Windows XP

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok! A következõ problémám : miután az XP felállt azután 5-10 percen belül vagy rögtön lefagy és néha elõ jön kékhalál, de nem tudom mit ír ki mert rögtön újra bootol. Néha még az WinXP betöltésénél is lefagy... Eseménynaplóban megnéztem, nem mindig írja ki, de általában vmi ps7ah4nc-vel van gond. Mi a teendõm?

gergely1991
Virusgyanú vagy alaplapi gond.Ehhez egy rescue cd itt vagy tedd át a winchestert egy másik gépbe és azon nézd át

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

computerguru
Ez bármitõl is lehet,akár virus is,van ott egy hibakód nem? Ha ezt a neten a google-be beütöd,lehet hogy találsz rá megoldást.

Az ITALO fogalom,amit csak az érthet igazán,aki benne élt. Csak fiataloknak,Vasárnapi koktél,Poptarisznya,Magnóról-magnóra,Pillantás az Európai discokba,Töltsön egy órát kedvenceivel.

computerguru
Az,hogy nem láttál semmilyen gyanus dolgot,attól még lehet virus a gépen,pedig jó lenne valahogy csökkentett módban elinditani!Vagy próbáld meg a telepitõlemezzel és javitást csinálni.Ha netán elindulna,egy alapos viruskeresést csinálni,de nem elég a gépen levõ,le kéne még futtatni a Trojan Huntert(nincs olyan trójai,amit meg ne találna)Ajánlom még utána a Windows Doctort,ami teljesen rendberakja a gépet,kipucolja a rendszerleiró adatbázist is,utána pedig optimalizálja az xp mûködését.

Az ITALO fogalom,amit csak az érthet igazán,aki benne élt. Csak fiataloknak,Vasárnapi koktél,Poptarisznya,Magnóról-magnóra,Pillantás az Európai discokba,Töltsön egy órát kedvenceivel.

Sziasztok,

Most meg mûködés közben jött a kék halál: IRQL SET OR NOT EQUAL.... Mit csináljak?
Mr_no_NaMe
Sziasztok!
Windows XP Sp3 oprendszerem van. Tegnap este mikor hazamentem kb fél óra volt, mire felállt a windows, többször resetelte magát, mire normálisan betöltötte a windowst. Ma reggel, mikor bekapcsoltam a gépet, már el sem indult. Bejön az elsõ 3 dosos képernyõ, majd mikor a windows-t kéne elkezdenie tölteni, akkor megfagy, a képernyõ fekete marad és megáll az egész. Addig még eljutok, hogy az F8-al behozzam a bootválasztó képernyõt, viszont a windows csökkentett módos képernyõjét (ami nálam F9) azt már nem hozza be, akár hogy nyomogatom, csak áll a fekete képernyõ és ennyi.
Format C-n kívül mit tudok tenni ami segíthetne? Semmi vírust vagy valami gyanús dolgot nem láttam, ami erre a jelenségre utalt volna.
zeli
Ezt tegnap kipróbáltam, tényleg elég jó, már régóta kerestem vmi használható témát, thx! <#eljen>

Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.

computerguru
Ismerem,de miért bonyolitanánk ennyire,hiszen van akinek nem egyszerû feltelepiteni,amit ajánlottam sokkal egyszerûbb,csak installálja és kész.

Sziasztok! Én ezt javaslom, ha valaki STABIL rendszert akar modern külsõvel: LINK<#eljen>
computerguru
Igy néz ki,természetesen a háttér bármi lehet

computerguru
Ragd fel ezt: Vista Inspirat 2
Átvistásitja az XP-det,nagyon jó,én ezt használom.

Az ilyen win7 kinézetet pedig csak akkor érné meg felrakni, ha tudja a win7es feature-okat.
lck
Ilyen:
lck
Ja - átlátszó ablakkeret és tálca nincs benne - ha arra vágysz mást keress.
lck
Sevenmizer
Raktam már fel XP-re, teljesen stabilan mûködött, és visszaállítható volt az eredeti állapot is.
Seithennin
hello! xp-m van teljesen u to date, és már unom kicsit a külsejét de nincs lehetõségem másik oprendszerre, kérdésem hogy van olyan vista vagy win7 téma ami lecserél ikont asztalt stb, és biztonságos a rendszerre nézve? köszi elõre is

szóval 5 éve használom és nem volt baja, most viszont jóval lassabb is, mint korábban... Pedig most szoftverbõl sem raktam fel sok mindent...
Szia!

Köszönöm a választ! ASTRA32-t használtam itt a Level2 cache-re 128 kB-t ír... Ez kevés? Egy Intel Celeron 2400Mhz-m van, alaplap: ABIT BH7-E, emellett van benne 1024 MB SD-RAM.

Megnéztem a regedit-et is. Ott hexadecimálisra van állítva és 0-n áll. Átállítsám/írjam? A gépet amúgy éve használom ilyen baja sosem volt.

