Windows XP

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Newyorker
A gondom a következõ, van nálam egy laptop, a hevr adta nézzem meg, a következõ a gond!

Elindul a gép kiírja az alábbi hibát:

"A windows nwm indítható, mert az alábbi féjl hibás, vagy nem található:
\windows\system32\config\system

A windows eredeti telepítõ cd-jérõl a telepítõt elindítve megkísérelheti a fájl kijavítását. A javításhoz a nyitó képen válassza a 'j' parancsot"

Ha elindítom a telepítõt, akkor ezt írja ki:
"A rendszer problémát talált és a windows a számítógép károsodásának megelõzése érdekében leállt.

A elõször látja ezt a képernyõt, akkor indítsa újra számítógépet. Ha ismét megjelenik akkor kövesse az alábbi lépéseket:

Végezzen vírusellenõrzést. Távolítsa el az esetleges újonnan telepített merevlemezekt és merevlemez-vezérlõket. Ellenõrizze, hogy a merevlemez megfelelõen van e konfiguálva. és lezárva. Futtassa a CHKDSK /F programot a lemezhibák megkeresése érdekében, majd indítsa újra a számítógépet."

A kérdésem, hogy mit tudok tenni?
Én újból fel szeretném tenni a win-t, de a telepítõnél állandóan a fentit írja 😞

segítsetek

köszönöm

Evin
Még a Win logó elõtt F8 és ott keresd ki a parancssort.

Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.

Newyorker
mármint a DOS parancssor, vagy mi 😊

Newyorker
Sziasztok!

Egy kérdés, hogyan tudom kiküszöbölni azt, h ne a win induljon, hanem a parancssor jöjjön elõ?

köszi

A SIW-ben van magyar nyelv!

Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10

Köszi! Az elsõ linken lévõ supportot már elolvastam párszor...de nem vezetett megoldásra
#21733-re vki??? Legalább annyit válaszoljon vki h "fingom sincs"<#vigyor2>
Evin
SIW
Angol, de ingyenes.

kösz szépen, de az sp2-es sajnos már megvan nekem. 😞

Nekem van egy MSDN-es XP-m. De az csak SP2-es<#szomoru1> Szoval sztem az nem jó neked. De ha mégis, akkor szolj és megoldjuk<#wink>
kösz<#eljen>

Enc0re:
Start > Control Panel > bal oldalt fent "switch to classic view" > mikor átvált katt a "Regional and language options" ikonra > ott "languages fül" > a "text services and input languages alatt" a "Details..."-re klikkelj > a megjelenõ ablakban jobb oldalt az "add"-ra. > a következõ ablakban felül és alul is a "hungarian"-t válaszd. > majd felül a "default input language"-nek válaszd ki a "hungarian"-t, nyomj alul 1 apply-t, majd alual a listában katt az angolra és nyomd meg a "remove" gombot így nem kavar majd be > ezután alul OK > és megint OK.
Remélem segítettem 😊

#21740-re vki? :S

hello. angol windowst telepitettem fel, es ugy most magyarul nehezen lehet irni< hogy tudom megcsinalni hogy a billentyuzetet magyarnak ismerje fel<

Bocs hogy nem olvasok vissza, de van esetleg MSDN vagy Technet elõfizetõ köztetek? Egy olyan valaki kéne nekem akinek megvan az eredeti (tehát érintetlen) Windows XP Professional SP3-mal gyárilag integrált (tehát nem slipstreamelt) magyar retail (nem volume licence) MSDN-es vagy Technet-es CD vagy ISO-fájl. Nem akarom az egészet elkérni tõle, csak néhány (összesen 12) bájt értékét hex-editorból. Ez azért lenne fontos, mert van 1 eredeti volume licence-es msdn-es iso fájlom és abból szeretnék retail iso-t készíteni, de az eredeti fájl digitális aláírással van ellátva, ezért 12 bájt (ahol az aláírás lenne) értéke más/ismeretlen számomra.

