Windows XP
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Klikk a Start-ra >> utána jobb klikk a 'Sajátgépre' ésonnan már egyértelmû tovább. Kijelölöd, rámész az egérrel (kék legyen).
Az EREDET Könyve; idézetek: „Áldott legyen az Ory. Az Ory hatalmas.” „Ne félj az Orytól és hidd az Ory igazságát.
Lehet h hülye lesz a kérdés :S nézzétek el,tök amatõr vagyok.Na most,véletlenül eltüntettem a sajátgép ikont az asztalról.ez az über icon van feltéve,és véletlenül lemozditottam a sajátgép ikont...és eltünt!mindenhova kattintgattam,de sehol sem tudtam létrehozni ikont.marha idegesitõ,h pl csak a dokumentumok mappából tudom megnyitni a sajátgépet.
Szóval,valaki megtudja mondani h hogyan tudom vissza varázsolni?köszi elõre is a válaszokat!
Tegnap vettem új winyót laptopba, és egy külsõ vázat a másik winyónak, mivel arra gyanakodtam, hogy pár szektor hibás, és ezek miatt történik az állandó lefagyás... (nem tudtam behatárolni, mikor és mitõl, de lefagyott ~ kimerevedett a kép)
Az új winyóval jól mûködött, egészen addig, amíg a régit rá nem csatoltam. Ugyanúgy lefagyogatott, nagy, vagy sok file másolásánál. Gondoltam megmozgatom a RAMokat, és lássatok csodát, tudtam másolni. Azóta ilyen gondom nincs. Viszont! Itt hagyom a gépet hosszabb idõre, és ugyanúgy lefagyva találom (kb 15 perc után). Ütemezett feladat nincs, energiagazdálkodásnál erre az idõre nincs bekapcsolva semmi, a processzorhasználat 0% fölött van (4% volt lefagyáskor, ha jól emlékszem, azelõtt pedig jóval fölötte is volt, de 100% alatt), a memóriahasználat pedig 301 MB volt (diagram a feladatkezelõben), ez nálam normális. A RAMokat megcseréltem, hátha javít valamit (még az utóbbi tapasztalatok elõtt)
Minden választ köszönök!
64 bites XP-m van és a windows life messenger ma kiirta, hogy van update amit telepíteni nem tud, mert 64 bites xp-m van. Amennyiben azt választom, hogy nem szeretném telepíteni az update-et akkor nem logol be. Mit kéne tennem, hogy menjen?
Nem lehet valahogy tiltani, hogy ne keressen update-et?
Þór vígi þessi rúnar
szoval marad a komoly adatmentes es egy reinstall ugy tunik (mondjuk lesz vagy 3 nap mire leszedem a geprol a cuccokat)
addig barmi otlet johet meg ha van
eddigi helpet meg koszonom😊
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.
win reinstallt nagyon nem akarok rengeteg melohoz hasznalt ize van fent a kulso vinyom kicsi es okosan anno particio nelkul telepitettem😊
Mondjuk én még kizárnám a hardveres hibákat.
Vagy rakd fel a régit, ami jól mûködött, és várd meg az újabb verziót, hátha azzal megint jó lesz.
par hete firssitettem a vga driverem 7900 GS
majd a napokban elkezdte csinalni azta a win hogy a bootolasnal (mikor a kis kek csik rohangaszik) villan egyet a monitor fekete lesz majd tovabb rohan a kis csik. aztan mikor bekenne mar jonni a rendszernek egy nagy feketeseg jon be annyival hogy a kurzor az latszik es mozgathato de azon tul se kep se hang
nah most 2-3 ujrainditas utan meg minden rendben
gondoltam visszallitast csinalok de eltuntek a visszaallitasi pontjaim
valami otlet? (anelkul hogy ujra kenne pakolni a gepet, tul sok melo adat ilyen van fent)
\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD
WinXP-t kellett visszaraknom és van egy kis probléma: amikor komám IDE-s vinyóját berakom egyáltalán nem érzékeli a WinXP, pedig Win7 alatt jól ment. Régen is csinált ilyet a 80GB-os Maxtor, amikor Win Vistáról mentem vissza XP-re csak nem emlékszem akkor mi oldotta meg a dolgot. Nem tudja valaki mi lehet ennek az oka???
THX
Asus P5B, Core 2 Duo E7400, 2x1 GB Kingmax DDR2-800, Sapphire HD4830 1Gb, 500GB Seagate HDD, HKC 565W, Windows Se7en
Hogy kicsi lenne a táp, azt kétlem, hogy hibás-e azt nem tudom.
