Windows XP

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Köszöntem szépen,körbenéztem de elõször egy angol tanárt kell fogadnom <#nyes>,de majd valakit megkérek.Köszöntem még egyszer.
Nézd, így konkrétan még nem volt szükségem rá, nem is tudtam kipróbálni. Ha van idõd ezen a fórumon nézzél körül.

Használ valaki Hauppauge WinTV 6-ot?

Riccardo G
Megjegyzés: A Windows XP Service Pack 3 telepítéséhez a számítógépen telepítve kell lennie a Windows XP Service Pack 1a vagy a Windows XP Service Pack 2 szervizcsomagnak.

http://www.headhunterz.nl/

Szia.
Köszöntem a választ.Úgy értelmezzem hogy a Biosba még ne legyen átállítva semmi,elõször SATA illesztõprogramot telepítsem fel a windows-ra, és ha majd az sem hozza helyre akkor majd utána állítani át? A vincsi az Satá-s.
Ilyen illesztõprogramot hol találni? Ez márka függõ az ilyen illesztõprogram? Mit kell nézni? Köszi a választ elõre.
Szia.
Köszi a választ,de azt elfelejtettem írni hogy ez egy friss Win install után van tehát a winyon nincs sok adat csak amiket írtam.A Második dolog hogy a ESS-i tudom mennyi idõ alatt ül le a tálcára(az enyémen is az van),
a harmadik,frissítve lett az ESS-i fulra beállítva lefuttatva de semmi nincs rajta. Azért köszönöm a választ.
gergely1991
Jobban belegondolva a lemezkezelõben a rendszerpartíciót nem lehet módosítani<#vigyor5><#vigyor5>
Nesto:Háát jobb lesz ha ezt is most megszokod😊

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Evin
Gondolom rendszergazda vagy, és akkor passz.

LestatVenom
Pl az indexelõ meg a hibajelentõ szolgáltatást nyugodtan ki lehet kapcsolni.

Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.

Személy szerint nem ajánlanám: referencia

idézet: "Számos MS-DOS és Microsoft Windows alapú program hivatkozik az adott betûjelekre környezeti és egyéb változókban. A meghajtóbetûjel módosítása esetén lehetséges, hogy ezek a programok nem fognak megfelelõen mûködni."

gergely1991
próbáld úgy hogy pl.:a C-t átnevezed mondjuk G-re(vagy olyan meghajtóbetûjelre ami nem létezik)majd a D-t akkor a C-re és a G-t pedig át a D-re...

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

nesto
bármelyiket próbálom mindegyiknél ezt írja

computerguru
Aztán a virtuális memóriát is lehet növelni,mert amit alapból az XP állit be az kevés,nyugodtan lehet növelni!Nálam pl.:a kezdõ méret 1500mb,a felsõ meg 3000mb.
( Virtuális memória: a lapozófájl a merevlemez azon része,amit a windows RAM-ként használ)

Az ITALO fogalom,amit csak az érthet igazán,aki benne élt. Csak fiataloknak,Vasárnapi koktél,Poptarisznya,Magnóról-magnóra,Pillantás az Európai discokba,Töltsön egy órát kedvenceivel.

gergely1991
pl.:Minél több szabad hely van a gépeden annál gyorsabb lesz😊

LestatVenom
Sziasztok!

Tudtok adni pár tippet Xp gyorsítására? Hogy pl melyik szolgáltatásokat érdemes kikapcsolni esetleg bekapcsolni, meg amit tudtok még😊

hu hu hu huuuuuuuuu

Egy szükséges frissítés hiányozhat, indítsad el a windows update-et majd nézzed meg a frissítési elõzményeket, ott látod, hogy mit nem tudott telepíteni. És próbáld meg ezeket manuálisan megkeresni, letölteni és telepíteni. Persze ez elég idõigényes munka.

computerguru
Amig nincs tele programokkal,addig megkellene próbálni mégegyszer feltelepiteni,de egy olyan XP-vel,ami együtt van a service pack 3-al,tehát az XP telepitõ már tartalmazza a sp3-at.

