagy kiakadt volna.
    Olyan volt, hogy eleve installkor jelezte (már nem emléxem mi volt az) hogy, neki nem jó a 64 bites XP, de találtam belőle megfelelőt - így minden megy ami kell (kodekek fenn, sony vegas, dvd architect, kódoló és dekódoló progik, nod 64 bites, COD4 stb.).
  • dsg
    Bocs a duplaert.
    Dual Core-os gepemre jobb lenne a 64-es XP? Mindig 32-est hasznaltam, mert nem minden program fut a 64-esen. Gyorsabb, jobb lesz a 64-essel? Hatranya lenne? Szerintetek?
  • dsg
    Sziasztok!
    A laptopom (XP) a kov. csinalja: - ha tolton van, elhalvanyul a kep
    - ha lehuzom rola, teljes fenyerovel uzemel.
    Ez epp ellenkezoje az elvartnak. Sokaig nem erdekelt, de a minap ujratelepitettem az XP-met es a hiba megmaradt. Vezerlopultba se tudok vele mit kezdeni. Lehet az op.rendszernek ehhez semmi koze? Viszont annakelotte nem csinalta.
    Otlet?
  • Evin
    Nem azt írta, hogy XP helyett Vistát rakna fel, hanem, hogy érdemes-e XP-t használni.

MAN 19 422 4X4
    Én azt mondom, hogy mielőtt XP-t felraksz, próbáld ki a Win7-et.
  • MAN 19 422 4X4
    IGAZAD VAN KÜLDÖM IS FELFELE!! KÖSzi
  • computerguru
    Hülyeséget ne kérdezzél,még rengetegen használnak xp-t.Nem tudtad hogy a vista még nem az igazi,mit gondolsz miért panaszkodnak rá olyan sokan?Felejtsd el egyenlőre!!! Tehát XP!!!Hajrá!!!
  • DDE
    Hali!

A chkdsk annyira helyretette, hogy hozzáférek az adatokhoz (és még a az XP is rendben indul).
    De asszem egy winchester csere lesz a dologból ...
  • Zsolt01
    C formázni xp fel, D marad ahogy volt.
  • Zsolt01
    XP telepítő cd-vel lehet direkt boot részt javítani asszem, két parancs ha jól tudom. Én nem használom, így nem ismerem.
    Valaki biztos tudja itt.

Cuccaid lemenésének lehetőségei:
    - szerzel egy Live xp vagy Live Linux boot cd-t, erről indítva a gép és C-ről minden fontos cuccodat mented D-re (vagy másik adattárolóra).
    - HDD ki és beteszed másik PC és ott mented a C-n lévő fontos cuccodat.
  • MAN 19 422 4X4
    köszi a segitséget és még arra gondoltam hogy meg lehetne e csinálni hogy a c meghajtón vista van a d pedig tárolo hogy a c re rátelepiteni a xp és az ugy müködne mert ha igen akkor az zsir
  • DDE
    Hali!

Segítség kéne egy XP helyreállításához (legalábbis pár adat visszabyeréséhez)!
    2 partíció van a gépen (120G a vinyó, 20 a 'C', a maradék a 'D'.
    Valamilyen oknál fogva a gép újraindul, tehát nem tud bebootolni. Egy pillanatra megjelenik egy kék képernyő, amin 'unknown bootmedia' felirat szerepel. Ebből azt gondolom, hogy csak a bootolással van gond, talán adatok nem vesztek el (vagy csak csekély mértékben).
    Per pill a chkdsk fut. Az XP telepítő CD 'javítás' üzemmódjában fut.
    Az új telepítés-t választva viszont ismeretlen fájlformátumot írt és automatkusan formázni akart.
    Van valamilyen ötletetek - van pár doku és cucc, amit nem szeretnék újraírni/elveszteni.
  • phoenix1
    Ha most teszed újra, esetleg előtte kipróbálhatod a Win7-et, ha nem tetszik vagy nem működnek a programjaid úgy ahogy kell és a vista kizárva akkor xp. Egy próbát megér. :)
  • MAN 19 422 4X4
    ma fogok uj xp telepiteni mert a vista 3 hónap utánn az örületbe kergetett a hülyeségeivel a kérdésem az hogy érdemes még xp-t használni ?
  • phoenix1
    má' nyugszom :)
    én azért meg vagyok elégedve az xp-vel, a gamereknek rossz csak a d11 játékok miatt, már ha úgy érzik, hogy szükségük van rá. természetesen ez esetben win7.
  • gergely1991
    tudtommal 2014 áprilisáig:)
  • computerguru
    Még nyugodt légy,évekig!!!
  • phoenix1
    Ez jó hír, de most gondoljunk bele ... még egy jó ideig lesz xp-re support. Mi történik, ha megszűnik, és éppen egy olyan esetleg bugos frissítés van fent amely u.m. nyírja a gépet? :S
    Nem tudjátok meddig fog még támogatást kapni az xp?
  • Zsolt01
    Nekem meg pont az utolsó előtti nagyobb frissítés után gyorsabb lett.
  • Evin
    Aki ért hozzá, annak érdemes nLite-tal összerakni egy telepítőt minden frissítéssel, és ott nincs semmi szemét, mert a szükséges fájlok csak le vannak cserélve az újra.
  • phoenix1
    Egyébként ezt én is észrevettem a régi gépemen. Most is arról írok, de tényleg iszonyat lassú a frissítések miatt.