160GB HDD, E5200 alap órajel, 4850 1gb VGA, 2*1024MB Geil kit, a táp pedig 400w FSP.
Úgy gondolom, ennek a tápnak el kell bírnia.
A konnektort illetõen, nem hinném, hogy bármilyen probléma lenne, mert nemrég lett kicserélve. A cserét követõen pedig pár hónapig ment vele egy másik gép, kifogástalanul.
Nálam is ez volt a hiba, magától be és kikapcsolt a gép. Elvittem szervizbe, azt mondták táphiba. Kicserélték egy nagyobbra kérésemre, sõt, kicseréltem a falba a konnektort is és megoldódott a probléma.
Nem törődöm az adósságommal. Elég nagy már ahhoz, hogy tudjon magára vigyázni!!!
szerk:
Itt van.
\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD
Tudtommal azonban a MBR-ba lévõ bootvírusokat a teljes formázás nem hatja meg, ugyanis az nem érinti a MBR-t.
Ha tévedek, szóljatok.
Vírusírtókat használok: avira antivirus, és eset NOD32 legfrissebb nem ugrik be hanyas
És a legérdekesebb, hogy egyik pillanatról a másikra csinálja ezt. Egy ideje. Win =et még nem próbáltam ,az lesz az utolsó amit fogok.
Megkérdem újfent; vírus lehet?
Vezérlõpult/rendszer/speciális lapfül/indítás és helyreállítás mezõben katt a beállítások gombra/rendszerhiba mezõben szedd ki a pipát az automatikus újraindítás elõl.
Autó újraindítás ki -
vezérlõpult -> rendszer -> speciális lapfül -> indítás és helyreállítás, beállítások -> rendszerhiba, automatikus újraindítás
Másrészrõl, ha semmilyen más programot nem telepítek, csak pl a böngészõt, a drivereken kívül, akkor is azonnal produkálja ezt.
Antivírus telepítése után, a keresõje egyszerûen nem indul el(!!), annak ellenére, hogy ugyanezt a vírusírtót használtam eddig ugyanezen a konfiguráción, ugyanezzel az OS-el.
Elküldeném milyen hibaüzenetet ír a firefox, de nem írja ki, nem is ajánlja fel a lehetõséget, hogy elküldjem a fejlesztõknek a hibát, varázsütésre eltûnik. Ki lehet ezt valahol kapcsolni, az automatikus újraindítást? Ugynaez a helyzet az összes ff verzióval.
Erre varj gombot. Egyre inkább gyanakszom hardware-hibára egyébként...
Az automatikus újraindítást kapcsold ki és írd ide a hibakódot, de elõtte keress rá gugliban. Másrészrõl az újraindítást kikapcsolva nekem is örökké kékhalállal állt le a gépem. Ami ennél is bosszantóbb, hogy az asszony origi xp-s laptopja is ugyan ezt produkálta. Gondoltam valami olyan progi lehet, amit mindkét gépre feltettem. Haver is jelezte a hibát. Az én XP-m egyébként Carlosca-s, amivel nem szokott baj lenni, dehát semmi se lehet tökéletes eldobtam el a lehetõséget, hogy az XP-s cd-m a xar. Közben haver jelezte, hogy szegrõl-végrõl rokon a MS Hungary-nál dolgozik és erõs a gyanújuk, hogy a Win-update-tel vírusok kerülnek a gépekre. Nem néztem utánna vírusirtós topicban, de az én gyanúm meg erõsen azt sugallja, hogy a MS marketingesei javaslatára az XP lejáratása kell a Win7 sikeréhez. Meglátjuk melyik az igaz.
Nos, a helyzet a következõ. Egyik napról a másikra, történtek a következõ dolgok. Egy ideje, magától újraindulgat a gépem. Gondoltam kontakthiba, de utánakérdeztem a család többi tagjától, és kiderült, a legutóbbi xp (prof. sp3 hun)telepítés óta van ez így. Gondoltam legyalulom a rendszerpartíciót, és reinstall. Az újraindulgatások ezt követõen sem maradtak el. Ez nem volt nagy meglepetés, erõsödött a gyanú m a hardware-hibára. Feltûnt azonban, hogy bármilyen böngészõt használok, az spontán bezárul egy idõ után. Újraindítom, majd megint és megint. kb 3 percenként.
