25353
Whistler - Windows XP
  • Braveheart
    Hali tudja vki hogyan lehet megoldani azt hogy ne jöjjön be ez a szöveg néhány játék installakor?
    1607: Unable to install Installshield Scripting Runtime
    Utánanéztem google-n, azt írta hogy frissítsem a Windows Installert de nem tudtam sehogy, tudna vki segíteni? Kösz
  • lacibacsi
    Nem rossz módszer, de én nem vagyok egy nagy számtech-zseni, ezért kissé (nagyon) félek tőle. Ráadásul a Win98 közismert arról, hogy igen sűrűn kell újra telepíteni. Inkább tisztán XP környezetben gondolkodom megoldani a problémát. De azért köszi.
  • lck
    Kedves Druszám!

Hallgasd most meg az én javaslatomat ami nálam tökéletesen működik régóta:

2 oprendszer: W98 ( vagy ME ) + XP = multiboot

Kell még hozzá egy ghost program ( Drive Image 2002-t javasolnám )

C: meghajtó: Fat32( mondjuk 4Gb-s) a W98-nak (a gyerek cuccainak.)
    D: meghajtó: NTFS ( az is kb 4 giga) a rendszernek
    maradék meghajtó(k) NTFS az adataidnak.

Felrakod a 98-at aztán egyből az XP-t. Utána Drive Imege-el elmented a W98 partíciót image fájlba az adataid közé.
    Az XP-t jelszóval levéded.

Előnye: A gyerek nem látja a rendszeredet és adataidat. Bármit csinálhat a C:-vel ( le is formázhatja )Drive Image-el 5 perc alatt visszaállítod. + 98 alatt sok játék gyorsabban indul és fut.

Hátránya: A 2 oprendszer összefügg. Ezért ha valamiért új W98-at kell raknod, az XP- indításával is gond lesz, mert a C: ről indul a multiboot. De ez megéri a biztonság miatt.
  • lacibacsi
    Hallottad a csengést? Mert már leesett, hogy miről van szó! Csak öreg embernek már lassabban forog az agya és jól körül kell írni neki a dolgokat.
  • ibrik
    Nem érted...
    Amikor te lépsz be a windows-ba, akkor elindítod a programot és a jelszavaddal tudod a windows számára láthatóvá tenni az elrejtett cuccokat. Ezután már úgy használod, mintha nem lett volna elrejtve. Amikor végzel a munkáddal, akkor újra lezárod a cuccaidat és mások számára ismét láthatatlan lesz.
    Csak ne felejtsd el a jelszavad
  • lacibacsi
    "Kizárólag a saját jelszavaddal tudsz a progival hozzáférni az így elrejtett cuccokhoz."

Ezt úgy értsem, ahogy írva vagyon? Ha ezzel védem le a mappákat, akkor csak ezzel a programmal tudom megtekinteni/módosítani/stb is őket? Azért jó lenne, ha a Total Commander legalább látná őket (természetesen csak az én fiókomban).
  • ibrik
    OK
  • ollie
    Nem formáz semmit, hanem konvertál.
  • ibrik
    A Folder Guard azt csinálja, hogy elrejti mások elöl a célba vett mappát vagy partíciót. Ráadásul úgy elrejti, hogy még ha bekapcsolják a rejtett mappák és fájlok kijelzését, akkor sem látszik.
    Kizárólag a saját jelszavaddal tudsz a progival hozzáférni az így elrejtett cuccokhoz.

De közben találtam egy hasonló progit is a Honosítóműhelyen: Lock Folder XP v3.4.2

Az XP-ben a partíció átkonvertálásáról ahogy én tudom az azt jelenti, hogy a megadott partíció formázásáról van szó, tehát az átkonvertálás előtt nem árt más partícióra átmenteni az adatokat.
  • ollie
    Elvileg nem lehet adatvesztés, de még az MS is javasolja, hogy előtte csinálj biztonsági másolatot a vinyóról.