Az ISO eredeti neve: hu_windows_xp_professional_with_service_pack_3_x86_cd_x14-80456.iso
SHA1 hash-je: 90476EDEF22543D7E56C7D924B4C54A0AA86303B
CD label-je: GRTMPFPP_HU

Ha valakinek megvan a fent említett fájl, kérem küldje el elõször nekem a méretét bájtban a [email protected] e-mail-címre és emailben megbeszéljük a továbbiakat.

Elõre is köszönöm. 😊

Hát azért ennyire láma nem vagyok😄😄 Már próbáltam azureussal is, meg mással is, de mind ezt írja ki. És 40 Gb-os winyóval seedelni nem vmi happy dolog...
computerguru
Próbáld meg nem az UTorrentet használni,ez az egyik,a másik,hagyd nyugodtan,hogy töltse le amire letudja,utána meg másold át a Totalcommanderrel a másik vinyóra!

Az ITALO fogalom,amit csak az érthet igazán,aki benne élt. Csak fiataloknak,Vasárnapi koktél,Poptarisznya,Magnóról-magnóra,Pillantás az Európai discokba,Töltsön egy órát kedvenceivel.

computerguru
Everest Home Edition

Töltsd le,ez mindent megmutat a géprõl!

Az ITALO fogalom,amit csak az érthet igazán,aki benne élt. Csak fiataloknak,Vasárnapi koktél,Poptarisznya,Magnóról-magnóra,Pillantás az Európai discokba,Töltsön egy órát kedvenceivel.

ateso
töltsem le a programot?

AMD Athlon X2 Prcocesszor|Radeon HD 4850 512 mb|MSI K9N2G Neo Alaplap|4G ram|

Lavalys everest.
ateso
Sziasztok,

Van olyan oldal vagy akármi ami kiirja hogy mien gépem van
videókártya
alaplap
ram

meg minden adatát
választ elõre is köszönöm

AMD Athlon X2 Prcocesszor|Radeon HD 4850 512 mb|MSI K9N2G Neo Alaplap|4G ram|

Sziasztok! Lenne egy problémám amivel kapcsolatban még senkisem tudott segíteni...
kb fél éve csináltam egy formázást, két merevlemez, két partíció, egy 40 Gb-os(rendszer) és egy 160 Gb-os ("adat"). Torrentes dolgokat a 160-as partícióra szeretném menteni, de a letöltés indulása után kb 10 másodpercel megáll a töltés, az uTorrent ezt írja ki hibának: "a szemaforhoz rendelt határidõ lejárt". Régebben nem volt ilyen.... A lényeg h a 40 Gb-os particióra rendesen tölt.
Ja és még annyi, hogy természetesen NTFS mindkét fájlrendszer.
Ötleteket kérnék a megoldásra😉 elõre is köszönöm!
computerguru
Próbáltad már? Vezérlõpult-mappabeállitások-általános beállitások,és ott tedd az alapbeállitásokra,majd a nézetben is,majd inditsd újra a gépet és utána nézd meg mit csinál! Ja meg még ellenõrizd le,hogy a mappák nem irásvédettek e,ha igen vedd ki onnan a pipát!
Lehet hogy bekaptál egy virust-futtasd le a virusirtót!
Trójaiak keresésére legjobb a Trojan Hunter(lefuttatás elõtt-internet kikapcs+virusirtó kikapcs teljesen,addig amig a Trojan Hunter fut-utána visszaállit!)
Vagy lehet hogy bekaptál egy kémrobotot-lekéne ellenõrizni a gépet(spyboot)
Remélem valamit segitettem.

Sziasztok! Mostanában van egy új hibajelenség a gépemen, s nem tudok vele mit kezdeni, már nagyon bosszant. Ha megnyitok egy mappát (akármelyiket), majd bezárom, utána semmit sem tudok kezdeni a mappával (sem áthelyezni, törölni, stb.), mert mindig azt írja, hogy másik felhasználó vagy program használja. De tutira nem használja más.
És minden mappával ezt csinálja, amit bekapcsolás óta megnyitottam. A probléma csak akkor szûnik meg, ha újraindítom a gépet.

