Windows XP

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Igen, kipróbáltam a 17"-es LG monitorommal, ugyanaz volt a hiba. A VGA kártya szállt el, majd beszerzek egy jobbat.

bajuszati Hewlett-Packard Gaming 15-ak002nh

Riccardo G
persze hogy kell hozzá valamilyen os hogy össze tudd rakni a pen telepítõt, ha neked nincs fent semmi akkor menny át valami ismerõsözöd, azt csináljátok meg ott!

http://www.headhunterz.nl/

Riccardo G
igen én is onnan vettem az inspirációt, csak kicsit érthetõbben írtam le!

Kontrakcio
Tessék én igy csináltam, de ahoz h megtudd csinálni xp-s op-röl kell összedobni a telepitõ pent

TM-486SPS (3 ISA, 3 PCI)/AWARD 1995-SiS/, AMD 486DX100,100 MHz, 32 (2*16) MB,HD: 1 GB SCSI, FD:1,44 MB, SONY SCSI CD CDU-415, QLogic SCSI, I-A16C (Vibra16c), VGA S3Trio V64+,

Riccardo G
Ezt a cikket nem csak azoknak ajánlom akiknek nincs CD\DVD olvasójuk, hanem akiknek van egy gyors PenDrive-juk és gyakran kell Windows-t telepítsenek, és nincs más megoldásuk! Valakinek biztos a hasznára válik! 😊

A következõ dolgokra lesz szûkséged: 2GB-os USB PenDrive (mp3 lejátszók általában alkalmatlanok, mert nagyon kicsi az olvasási, és írási képességük, és nem mind1ik PenDrive képes a bootolásra!

A következõ programokra: Bootsect, PeToUSB, USB_PREP8 és egy CD Windows XP-vel. Google segítségével pikkpakk megkeresed õket és letöltöd.
Ha meg van mind a 3 progi akkor: csomagold ki az USB_PREP8-at, a PeToUSB exe-jét csomagold ki az USB_PREP8 könyvtárába, majd futtasd a usb_prep8.cmd-t.
Hozzáteszem nekem csak akkor mûködött a dolog, ha arra a meghajtóra tömörítettem ki a programokat amelyiken épp a jelenlegi rendszer van, ez általában a C:

Kép a mûveletrõl:
http://3.bp.blogspot.com/_tzQM6SAdnNo/R5gZam3uf-I/AAAAAAAAAOw/xr8JMnO5K8Y/s1600/usbprep1.JPG

A megjelenõ ablakban néhány infót találtok, a "Press any key to continue..." Egy billentyû leütése után betöltõdik a PeToUSB, ott már minden be van állítva szóval elegendõ start-ra kattintani: (ha nem ismerte fel a PenDrive-odat (jelen esetben egy SanDisk 4 gigás van a képen) akkor nem jó, szerezz egy másikat)

Kép a mûveletrõl:
http://3.bp.blogspot.com/_tzQM6SAdnNo/R5gaBm3ugAI/AAAAAAAAAPA/oQBoKdL6jDs/s1600-h/petousb.JPG

FIGYELEM! Minden adat ami a PenDrive van törlõdik! Miután befejezõdött a formázás bezárhatjuk a a programot (VIGYÁZAT!, ne a DOS konzolt zárjuk be!). Visszatérünk az usb_prep8.cmd-hoz, ahol egy ilyen ablak fog várni minket:

Kép a mûveletrõl:
http://1.bp.blogspot.com/_tzQM6SAdnNo/R ... bprep2.JPG

Mielõtt folytatnánk a Script futtatását csomagoljuk ki a bootsect-et. (szintén a C:-re érdemes) Indítsunk el egy DOS konzolt (start menü - keresés cmd, megtalálja akkor jobb gomb és futtatás rendszergazdaként, ha ilyen lehetõség nincs akkor simán indítsuk el) és lépjünk be abba a könyvtárba ahová kicsomagoltuk ( pl.: cd C:\ bootsect ), majd futtassuk a következõ parancsot: "bootsect.exe /nt52 X:" ahol X a PenDrive meghajtójának betûjele. Ezt az ablakot most már be lehet zárni.

