Windows XP

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

danikarate
HEllo!

Lenne egy problémám. Most gépen Win7 van, a 80GB vinyómon ezen kívül van egy 160GB vinyóm is. XP-t szeretnék feltenni, a 160-asra, de úgy hogy a rajta levõ dolgok megmaradjanak (van még 50GB rajta). Ezek fontos dolgok és nem szeretném letörölni õket, de már a 80-asra sem fér fel. Ezt valahogy meg lehet oldani?

Már megvan a megoldás. 😊

Hello!

Feltelepítettem egy Win XP-t.
Aztán véletlenül egy újabb WinXP telepítés lett elindítva, amit félbeszakítottam.
Hogy tudnám visszaállítani a normál bejelentkezést, mert bootolásnál választanom kell a normál indulás ill. a telepítés között.
Válaszotokat elõre is köszönöm!

Hello mindenki,néhány ötletet várnék tõletek erre a problémára: Xp betölt majd rövid idõ múlva a monitor kikapcsol stand by-ba a pc ugyanígy mintha készenléti módba kapcsolna.Már nem ez volt az elsõ kb2-3 ujra lett rakva kb 3 hete de most megint kezdte délelõtt semmi baja du.meg már szarakodik az outpost hibanaplója meghajtó hibának írta ki.Akkor mi a baja,mit lehet vele kezdeni?<#csodalk><#csodalk>
Érdekes....beraktam egy másik CD olvasót és arról sikeresen elindította a Windows telepítõt...<#wow1>

Hello..
Rendszertöltés elõtt az alábbi üzenetet írja ki a gépem: "Érvénytelen a BOOT.INI fájl. Rendszertöltés az álábbi helyrõl:C:\Windows..."..
Elolvastam a linket amiben levan írva hogyan kell megjavítani...a gond a következõ...ha berakom az XP telepítõ CD-t és beállítom hogy arról boot-oljon akkor a azt írja ki hogy : "Cannot boot from CD - Code: 5"
Elõre is köszönöm a segítséget 😊

Talán ez lesz az, de nem biztos: arial.ttf

Ha tudsz, akkor csinálj egy rendszer visszaállítást, az megoldja. Ha nem, akkor utána kéne nézni, hogy melyik betûkészleted tûnt el, a windows/fonts könyvtárból 😊

Rowlend
hali, olyan gondom lenne hogy valamiért félkövér lett az összes betû mindenhol és pár játék nem is nagyon akar elindul pl: a cod4 és a tf2, és a vastagbetû is elég idegesítõ 😄 nem tudnátok nekem segíteni?

GET OVER HERE!

hi all! nekem olyan problémám van h letiltották a cégnél a netet, vagyis fix ipt kaptam, de net vmilyen szinten van mert céges oldalakat pl meg tudok nézni... le volt tilva a cmd is mert elvileg onnét meg lehet oldani a baj, nos cmd-m már van csak további ötletek kellenének, elõre is köszi.
Zsolt1964
sp3 van fenn de sajna a probléma továbbra is fennáll

SapphireHD4890VaporX1GB,AMDPhenom9950X4AM2BlackEdition,CorsairPSU520HX,KingstonHyperX4096Mb1066,GigabyteGAMA790GPDS4H 250GBSamsungSataHDD,SamsungSHD162,TtakeM9,SBX-FIGamer,VistaUltimateSp264bit

Evin
Elvileg SP3-nál már észbe kellene kapnia, hogy azok nem oda valók.

Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.

Zsolt1964
üdv mindenkinek!! következõ a problémám : win xp alatt a tálcán állandóan jelen van a hardver biztonságos eltávolitás ikon, benne a két satás eszközzel,egy 160as samsung vinyóval, és egy samsung dvd iróval. nem lehet sem cd-t sem dvd-t irni a fenn leirtak miatt, a formázás,újratelepités sem oldotta meg a problémát. kérnék ötleteket mi lehet a gond a lap Asrock 4Core sata dual2, alaplap hibára gyanakszom, mivel az alaplapi driver telepitése utáni újrainditásnál nem hajlandó újraindulni,csak az utólsó helyes configgal.