Az ITALO fogalom,amit csak az érthet igazán,aki benne élt. Csak fiataloknak,Vasárnapi koktél,Poptarisznya,Magnóról-magnóra,Pillantás az Európai discokba,Töltsön egy órát kedvenceivel.

Sziasztok! Van egy problémám
Legális XP-m van. A frissítéseknél nem teszi fel a servicepack 3-t, az t írja ki belsõ hiba. Sehogy nem tudok rájönni mi a baja, már legyalultam a gépet és újra telepítettem, nem változott semmi. Van valami ötleteket? Köszi
Evin
Ugye nem a C-t akartad módosítani.

nesto
Azt írja mikor módosítanék, hogy "A windows nem tudja módosítani a rendszer- vagy rendszerkötet meghajtóbetûjelét"
????

| #22334 Ennek a helye pedig:
Vezérlõpult/Felügyeleti eszközök/Számítógép-kezelés/Lemezkezelés bal oldalt listába.
Riccardo G
ide juss el, és innen menni fog 😊
http://imagerz.com/QFdCWQ4BUAc

nesto
Heló! Tudnátok segíteni meghajtó átnevezésében? Nem arra gondolok, hogy simán átnevezem, hanem hogy a meghajtó betüjelét megcserélném. Valahogy úgy sikerült feltelepíteni a második partícióra a windowst, hogy a D:-n van az oprednszer, a C:-n meg a fájljaim, és ez írtóra zavar ugyanis eddig fordítva használtam.

Az is lehet, hogy a BIOS-ba a SATA mód IDE-re van állítva AHCI helyett. Tudomásom szerint a bootolási idõ megduplázódik ha nem megtriplázódik ilyen esetben. Átkapcsolni, nem ajánlatos, feltéve ... na most azzal még nem próbáltam, hogy utólagos SATA illesztõprogramot feltenni a windows-ra, ha ez mûködne, akkor az illesztõprogram telepítése utána kipróbálhatod. De csak akkor ha ez okozza a lassulást.
Még van valami, de elõször ezt nézzed meg léci.

Riccardo G
Éljen az XP 😄

Találtam egy topikot itt olvass utánna.

Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10

Riccardo G
esetleg próbáld meg leszedni a gyártó weboldaláról a legfrisebb drivert a cucchoz, és nézd hogy minden elérhetõ frissítés fent e az xp, és term. az sp3 elengedhetetlen

A hiba felvétel indításakor jelentkezik.

A tv kártyám. Hauppauge WinTV 2000.

Csá!
Ezt az üzenetet milyen program adta neked? Kamera?

Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10

Ennek a hibaüzenetnek mi lehet az oka?

Riccardo G
Avira Free! Legjobb ingyenes megoldás otthonra! 😊

gergely1991
Talán 3 oka lehet:
1.Sok adat van a winchestereden és így lelassul a rendszer..(bár kevés programot tartasz rajta de ha sokáig használtad az xp-t akkor idõvel meg telik mindenféle szeméttel..)
2.A vírusirtó ellenõrzi a xp fájljait
3.Vírusgyanú

Sziasztok.
Lenne egy kérdésem:Adott egy gép AMD Athlon 1,81Ghz 2Gb-ram al,az lenne a kérdésem hogy amikor bekapcsolom akkor elég sokára töltõdik be a Win kb 32 szer fut végig a kis kék csík.Nem sok ez egy kicsit? Friss Win SP3+ frissítések,ESS-i,Malware,Skype,Nero meg kb még vagy 2-3 progi és ennyi.Az automatikus indításból is ki van véve az ami nem muszáj hogy induljon.Szerintetek? Nekem a laptopom is kb 10 csík után bejön és még azt is soknak tartottam. Köszöntem a válaszokat elõre is.
Ott asszem csak restart után változtatja meg.