Visszatérve a Script-re, az 1-es menüpont alatt meg kell adjuk az XP telepítõ forrását, (szintén a C: meghajtó 1ik mappájában kell lenni az xp telepítõjének) a hármasnál meg kell adjuk a PenDrive meghajtó betûjelet majd a 4-es menüponttal indíthatjuk a másolást. A többi menüpont használatára nincs szükség csak abban az esetben, ha az ott megjelenõ meghajtó (T😊 már használva van, ilyenkor lépjünk be a 2-s ponthoz majd válasszunk ki egy betûjelet ami még nincs kiosztva. Ettõl a ponttól kezdve már nincs sok dolgunk, bármit kérdez a Script katt Yes. Formázni fog egy nem létezõ meghajtót (T😊, és fájlokat (több 1000ret) fog másolni a PenDrive-ra, ami eltart egy kis ideig, fõleg a PenDrive írási sebességétõl függ a mûvelet hossza.

Kész is van a PenDrive telepítõnk elõkészítése. El lehet kezdeni a telepítést. A gép újraindítása, beállítani az USB-rõl bootolást, vagy csak válasszuk ki a boot manager-ben az USB-t. Meg fog jelenni két opció, elõször a másodikat válasszuk ki, mivel azzal léphetünk be a szöveg módú telepítõbe. Megtörténik a formázás, fájlok felmásolása, újraindítás. Megjelenik újra a menü, de ezúttal az elsõ, grafikus telepítést válasszuk. Erre vigyázz, hogy a fájlok felmásolása után válaszd ki az elsõ opciót, különben nem fog mûködni a telepítés, FIGYELEM!!! a PenDrive-ot addig ne vegyük ki amíg fel nem települt a rendszer!

Mindenkinek sok sikert kívánok!

Mindenképp futtass le egy víruskeresõt.

computerguru
Talán próbáld meg,amikor feltelepitetted azt a programot,annak a dátumától visszább csinálj egy rendszervisszaállitást,gondolom ez a program feltelepités most lehetett a napokban,akkor nem fog különösebb gondot okozni a visszaállitás!
Egy próbát megér!

Az ITALO fogalom,amit csak az érthet igazán,aki benne élt. Csak fiataloknak,Vasárnapi koktél,Poptarisznya,Magnóról-magnóra,Pillantás az Európai discokba,Töltsön egy órát kedvenceivel.

Sziasztok. Van egy problémám a windows-al... Felinstalláltam egy programot (most az nem érdekes hogy mit, melleseleg azóta már le is szedtem) de azóta valamilyen okból kb. fál óránként kidob egy ablakot, hogy a weblap kapcsolat nélküli módban nem elérhetõ... Mellesleg nincs internet a gépen !!! Segítsetek, hogy tudnám kikapcsolni, mert nagyon idegesítõ...
Valószínûleg rossz a grafkártya, de ha van lehetõséged csatlakoztass egy másik monitort és állítsad át a frissítési frekvenciát. Perszer ha LCD-d van, akkor biztos, hogy grafkártya lesz a gond.

xNoodlex
Rendszervisszaállítással szerintem megoldható, aztán keress másik drivert.

MSI VX600 with Windows 7 Professional (x64)

computerguru
Több verzió is lehet,de egyenlõre nézz körül ebben a fórumban,itt is volt ilyen téma.

http://pcforum.hu/tudastar/20121/Rejtelyes+fagyas+csikokkal+a+kepernyon+Videokartya+Alaplap+Proci.html

Az ITALO fogalom,amit csak az érthet igazán,aki benne élt. Csak fiataloknak,Vasárnapi koktél,Poptarisznya,Magnóról-magnóra,Pillantás az Európai discokba,Töltsön egy órát kedvenceivel.

Van egy kis gondom: tegnap újraraktam az XP-t a gépemen, a videokártya driver telepítésekor függõleges csíkok futottak a monitoron. Újraindítás után is ez fogadott.

Ez miért van? Másnak is volt már ilyen gondja?

Köszi elõre is.

bajuszati Hewlett-Packard Gaming 15-ak002nh

Sziasztok.
Szeretném újratenni az xp-m,viszont használok mellette Win 7-et is.
Hogy lehet az megoldani,hogy a bootmenû megmaradjon és ne kelljen a win 7-et is telepíteni újból?