SapphireHD4890VaporX1GB,AMDPhenom9950X4AM2BlackEdition,CorsairPSU520HX,KingstonHyperX4096Mb1066,GigabyteGAMA790GPDS4H 250GBSamsungSataHDD,SamsungSHD162,TtakeM9,SBX-FIGamer,VistaUltimateSp264bit

Köszi!
Sziasztok!
rendszertöltés elõtt az alábbi üzenetet írja ki a gépem:"Érvénytelen a BOOT.INI fájl.Rendszertöltés az álábbi helyrõl:C:\Windows..."..Ezt a hibát ,hogyan lehetne javítani?..segítségeteket elõre is köszönöm!..
Üdvözlöm a társulatot!
nem vagyok egy aktív tag, de legalább régi 😊

abban kérném a segítségeteket, mert már egy ideje szenvedek vele, csak eddig beletõrõdtem, s hogy most nincs munka, van idõ vele foglalkozni 😊

szóval a gondom az lenne, hogy van ez a csodás NO-IP.org téma, meg hogy a router elküldi az épp aktuális IPt és imigyen tudnék csatlakozni a gépre,

ami eddig rendben is van, ugyanis a routerig el is jutok, viszont a windows már vissza dob, mindenféle hibaüzenet nélkül,. ha újra telepítem a gépet akkor pár napig hétig megy, de utána ugyanezt a jelenséget produkálja.

portok, beállítások elvileg jók, probálkoztam port átdobással is,
de semmi,

valakinek vlmi jó ötlete?

plz, hlp,
thx,
b.
Evin
Szerezd be máshonnan az SP3-at, ingyen letölthetõ külön is. Rakd fel, hátha az megoldja. Ha nem, talán hálókártya driver frissítés segít.

dr Kotász
Sziasztok, légyszi adjatok tanácsot a következõ probléma megoldásához:

Tegnap délután SP3-ra frissítés közben meghalt a net (digikábel) próbálok csatlakozni, se hibaüzenet, se semmi. Fölhívom a szolgáltatót, részükrõl minden rendben, Windows probléma lesz. Azt mondják, hozzam létre újra a kapcsolatot. OK, new connection wizard, kb a 3. lépcsõnél választani lehet 3 opcióból: dialup kapcsolat, username/password-öt igénylõ kapcsolat, folyamatos online kapcsolat. Nos, nekem ebbõl a 2. kellene, de itt a probléma: a 2. és 3. opció inaktív, nem kiválasztható! Felhívom a szolgáltató helpdeskjét, pár ötletet mondtak (nem rendszergazda jogosultság, hálókártya hibája stb.), ezeket sorra kizártam, végül azt mondták, Windows reinstall... Hát azt nagyon nem kéne, nem az enyém a gép ugyanis.

Találkozott valaki már ilyennel? köszi
Evin
Én már raktam 550MHz-es gépre is sima XP-t, de azt nem tudom mennyi memória volt benne. Letiltottam minden vizuális cuccost, és tûrhetõen ment. XP-nél régebbi rendszerek már nem elég biztonságosak, ha netre megy az ember.

lck
Múltkor hasonló gépre én is ME-t raktam. Ami a mai szemmel kissé fapados. Pl: FF3 nem ment rajta - 2est nem próbáltam. Lett Opera 9.
Valszeg inkább egy ME-t rakok neki 😄
Boci001
😄

Maffiozo név: Boci

lck
Esetleg ezt próbáld ki.
Ez a Microsoft hivatalos XP-je régebbi, gyenge gépekre.
Magyar MUI pack viszont külön kell hozzá.
Hali!

Kéne nekem valami buherált WinxP amibõl ki vannak szedve a feles szolgáltatások...az illetõ akinek telepítenem kéne csak msnezik meg netezik a gépen, és 256 mb ramja meg egy 2 ghzes celeronja van..sima érintetlen xp sajnos hihetetlenül lassú..ha valakinek van vmi ötlete küldjön privit. Ja, és fontos hogy a telepítõ ráférjen egy CD-re, mert nincsen DVD meghajtója.
Thx
Adatbázis hiba kizárható, mert a régi vason is ugyanez az op. fut hibátlanul. Telepítési hibára gyanakszom még, valószínûleg radír és újratelepítés lesz a vége.-Illetve lehet még hogy a windóz erre a vasra nem szeret jól települni-erre látom a kisebb esélyt. Valószínûleg az SP3 gyakta meg a telepítést.(A Daytona SP2 re van konfigurálva)
Ibiza87 kollegának is azt javasolom, hogy radír, és újratelepítés, hacsak nem mágus...

