Windows XP

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok.Nem tudja valaki hogy ha print screen gombbal szedek le képeket azokat hová rakja a windows?
lck
Telepítéskor biztos nem formáztad le a windows partícióját. Ezért maradtak benn ezek.
Vagy rakd újra a wint, vagy pedig ezt tudod kezdeni velük.
Törölt felhasználó
Helló!

Nagy gondban vagyok. A napokban meghalt a rendszerem. Újratelepítettem a windowst (XP). Szerencsére nem ért nagy veszteség, minden cuccom más partición van.

Viszont ezen a partición, a mappáim felét ha megakarom nyitni azt kapom, hogy a hozzáférés megtagadva 😞

Total Commander-ben felkínálja ugyan a lehetõséget, hogy rendszergazdaként belépjek, de mivel nem állítottam be semmiféle jelszót nem tudom mit kér.

A mappákra kattintva látom, hogy írásvédett mapának tekinti õket, és mind 0 bájtos, a vinyón viszont elfoglalják a tényleges helyet.

Valaki tud arra megoldást, hogy visszanyerjem ezekbõl a könyvtárakból az adatokat? Fontos lenne.
gergely1991
Ha Netrõl van akkor ne csodáld.. Csináltál-e rajta vírusellenõrzést?

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Ahol kiválasztod melyik partícióra rakja fel a windózt. Fingom sincs milyen xp, netrõl van, sp3-as. De most raktam fel windóz7-et, így "megoldódott" a probléma. De hogy miért kapcsol ki a gép telepítés közben nem derült ki...
computerguru
Ki mondta hogy a Trojan Hunter fizetõs?Letöltöttem a netrõl,kerestem hozzá egy full sorozatszámot és már megy is,én is ezt használom,de ahogy gondolod,ha neked az jobb?Akkor próbálkozzál csak! Szia!

Az ITALO fogalom,amit csak az érthet igazán,aki benne élt. Csak fiataloknak,Vasárnapi koktél,Poptarisznya,Magnóról-magnóra,Pillantás az Európai discokba,Töltsön egy órát kedvenceivel.

total commanderben is megvannak a mappák, szal nem az a gond. csak eléggé zavar a dolog. köszi a válaszokat.
gergely1991
Ha emlékszel a mappa nevére akkor a címsor segítségével oda navigálhatsz..

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Ja, elfeljtettem mondani hogy ezekre a beállításokra nem reagál a rendszerem. Ezeket a mappákat én tettem rejtetté és évekig semmi gond nem volt a kezelésükkel. hiába jelölöm be a megjelenítést, nem mutat semmit, és visszaugrik az elrejtés opcióra.
gergely1991
Intézõ(pl.:Sajátgép)Eszközök>mappa beállítása Nézet fül majd lesz ott hogy rejtett mappák és fájlok, ott bejelölöd a megjelenítése opciót..

hello az a gondom h a rejtett fájlokat az asztalon és a mappákban egyik napról a másikra nem jeleníti meg, csak a total commanderben. nem tudom mért, és eléggé idegesít. nem tudjátok mért csinálja? ja meg a total commanderben csomó mappám piros felkiáltójeles. nem értek a TC-hez, szóval ez jelent vmit? köszi
biomage
semmi kült nem talált, amúgy a spybot sokkal jobb 😉 + ingyenes nem szar fizetös

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

gergely1991
Milyen partíciós választásnál? Mert pl.:bootolásnál csak 1 billentyû lenyomását kéri(ha nem nyúlsz hozzá akkor a telepítés automatikusan indul),nincs kiválasztós menüje.Milyen XP-d van prof?Másik OS nincs rajta véletlenül?

Mindig máshol. Elindítom, kiírja hogy a telepítõ újraindul, ekkor újraindul a gép és a partíció választós résznél leáll a gép. Ha meg nincs benne cd akkor elindul a telepítõ, kéri az XP cd-t, berakom és megint kikapcs... >_>

Több windózzal is próbálkoztam, mindig ugyan ez. Azt mondják vistás a gép, de azt nem akarjuk felrakni. Valami ötlet?
gergely1991
Hmm vagy a telepítõvel van gond vagy a gépeddel...
Ezt melyik részénél csinálja? :S

Hali!

Kis segítség kellene, xp install közben mindig újraindul a gép. Egy acer apsire 5530-as laptopról van szó.