Miért csinálja ezt, és hogyan lehet újraindítás nélkül "felszabadítani" a mappákat, amit egyébként nem használ más alkalmazás??

czs1
computerguru
Akkor trójai nem volt? Vagy nem is futtattad le a Trójan Huntert?Mihez kell jogosultság?Ha nem létezik a fájl,akkor mit akarsz elinditani?
A másikra sajnos nincs tippem(talán mintha a Jávához lenne köze,de nem biztos!)

No, két hibaüzenetet is kapok, bár mindkettõ elég hamar eltûnik. Az egyik szerint nincs jogosultságom elindítani/nem létezik a fájlt, a másik szerint valami jdsnotify.exe nem tudott befejezni valamit.
computerguru
Szóval akkor nem tudtad visszaállitani egy korábbi idõpontra?Sajnálom!!!!
Nem tudom ki mondta neked,hogy azt nem kell bekapcsolni,de hülyeséget mondott,nem véletlenül találták ki!Most milyen jól jött volna nem? Nekem már segitett egy párszor.Egyenlõre nincs ötletem,lehet hogy újra kell raknod az egészet?De ird majd meg hogy mi van,oké?Szia!

Nasim
Xp-hez van magyar display felirat?sp3-hoz kellene.

Nem volt bekapcsolva, hála a sok IQfighternek akiknek hittem itt a fórumon...
computerguru
Próbáld meg a rendszervisszaállitást egy korábbi idõpontra! Ez szokott segiteni.

A két frissítésbõl egyet megtaláltam, IE-s kilõttem, viszont még mindig nem jó. Megnézem a Trojan Huntert, meg megpróbálok visszaállítani valamit, de nincs sok reményem.
computerguru
A Trójan Hunter nem online keresõ!Próbáld meg letölteni az internetrõl egy másik gépen,tedd rá pendrive-ra és telepitsd fel a rossz gépre,lehet hogy találni fog valamit,az hogy nem utal rá semmi,hogy van trójaid,az egy dolog,attól még lehet,hogy van és azért bolondult meg a géped,egy próbát megér!
De ahogy gondolod!
De ha van biztonsági mentésed,akkor állitsd vissza azzal!
Vagy még megpróbálhatod a rendszervisszaállitást egy korábbi idõpontra!Úgyanis akkor a mostani frissités,még nem lesz rajta,de az aut.friss.tiltsd le!
Valamelyik csak bejön!

A másik, 32 bites, magyar gépen mennek gond nélkül. Akkor megpróbálom kiszedni õket. Trójaira nem utal semmi, de így, csökkentett módban nem tudok futtatni online keresõt, sõt még a rendes Comodot sem.
computerguru
Nem kellett volna engedélyezned a frissitéseket,ugyanis van hogy több kárt okoznak,mint jót,itt a példa rá,ajánlatos kikapcsolni az autómatikus frissitéseket!Én sem használom és a gép tökéletes!De attól függetlenül lehet hogy bekaptál egy jó kis trójait,azt még megpróbálhatod hogy futtasd le a gépen a Trojan Huntert(ez az egyik legjobb trójai keresõ!)Én is használom,nagyon jól dolgozik,lefuttatás elõtt ajánlatos a netet és a virusirtót arra az idõre kikapcsolni,amig dolgozik,nehogy összeakadjanak!Remélem valamit segitettem?

Csökkentett módban registryt tisztítottam, automatikus indítást ellenõriztem, CCleanerrel ürítettem. De semmi.
Nem tudom, monitort kikapcsoltam, még ment egy darabig, aztán kikapcsolt magától. Szerintem telepítette.
Kikapcsoláskor telepítette a frissítéseket? Lehet, hogy nem jött össze neki, és ez ugye csak reggel derült ki, mondhatni az újraindításkor.