A PSP-s dolog, hát meg kell nézni, hogy le lehet e tíltani másokat...
  • lacibacsi
    Igazad van, valóban FAT32 fájlrendszer van rajta. Az átkonvertálás nem okozhat adatvesztést? 60 GB-nyi érték van rajta (fotóktól kezdve a zenéken át a munkámhoz kapcsolódó anyagig minden).

Megnézem ezt a Folder Guard-ot. Köszi. Ez segít az imént leírt Paint Shop Pro "típusú" hiba orvoslásában?
  • ibrik
    Keress rá erre a progira: Folder Guard - ezzel mások számára láthatatlanná/használhatatlanná tehetsz bármilyen fájlrendszerű partíciót vagy mappát.
  • ollie
    Szóval, a lényeg, hogy admin jogokkal legyen telepítve a játék, és ha minden igaz, akkor bárki fogja tudni használni, csak el kell indítani. Az említett drive-ot meg át kell konvertálni ntfs-re, és akkor majd lehet állítani jogokat. Mivel korábban win98-at használtál, értelemszerűen csak fat32-es lehet a régi vinyód, azon meg nincsenek ilyen jogok. A konvertáló progit megtalálod valahol a start menuben.
  • lacibacsi
    Sziasztok!

Előre is elnézést kérek a következőkben bizonyított lámaságomért, de az új kor hajnala (meg az XP) csak most köszöntött rám. Eddig Win98-am volt, meg voltam vele elégedve. Most vettem egy új 120 gigás vinyót és úgy gondoltam, hogy XP-t telepítek rá.

Mivel van két gyermekem, akik egyre jobban belemélyülnek a számítástechnikába, úgy gondoltam, hogy létrehozok két fiókot. Egyet magamnam, ahol a fontos dokumentumok illetve a saját használatú programok vannak, egyet pedig a család többi tagjának, ahol a játékok és a megosztott dokumentumok (zene, képek, stb) vannak.

A saját fiókomban ha létrehozok egy dokumentumot, azt meg tudom osztani a többiekkel a "Megosztott dokumentumok" mappára való ráhúzással. Ez O.K. De van a gépemen egy másik HDD is (ez egy régi, tele mindenféle adattal) amit szeretném, ha csak én látnám. Na ezt hogy csináljam? Hasonló gond: van egy mappa, amit szeretnék kizárólag én használni, ezt hogyan tudom megtenni? Jobb gombbal feljön a "Megosztás" funkció, de ott nem tudom bejelölni a kis pipát a kizárólagos hozzáférésnél.

Ilyen gond az is továbbá (bár lehet, hogy a fenti orvoslásával ez megszűnik), hogy a családi felhasználó az intézőn keresztül simán eléri az összes fájlt. Például: telepítettem a Paint Shop Pro-t. Az "All user" startmenüjéből kivettem a parancsikont, csak én tudom elindítani a Start menüből. Azonban a családi fiókban az intézővel eljutva a telepítési mappába, az .exe fájlt simán meg lehet nyitni és a programot elindítani.

Játékok. Szeretek játszani (talán túl sokat is), nem tagadom. S a családban nagy az egyetértés a játékokról: ők is azt szeretik, amit és és fordítva. Kérdésem: ha a saját fiókomban telepítek egy játékot, akkor azt simán tudják ők is használni? Vagy kell még valami extra beállítás?

Bocsi ha hosszúra sikeredtem, de tényleg nagyon amatőr vagyok és eddig nem tudtam kiolvasni a választ a fórumból (igaz, hogy még nem is sikerült teljesen végigérnem rajta).