Mi lehet a baj?
computerguru
Az nem a service pack 3-tól van! Akármi is lehet,pl.:tele van a géped szeméttel,lefuttattad már a ccleanert?Esetleg virusirtó?Vagy futtasd le a Trojan Huntert,sokszor bevált,nincs olyan trojai,amit meg ne találna.egy próbát megér,csak ne lepõdj meg ha talál is valamit!
A service pack 3,hiddel,hogy kell a gépre!

Az ITALO fogalom,amit csak az érthet igazán,aki benne élt. Csak fiataloknak,Vasárnapi koktél,Poptarisznya,Magnóról-magnóra,Pillantás az Európai discokba,Töltsön egy órát kedvenceivel.

biomage
sorry nem vettem észre a hszedet 😊

ö nálam lassult a net meg minden egy kicsit, észlelhetõen, ezt vettem ki.

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

Az automatikusan induló dolgok közül kivetted a Malwarebytes-t!
Mert ha csak magába a Malwarebytes-be kapcsolod ki attól még indul asszem!
Japep

Köszi, megpróbálom.
Csak simán behúzom az ikonját az indítópultba (StartMenü), és ennyi?
Akkor csak azután indul, hogy bejött a gép rendesen?

CHELSEA FOOTBALL CLUB

xNoodlex
Nálam is volt ilyen probléma. A NOD-ot kiszedtem az automata indulásból és az indítópultba tettem, utána nem csinálta többet.

MSI VX600 with Windows 7 Professional (x64)

Japep

Az antivírus-topikban ajánlották...
Ma pl bejött úgy, hogy nem volt beállítva, hogy az op.rendszerrel együtt töltsön be. De lehet, hogy csak véletlen... :S

CHELSEA FOOTBALL CLUB

computerguru
Azt a Malwarebytes kár volt felrakni,lehet hogy összeakad a noddal.

Evin
Csak amíg fel nem áll a rendszer, kell kikapcsolni. Utána gond nélkül megy. Vista, Win7 esetében már nem kell ezzel tökölni.

Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.

Japep

Már megint én... 😞

2 napja telepítettem fel az XP-t (SP3). Minden ugyanúgy csináltam, mint mindig, mikor újrarakom a rendszert - annyi, hogy most feltettem a NOD32 mellé egy Malwarebytes' Anti-Malware nevû programot (mert vírus miatt kellett újratenni).
Ez írja is, hogy a Windows-sal együtt indul - ez be volt kapcsolva, most kikapcsoltam, még nem próbáltam így.

A probléma, hogy mikor bekapcsolom a gépet, néha a betöltõ képernyõnél; néha az üdvözöljük szövegnél (megjelenik a NOD képe is) lefagy ... vagyis pl mozog az egér, de semmi más, se start menü, semmi.
Ma is 3-szor lefagyott így (tegnap is kétszer), csak úgy tudtam behozni a gépet, hogy még az elején nyomogattam az F8-at és kiválasztottam a "Legutolsó helyes konfiguráció betöltése" opciót - így is sokáig tartott, de bejött.

Lehet, hogy tényleg az Anti-Malware okozza? Vagy más?
Telepíthetem újra a gépet?! :S

Köszi elõre is.

CHELSEA FOOTBALL CLUB

Csak kérdezem.
Ez a kikapcsolás dolog csak az Xp telepítésénél, utána vissza kapcsolható?

(Nem volt még ilyesmire szükségem, csak kíváncsi vagyok.)
computerguru
Csak ezzel vigyázz,Letitott AHCI esetén a rendszer emulált IDE módban üzemel, ami negatív hatással lehet az összteljesítményre.Tehát ne lepõdj meg ha valami rendelleneséget észlelsz,akkor tudod mitöl van.

Eltaláltad!
AHCI kikapcs😊

AMD Athlon XP 2800+/ Ati Radeon 9600XT 256MB/ Western Digital 160GB - Maxtor 40GB

Evin
Kitalálom: AHCI kikapcs?

gergely1991
Elméletileg ahogyan beszélsz úgy állítja be magának a mikrofon hang elejét(pl.:amikor hangosan beszélsz lejjebb állítja)....

oliwwer
Sziasztok.
Miért van az, hogy windows hangok-nál, a vezérlõpultban, ahogy beszélgetek valakivel mikrofonon, egyre lejjebb megy a felvétel hangereje. Ahogy nézem, folyamatosan, magától megy lefele. Ötlet? fontos lenne.
Nah már megoldódott.