Értem én hogy benzin! De mi hajtja?

matyi0323
Nekem akkor volt így, mikor valami vírus megette a vinyót.. Hiába volt reinstall vagy bármi.. Új binyó lett a vége.. 😊

"Osama Bin Ladenen fejbelövése napján Barcelona mez volt. Azóta sem tudják, hogy meghalt, vagy csak színészkedik..."

Az jó😄 Én már 1 órája várok... 😄
Nasim
Volt ilyen,vártam pár percet és bejött minden csak idõ kell neki.

Hali!
Tudna valaki segíteni?
Most raktam fel Windows XP Prof.-ot. Utána a drivereket progikat...
Aztán újra índítottam, de nem jön be az asztal, ikonok, start menü. Tudok ugyanúgy mindent csinálni, de a feladat kezelõbõl. Esteleg valaki járt már így?
Evin
Elõfordul. Épp ilyen okokból nem használ az mókolt Win-t, akinek van sütnivalója. Nem mondom, hogy rossz, de zsákbamacska.
Frissítsd a DirectX9-et, mert abban is van vezérlõ (joystick, gamepad stb) támogatás. Vagy rakd fel az alaplap drivereit, ha nem azt használnád.

Sziasztok! Wxpee Daytona fut a gépen, SP3 ra frissítve. (Asus M2N alaplap, AMD Athlon 64 dualcore x2 4600+ proci, 2G RAM, hd 2600 pro grafikus kártya. Nem "erõmû", de jelenleg ez van. (Ezt azért írtam ide, mert nem a fikázásra vagyok kíváncsi😊
A probléma: Bizonyos eszközöket nem ismer fel a windóz. Ez részben a High definition audio buszon, részben az usb portokon történik. Pld: nem tudok repszimulátort futtatni, mer' a rohadék nem ismeri fel Az usb portra csatlakozó botkormányt. Ugyanakkor a régebbi vas az sp2 vel simán felismeri a cuccot. (Az everest is ismeretlen eszköznek írja ki.)
Kérdés: Lehet-e az, hogy a wxpee fejlesztõ csapata a sok BillGétszes fossal együtt kigyomlálta a Daytonából a plug and play adatbázis egy részét, esetleg Bill bácsi sp3 asa rondított bele a gépbe. Gondútam megkérdek vki nálam okosabbat, mielõtt felteszem a "Be careful widh that axe Eugen!" (Óvatosan a baltával Jenõ!) Címû örökbecsû Pink Floyd számot...
Elõre is köszi a tanácsokat!

Értem én hogy benzin! De mi hajtja?

Be nem áll?
Hm.
5 napja tettem fel és eddig nem volt semmi gondom vele. (Pro version with SP1, majd frissítettem SP2-re.)
Talán majd ha nyúzom, akkor elõjön valami, de akkor is maradok ennél. Addig mindenképp, amíg 'be nem áll' a Win 7. Akkor majd arra váltok. A Vista-t kihagyom.

Már Win 7 x64-et kéne feltenni mindenkinek..
Evin
Én csak az alap x64-et néztem, de majdnem minden befagyott legalább 1x. A Vista x64-el semmi gondom nem volt az alatt a 30nap alatt, amíg kipróbáltam. Az Xp x64 élt 7 napot. Nem tudom javítotak-e valamit az SP3-ig rajta, de mindenki kerüli, aki csak teheti.

Miért kerülendõ az XP x64?

computerguru
Olvasd el a nod 32 fórumban amit irtam,vagy irok,ott van menden!

Az ITALO fogalom,amit csak az érthet igazán,aki benne élt. Csak fiataloknak,Vasárnapi koktél,Poptarisznya,Magnóról-magnóra,Pillantás az Európai discokba,Töltsön egy órát kedvenceivel.

