Windows XP
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
Az ITALO fogalom,amit csak az érthet igazán,aki benne élt. Csak fiataloknak,Vasárnapi koktél,Poptarisznya,Magnóról-magnóra,Pillantás az Európai discokba,Töltsön egy órát kedvenceivel.
Az ITALO fogalom,amit csak az érthet igazán,aki benne élt. Csak fiataloknak,Vasárnapi koktél,Poptarisznya,Magnóról-magnóra,Pillantás az Európai discokba,Töltsön egy órát kedvenceivel.
Most meg mûködés közben jött a kék halál: IRQL SET OR NOT EQUAL.... Mit csináljak?
Windows XP Sp3 oprendszerem van. Tegnap este mikor hazamentem kb fél óra volt, mire felállt a windows, többször resetelte magát, mire normálisan betöltötte a windowst. Ma reggel, mikor bekapcsoltam a gépet, már el sem indult. Bejön az elsõ 3 dosos képernyõ, majd mikor a windows-t kéne elkezdenie tölteni, akkor megfagy, a képernyõ fekete marad és megáll az egész. Addig még eljutok, hogy az F8-al behozzam a bootválasztó képernyõt, viszont a windows csökkentett módos képernyõjét (ami nálam F9) azt már nem hozza be, akár hogy nyomogatom, csak áll a fekete képernyõ és ennyi.
Format C-n kívül mit tudok tenni ami segíthetne? Semmi vírust vagy valami gyanús dolgot nem láttam, ami erre a jelenségre utalt volna.
Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.

Átvistásitja az XP-det,nagyon jó,én ezt használom.
Raktam már fel XP-re, teljesen stabilan mûködött, és visszaállítható volt az eredeti állapot is.
Köszönöm a választ! ASTRA32-t használtam itt a Level2 cache-re 128 kB-t ír... Ez kevés? Egy Intel Celeron 2400Mhz-m van, alaplap: ABIT BH7-E, emellett van benne 1024 MB SD-RAM.
Megnéztem a regedit-et is. Ott hexadecimálisra van állítva és 0-n áll. Átállítsám/írjam? A gépet amúgy éve használom ilyen baja sosem volt.
Az újraindulás után ez az üzenet, a hiba okáról:

A 0 érték automatikusat jelent, manapság tökéletesen megfelelõ beállítás.
Nemrég a rendszerleíró adatbázisban kézzel állítottam be az L2-cache méretét. Az újraindítás után gyakran elõfordult, hogy a rendszer kékhalállal lefagyott "PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA" hibaüzenettel amit a "win32k.sys" file hibája okozott. Sehol nem találtam róla leírást, úgyhogy ha valaki az L2-cache-t babrálja az számítson erre a hibajelenségre. Nálam a pontos méret beállítása után kezdõdött ez a hibajelenség, miután 0-ra az az alphelyzetbe állítottam a méretet, a lefagyások megszüntek.
Na most gondolom azt kérdezed,hogy hol kell ezt megnézni,vagy beállitani
Én ennyit találtam róla az XP tippek&trükkök-ben.
''Az L2 Cache beállítása!
A Windows alapból nem menedzseli jól a CPU L2 cache-t megfelelõen, a 256 KB-nál nagyobb cache-sel rendelkezõ processzoroknál mindig megrögzötten csak 256 KB-ot lát. Amennyiben tisztában vagy azzal, hogy a CPU-d mennyi L2 cache-sel rendelkezik és természetesen ez több, mint 256 KB akkor tedd a következõket:
1) Start > Futtatás, írd be: regedit (esetleg regedt32, ha Windows NT-t használsz).
2) Keresd meg a következõ utat HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ CurrentControlSet\Control\SessionManager\MemoryManagement\
3) A jobb ablakban keresd meg a SecondLevelDataCache bejegyzést és kattints rá duplán.
4) Válaszd a decimális típust.
5) A mezõbe írd be a CPU-d L2 cache-ének pontos méretét Kbyte-ban (512 vagy 1024).
6) Zárd be a regeditet és indítsd újra a számítógépet.
(Ha nem tudod a CPU-d L2 Cache méretét használd az AIDA32,vagy az Everest rendszerelemzõ programot, melyet a www.aida32.hu weboldalról tölthetsz le.)
Tehát tulajdonképpen elõször csak próbáld megnézni az értékét!
Remélem segitettem?
A PC-m egy újrarakás után minden egyes indításnál a következõ üzenettel fogad, miután újraindítom már jó... Tudnátok segíteni???
Elõre is köszönöm!

Céges gép, SP3-as XP, eddig hibátlanul mûködött (persze kisebb vírusok mindig jöttek-mentek, de nem volt gond).
Most viszont olyan probléma van, hogy bármit szeretnénk megnyitni, az kb. 15 másodpercbe telik, de utána megy minden simán. Másik dolog megnyitása újabb 15 mp.
A feladatkezelõ szerint a proci nem izzik, a memória is rendben.
Spyware Terminator és a Nod32 nem talált semmit.
Mi lehet a gond? Mert egyelõre nem szeretnénk újrarakni a rendszert.
kösz
\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
Még azt meglehet próbálni,hogy startmenü-sajátgép jobb klikk,majd tulajdonságok-speciális ra katt,majd inditás és helyreállitásra beállitásokra katt és az autómatikus újrainditásból vedd ki a pipát,majd ok!Inditsd újra a gépet,ne lepõdj meg,mivel nem tud újraindulni,valószinû kékhalálba megy át,de ott lesz egy hibakód,ha feláll a rendszer az interneten utána lehetne nézni ennek a hibakódnak,lehet hogy van rá megoldás.
ugyanilyen gondom van, de nekem már nem is jön be a rendszer, csak csökkentett módban tudom használni a gépet :s
érdekes, hogy nekem is telepítés után jött ez a probléma
Az lenne a kérdésem hogy az mitõl lehet hogy mikor bekapcsolom a gépet akkor miután az xp t betöltötte és jönni kéne be a rendszernek újbólindul a gép, utána megint betölti az xp t és megint újból indul és kb 5x ezt csinálja és utána bejön a rendszer?és pár napja lett újból rakva,és rögtön nem csinálta ezt csak mikor egyszer kikapcsoltam és másnap kapcsoltam volna be és akkor.
Amúgy az volt, hogy lassú volt a rendszere, meg ez a hiba is fent állt, átmentem, csináltam egy vírusirtást meg rendszerkarbantartás, 2-3 trójai és férget találtam azt leirtottam, csak sajna így sem oldódott meg ez a hiba, de így már tényleg minden rendben :) Szal igen, vírus volt az oka.
Elsõ a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelõ beállítással - más semmi.
Elsõ a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelõ beállítással - más semmi.
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
az hogy mikor kapcsolom a gépet akkor a tápból ien nagyon erõs zúgás jön ki és a ventillátor csak lassan indul el ha nem ütögetem meg vagy ha indítás elõtt valamivel nem lököm meg. Pedig kitsztítottam nem akad...
Nem tudja vki mi baja?
A NET pl. fent van?
Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.
Am mien frissítéekre gondolsz még?az autómatikusokra? Vagy a sp re?
Frissítve van rendesen az Xp-d !?
Új Xp
Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.
Nekem az lenne a bajom hogy valamiért mostanában az xpm folyamatosan lefagy már tettem újra akkor is tehát bekapcsolom leagy újreindítrom lefagy megit rebootot adok neki akkor 1 kicsit jó olyan 30 prrcig de lefagy...
És ez nagyon zavaró nekem.
A hddt ellenõriztem semmi baja, így nem toom miért vannak ezekl a lefagyások.Pls help