Köszönöm előre is a segítségeteket.
  • units
    nézz körül a folyamatok közt is.
    HijackThis.exe
  • Trade
    nem tudja vki hogy miert csak naamlos neven akarja a kepeket lementeni az XP?
  • Mr Manson
    Memtest
  • precision
    Tudom, hogy nem az sp2vel van a gond. De már nagyon idegesít a dolog, nemtom mi lehet a probléma.
  • Mr Manson
    Baromság... SP2 nem csinal ilyen hibákat.
  • lck
    Most aztán gyorsan és pedánsan - logikai úton megoldottad a problémát. Ezek szerint SP2 alatt minden játék 25 perc után kidobja magát.
  • ibrik
    Megmondom én neked, mi a gond.
    Maga az SP2.
  • precision
    Legujabb nVidia detonator van fent!
  • units
    videokari driver?
  • precision
    win gomb? nem szoktam megnyomni ha arra gondolsz :)
  • units
    nem lehet, hogy a Win gomb kavar valamit?
  • precision
    Van egy kis problémám! Akármilyen játékkal játszom xp egy idő után kivág a desktopra (kb 20-25 perc után). A játékból nem lép ki csak leteszi a tálcára, utána vissza is tudok bele lépni, csak hát rohattul idegesít pl egy multi közben ha kivág 25 percenkén. Ja amugy winxp sp2 hun integratedem van. Mi lehet a gond?
  • Tojesz
    Hát nekem Gef4 TI4200-am van.Ja,és valamelyik venti is zörög
    Ez lehetséges probléma....Majd kipróbálom
  • units
    de legalább tanultam belőle
  • units
    sajnos nekem ilyen is volt. a tápom csinálta a feszültséget. csak kicsit sokat.
  • wocsok
    Sziasztok!
    Volt egy seagate sata-s winchesterem, ami sectorhibás volt, és konzisztenciahibákat keresett, ezért párszor az xp behalt (kék képernyő, frissitsek BIOS-t ...), de úgy, hogy nem lehetett újratelepíteni sem. A telepítés közben is kék képernyő... Megpróbáltam másik winchesterre installált xp alól elindítani, de azt is ledöglesztette. Végül Linux alól sikerült lementeni az adataimat, meg újraparticionálni. Most kicseréltem egy samsung sata-sra. Működött is egy hónapig, majd ismét konzisztenciahibákat keresett indításkor, aztán mikor elindul kék képernyő, a gép újraindul...
    Valaki találkozott már hasonló problémával?
  • ibrik
    GeForce ugye?
    Az én előző Ti4200-asomnak is megvolt ez a típushibája.
  • units
    A videókarin zörgött a venti. nem nagyon foglalkoztam vele.
    utána nálam is jelentkezett ez a fagyás első indításnál főleg. kitakarítottam, egy kis olaj és azóta ilyen fagyi nincs.

Tehát egy venti takarítás az egész rendszerben ajánlott.
  • bon
    Melegedés?
  • Tertovan
    Hello
    Tedd vissza dhcp -re.
    Udv:Tertovan
  • Tertovan
    Hello
    A hibanaploban nincs bejegyzes hogy mert fagysz?
    A hutes rendbenvan?
    Udv:Tertovan
  • Tojesz
    Hali!
    A windows XP-mnek az lett a gondja,hogyha megnyomom a resetet fagyás után,vagy ha simán csak újra akarom indítani,akkor nem jutok tovább a töltőképernyőn.De ha kikapcsolom,és várok 30-40 mp.-t elindul.Ennek mi lehet az oka?Ha valaki találkozott már ezzel a problémmal létszi válaszoljon!
  • janos666 #6550
    Tutdtam hogy ez lessz, de már kész.
  • janos666 #6549
    Ó, a.... Annyit turkálom már a szolgáltatásokat meg mindent hogy többetér (időben is) ha újratelepítem a windowst.
  • janos666 #6548
    Nem! Kábelmodem és már áramtalanítottam (egész tegnap estére, mint álltalában) de ebben a szűzwindowsban van net szó nélkül, csak a másikba nincs és elszált a norton antivirus is a tűzfallal együtt. Ha szolgáltatásként újraindítom őket akkor bevillan a NAV2004 ikonja majd eltűnik és az autoprotect ismét disabled, pedig a windows úgy látja hogy fut a szolgáltatás, manuális idítottra tettem, de semmi.
    Ebbe a windowsban felnyomtam egy vírusirtót, frissítettem de nem talált semmit.
  • R9