Windows XP

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az este felfrissítettem a Windows XP SP2. A frissítési listábol kiválasztottam, hogy miket frissítsen fel. AZ SP3 frissítést nem akartam hogy feltelepítse, mert nem "tetszik".
Most a feladatkezelõben még van egy svchost.exe (jelenjeg 7 van összesen), mscorsvw.exe (.NET Runtime Optimization Service, Microsoft® .NET Framework).

Azért frissítettem fel a rendszert, mert a Help and Support Center-ben mióta feltelepítettem a Internet Explorer 8 a jobb oldali részletes leírásban a linkek nem müködnek (pl. Related Topics, Open...).
A frissítés nem oldotta meg a problémát, masképp engem nem zavar, csak a szépség kedvéért.
Nathan66
Hello! az a gondom, hogy nekem azt írja a windows, (32 bites home edition xp) hogy már aktiválva van, de mégis bejelentkezésnél irja folyamatosan, hogy már csak 7-6-5 napom van az aktiválásig.. ez miért van?<#confused>

tigerbácsi
ám még sokan vannak akik úgy használják. mert lusták megkeresni azt a seriált :-) mondjuk én mind a 2 gépen win7et 32 illetve 64 bitet használok, s sokkal jobbnak is tartom, csak néha benézek, mert valamennyire ismerem az xp-t s hátha tok valakinek segíteni :-)

Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!

ruffirant
nem az enyém😛 unokatesómnak valami balf@sz haverja csinálta meg a gépét és engem nyaggat most ezzel...

it egy jó kis spoiler volt...de észrevették

Még van aki tört xp-t használ? Megáll az eszem.. mikor már ezer éve van használható kulcs is hozzá.. sosem volt gondom az eredetiségvizsgálattal.
tigerbácsi
mert gondolom tört, s kiírta neki, hogy megbukott az eredetiségvizsgálaton. :-)

ruffirant megy pm :-)

Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!

computerguru
Miért akarsz te serial cserét?

Az ITALO fogalom,amit csak az érthet igazán,aki benne élt. Csak fiataloknak,Vasárnapi koktél,Poptarisznya,Magnóról-magnóra,Pillantás az Európai discokba,Töltsön egy órát kedvenceivel.

Kb. ennyire: link
ruffirant
Helo!Az lenne a kérdésem hogy megoldható-e xp-n a serial csere újrarakás nélkül és hogy az mennyire bonyolult.

it egy jó kis spoiler volt...de észrevették

Evin
Bocs belekavarodtam. Szóval, csak #23071-ban leírtakat tudom mondani. A késõbbit nem neked akartam.
De én elég furcsának tartom, hogy cd-rõl nem tudsz boot-olni.

Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.

nesto
Köszönöm a tippeket, tényleg sok jó tanácsot kaptam, de mivel garancia van még rá és notebook lévén eléggé kicsi és összetett szerkezet (az én PC-s ismereteimhez képest) ezért inkább nem szedem szét hanem hagyom az egészet a szervízre, cseréljék ki szépen és küldjék vissza készen.
A helyzetjelentés áll, mihelyst megkapom írok, csak az eredeti dobozra kell várnom az ugyanis nincs nálam

nem azért nem indul cdrõl a telepítés, mert régi a gép, hanem azért, mert régi a bios - ha sikerül akkor elsõ dolgom lesz frissíteni a biost
adamfesto
thx

Bármire bármit megfestek. Commodore 64 floppy meghajtóval és két mikrokapcsolós joystickal.

Semmi köze nincs a frissítéseknek és az eredetiség ellenõrzõnek a te tört PS-edhez.
adamfesto
Kis problémám akadt, gondolom tipikus:
Újrahúztam az XP-t és hagytam a frissítéseket telepíteni.
Fel akartam rakni egy tört Photoshop-ot és nem fogadja el a serialt.
Lehet a frissítés a probléma? Mondjuk egy eredetiség felismerõ vagy hasonló?
Ha igen akkor hogyan tudom törölni? A frissítésekben nem találom - azt hiszem a GENUINE ADVANTAGE lehet gond.

Bármire bármit megfestek. Commodore 64 floppy meghajtóval és két mikrokapcsolós joystickal.