Az újraindulás után ez az üzenet, a hiba okáról:

computerguru
Azért irtam azt a végén,hogy elõször nézze meg,hogy min van.

lck
Ennek a beállításnak Pentium hármas processzoroknál volt értelme, kb 8 éve.
A 0 érték automatikusat jelent, manapság tökéletesen megfelelõ beállítás.
computerguru
Találtam egy ilyen hozzászólást az egyik fórumon:

Nemrég a rendszerleíró adatbázisban kézzel állítottam be az L2-cache méretét. Az újraindítás után gyakran elõfordult, hogy a rendszer kékhalállal lefagyott "PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA" hibaüzenettel amit a "win32k.sys" file hibája okozott. Sehol nem találtam róla leírást, úgyhogy ha valaki az L2-cache-t babrálja az számítson erre a hibajelenségre. Nálam a pontos méret beállítása után kezdõdött ez a hibajelenség, miután 0-ra az az alphelyzetbe állítottam a méretet, a lefagyások megszüntek.
Na most gondolom azt kérdezed,hogy hol kell ezt megnézni,vagy beállitani

Én ennyit találtam róla az XP tippek&trükkök-ben.

''Az L2 Cache beállítása!

A Windows alapból nem menedzseli jól a CPU L2 cache-t megfelelõen, a 256 KB-nál nagyobb cache-sel rendelkezõ processzoroknál mindig megrögzötten csak 256 KB-ot lát. Amennyiben tisztában vagy azzal, hogy a CPU-d mennyi L2 cache-sel rendelkezik és természetesen ez több, mint 256 KB akkor tedd a következõket:
1) Start > Futtatás, írd be: regedit (esetleg regedt32, ha Windows NT-t használsz).
2) Keresd meg a következõ utat HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ CurrentControlSet\Control\SessionManager\MemoryManagement\
3) A jobb ablakban keresd meg a SecondLevelDataCache bejegyzést és kattints rá duplán.
4) Válaszd a decimális típust.
5) A mezõbe írd be a CPU-d L2 cache-ének pontos méretét Kbyte-ban (512 vagy 1024).
6) Zárd be a regeditet és indítsd újra a számítógépet.

(Ha nem tudod a CPU-d L2 Cache méretét használd az AIDA32,vagy az Everest rendszerelemzõ programot, melyet a www.aida32.hu weboldalról tölthetsz le.)

Tehát tulajdonképpen elõször csak próbáld megnézni az értékét!
Remélem segitettem?

Sziasztok!

A PC-m egy újrarakás után minden egyes indításnál a következõ üzenettel fogad, miután újraindítom már jó... Tudnátok segíteni???

Elõre is köszönöm!

Üdv!

Céges gép, SP3-as XP, eddig hibátlanul mûködött (persze kisebb vírusok mindig jöttek-mentek, de nem volt gond).

Most viszont olyan probléma van, hogy bármit szeretnénk megnyitni, az kb. 15 másodpercbe telik, de utána megy minden simán. Másik dolog megnyitása újabb 15 mp.
A feladatkezelõ szerint a proci nem izzik, a memória is rendben.
Spyware Terminator és a Nod32 nem talált semmit.

Mi lehet a gond? Mert egyelõre nem szeretnénk újrarakni a rendszert.

kösz
computerguru
Ezt magyarázom én is! 22724<#nezze>

Elõször is kapcsoljátok ki az automatikus újraindítás funkciót, aztán írjátok ide a hibakódot.

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

computerguru
Persze hogy lehet rajta virus,de amit leirtam a végén azt nem próbáltad?

gergely1991
Nem tudom miért írtam "driver"-t amikor hardverproblémára gondoltam:mondjuk Ram, esetleg cpu..stb.

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Vagy túlmelegedett proci is ....

gergely1991
Nem kell mindig vírusra gyanakodni az lehet driver probléma is:)

értem de most lett újra rakva akkor is lehet rajta vírus?meg azért lett újból is rakva mert kiírt mindent a kékhalált is
computerguru
Alapos virusirtás volt már? Mondjuk Trojan Hunter? Nincs olyan trojai amit meg ne találna,egy próbát megér!
Még azt meglehet próbálni,hogy startmenü-sajátgép jobb klikk,majd tulajdonságok-speciális ra katt,majd inditás és helyreállitásra beállitásokra katt és az autómatikus újrainditásból vedd ki a pipát,majd ok!Inditsd újra a gépet,ne lepõdj meg,mivel nem tud újraindulni,valószinû kékhalálba megy át,de ott lesz egy hibakód,ha feláll a rendszer az interneten utána lehetne nézni ennek a hibakódnak,lehet hogy van rá megoldás.

sziasztok!
ugyanilyen gondom van, de nekem már nem is jön be a rendszer, csak csökkentett módban tudom használni a gépet :s
érdekes, hogy nekem is telepítés után jött ez a probléma
sziasztok!