Asrock B75M,Intel Core i5 3470,2x4gb Kingston HyperX XPM DDR3 1600 MHZ,MSI Nvidia GTX 650 Ti 1 GB,OCZ Agility 3 60 GB SSD,ASUS XONAR DG,WIN 8 PRO 64 bit

mano1b
win7 rovatba van le irva hogy kell

mano1b
egy pen drivról való butolo progi kell hozzá

rvn
Hello! Engem az érdekel h laptopon nem jó a cd olvasó és pen drivról akarom telpíteni a rendszert. Ezt hogy tudom megoldani? Valaki gyorsan plz.

Gigabyte Z170-HD3P, I5 6600K@4Ghz@1,17V, 2x8 DDR4 Corsair Vengeance 2666Mhz, NZTX Kraken X61, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phantes Enthoo Pro M Acrylic

mano1b
sziasztok szeretnék segítséget kérni az AION nevû játékot szeretném inditani xp sp3 alatt és a crysystem.dll hivatkozva meg áll mit lehetne tenni a dx9.c van fent.

Telepítésrõl lenne szó.Tehát gondoltam hogy összedugom hogy a Laptopon lássam az asztali Pc-t és Win telepítés kellene.De szerintem ez így nem megoldható.Azért köszi az infókat mindenkinek.
Gregorius
Ami megoldás lehet, persze nem játékra, hogy simán belogolsz távoli asztalként az asztali PC-dbe a laptopon keresztül hálókártyán.

Gnihtyreve daer nac elpoep emos. Dluoc ydaerla R143u4r, NospmisRemoh dna. Gregorius\' Corner (http://www.gregoriuscorner.com)

Üdv, Norton Internet Security-t használok évek óta, jogtiszta, mindig frissítve. Két napja azonban minden indításkor feljön a Windows Security Center ablaka, és azt üzeni nekem, hogy se vírusirtó, se tûzfal programom nincs. Nem lehet kikapcsolni, pedig eredetileg természetesen off módban volt a vírusvédelem és a tûzfal is (az automatikus frissítés az be van kapcsolva).
Természetesen van vírusirtóm és tûzfalam is, a NIS 2010 rendben mûködik, és nem is két napja telepítettem.
Az egy dolog, hogy kikapcsoltam a Security Centert a Services-ben, de nyilván van valami oka, amiért így viselkedik. Tudtok segíteni?
Én is így gondoltam,hogy szerintem nem lehet összekötni.(vagyis összekötni összelehet <#hehe> csak nem fogok rajta látni semmit)Gondolom hogy monitorként nem lehet használni.
Evin
Szerintem a laptopokon nincs videó bemeneti jel.

Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.

Köszönöm. Van SVideo rajta de azt hittem az is csak kifelé jön.(mármint rajta a jel).
computerguru
Nincs VGA bemenete,de viszont ha van svideo aljzata,nyert ügyed van,kb.:1000 forint körül kapsz olyan átalakitót,aminek az egyik fele svideo dugó,a másik fele a számitógépen lévõ monitor aljzatnak felel meg,egy próbát megér,megkellene nézni az üzletben,és hogy mit kell még átállitani a laptopon,azt most nem tudom,mivel nincs laptopom,de lehet hogy nem is kell.
De hátha valakinek lesz jobb ötlete.

Nekem egy olyan kérdésem lenne hogy van egy asztali gép de nincs hozzá monitor,Laptoppal összetudom úgy kötni hogy a laptop képernyõjén lássam az asztali gépet? Szerintem lehetetlen(gondolom mivel a laptopnak nincs VGA bemeneti kábele csak kijövetel ugye?) De ha megoldható lenne jó volna. Köszi a válaszokat.
Gregorius
Sziasztok!

Van egy olyan problémám, hogy van egy nVidia Go integrált videokártyás laptopom. Gyakran használom benne azt a ficsõrt, hogy a másdolagos monitoron teljes képernyõben jeleníti meg az overlay-es videókat. Jól jön. Van egy LCD tévém, amihez hozzádugom a laptopot a TV-kimeneten, és akkor mûködik is rendesen, megy minden, ahoyg kell neki. Azonban most kipróbáltam, hogyha már van egy HDReady LCD TV-je az embernek, amin van egy VGA port, akkor miért ne azon keresztül nyomja rá a laptopot, nem a PAL-kimenet 720×576 felbontását használva, hanem a TV 1600x1024 felbontását.