CD-rõl indulnia kell. USB-s CD-t használsz vagy beépítettet? Ha USB-s, ne felejtsd el újra indítani eszközkeresés után a gépet és utánna belépni a boot választó menübe, mert addig nem biztos, hogy látja.

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

Telepítésnél teljes formázást próbálj, ne gyorsat, így az esetleges hibás szektorokat kizárhatod. Probléma lehet még az adatkábellel és/vagy a vinyód adatkábel aljzatával és/vagy az alaplapod adatkábel aljzatával. Próbáld másik kábellel, másik vinyóval, másik portra dugva. Ha nem SATA-s a rendszer, hanem PATA-s, nézd meg a jumpereket, mert lehet, hogy rosszul kötötted össze. Próbáld a rendszert úgy telepíteni, hogy a vinyó masterre van jumperelve és nincs más a gépre kötve (a többit ráérsz késõbb rádugni). Az adatkábelnek helyesen úgy kell bedugva lennie, hogy a két, egymáshoz közelebb esõ csatlakozó tartozik a meghajtókhoz, a távolabb esõ, pedig az alaplapba megy lehetõleg az 1. csatlakozóra. Az így helyesen alaplapra dugott kábel végére dugd a master-re jumperelt vinyót. A késõbbi eszközt slave-re állítsd és a kábel közepén található csatira dugd. Ismétlem, csak a vinyót dugd erre a kábelra. A másik kábelra ugyan ilyen módszerrel a DVD-írót kösd amirõl telepíted az XP-t. Ha csak egy kábeled van, állítsd slave-re a DVD írót és úgy dugd rá a kábel közepén lévõ csatira. Ha így sem sikerül, vagy a DVD íród, vagy a vinyód, vagy az alaplapi ATA vezérlõd szált el. Próbáld ki másik vinyóval és DVD íróval is, de egyszerre csak egy dolgot változtass, hogy tudd melyik eszköz hibázik. Kérünk helyzetjelentést a végén 😊

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

Tiny Win7 USB-rõl?

tigerbácsi
én is ettõl félek :-(

köszy

gergely1991
Ha nem csak a nero-val produkálja ezt, akkor tehet egy látogatást a szervizben szerintem..

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

nesto
Köszi az eddigi segítséget,most egy ismerõsöm nevében írok. Olyan problémája van, hogy hiába dugja rá a laptopra az egeret, az nem akar mûködni. Az usb port más eszközökkel tökéletesen mûködik, csak az egérrel nem. Próbálkozott új touchpad driverrel, de nem jó így sem. Még egy dolog, ha rádugja az egeret akkor jelez hanggal a rendszer, úgy mint amikor a nyomtatót dugom rá, csak éppen nem történik semmi.

tigerbácsi
sziasztok!

mi lehet a gond a dvd íróval, ha mindent beolvas, viszont nem ír dvd-t? több nero ki lett próbálva :-(

köszi elõre is!

jah, még annyi, hogy találtam win 98 telepítõt XD és az is tûri a pakolgatást géprõl gépre - ha esetleg ehez jobban értenél
no problem, imádom az ubuntut, de, hogy telepítsek az alól xp-t? a gép nem indul sem usbrõl sem cdrõl csak floppyról, mert olyan régi a bios (majd 1 másik gépen a hddre telepítem az ubuntut)...
azt gondoltam, hogy hálózatról telepítem, de nem tudom mit kéne csinálni
(elsõ dolgom lesz frissíteni a biost, mert pc használat gyakorlására lesz rokonnak és majd kelhet az újratelepítés a hibák miatt)
Evin
ubuntu.hu oldalról letöltöd az iso fájlt, 1CD, kiírod és arról indítod a gépet. Kétlem, hogy csak mert P3-as a gép, ne indulna el.
De ha nem menne, xubuntu.hu, és ugyanez a ceremónia.
Bocs, hogy linux-szal dobálózok, de ezekbõl egyszerûbb live verziót találni.

de hát csont üres a merevlemez, biztos, hogy ez mûködni fog? vagy tegyek másik géprõl rá és úgy - mivel akkor a p3-on nem indul majd
lck
Köszi a tippet - majd megpróbálom - jó ötletnek tûnik.
> Most elvitték a gépet tõlem így - de lehet még visszakerül <
gergely1991
Keress rá regedit-en például a C:\Dokuments And Settings\felhasználói fiókod neve(vagy az all users)\Dokumentumok értékre hátha lesz még valami...