AMD Athlon XP 2800+/ Ati Radeon 9600XT 256MB/ Western Digital 160GB - Maxtor 40GB

Nem jött be...más XP-vel is ezt csinálja.
Egyéb ötlet?

computerguru
Próbálj meg egy teljesen más XP-t!

Hali!
Ma vettem egy Toshiba notebook-ot oprendszer nélkül. Bekapcsoltam betettem az xp telepítõjét kiválasztottam biosba a first boot device-nek a meghajtót el is indul keresi az összetevõit a gépnek stb és mikor kikéne hozni hogy javítás vagy telepítés na azt már nem hozza be hanem kék képernyõ jön.
http://kephost.com/view.php?filename=9820091228112.jpg

Mi lehet a probléma?

computerguru
Megoldás:XP eredetiség crack,már sokaknak bevált!

gergely1991
Vagy driverhiba, de lehet hogy mégis vírusod van(próbálkozz másik vírusirtóval is)
Amúgy úgy próbáltad már hogy egy másik egeret teszel a gépbe(mert lehet hogy amit most használsz megtört a vezetéke)?

Evin
Néhány dolgot enged felrakni az eredetiséget vizsgáló program nélkül is, de van amit csak a vizsgálat után. Automatikus frissítésnél ezt is felrakja és egy idõ után lekorlátozza a gépet.

Vírusirtó telepítése és frissítése de még ebben a pillanatban. Utána leválasztod a gépet a nettrõl majd elindítasz egy teljes ellenõrzést.
Autorun.inf vírusod van, ajánlom az Eset Smart Security-t és az a-squared Anti-Malware-t.

mindennel próbálkoztam, az eszköz kezelõben minden rendben van,biosban usb egér engedélyezve, ps2-t nem lehet törölni mindig újrarakja. Vírus nincs a gépen(több virusírtó:kis,fsec,trojánhunter). Most képernyõ egérrel mükszik.
gergely1991
Futtatás>main.cpl Hardver fül tulajdonságok(Próbáld meg billentyûzettel el jutni oda)"Használatban van (Engedélyezve)" funkcióra van-e állítva?

Segítséget kérnék! Xp alatt kihalt az egérmutató, vagyis marad a képernyõ közepén. Az eszközkezelõben letiltottként szerepel, hibakód 10. ez ps2-es egér volt, azóta tettem usb-st, de az sem mûködik.
xNoodlex
Szerintem lehet, de korábban írta valaki, hogy van egy warez lecsekkoló frissítést, azt ne engedd neki leszedni... Még egyszerûbb, ha beruházol egy OS-re.. Elég sokat warezol a magyar, legalább az oprendszert vegyük már meg. 😊

MSI VX600 with Windows 7 Professional (x64)

Japep

Ugye vannak ezek az automatikus frissítések (a vezérlõpulton lehet beállítani) - ha valakinek nem igazán eredeti az XP-je, annak is lehet ezt használni? 😊
Nem lesz belõle gond, ha egyáltalán lehet?

CHELSEA FOOTBALL CLUB

computerguru
Konkrétan? Pl.:???

gergely1991
HHmm ..Érdekes😄
Kiválasztod "A mappa megnyitása a fájlok megtekintéséhez" Majd kijelölöd "A mindig kijelölt mûvelet végrehajtása" opciót majd "OK" Talán ez segít....... 😊

computerguru
Miért nem húzod ki a meghajtók betüjeleit az asztalra parancsikonként?Akkor nem kell sajátgépbe menni,nekem is úgy van.

Sziasztok!

Mi a teendõ akkor, ha sajátgépbõl nem tudom megnyitni a merevlemez meghajtókat, mert azt írja ki, hogy válasszak, melyik programmal akarom megnyitni. Egyszóval mihez karom társítani.

A segítséget elõre is köszönöm!

Grove4
Igen.

Köszi a segítséget,megpróbálom a javasoltakat.(#22605)

2 szó, mindig és soha.Juventus mindig és más csapat soha. \"Juve, storia di un grande amore... \"

Szia!
Talán ez segít: Hálózati helyek/hálózati kapcsolatok megjelenítése/helyi kapcsolatnak lekéred a tulajdonságait, itt az Általános fülön megkeresed a TCP/IP protokoll részt, annak is lekéred a tulajdonságait, majd utána bejelölöd a következõ ip-cím használta lehetõséget, és ide beírod azt az ip címet, amit a képernyõ bal oldalán található Részletek négyzetben találsz. 😊