Megy is minden klasszul, minden felbontásban, egészen addig, amíg ki nem próbálom a full screen video overlay-t. Ott ugyanis, a másodlagos kijelzõ, vagyis a TV, amin teljes képernyõsben kéne mennie a videónak, egyszerûen feketére vált, és még a TV is kifagy minden n+x-edik próbálkozásra, és csak az segít, ha kihúzom a konnektorból. Minden felbontásban ugyanezt csinálja. Ha a TV-re teszem a lejátszó ablakot, akkor a laptop monitorán megjelenik rendesen a teljes képernyõs videó, de fordítva, ahogy élvezhetõbb lenne, úgy nem.

Találkozott már valaki hasonló problémával?

Gnihtyreve daer nac elpoep emos. Dluoc ydaerla R143u4r, NospmisRemoh dna. Gregorius\' Corner (http://www.gregoriuscorner.com)

Evin
Akkor talán a lemez nem is Boot lemez. Mert olyan nincs, hogy a BIOS elõtt mûködjön valami (otthoni környezetben), és látnod kellene, hogy "Nyomjon meg egy gombot bla-bla" szöveget.

Zsolt01
Csak akkor érdemes 2oprendszert használni, ha valaki ért is hozzá. Mert mint most, ha formázni fogja az egyik rendszert, valószínûleg eltûnik a választási lehetõség, hogy melyiket akarja indítani.
Én is 2 rendszert használok, W7 és OSX, de én tisztában vagyok mindezzel és tudom kezelni. És úgy van megoldva, hogy bármelyiket bármikor formázhatom, nem lesz kihatással a másikra.

Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.

matyi0323
A biosban úgy van beállítva. A dvd bootol. De mégsem bootolja be. Mondhatod ismét, hogy nem értek hozzá, de eddig én csináltam és nem volt vele problémám.

"Osama Bin Ladenen fejbelövése napján Barcelona mez volt. Azóta sem tudják, hogy meghalt, vagy csak színészkedik..."

Szerintem nyugodtan lehet 2 Oprendszert, csak KÜLÖN partíciókon és nem lehet gond.

Pl. Olyan emberkéknek szokok + 1 Xp-t tenni, akinél fent áll, hogy tönkre tehetik, mivel nem értenek annyira hozzá és családba gyerekek ...
Ilyen esetre ott a tartalék Xp. (Míg oda nem érek.)
Hát mi nem egészen egyrõl beszélünk.
"Én értem amit írtok. Csak az a baj, hogy nem jut el a bootolásig, mert mielõtt bootolna ki kell választanom, hogy melyik oprendszer induljon."
Már bocsi, tényleg, de szerintem nem érted amit Én írtam:#22221

Ha rendesen be van állítva az Alaplapi biosba, hogy cd/dvd -rõl boot, akkor te nem láthatod a két oprendszer indítási menüjét!
Hanem szépen indul az xp telepítõ lemezrõl. Esetleg 1 billentyû lenyomást kér, ha kér ki is írja.
De szerintem neked nem lehet beállítva, hogy cd/dvd lemezrõl boot!
Ha nagyon nem megy az ilyesmi neked, akkor szólj ismerõsnek aki elõtte is csinálta.
Hello
http://support.microsoft.com/kb/289022/hu

Elvileg akkor neked 2 OP-rendszer van valamelyiket nullázd le (0) és akkor nem fogja kérni hogy válasz. Nekem is volt régebben ilyen problémám és így megtudtam oldani.

matyi0323
Én értem amit írtok. Csak az a baj, hogy nem jut el a bootolásig, mert mielõtt bootolna ki kell választanom, hogy melyik oprendszer induljon.
A bisoban a dvdolvasó bootol, tehát nem az a gond, hanem, hogy nem jut el addig. Esetleg parancssorból formázzam le a c-t aztán úgy rakjam fel az új wint ?