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

lck
Igen mindegyiket néztem.
gergely1991
Hoppá elnéztem bocsi😄
Vezérlõpult ütemezett feladatoknál nézted?

gergely1991
Mondjuk a regedit> HKLM\Software\Microsft\windows\correntversion\run-t átnézted?

Evin
Azt mondjuk nem értem, hogy Ubuntu-val mi volt a gond. Az Live cd is egyben, szóval annak nem kell vinyó.
Próbáld meg elindítani, ne telepíteni, és megnézni, hogy azzal esetleg rálátsz-e a vinyóra.
Ha nem, akkor max szervíz.

nesto
egy másfél éves asus laptopban van a vinyó,garancia még van rá.Cserélnek ilyet garanciába,vagy felejtsem el?

Evin
Nem, berakod a lemezt, arról indítasz. Utána parancssorban gondolom d:\, kikeresed a setup.exe-t és indítod. Legutoljára Win98-nál csináltam ilyet.

és akkor a boot floppyt hogyan kéne használnom? beteszem a telepítõ lemezzel és úgy indítom?
Evin
Nem tudjuk milyen vinyód van. DE, mivel vista sem megy fel kizárhatjuk, hogy esetleg a sata zavarhatna be, ha az van.
Szerintem meghalt a vinyód. Próbáld ki egy másik gépben, de persze ne errõl indítsd a rendszert. Akkor ki fog derülni mi van.

rausch87
Xp-ben ha megformázod a floppy-t, lehet belõle rendszerlemezt készíteni. Illetve google->boot floppy.

nesto
heló, valaki került már hasonló helyzetbe? ugyanis én nem tudok oprendszert varázsolni a gépemre. xp cd-t ha berakom megáll a vizsgálatnál az elején és nem folytatódik tovább, vista cd-t ha berakom elindul a betöltõcsík de továbblépni nem akar, ubuntu cd-t ha berakom meg valami hosszú sorokban hibát ír ki. már csak win7-et nem próbáltam de kétlem hogy azzal menne.
azért kell új rendszert raknom, mert az elõzõ megfõtt, behaltak a programok, újraindítottam és már nem volt hajlandó indulni. azt írta ki: "A Disk Read Error Occured. Press CTRL+ALT+DEL to restart"
szóval most egy helybe állok, biosba még betudok lépni de ott nemsokmindenhez értek. fontos lenne valahogy valamilyen rendszert felraknom, ugyanis a D: meghajtómon lévõ adatokra szükségem lenne hamar.

lck
Hali!
Olyan gondom akadt egy gépnél hogy indítás után után az asztalon automatikusan megnyílik a Dokumentumok mappa. A registry-ben és msconfig-ban néztem az induló programokat, ott nem látok különösebbet, illetve valahol írták hogy idézõjel között kell lenni az üres karaktert tartalmazó indítási hivatkozásoknak - azok rendben vannak.
Hozzá teszem hogy elõtte szedtem le vírusokat a géprõl. Esetleg még lehet benne valami vírus, vagy van rá valami konkrét megoldás ?
hi
Lenne 1db p3-as gép amire szeretném feltenni ezt a tiny xp-t, viszont csak floppyról tud bootolni és csont üres a 120as és 7gbos hddje. Arra gondoltam, hogy 3-4 floppyval teszek rá ms-dost és abból telepítem parancssorból...De kellene segítség és persze minden féleképpen ezt kell rá tennem semmilyen linux nem jó ):

ezt már ugyen feltettem egy másik topikban is, de sürgõs és ezért ismételtem -sorry
gergely1991
iexpress

XP-ben a Önkitömörítõ állományok létrehozására lévõ progit, hogy tudom elõ csalni? elfelejtettem a nevét, futtatáshoz kell beírni a parancsot...

computerguru
Próbáld meg egy másik xp-vel!Elõtte teljes format c!