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

gergely1991
Másik módszer:jobb gomb az asztalon>tulajdonságok>megjelenés fül majd speciális gomb.
A legördülõ listában(elemeknél)az ikonok-at kiválasztod majd beállítod mondjuk a méretet 32-re és a betûméretet meg 8-asra.
Vagy állítsd be neked megfelelõre....

gergely1991
Igen tudom lehet hogy hülyeségnek hangzott de hátha összejön<#eplus2><#crazya>

gergely1991
És ha alkalmaznád a windows xp témát?
jobb gomb a asztalon>tulajdonságok>Témák>Windows Xp témák alkalmazása.Ha ez is volt akkor sry😊

Igen megcsináltam, de ez csak a startmenübe kicsinyítette le az ikonokat. Az asztalon lévõ ikonok pixel száma megmaradt... Valami más ötlet?😊 köszi
Sziasztok.

(Ismerõsnél)

Az lehetséges, hogy internet kábel megtörve és ez miatt fagyások internetezés közbe ? Volt kék halál is.
ADSL

(le lett mindenféle keresõ futtatva, nincs javulás, ez nem "kártevõ" lesz)
Xp sérülésre tippelek, teszek új xp-t a végén.
computerguru
Próbáld meg ezt:Bal oldalt alul,startmenüre jobb klikk,majd tulajdonságok-ott lesz,hogy startmenü,pipáld ki,majd jobbra testreszabás-ott van hogy általános,és látod hogy kis ikonok,vagy nagy ikonok,amelyik kell pipáld ki,majd ok!

Hello! Elég amatõr mégis idegesítõ problémám lenne, aki tud probáljon meg segíteni köszi😊. A probléma: régen feltettem a vista 7 témát, amit már letöröltem de ez megváltoztatta az ikonok méretét az asztalon. Valaki eltudná mondani, hogy ezt hogyan tudom visszaállítani?
Köszi a választ segített 😊

Evin
Az neki csak azért nem jó, mert amit ki ara írtani, nem szemét, csak neki nem kell.

molnar0921
Nézz be a BIOS-ba, és a SATA tulajdonságainál "AHCI"-t keress, és azt állítsd át IDE kompatibilisre. Szerintem ez a titka. Ezzel az új beállítással is fog mûködni a rendszer, de hosszabb távon jobb az AHCI.

Helló mindenkinek!
Megint lenne egy problémám Xp live ügyben :S
Találtam egy BlueEyes-Rescue LiveXP-t ez már látja az ATA-s vinyómat a gépben és a Toshiba laptopomban a Sata-sat is(mind 2-n XP van telepítve) Azonban barátnõm Asus laptopára Win7 van telepítve és ott nem látja a vinyót mi lehet a gond?
Az a baj hogy nem XP Oprendszer van rajta?

értem. holnap rakom ujra a gépem, bevolt tervezve. amugy én easy cleanert használok, de régen volt cc és d cleaner is. 😄

computerguru
Igen,mint azt az elõttem szóló kolega mondott a regisztrivel vigyázz!Pontosabban te a regisztrációs adatbázisból szeretnéd kitörölni a sok felesleges szemetet igaz? Nos,mint mondtuk ezzel vigyázz,mert ha olyant törölsz véletlenûl,amit nem tudsz hogy micsoda,össze is omolhat az XP-d és aztán lehet telepitgetni,meg miegyebek.
Egyébként ajánlom a Ccleanert,az rengeteg szemetet megtalál(a regeditben is)és amit szemetet talál,bátran lehet törölni,én is használom már több éve,eddig még nem volt bajom vele.

értem. kössz 😄

Evin
Ha a program is fennmarad, talán a programon belül kellene megnézni, van-e ilyen ki/bekapcsolható beállítás. A registry kényes pontja a rendszernek, fõleg ha magát a Win-t piszkálnád.

- és csak lassabb a menü megjelenitése.

apám fölrakott pár progit amiket sosem használ és énsem pl. magiciso és az ijenek mindig megjelennek, nekem nicns rá szükségem, ha használni akarom a progit úgyis megnyitom utána választom azt a lehetõséget amit fölajánl a menüben.