A következõ újratelepítésénl, ahol már xp prof sp2-t telepítettem, a fájlok másolása során pár fájl olvashatatlan volt, gondoltam karcos a cd, ezért kiírtam egy másikra, majd újból elkezdtem a telepítést. Ismét nem tudott beolvasni néhány fájlt, gondoltam a CD-olvasó a hibás. Kicseréltem egy újra. Miután minden új volt, ismét telepíteni kezdtem, azonban megint olvshatatlannak bizonyult néhány fájl. Feltûnt, hogy rendre ugyanarról a kb 25 fájlról van szó. Kipróbáltam máshonnan származó XP CD-t, ugyanez volt a helyzet. Értetlenül állok a dolog elõtt, ugyanis ilyesmivel még sohasem találkoztam. Mindent rendszeresen ellenõrzök, a HDD-t is, 100% minden tekintetben. Nincs Bad sector se más probléma.Van valakinek ötlete, találkozott-e már hasonlóval?
Milyen egyéb hardware- hibára utalhat ez? Esetleg CPU?
A konfig: Intel E5200 CPU, Gigabyte ga p43 ds3l Lap, 2*1024 MB Geil Kit RAM, Gigabyte HD 4850 1024MB VGA, Maxtor 160 GB HDD, FSP 400W táp.
A válaszokat várom, és köszönöm elõre is!
Ezt most a rendszergazdánktól tudom, mert az enyém is jelszóval védett. 😊
Szóval így védve nem tud belenyúlni, csak uninstall-t, és frissítés.
Köszi elõre is
Simán korlátozd le az öcsikét, mindenki jobban jár vele, de fõleg a gép 😛
Vagy pedig talán van a vírusirtóban védelmi rész (NOD32-ben van), és talán jelszóval levédhetõ, hogy akárki ne tudjon belenyúlni.
De akkor fog tudni telepíteni magának játékokat meg progikat?
Xpbe való bejelentkezésnél kiirja hogy mennyi olvasatlan levelem van. ezt tudom vhogy nullázni? mert haver bejelentkezett és igy most én nem tudom õket olvasni és idegesit h állandoan ott van. Elõre is köszi a helet! 😊
Következõ lenne a kérdésem:
Egy gépen 2 felhasználói fiók, az egyik lenne a barátnõm a másik az öccse és nem lehet-e ugy megcsinálni hogy az öccse ne tudja kikapcsolni a vírusírtót mert szokása <#falbav>#falbav> csak telepíteni tudjon meg ilyenekde a vírusírtóhoz ne tudjon nyúlni mert így csak el.... a gépet. Ha valakinek van ötlete írjon!
Elõre is köszönöm!
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
| Gigabyte GA-MA770T UD3P | Amd Phenom II X6 1075T | Sapphire Radeon HD6870 1 GB GDDR5 | | 2X4 GB Kingston HyperX Genesis xmp 1600MHz DDR3 Dual Kit | Gigabyte Superb 460 | WX 64 bit |
@
| Gigabyte GA-MA770T UD3P | Amd Phenom II X6 1075T | Sapphire Radeon HD6870 1 GB GDDR5 | | 2X4 GB Kingston HyperX Genesis xmp 1600MHz DDR3 Dual Kit | Gigabyte Superb 460 | WX 64 bit |
Ha meg nincs felosztva a 160-as, akkor (mivel gondolom nem akarod mind kiírogatni lemezekre) #21856
- videokártya
- Táp
Én azt csinálnám, hogy mindkettõbõl szereznék 1 kölcsönt és teszt, berakás egyenként.
Vagy elviszed PC szervíz, mert szerintem Hardver hiba lehet, talán még Alaplap is.
abban kérném a segítségeteket, mert már egy ideje szenvedek vele, csak eddig beletõrõdtem, s hogy most nincs munka, van idõ vele foglalkozni 😊
szóval a gondom az lenne, hogy van ez a csodás NO-IP.org téma, meg hogy a router elküldi az épp aktuális IPt és imigyen tudnék csatlakozni a gépre,
ami eddig rendben is van, ugyanis a routerig el is jutok, viszont a windows már vissza dob, mindenféle hibaüzenet nélkül,. ha újra telepítem a gépet akkor pár napig hétig megy, de utána ugyanezt a jelenséget produkálja.
portok, beállítások elvileg jók, probálkoztam port átdobással is,
de semmi,
valakinek vlmi jó ötlete?
plz, hlp,
thx,
b.