Evin
Újraindítás után sem lehet törölni?

computerguru
Szevasztok,ilyennel már találkozott valaki?Azért irtam ide is,nem csak a nod 32 forumba,mert azt hiszem köze van a windowshoz is!
Egy gépen törölve lett az Eset Smart Security 3.0.650 ,igen ám de a mappájában ott maradt ez a fájl:epfwndis.sys csak az a nagy baj vele,hogy sehogy sem engedi törölni,már próbáltam mindennel,átnevezni,áthelyezni,nem engedi,aztán RevoUninstaller , vagy Unlocker,semmi nem lehet sehogy sem törölni,és ez miatt a virusirtót nem engedi visszatelepiteni,próbáltam,másik particióra tenni,vagy másik vinyóra,de ezt akkor is valahogy felismeri és nem enged a 21-bõl,ez miatt most újrakéne telepitenem a windows?Nem tudom! Van valakinek valami ötlete?

Ja,és feltettem az EMS 4-es változatot,de azt azért engedte,mert érdekes módon a programfájlokban ugyanabba a mappába rakta,csak mellé egy másik mappába,de ez meg nem frissül,úgy hogy ugyanott vagyok....

Valami jó megoldása van valakinek?

Az ITALO fogalom,amit csak az érthet igazán,aki benne élt. Csak fiataloknak,Vasárnapi koktél,Poptarisznya,Magnóról-magnóra,Pillantás az Európai discokba,Töltsön egy órát kedvenceivel.

Igen.<#vigyor5>,mert kértem a segítséget aztán mielõtt még jött válasz már megoldottam.Csak még mindig nem teljes a kép,mer az új frissítéseket kitöröltem meg még az Sp3-at is de még mindig azt írja ki a progi hogy nem támogatja ez a oprendszer.És azóta csinálja amióta megtörténtek a frissítések.(Elõtte ment ez a kütyü meg a program) ugyhogy még mindig nem értem. (lehet lesz majd egy reinstall és majd ha müxik megint kikapcsolom a frissítéseket. <#wow1>
xNoodlex
Jól elbeszélgettél magaddal. 😄

MSI VX600 with Windows 7 Professional (x64)

Úgy néz ki hogy sikerül.
Sziasztok. Kiderült hogy a gépen mûködött ez a kütyü mindaddig amíg a Win nem frissítette le magát.Az SP3-at hogy lehet uninstalálni? Mert a vezérlõpultban a programok telepítése és õrlésénél nincs ilyen lehetõsége. Köszi az infót.
Evin
Xp x64 kerülendõ, ajánlott a Vista x64, de leginkább ajánlott a Windows7 x64.
És ITM jól tudja, 32biten nem lehet 4G RAM-ot használni (memória+vga memória). Fizikailag lehetetlen 32biten 4G megcímzése.

ITM
Nem véletlenül használják 64-bites rendszerrel a 4gb ramot. Én nem tudok rá megoldást, de azt nem mondom, hogy lehetetlen. Ha már vettél ramot, akkor érdemes újra rakni a gépet, mint csak a felével üzemelni. Sok helyrõl lehet már a fizetés kikerülésével XP-hez hozzájutni.

Mercedes Benz. A szenvedély hatalma. ---------------------------------------- http://www.mercedesfanpage.gportal.hu

tiburon26
sziasztok!
lecsereltem 2x 512ddr2 ramokat 2x2gb ddr2 re de a rendszerem(xp sp3)csak 2,87gb ot lat!nem lehet megoldani valahogy hogy lassa mind a 4gb ot 64bites rendszer nelkül?

Sosem szabad alábecsülni a hülyeség hatalmát...

Végül ki lukadtam ugyan oda ahol voltam(csak annyi hogy eltünt az a sárga kérdõjel) azt hittem azért nem érzékeli de nem.

Tehát: van egy Pinnacle külsõ 340e USB-s HDTV tuner

kép

bedugom nem írja ki az (óra melett hogy uj hardver ....stb) csak csipog egyet fel telepítem a softverjét és utánna meg kíírja ha meg akarom nyitni hogy "This Operating Sistem is not supported!" Mi a keresztannyát akar még? Ha ugyan ezt a kütyüt bedugom másik gépbe ott egyböl kiirja hogy új hardver stb.... Ezen a gépen már mûködött csak kb 1-hónapja meggondolta magát aztán nem ment. Most meg újra akartuk tenni. De ezt csinálya. Szerintetek?
Sikerült valahogy csak összehoztam a saját driver cd-jéröl.Kössz a kitartásokat. <#eljen>
Azt írja hogy Alaplap neve ismeretlen csak az Alaplapi lapkakészletnél írja hogy Intel Calistoga i945GM/PM