Sziasztok!
Súlyos problémám lenne. Másfél hétig nem voltam itthon, tegnap éjjel érkeztem haza. Gépet bekapcsoltam, minden rendben ment, lejött 2 frissítés(XP 64 bit SP2). Ma reggel bekapcsoltam és lefagyott. Bejön az asztal, még 1-2 dolgot megtudok csinálni(Firefox elindítása, vírusirtó ablakának megnyitása, Sajátgépbe belépés) de utána meghal, lefagy nem reagál semmire. Néha ha vagy 10 percig hagyom állni, akkor megcsinál egy dolgot, de amúgy semmi. Firefox is elkezdi tölteni az oldalt és lefagy, nem lehet görgetni, billentyûzetre nem reagál. Általános, hogy semmire se reagál, de az egérmutató megy rendesen. Valaki segítsen!
Helo!
A Windows milyen nyelven programozza az op. rendszereit? Az xp-t, vistát, 7-et? És, van valami trükk amivel, fellehet gyorsítani az op. rendszert?
Evin
A 100-ast a W7 csinálta. Tehát az elsõ kettõt törölheted, és csinálhatsz belõle egy j partíciót, amennyiben a nagyobbik partíció biztos az, amin a Win van.

T0NI
Tényleg lehet 1 partícióra 2 Win-t rakni, de szerintem csak XP-nél.
Azonkívül nincs értelme, mert nagy lesz a káosz a c-n. Formázni mindenképp kell, minek foglalja a helyet a korábbi rendszer fájljai.

Töröld a 100 megásat és azt is amire az op rendszert tennéd. Aztán hozz létre kettõt fele felébe, vagy ahogy akarod, csak férjen el rajta egyenként egy-egy op rendszer. Az elsõre tedd fel az XP-t ha azt akarod. A másodikra meg majd a 7-et. Mindenképp az XP vel kezdj. Egy partícióra ne tegyél 2 OS-t!

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

computerguru
Minek neked két oprendszer,az xp már nem jó? Különben is a win7RC még nem az igazi,nem forrot még ki teljesen,lesznek vele még gondok!De te tudod!

computerguru
Szerintem a win7RC-t felejtsd el! Ugyan arra a particióra nem fog menni,de már irtam,mikor elkezdenéd telepiteni a win7 RC-t,figyelmeztet hogy ezen a partición már van egy oprendszer és hogy mit akarsz kezdeni vele,törlöd a particiót és akkor mehet fel rá a másik,(formázás elõtt)de kettõ nem fog menni egy helyre!De próbálkozzál,kiváncsi vagyok rá!

Igen tudom, hogy nem árt megformázni, de egyáltalán nem létszükséglet.
Viszont úgy emlékszem, hogy nekem már sikerült ugyanarra a partícióra két XP-t feltenni. Most az xp mellé win7RC menne.
Azért szeretnék kettõt, mert nem szeretnék még egy partíciót külön ezért létrehozni. Csak ha nagyon muszáj.

computerguru
Különben is a particiót nem árt megformázni,az pedig egyértelmûen töröl mindent,hogy egy új tiszta particióra tudd felrakni az xp-t,vagy egy másikat,de nem kettõt,az nem fog menni szerintem!

computerguru
Egy particióra csak egy oprendszert tudsz feltenni,de miért akarsz te kettõt? Nem hiszem hogy menni fog,mert mikor elkezdenéd telepiteni egy másik oprendszert,figyelmeztet,hogy ezen a partición már van egy és hogy mit akarsz,az újat telepiteni,de akkor törlõdik az elõtte levõ.

computerguru
100 mb-tal mit akarsz kezdeni,nem eléd semmire sem,oprendszerre meg pláne nem.

Sziasztok!

Ugye jól tudom, hogy egy partícióra telepíthetek két, akár különbözõ OS-t? XP és win7 lenne

Azt törölhetem? a legfelsõt azt a 100mb-st?

Alonso forever :) Amd athlon64 x2 6000+,8800GTS G92,4GB DRR2,Gigabyte MA69G-S3H,Logitech G25

[/img]

Alonso forever :) Amd athlon64 x2 6000+,8800GTS G92,4GB DRR2,Gigabyte MA69G-S3H,Logitech G25