Az ITALO fogalom,amit csak az érthet igazán,aki benne élt. Csak fiataloknak,Vasárnapi koktél,Poptarisznya,Magnóról-magnóra,Pillantás az Európai discokba,Töltsön egy órát kedvenceivel.

megas
Üdv. Egy kis segítségre lenne szükségem. A nõvérem gépére szerettem volna ma feltenni egy win XP-t, és a következõ hibaüzenetet kaptam:
"A telepítési információs fájl (D:\i386\DOSNET.INF) érvénytelen. Lépjen kapcsolatba a rendszergazdával. Az lenne a kérdésem, hogy mivel tudnám ezt kiküszöbölni és feltenni az XP-t?

Don\'t worry, be HOPI!

Vírus ilyet nem csinál, max tûzfal. Történt programilag valami változás a gépeken, ami okozhatja? Esetleg egy ipconfig /release és ipconfig /renew -t próbálj meg. Kábelek rendben vannak? Routered nem lett piszkálva?
Nos már a gépek sem látják egymást, se ez se az. Akár hogy is próbálom beizzítani õket. Az a fura hogy semmin sem változtattam ez az egész évekig tökéletesen mûködött így. Gondolt egyet és a következõ nap már nem hajlandóak kommunikálni egymással. Biztos összevesztek és azért nem beszélnek. Nem tudom de már nagyon idegesít, szétcsapok köztük valamilyen keményebb tárgyal az tuti. Valami blokkolja a kapcsolatot, de mi!? Átnéztem mindent a legapróbb beállításokig és nem értem. Esetleg valami vírus?? Nem jelzett a víruskeresõ semmi érdemlegeset. Idegesítõ hogy ha valamit szeretnék átküldeni egyik géprõl a másikra akkor ki kell írni lemezre ahelyett hogy csak pár kattintással átküldhetném.
Zan
Letiltottam,sõt le is töröltem,sõt.még az alcohol 120%-at is felraktam helyette,de azzal is fent áll a problem.

Asrock Z68 Extreme3 Gen3,Intel I-5 3570 @4.5 ghz, Gigabite Geforce GTX 670 OC, 8gb Kingmax 2000Mhz, Enermax 550W,Creative SB X-fi Platinum Fatal1ty Champion,Logitech Z-5500 + G35,Samsung UE40D5003

gergely1991
És ha letiltod a virtuális meghajtót akkor is bejelez a dvd íródra?:S

Csak a megosztott könyvtárat nem látod, vagy magát a gépet sem? Mert ha megosztott könyvtárat, akkor lehet hogy át lett másolva, vagy a megosztás le lett véve róla. Ha gépet, akkor lehet hogy változott az ip cím, vagy a munkacsoport. A valamilyen ok pedig legtöbb esetben a felhasználó..
Üdv skacok.

Kéne egy kis help valakitõl. Nos, szeretnék két gépet elérhetõvé tenni egymás számára. Ügye a netem jön szépen a modemre onnan a router-re és onnan el a két gépre elosztva. De a lényeg hogy a két gép közötti adatcsere miatt jó lenne ha tudnának kommunikálni egymással. Ez idáig tutin mûködött is. Valamilyen okból kifolyólag ez hirtelen csak eltûnt. Egyik nap még volt a másik nap már semmi. Hiába próbálkozom a hálózati kapcsolatoknál a varázslóval. Minden lefut ahogy eddig és újraindítást kér de semmi. Nem látják egymást. Valakinek van ötlete? Túl sokat agyaltam már ezen és tuti ott a megoldás az orrom elõtt csak annyira belemerültem hogy nem látom a fától az erdõt. Friss gondolatokkal kívülállónak biztos van jó ötlete.
Zan
Ja és az eszközállapotnál ez írja ki,ha meglesem a tulajdonságait a kezelésnél:

A Windows ehhez a hardvereszközhöz nem tudja betölteni az illesztõprogramot. Az eszközillesztõ sérült vagy hiányzik. (Kód: 39)

A dvd-írónál és a virtuális meghajtónál is ez a helyzet!

Asrock Z68 Extreme3 Gen3,Intel I-5 3570 @4.5 ghz, Gigabite Geforce GTX 670 OC, 8gb Kingmax 2000Mhz, Enermax 550W,Creative SB X-fi Platinum Fatal1ty Champion,Logitech Z-5500 + G35,Samsung UE40D5003