"Osama Bin Ladenen fejbelövése napján Barcelona mez volt. Azóta sem tudják, hogy meghalt, vagy csak színészkedik..."

computerguru
Hát igen!Itt jönnek a problémák,már én is mondtam többször,hogy egy gépre két oprendsztert ne tegyenek fel, mert elõbb,vagy utóbb probléma lesz belõle.
Megkell próbálni a telepitõ xp cd.rõl bebootoltatni,át kell állitani a biosban,hogy cd-rõl bútoljon.
Nem elég leformázni a C:-t hanem törölni kell az egész particiót és utána formázni NTFS lassú formázással,és csak egy oprendszert ajánlatos felrakni!

Alaplap BIOS-ba állítsd be, hogy cd/dvd lemezrõl boot (induljon).
Gép indításánál Del vagy valamelyik F billentyûvel jön be a BIOS menü.
matyi0323
Hali. Az a gondom, hogy legutoljára nem én csináltam a gépet és a srác 2 oprendszert hagyott fent. (régi, új) Most raknám újra a wint és ahogy resetelek nem jut el a boot-ig, hanem kiírja, hogy melyik oprendszert indítsa. Tehát nem tudom elindítani az xp cd-t. Hogyan tudnám megcsinálni, hogy akkor leformázzam C-t és felrakjak egy új rendszert a 2 helyére?
Köszi

Hmm. A hide-ot nem kell szó szerint érteni ugye?

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

Megoldottam a problémát!

Kellett egy MSN patch és az alábbi menüpontot kipipáltam:
Hide My Sharing Folders From My Computer A megosztott mappa eltávolítása a sajátgépbõl

Ha valakinek ilyen problémája lenne itt a megoldás rá 😊

Ha leírod, dobj linkeket is és ha van weboldalad oda is tedd ki 😊

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

Kontrakcio
na igen, xp-t nagy nehezen sikerült usbrõl megcsinálni, találtam egy szép leirást, de 98se-m van, ugye, ott olvastam róla h felismeri igaz nem alapból, mindenesetre ha találok rá lehetõséget és érdekel titeket leirom h hogy lehet 😊azért köszi

TM-486SPS (3 ISA, 3 PCI)/AWARD 1995-SiS/, AMD 486DX100,100 MHz, 32 (2*16) MB,HD: 1 GB SCSI, FD:1,44 MB, SONY SCSI CD CDU-415, QLogic SCSI, I-A16C (Vibra16c), VGA S3Trio V64+,

xNoodlex
Azt hiszem a 98 nem is ismeri az USB-t, de a 98SE talán már igen. Mindenesetre biztos nem olyan egyszerû dolog telepíteni, már ha lehetséges egyáltalán..

Eddig csak win7-rõl hallottam, hogy megy usb-rõl a telepítés. Másrészt lehet inkább egy tiny xp-vagy tiny win7 ha a vas gyengusz, mintsem win98.

xNoodlex
Elég érdekes kérdés így 2009 végén. 😊

Tudom, hogy nem megbízható az msn ilyen téren, nem is használom a megosztási mappát csak beszélgetni szoktam szóval ezért szeretném eltüntetni a megosztási mappát a sajátgépbõl. Azt hogyan tudom megcsinálni, hogy ne legyen ott???

Elõre is köszi

Kontrakcio
szevasztok. win98-at hogy tudok pendrive-on keresztül telepiteni?

Az msn megosztási mappáját már régóta nem használom, mert egyszer észre vettem, hogy a cserélt fájlok egy másolatát eltárolja egy saját mappájában. Nem értettem hova tûnt 5 gigám. Azóta felejtõsen kezelem.

A BIOS-ban tudod beállítani, hogy teljes memóriavizsgálatot futtasson vagy gyorsat. Utóbbinak asszem quickboot a beceneve.

Hello mindenkinek!

Azt szeretném megkérdezni, hogy a sajétgépben lévõ msn-es megosztási mappát el lehet valahogy rejteni, hogy ne legyen ott?
De az msn mûködjön tovább?

Elõre is köszönöm

A vinyót még meg sem mozdítja, amikor a memóriát már nézi.

Ha jól emlékszem, akkor biosban ki lehet kapcsolni, hogy induláskor nézegesse a memóriát. Próbálj meg egy bios resetet, esetleg a memóriát másik slotba rakni/felcserélni.

computerguru
Kezdek kifogyni az ötletekbõl,de amit mondtál,próbáld meg kivett vinyóval!