Az lenne a kérdésem hogy az mitõl lehet hogy mikor bekapcsolom a gépet akkor miután az xp t betöltötte és jönni kéne be a rendszernek újbólindul a gép, utána megint betölti az xp t és megint újból indul és kb 5x ezt csinálja és utána bejön a rendszer?és pár napja lett újból rakva,és rögtön nem csinálta ezt csak mikor egyszer kikapcsoltam és másnap kapcsoltam volna be és akkor.
Doomista
Ah jea! Azt üzente, hogy sikerült, megy! Köszi szépen a segítséget!
Amúgy az volt, hogy lassú volt a rendszere, meg ez a hiba is fent állt, átmentem, csináltam egy vírusirtást meg rendszerkarbantartás, 2-3 trójai és férget találtam azt leirtottam, csak sajna így sem oldódott meg ez a hiba, de így már tényleg minden rendben :) Szal igen, vírus volt az oka.

Elsõ a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelõ beállítással - más semmi.

lck
Total Commanderben nézd meg hogy nincs e valami autorun.inf fájl a C: gyökérkönyvtárban. Ha van töröld. + Egy Malwarebytes sem ártana neki.
Doomista
Haverom windows xp sp3 rendszerében olyan gond van, hogy ha megakarjuk nyitni a C meghajtót, akkor ez az ablak fogad minket...valaki tud valami megoldást erre a hibára? Pls, help me ! Picture

Elsõ a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelõ beállítással - más semmi.

computerguru
Nézd meg nem e poros a ventilátor,megkellene tisztitani,és esetleg egy csepp mûszerolaj,de tényleg egy csepp!a ventilátor motorjának a tengelyére,egybõl elfog csendesedni,én is csináltam,nekem bevált!

300w de ezt nemrég fél éve kezdte el és nem olyan régi 3 4 éves max ink 3
computerguru
Régi a tápegységed?Hány wattos?

Shep
Kösz a tippeket.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

megcseréltem a 2 ramot és már teljesesn jó :) már csak 1 problema lenne:S
az hogy mikor kapcsolom a gépet akkor a tápból ien nagyon erõs zúgás jön ki és a ventillátor csak lassan indul el ha nem ütögetem meg vagy ha indítás elõtt valamivel nem lököm meg. Pedig kitsztítottam nem akad...
Nem tudja vki mi baja?
computerguru
A frissitések nem mindig oldják meg a problémákat,nálam pl.le vannak tiltva és tökéletesen mûködik minden,a frissitésekkel vigyázni kell,mert pl a Microsoft frissitéseibõl van olyan ami több kárt okoz a gépben mint jót,tehát meggondolandó!Csak magánvélemény!Teljesen át kell nézni a gépet,viruskeresés,nem csak azzal ami a gépen van hanem más programmal is érdemes megnézni,pl.:Trojan Hunter(nincs olyan trojai,amit meg ne találna),aztán kémprogramirtók lefuttatása,aztán lelehet még futtatni a windows doktort,ami teljesen kipucolja a gépet,rendbe rakja a regeditet,stb.Aztán winchester és processor hõmérséklet ellenõrzések,alaplap hõfok is!Ha mégsem jön össze akkor sajnos format c is lehet.Ha utána is gond van,akkor valami döglõdik.
A NET pl. fent van?

Evin
Ne a helyüket cseréld ki, hanem vagy másikat rakj bele, vagy ha több van benne, akkor egyesével nézd végig.

Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.

Megcseréltem a 2 ramot. Eddig nincs vele gond igaz 2 perc telt el :)
Am mien frissítéekre gondolsz még?az autómatikusokra? Vagy a sp re?
sp3 as és igen friossítve van köszi nah megnézem megcserélem a memókat hogy úgy jólesz e ja igen meg van még 1 baj a gépem nélha megfogja magát és nyom 1 ree bootot XDD magától pl én codozok vagy vmi és 1 szer csak reboot
Ja és multkór nekem is voltak fagyások bizonyos idõközönként napi 1-2 szer és jött egy aktuális xp frissítés és elmúlt.
Frissítve van rendesen az Xp-d !?
"kártevõk is okozhatják talán" Keresés vírusirtó, Malwarebytes' Anti-Malware, TrojanHunter
Új Xp
Evin
Még a memória és táp hibája lehet. Cserélgesd a memóriákat, és ha úgy is, akkor táp, vagy alaplap.

Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.

Hello
Nekem az lenne a bajom hogy valamiért mostanában az xpm folyamatosan lefagy már tettem újra akkor is tehát bekapcsolom leagy újreindítrom lefagy megit rebootot adok neki akkor 1 kicsit jó olyan 30 prrcig de lefagy...
És ez nagyon zavaró nekem.
A hddt ellenõriztem semmi baja, így nem toom miért vannak ezekl a lefagyások.Pls help
Na ná.Amióta felfedeztem a N.Ghost-ot (egy jó pár éve)azóta mindig is csináltam. <#pias>